Softmaker FreeOffice

Geschikt voor: 
Voor Windows en Linux
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.3 (18 stemmen)
Actueel: 

14 juli 2016
Sofmaker FreeOffice is toegevoegd aan GratisSoftware.nl.

Omschrijving software: 

Softmaker FreeOffice is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. TextMaker, PlanMaker en Presentations zijn vergelijkbaar met Microsoft Word, Excel en PowerPoint. De compatibiliteit met Microsoft Office is goed. FreeOffice is beschikbaar voor Windows, Linux, en Android.

FreeOffice kan overweg met onder andere Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden (doc, docx, xls, xlsx, ppt. pptx), OpenDocument tekstbestanden van LibreOffice en Apache OpenOffice (odt), WordPerfect documenten (wpd) en rtf. Spreadsheets en presentaties van LibreOffice, Apache OpenOffice en WordPerfect kunnen niet geopend worden.

De Duitse producent Softmaker afficheert FreeOffice als het gratis kantoorpakket met de beste compatibiliteit met Microsoft Office. Bij het uitwisselen van bestanden tussen Softmaker en Microsofts office suite zouden nauwelijks wijzigingen optreden in documenten. Let op dat FreeOffice de moderne Office-formaten docx, xlsx en pptx kan openen, maar alleen kan opslaan in de oudere doc, xls en ppt formaten! Als u weer wilt opslaan in docx, xlsx en pptx dan dient u de betaalde versie aan te schaffen.

Softmaker FreeOffice kan documenten, spreadsheets en presentaties omzetten in pdf-formaat. Een Nederlandse spellingcontrole is los te downloaden (zie hieronder bij Downloads). Een aangepaste versie van mailprogramma Thunderbird wordt meegeleverd.

Softmaker FreeOffice is een vertrouwd uitziend kantoorpakket met Nederlandse interface en uitgebreide mogelijkheden - zoals u die van een moderne office suite mag verwachten.

Categorie: 
Office
Versienummer: 
2016 (revision 758.0625)
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie heeft meer functies
Taal: 
Engels
Download: 

Download Softmaker FreeOffice voor Windows
(vul naam, land en geldig e-mail adres in - voor de gratis licentiecode - en klik Download)

Download Softmaker FreeOffice voor Linux
(vul naam, land en geldig e-mail adres in - voor de gratis licentiecode - en klik Download)

Download FreeOffice TextMaker, PlanMaker en Presentations voor Android telefoons
Download FreeOffice HD TextMaker Basic, PlanMaker Basic en Presentations Basic voor Android tablets

Download Nederlandse spellingcontrole woordenlijst

Installatie: 
Let op bij de installatie

Er wordt - bescheiden - reclame gemaakt voor de betaalde versie van Softmaker Office (waarin u ook kunt opslaan in docx, xlsx en pptx).

Deel deze download: 

Reacties

Ik werk hier al jaren mee en ben er zeer tevreden over.

Er wordt volgens GS- bescheiden - reclame gemaakt voor de betaalde versie van Softmaker Office,
Niets van gemerkt. Wellicht omdat ik internettoegang heb geblokkeerd?
Softmaker Office heeft ook niets te zoeken op het internet.

OpenDocument tekstbestanden kunnen niet worden geopend. En ods ook niet.
Reden te meer om dat waardeloze odt en ods formaat te mijden.

Volgens mij het beste pakket als je Microsoft Office niet (meer ) hebt. Ik heb pas één nadeel ontdekt (ligt misschien aan mij): als ik een grafiek groter wil maken blijft hij niet staan waar hij stond, maar gaat wandelen. Het onderdeel Textmaker vind ik zonder meer prima.

Ik gebruik deze al een aantal jaren. De gratis zo wel als de betaalde versie die soms met grote korting wordt gegeven. Blijft goedkoper dan MS office en mijn excel bestanden met grafieken worden hetzelfde weergegeven als in MS office, wat ik van libre office (ook een goed pakket) niet kon zeggen. De gratis versie opent docx,xlsx en pptx bestanden, maar slaat wel op in doc, xls en ppt de office indeling van voor 2007. Ik heb softmaker office al eens gepromoot in een reactie, maar de redactie heeft daar toen blijkbaar geen gevolg aan gegeven. Krijg een maal per maand een mailtje van softmaker, maar dit gaat meestal over gratis lettertypen en promo's. De betaalde versie ca 70€ kan op 3 pc's gezet worden wat met ms office home maar voor 1 pc was.Is ook een gratis en betaalde linux versie van.

Het blijft dus Libre Office.

Een handige aanvulling, maar ik blijf toch bij het volledige en voor mij meer dan voldoende LibreOffice.

niet nieuw op GSS, GSS maakte al eerder “melding” WPS Office Free (voorheen Kingsoft) zie http://www.gratissof...
lijkt verdacht veel op elkaar

Deze keer zit je mis, Merel. Softmaker is een Duits bedrijf dat al sinds 1987 Office programma's maakt en heeft niets van doen met het Aziatische WPS/Kingsoft.
Softmaker Office is dus wel degelijk nieuw op GSS (maar is al een heel oud programma).

geen toegevoegde waarde
open office of libre office is prima

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankr_jk