AbiWord

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

AbiWord is een gebruikersvriendelijke en snelle tekstverwerker voor Linux (een Windows-versie wordt niet meer ontwikkeld). De software heeft Nederlandstalige spellingcontrole (die je wel apart moet downloaden, of je moet deze optie tijdens de installatie aanvinken) en is compatibel met Microsoft Word documenten. AbiWord bevat alle mogelijkheden die je van een volwassen tekstverwerkingsprogramma mag verwachten, maar is wel minder uitgebreid dan Microsoft Word of OpenOffice.

Als je geen compleet kantoorpakket zoals LibreOffice nodig heeft, kan AbiWord echter je keuze zijn.

AbiWord 3.0 voor Ubuntu

AbiWord kan overweg met Word-documenten en ook met de nieuwe open standaard Open Document. Bovendien kan AbiWord bestanden als PDF opslaan en beschikt het over Mail Merge.

Inst

Reacties

AbiWord is ideaal als je minder goed ziet. Met een klik op maximaliseren (+) van het venster, vergroot niet alleen de pagina maar ook het lettertype.
Ik gebruik het al jaren vanaf Linux 17. Als je voldoende hebt aan een tekstbewerker voor het onderhouden van correspondentie is het niet nodig een ontzettend uitgebreide tekstbewerker te gebruiken zoals Libre Office Writer.

@JD
Bedankt voor het melden

AbiWord 2.9.4 for Windows 25-Nov-2012 is een oude versie, maar nog te verkrijgen via de link https://www.abisourc....

AbiWord wordt niet meer verder ontwikkeld voor Windows.
Op hun website kun je geen enkele Windows versie meer downloaden, maar hier nog wel.

Please note Windows users: Due to lack of Windows developers on the project, there is no longer a version available for download.

AbiWord kan niet tippen aan libre Office.

is hierin de spelling- controle in ABI 2.8.6.

Ik ben overgestapt op PolyEdit Lite. De software is weliswaar engels maar de spellingscontrole is nederlands en werkt wel. Hier kan een slotje op.

Dit is het installatiebestand van AbiWord zelf. Daar zit tijdens de installatie de foutmelding, betreft het tar.gz bestand. Ook het aanvullende nederlandse woordenboek laat zich installeren, maar geen spellingscontrole. Ook niet via de instellingen. Als u een oplossing weet, graag.

Voor Windows kun je gewoon het exe-bestand downloaden:

Download: 

Download AbiWord 2.8.6 voor Windows
(Versie 3 is nog niet beschikbaar voor Windows)

Op zich een goed programma, MAAR: tijdens de installatie volgt een foutmelding: tar.gz bestand. Die wordt niet door Windows ondersteund. Je kunt ook het aanvullende nederlandse woordenboek downloaden, maar de spellingscontrole blijft niet werken. Ook niet niet via de instellingen. Wie heeft de oplossing?

Pagina's