Softmaker FreeOffice

Info

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (84 stemmen)

Ons oordeel

Omschrijving software: 

Softmaker FreeOffice is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. TextMaker, PlanMaker en Presentations zijn vergelijkbaar met Microsoft Word, Excel en PowerPoint. De compatibiliteit met Microsoft Office is goed. FreeOffice is beschikbaar voor Windows, Linux, en Android.

FreeOffice kan overweg met onder andere Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden (doc, docx, xls, xlsx, ppt. pptx), OpenDocument tekstbestanden van LibreOffice en Apache OpenOffice (odt), WordPerfect documenten (wpd) en rtf.

De Duitse producent Softmaker afficheert FreeOffice als het gratis kantoorpakket met de beste compatibiliteit met Microsoft Office. Bij het uitwisselen van bestanden tussen Softmaker en Microsofts office suite zouden nauwelijks wijzigingen optreden in documenten.

U kunt moderne en oude Office-formaten docx, xlsx, pptx, doc, xls en ppt openen en ook weer opslaan. Hetzelfde geldt sinds 2019 voor het odt-formaat: openen én opslaan (iets dat vroeger aan de betaalde versie voorbehouden was)! De gratis versie heeft wel minder bewerkingsmogelijkheden (zie hier de verschillen tussen de betaalde en gratis versie) en is er voor Windows alleen in de 32-bit versie, maar u komt een heel eind met de gratis variant.

Softmaker FreeOffice kan documenten, spreadsheets en presentaties omzetten in pdf-formaat. Een Nederlandse spellingcontrole is los te downloaden (zie hieronder bij Downloads). Een aangepaste versie van mailprogramma Thunderbird wordt meegeleverd.

Softmaker FreeOffice is een vertrouwd uitziend kantoorpakket met Nederlandse interface en uitgebreide mogelijkheden - zoals u die van een moderne office suite mag verwachten.

Download

Details
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie heeft meer bewerkingsfuncties en heeft een 64-bit variant voor Windows
Categorie: 
Office
Taal: 
Nederlands en Engels

inst

Website producent: 

Reacties

@ JH Clemens
Softmaker Free Office (die wij hierboven bespreken) is gewoon gratis dus daar hoef je niet voor te betalen. Wat voor mail je ontvangen hebt weet ik niet, maar weet je zeker dat die van de producent is?

Ik probeer n.a.v. een ontvangen mail Softmaker te downloaden, maar de betaling via IDEAL (ING) lukt niet. Evenmin met mijn creditcard. Jammer want morgen is het aanbod afgelopen. Wat kan ik noig doen?

@Léon
Dank, link is verbeterd

Nederlandse spellingwoordenlijst: link werkt niet.

Ik kijk de reviews van Planmaker maar ik ie reacties van libre office deze kan je ook downloaden van ashampoo gratis en is perfect

@Lewieke
Bedankt, is bijgewerkt.

Beste redactie,
deze software is ook beschikbaar voor macOS.

@Ernie,

Zelf gebruik ik de update-optie in LibreOffice niet, ik heb er dus zelf geen ervaring mee, ik download nieuwe versies 'handmatig' vanaf de download-website.
Maar de update-optie in LibreOffice doet niet meer dan checken of er een update beschikbaar is en assisteren bij het downloaden vanaf de download-website. De gedownloade update zal dus gewoon een schone versie te zijn.

Wat ik me kan voorstellen dat bij jou gebeurd is, is dat je anti-virus/ anti-malware programma het LibreOffice update-optie mechanisme fout-positief als virus/malware heeft gedetecteerd, bijvoorbeeld door hoe en waar het LibreOffice update-optie mechanisme een tijdelijk bestand plaatste.

De ellende met (ten minste sommige) anti-virus/ anti-malware programma's is dat ze fout-positief virus/malware detecties geven op sommig gedrag van applicaties, en daarmee gebruikers schik aanjagen en onterecht in de veronderstelling brengen dat er sprake is van een virus/malware besmetting.

Of bij jou sprake was van een fout-positief detectie door anti-virus/ anti-malware programma, dat kan ik niet beoordelen zonder ten minste de melding die je kreeg, maar ik kan het me voorstellen.

Mooi in ieder geval dat je nu tevreden bent met Softmaker FreeOffice.

Nee gedownload zoals het hoorde, netjes geïnstalleerd, geen waarschuwing, tijdje later update via het programma en zo had ik een heuse besmetting.
Nu ik zit er niet mee hoor.
T'is weg.

@Ernie,
Wat bedoel je precies met "Met LibreOffice heb ik een kanjer van een virus gehad"?

Als je LibreOffice hebt gedownload via de libreoffice.org site (waarvan GratisSoftware.nl de download-links biedt), dan zal LibreOffice geen virus hebben bevat.

Bedoel je misschien een virus/malware-besmetting door een misbruikte kwetsbaarheid in LibreOffice?
De kans daarop is niet heel groot, maar niettemin is het beslist van belang LibreOffice updates te installeren wanneer kwetsbaarheden worden opgelost, zoals weergegeven op de Security Advisories pagina, of in security mededelingen in de Document Foundation blog:
https://www.libreoff...
https://blog.documen...

Nogmaals, ik ben benieuwd wat je precies bedoelde met "Met LibreOffice heb ik een kanjer van een virus gehad".
Ik hoop dat je kunt aangeven wat je bedoelde. Alvast bedankt.

Pagina's