GanttProject

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

GanttProject is een gratis project management programma. Met dit alternatief voor Microsoft Project kunt u op professionele wijze projecten plannen en mensen en middelen toewijzen tijdens de opeenvolgende fasen van het project.

Met GanttProject kunt u de voortgang en de kosten van een project per fase bijhouden. Ideaal om projecten mee te managen. GanttProject kan bestanden importeren uit en exporteren naar Microsoft Project. Ook kunt u pdf- of html-rapporten genereren.

GanttProject ondersteunt onder andere:

  • Gantt charts (Gantt grafieken)
  • Resource load charts
  • PERT charts
  • PDF en HTML rapporten
  • WebDAV

Java JRE is benodigd.

Inst

Reacties

Goed en fijn programma voor beheersen van projecten. Echt een aanrader.

André Hippe

Werkt niet, programma zit te zeuren voor minimaal Java 7 terwijl ik al op Java 10 zit. Ik ga geen meerdere Java versies tegelijk installeren.

Werkt prima. Het im- en exporteren gaat ook goed. Het programma is uitgebreider dan verwacht en een gebruiksvriendelijk en veel beter alternatief dan de excel-templates. Het verschil met MS project kan ik niet beoordelen. Overigens gaat het exporteren naar PDF prima. Vervolgens printen vanuit je PDF reader en krijg je de kwaliteit die je nodig hebt. Direct printen vanuit Gantt is inderdaad minder. Via een knip/plak programma los je dat eventueel ook op.

Printen en PDF maken is niet goed mogelijk. Ook toevoegen van extra kolommen is niet toereikend. Het komt niet in de buurt van Microsoft Project

Weet iemand hoe het mogelijk is om:
(1) feestdagen te configureren voor België.
(2) nieuwe rollen bi te maken

Het printen gaat niet best. Een pdf afdrukken lukt geheel niet. in OS X komt de pdf 'printer' niet in beeld, slechts mijn Epson printer, die wel. Verder heel leuk alleen het printen gaat niet. Dus niet geschikt.