Gnumeric

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Gnumeric is een spreadsheet-programma dat alleen voor Linux te verkrijgen is. Dit broertje van tekstverwerker AbiWord wordt voor Windows niet meer verder ontwikkeld. Gnumeric is complete spreadsheet-software die een prima vervanger van Microsoft Excel is.

Als je niet een volledig kantoorpakket wilt downloaden dan is Gnumeric een prima, losstaand rekenblad-programma. Gnumeric kan alle normale spreadsheet-bewerkingen uitvoeren waar Microsoft Excel over beschikt - en meer. Ook heeft Gnumeric de mogelijkheid om meer dan 256 kolommen te gebruiken.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De makers gaan er prat op dat Gnumeric heel accuraat is bij statistische analyses - zelfs beter dan Excel. Verder blijft Gnumeric snel bij hele grote bestanden. Gnumeric kan uit de voeten met spreadsheets van Microsoft Excel en OpenOffice en is in het Nederlands vertaald.

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

Hoe is deze te downloaden?

Dank, is een nieuwe link bijgevoegd.

Uw link naar versie 1.12.17 is niet meer actueel.

Spread32 van Clusenco (op 6 december 2010) bestaat nog steeds, is in 2012 nog bijgewerkt en doet het prima! Gnumeric ligt in mijn testhoek te wachten; krijgt goede kritieken op diverse websites.

Goed programma, heb dit op een Linux puppy distro zitten, op een laptop met 128 ram, werkt perfect.

Start snel op. Sneller dan Ooo en MS O. In combi met Abi een prima office app.
Vertaling laat hier en daar wat te wensen over maar een kniesoor die daarop let.

Een volledig spreadsheetprogramma inderdaad, maar toch nog meer dan 100 Mb groot.
Wie een kleine excelvervanger van slechts 1,5 Mb wil, kan uit te voeten met Spread32, voorzien van alle basisfuncties, Nederlandstalig en gratis te downloaden op http://www.byedesign... .
Het is shareware die bij openen de mogelijkheid van registratie geeft, maar verder onbeperkt bruikbaar is.