WinBank

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

WinBank is een eenvoudig Nederlandstalig programma voor het bijhouden van je privé-boekhouding. Je kunt met WinBank heel simpel al je inkomsten en uitgaven bijhouden en overzichten en grafieken maken. WinBank beschikt ook over budgetbeheerfuncties en een saldoplanner.

WinBank kan gegevens importeren van onder andere de volgende Nederlandse en Belgische banken: ABN AMRO, Rabobank, SNS, ING, Argenta, ASN, Triodos, Van Lanschot, Fortis en meer. Ook kunnen Quicken-bestanden geïmporteerd worden. Doordat geen ingewikkelde termen gebruikt worden is WinBank ideaal voor gebruikers zonder boekhoudkundige kennis.

Enkele functies van WinBank zijn:
- wizard om nieuwe boekhouding op te zetten
- overzichten op van boekhouding, groep en bron
- grafieken maken
- budgetbeheerfuncties
- saldoplanner
- automatische overschrijvingen
- volgen beleggingsfondsen
- formules
- BIC/IBAN ondersteuning
- geschikt voor IBAN nummers en SEPA automatische incasso’s


De interface van WinBank is makkelijk te wijzigen

Het uiterlijk van WinBank is volledig aan te passen. Ook kun je je eigen plaatjes gebruiken voor verschillende categorieën. WinBank is bedoeld voor particulier gebruik. Hoewel het programma vrij uitgebreid is schiet het toch tekort voor zakelijke toepassingen.

WinBank is Nederlands en te downloaden voor alle Windows-versies.

Inst

Reacties

@Meinona
Dank!

@Redactie: Versie 3.0.4 is een VOORUITGAVE. Versie 3.0.3 is de laatste stabiele uitgave. Als je kiest voor automatische update of update zoeken in Winbank krijg je ook de melding dat er geen nieuwe versie is.

Was te snel. Werkte niet! Moest de oude versie TOCH deinstalleren. Nieuwe versie opnieuw installeren. Na wat vragen van het programma over back-up bestemmingen, etc., werkt de nieuwe versie nu echt goed! Nou! Weet ik weer voor de volgende keer. Winbanks nieuwe versies uitsluitend installeren, nadat de oude versie, bijvoorbeeld via Revo uninstaller, eraf is gegooid. En dan gaat het goed. Weer ´n weet!

Het is gelukt, via Winbank 3.0.3. Die kon wel over de vorige versie van Winbank worden geïnstalleerd. Moest paar bestanden herbevestigen. Herstart laptop en - tot mijn verbazing - toch kunnen upgraden, naar versie 3.0.4. Vreemde manier?

Denk voortaan toch maar hele nieuwe installatie uit te voeren in de toekomst. Hij draait weer. Blijft toch ´´tricky´´ om nieuwe app versies over oude heen te zetten, zonder geheel nieuwe installatie. Maar bij PriVazer werkt het altijd goed, dus daarom voerde ik het hierbij ook uit.

Ja! Helaas! Ik dacht de nieuwe Winbank 3.0.4. ´´over´´ mijn bestaande Winbank van een vorige versie te kunnen installeren en weer doorstarten..... weinig!!! Winbank doet NIKS meer. Ik kreeg melding, via mijn Norton bescherming, dat er ´´een bedreiging´´ werd tegengehouden. Vervolgens oude Winbank verminkt en start niet meer (goed) op. Zal wellicht de oude versie geheel moeten verwijderen en de nieuwe versie, opnieuw, en in zijn geheel moeten installeren, denk ik. Dat gaat ´´lekker´´, zo!

Er staat in de tekst nog steeds "Download WinBank 2.9.3" maar deze versie is helemaal niet meer te downloaden.

Versie 3.0.0 is geen vooruitgave meer maar is de definitieve versie geworden.

De bèta versie is op 1 november 2022 bij 3.0.0.10 aangeland, de definitieve versie. Ik heb de voorgaande bèta's geprobeerd en het is toch weer mooier en beter geworden. Ook heel stabiel met een verbeterd lint, start nu lekker snel op. Een aanrader!

Huidige versie 2.9.1.1 maar versie 2.9.2 is eveneens beschikbaar

definitieve WinBank 2.9.0 versie per 16-01-2022 is te downloaden