LibreOffice

Horizontal Tabs

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1252 stemmen)

Ons oordeel

Beschrijving: 

LibreOffice is het meestgebruikte gratis kantoorpakket. LibreOffice is een volwaardige vervanger van Microsoft Office. De office suite beschikt onder andere over een tekstverwerker, spreadsheet-programma, presentatie-programma en database-functionaliteit. LibreOffice is verkrijgbaar voor Windows, macOS en Linux.

LibreOffice is in 2010 afgesplitst van OpenOffice.org uit onvrede over het open source-beleid van Oracle, de toenmalige nieuwe eigenaar van OpenOffice.org. In 2012 is duidelijk dat LibreOffice actiever ontwikkeld wordt dan OpenOffice (dat door eigenaar Oracle is ondergebracht bij de Apache Foundation - waar het een bijna slapend bestaan leidt). Ook zijn veel Linux-distributies, zoals Ubuntu, overgestapt op LibreOffice. En tegenwoordig is LibreOffice het meestgebruikte gratis office-pakket.


LibreOffice Writer

LibreOffice beschikt over dezelfde componenten als Microsoft Office:
- een tekstverwerker (Writer, vergelijkbaar met Word)
- een spreadsheetprogramma (Calc, vergelijkbaar met Excel)
- een presentatieprogramma (Impress, vergelijkbaar met Powerpoint)
- een tekenprogramma (Draw)
- een formule-editor (Math)
- een database (Base, vergelijkbaar met Access)

LibreOffice werkt - via de CMIS standaard - ook samen met diverse content management systemen en document management systemen, zoals Alfresco en Microsoft SharePoint.

LibreOffice is een zeer uitgebreid en goed kantoorpakket dat ook in zakelijke omgevingen veel gebruikt wordt. Voor thuisgebruikers een absolute aanrader!

Android
Voor Android bestond sinds mei 2015 de LibreOffice Viewer waarmee u bestanden met Open Document Formaat (odt, ods en odp), Microsoft Office 2007/2010/2013 (docx, xlsx en pptx) en Microsoft Office 97/2000/XP/2003 (doc, xls en ppt) kon openen. Momenteel is deze niet meer verkrijgbaar maar eind 2020 moeten nieuwe LibreOffice apps voor Android en iOS in Google Play en de App Store verschijnen.

DL

Inst

Website producent: 

Reacties

De 7.4-serie zal ook nog updates krijgen nadat 7.5 is uitgebracht. Je kunt ervoor kiezen om nog een tijdje op 7.4 te blijven (wat stabieler, maar zonder de nieuwe functies).

@Redactie
Dus eigenlijk is/was v7.4.5 de laatste? Of hoeft dat niet persé?

nieuwe versie 7.4.3

@Mickey
We waren er net mee bezig:
https://www.gratisso...

nieuwe versie 7.4.0

https://www.libreoff...

nieuwe versie 7.3.5

https://www.libreoff...

@michelleke dr
Softmaker FreeOffice staat wel in onze lijst hoor. Kijk maar hier:
https://www.gratisso...

En gewoon als derde in de kolom rechtsboven.

Ik zie het gratis programma free office hier niet in de lijst staan. Het werkt precies als microsoft office en is zeer eenvoudig in gebruik. Een gratis aanrader

https://www.freeoffi...

nieuwe versie 7.3.4

Helaas kan je nu geen hyperlinks op een Pdf bestand linken naar een externe website.??

Pagina's