Microsoft Lens

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Office
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Microsoft Lens (voorheen Office Lens) is een heel handige app van Microsoft waarmee je documenten, visitekaartjes, rekeningen, kassabonnen, posters en zelfs whiteboards en schoolborden mee kunt inscannen met je telefoon of tablet. Microsoft Lens digitaliseert de tekst via OCR (optical character recognition), waarna je het bestand op kunt slaan in OneDrive als Word-document, PowerPoint-presentatie, OneNote-notitie, afbeelding of PDF. Het opgeslagen bestand kun je vervolgens bewerken en doorzoeken. Microsoft Lens werk zeer goed, ook als de genomen scan niet optimaal is.

Microsoft Lens is onmisbaar als je presentaties, bladzijden uit een boek of aantekeningen op een whiteboard wilt vastleggen en bewerken of kassabonnen en facturen wilt archiveren en kunnen doorzoeken. Microsoft Lens is een draagbare scanner met goede OCR-kwaliteit. En heel handig is de integratie met de Office-apps en OneDrive van Microsoft. Voor zakelijk én dagelijks gebruik echt een aanrader. En wellicht ook handig voor studenten en scholieren die zo snel aantekeningen willen maken, die ze nog kunnen bewerken en uitbreiden.

inst

Reacties

@Walter
Dank, is toegevoegd.

Vanaf 1-1-2021 niet meer beschikbaar voor W10

ok

Eenvoudige, snelle en gemakkelijke manier om gegevens over te maken.

Staat er hier al een paar maanden op, en het werkt allemaal zeer goed.

Je kunt met Office Lens ook foto's importeren en vervolgens correcties erop aanbrengen. Ik gebruik dit met name om via het bijsnijden in Office Lens scheefstand in de geimporteerde foto's recht te zetten.

Werkt geweldig.
Bijsnijden hoeft niet meer.

Nam heel veel ruimte in op mijn Android-telefoon. Ik heb het verwijderd en CamScan opnieuw geïnstalleerd.

werkt als een tierelier
!!
aantekenentingen / whitebords gewoon fotograferen !!

doen !!