Softmaker FreeOffice

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie heeft meer bewerkingsfuncties en heeft een 64-bit variant voor Windows
Categorie: 
Office
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Softmaker FreeOffice is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. TextMaker, PlanMaker en Presentations zijn vergelijkbaar met Microsoft Word, Excel en PowerPoint. De compatibiliteit met Microsoft Office is goed. FreeOffice is beschikbaar voor Windows, Linux, en Android.

FreeOffice kan overweg met onder andere Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden (doc, docx, xls, xlsx, ppt. pptx), OpenDocument tekstbestanden van LibreOffice en Apache OpenOffice (odt), WordPerfect documenten (wpd) en rtf.

De Duitse producent Softmaker afficheert FreeOffice als het gratis kantoorpakket met de beste compatibiliteit met Microsoft Office. Bij het uitwisselen van bestanden tussen Softmaker en Microsofts office suite zouden nauwelijks wijzigingen optreden in documenten.

Je kunt moderne en oude Office-formaten docx, xlsx, pptx, doc, xls en ppt openen en ook weer opslaan. Hetzelfde geldt sinds 2019 voor het odt-formaat: openen én opslaan (iets dat vroeger aan de betaalde versie voorbehouden was)! De gratis versie heeft wel minder bewerkingsmogelijkheden (zie hier de verschillen tussen de betaalde en gratis versie) en is er voor Windows alleen in de 32-bit versie, maar je komt een heel eind met de gratis variant.

Softmaker FreeOffice kan documenten, spreadsheets en presentaties omzetten in pdf-formaat. Een Nederlandse spellingcontrole is los te downloaden (zie hieronder bij Downloads). Een aangepaste versie van mailprogramma Thunderbird wordt meegeleverd.

Softmaker FreeOffice is een vertrouwd uitziend kantoorpakket met Nederlandse interface en uitgebreide mogelijkheden - zoals je die van een moderne office suite mag verwachten.

inst

Reacties

De nieuwste versie laat je, als je dat wil, ook documenten in .doc opslaan. En kan nog veel meer! Werkt prettig en snel. Lijkt erg op Microsoft office, maar je kan ook nog kiezen voor een klassieke interface.

Heb ik gedaan. Maar via "Deinstalleren" blijft er toch een stel van de mappen en bestanden achter en bij "Bijwerkbeheer" verversen de bekende melding :
W: https://shop.softmak... De sleutel wordt opgeslagen in de uitgefaseerde sleutelbos (/etc/apt/trusted.gpg) in trusted.gpg, raadpleeg de afdeling UITFASERING (DEPRECATION) in apt-key(8) voor details.

Er wordt ook aanbevolen om Softmaker onder Linux via de repository te installeren (en niet via een .deb bestand):
https://www.freeoffi...

Afgelopen weken geinstalleerd onder Linux.
Het wordt niet aangeboden onder "Programmabeheer" dus ik had beter moeten weten.
Wat een ellende, vragen om de betaalde versie te nemen en wat kwaliteit betreft doet het flink onder voor Libre Office.
Dus ik via de uninstal van Linux verwijderd maar dan blijft een deel hangen en blijft maar vragen naar de sleutel.
Ik heb mijn systeem nog niet geheel schoon ondanks de vele tips op internet.
Bezint eer ge begint is hier zeker aan de orde.

@ JH Clemens
Softmaker Free Office (die wij hierboven bespreken) is gewoon gratis dus daar hoef je niet voor te betalen. Wat voor mail je ontvangen hebt weet ik niet, maar weet je zeker dat die van de producent is?

Ik probeer n.a.v. een ontvangen mail Softmaker te downloaden, maar de betaling via IDEAL (ING) lukt niet. Evenmin met mijn creditcard. Jammer want morgen is het aanbod afgelopen. Wat kan ik noig doen?

@Léon
Dank, link is verbeterd

Nederlandse spellingwoordenlijst: link werkt niet.

Ik kijk de reviews van Planmaker maar ik ie reacties van libre office deze kan je ook downloaden van ashampoo gratis en is perfect

@Lewieke
Bedankt, is bijgewerkt.

Pagina's