Softmaker FreeOffice

Voor Windows en Linux
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (25 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
2018 (revisie 944)
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie heeft meer functies, zoals opslaan in doc, xls en ppt (u kunt wél opslaan in docx, xlsx en pptx)
Categorie: 
Office
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Softmaker FreeOffice is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. TextMaker, PlanMaker en Presentations zijn vergelijkbaar met Microsoft Word, Excel en PowerPoint. De compatibiliteit met Microsoft Office is goed. FreeOffice is beschikbaar voor Windows, Linux, en Android.

FreeOffice kan overweg met onder andere Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden (doc, docx, xls, xlsx, ppt. pptx), OpenDocument tekstbestanden van LibreOffice en Apache OpenOffice (odt), WordPerfect documenten (wpd) en rtf.

De Duitse producent Softmaker afficheert FreeOffice als het gratis kantoorpakket met de beste compatibiliteit met Microsoft Office. Bij het uitwisselen van bestanden tussen Softmaker en Microsofts office suite zouden nauwelijks wijzigingen optreden in documenten.

U kunt de moderne Office-formaten docx, xlsx en pptx openen en ook weer opslaan in docx, xlsx, en ppt. De oudere doc, xls en ppt formaten kunt u alleen openen! Als u weer wilt opslaan in doc, xls en ppt en ook odt dan dient u de betaalde versie aan te schaffen. Verder heeft de betaalde versie meer bewerkingsmogelijkheden (zie hier de verschillen tussen de betaalde en gratis versie), maar u komt een heel eind met de gratis variant.

Softmaker FreeOffice kan documenten, spreadsheets en presentaties omzetten in pdf-formaat. Een Nederlandse spellingcontrole is los te downloaden (zie hieronder bij Downloads). Een aangepaste versie van mailprogramma Thunderbird wordt meegeleverd.

Softmaker FreeOffice is een vertrouwd uitziend kantoorpakket met Nederlandse interface en uitgebreide mogelijkheden - zoals u die van een moderne office suite mag verwachten.

Download

Deel deze download: 

Reacties

Als je LibreOffice gewend bent, dan is bijv een kolom toevoegen of verwijderen lastig te vinden in dit pakket (PlanMaker = spreadsheet), dus niet in menu Invoegen, maar: menu Werkblad - Cellen invoegen - Hele kolommen invoegen, mi redelijk onmvindbaar.

Google docs. Het beste wat er op de markt is. En gratis!!!!

Tegen betaling van data.

De opmerking "Als u weer wilt opslaan in docx, xlsx en pptx dan dient u de betaalde versie aan te schaffen." klopt inmiddels niet meer. Softmaker FreeOffice 2018 kan docx/xlsx/pptx zowel lezen als schrijven.

Helaas ontbreekt 'Publisher' in het pakket. Daardoor geen waarde voor mij.

Ik werk hier al jaren mee en ben er zeer tevreden over.

Er wordt volgens GS- bescheiden - reclame gemaakt voor de betaalde versie van Softmaker Office,
Niets van gemerkt. Wellicht omdat ik internettoegang heb geblokkeerd?
Softmaker Office heeft ook niets te zoeken op het internet.

OpenDocument tekstbestanden kunnen niet worden geopend. En ods ook niet.
Reden te meer om dat waardeloze odt en ods formaat te mijden.

Volgens mij het beste pakket als je Microsoft Office niet (meer ) hebt. Ik heb pas één nadeel ontdekt (ligt misschien aan mij): als ik een grafiek groter wil maken blijft hij niet staan waar hij stond, maar gaat wandelen. Het onderdeel Textmaker vind ik zonder meer prima.

Ik gebruik deze al een aantal jaren. De gratis zo wel als de betaalde versie die soms met grote korting wordt gegeven. Blijft goedkoper dan MS office en mijn excel bestanden met grafieken worden hetzelfde weergegeven als in MS office, wat ik van libre office (ook een goed pakket) niet kon zeggen. De gratis versie opent docx,xlsx en pptx bestanden, maar slaat wel op in doc, xls en ppt de office indeling van voor 2007. Ik heb softmaker office al eens gepromoot in een reactie, maar de redactie heeft daar toen blijkbaar geen gevolg aan gegeven. Krijg een maal per maand een mailtje van softmaker, maar dit gaat meestal over gratis lettertypen en promo's. De betaalde versie ca 70€ kan op 3 pc's gezet worden wat met ms office home maar voor 1 pc was.Is ook een gratis en betaalde linux versie van.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duitsl_nd