Apache OpenOffice

Actueel: 

13 oktober 2016
Na een jaar is er weer eens een nieuwe uitgave van OpenOffice verschenen. Versie 4.1.3 lost een beveiligingsprobleem op dat al maanden bekend was en repareert enkele fouten. Nieuwe functionaliteit wordt niet toegevoegd.

6 september 2016
De stekker wordt wellicht uit Apache OpenOffice getrokken. Wegens gebrek aan mankracht is de ontwikkeling bijna stilgevallen en worden beveiligingslekken pas laat opgelost. Aangeraden wordt een ander kantoorpakket te kiezen, zoals LibreOffice.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1831 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Beschrijving: 

Apache OpenOffice (de nieuwe naam van OpenOffice.org) is een compleet en gratis Nederlandstalig kantoorpakket, met Nederlandse spellingcontrole, dat een volwaardige vervanger van Microsoft Office (Word, Excel en Powerpoint) is. Met Apache OpenOffice kunt u probleemloos al uw bestaande Word-, Excel-, Powerpoint- en WordPerfect- en PDF-documenten openen, bewerken en opslaan.

Eind 2010 werd LibreOffice afgesplitst van OpenOffice.org. LibreOffice werd actief doorontwikkeld, terwijl de ontwikkeling van OpenOffice kwam stil te liggen. Na ruim een jaar kwam daar in mei 2012 verandering in met de aankondiging van Apache OpenOffice 3.4 (de nieuwe naam van OpenOffice.org) en in juli 2013 verscheen een grote update naar Apache OpenOffice 4.0.

Zelfde functionaliteit als Microsoft Office
De Apache OpenOffice office suite beschikt over:
- een tekstverwerker (Writer, vergelijkbaar met Word)
- een spreadsheetprogramma (Calc, vergelijkbaar met Excel)
- een presentatieprogramma (Impress, vergelijkbaar met Powerpoint)
- een tekenprogramma (Draw)
- een formule-editor (Math)
- een database (Base, vergelijkbaar met Access)


Apache OpenOffice 4.0 met kenmerkende zijbalk (klik voor groter)

Al deze programma's hebben een vergelijkbare look and feel als de onderdelen van Microsoft Office, zodat de overstap niet moeilijk zal verlopen. Als extraatje kunt u met OpenOffice.org ook bestanden met één druk op de knop opslaan in PDF-formaat. Handig als u zeker wilt weten dat de juiste lay-out behouden blijft in uw document.

PDF bewerken
Apache OpenOffice kan bovendien, met een extensie, PDF'jes bewerken en ze vervolgens weer opslaan. Ideaal als u nog snel een pdf'je moet aanpassen en het originele bestand is niet voorhanden.

Apache OpenOffice kent alle bekende functies die u kent uit Microsoft Office, zoals onder andere:
- opslaan als .doc, .xls, .pps
- Nederlandse spellingcontrole en wijzigingen bijhouden
- sjablonen en opmaakprofielen
- woorden tellen en autocorrectie
- inhoudsopgave/register maken
- uitgebreide lay-out-mogelijkheden
 
En meer:
- bestanden opslaan als PDF
- ondersteuning voor ODF en Microsoft Office 2007
- mogelijkheid om extensies te installeren

Categorie: 
Office
Versienummer: 
4.1.3
Laatst gewijzigd: 
13 oktober 2016
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

De stekker wordt wellicht uit Apache OpenOffice getrokken. Wegens gebrek aan mankracht worden beveiligingslekken al niet tot nauwelijks meer dichtgeplakt. Aangeraden wordt een ander kantoorpakket te kiezen, zoals LibreOffice.

Download Nederlandse Apache OpenOffice voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Meer downloads: 

Download Apache OpenOffice voor Linux
Download Apache OpenOffice voor Mac OS X

Download Oracle PDF Import extensie voor OpenOffice
(download de laatste versie voor uw besturingssysteem door op Get it! te klikken. Lees hier instructies voor de installatie.)

Download meer extensies voor OpenOffice
Download Portable OpenOffice.org (past op een usb-stick)

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

graag downloaden

Een topprogramma; gebruik het al lange tijd zonder enig probleem

office

office downloaden

Open ofice downloaden

office word instellen

Ik gebruik O.O. sinds 2003 versie 1.0.1. Het is een goed middel en doet me zeer sterk denken aan Wordperfect. In de jaren merkte ik dat vele concurrenten mekaar niet lezen konden, O.O. wel. Ik moet wel erbij schrijven dat versie 1.0.1 kan converteren. Heb nu de laatste versie. Ik zie enkele klachten, maar let op. Het is open source en verbeteringen zijn welkom. Wel een tip, sla bestanden in een aparte map op, zodat je hem met andere versies kan openen. Dit lukte me zelfs met windows-office of latere updates.

De update naar OpenOffice versie 4.1.3 verliep desastreus. Na het verwijderen van de oudere versie liep de installatie vast. Het gevolg geen Office-pakket meer, dus geen weg terug. Ook het nieuw installeren van dit pakket lukte niet. Daarna LibreOffice geïnstalleerd op de computers, die nog voorzien waren van OpenOffice. Jammer, de layout van Openoffice vond ik net iets aantrekkelijker en strakker van opzet.

OpenOffice gaat met pensioen ? http://mail-archives...
“I have regularly observed that the Apache OpenOffice project has limited capacity for sustaining the project in an energetic manner. It is also my considered opinion that there is no ready supply of developers who have the capacity, capability, and will to supplement the roughly half-dozen volunteers holding the project together. It doesn't matter what the reasons for that might be,”

OOO is aan een revisie toe. Het kan bijvoorbeeld nog steeds geen DOCX bestanden aan.
Inmiddels ben ik overgeschakeld op de concurrent (Libre Office).

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorw_gen