LibreOffice

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (1146 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

LibreOffice is een afsplitsing van OpenOffice. Het is tegenwoordig het meestgebruikte gratis kantoorpakket. LibreOffice is een volwaardige vervanger van Microsoft Office. De office suite beschikt onder andere over een tekstverwerker, spreadsheet-programma, presentatie-programma en database-functionaliteit. LibreOffice is verkrijgbaar voor Windows, macOS en Linux.

LibreOffice is in 2010 afgesplitst van OpenOffice.org uit onvrede over het open source-beleid van Oracle, de toenmalige nieuwe eigenaar van OpenOffice.org. In 2012 is duidelijk dat LibreOffice actiever ontwikkeld wordt dan OpenOffice (dat door eigenaar Oracle is ondergebracht bij de Apache Foundation - waar het een bijna slapend bestaan leidt). Ook zijn veel Linux-distributies, zoals Ubuntu, overgestapt op LibreOffice.


LibreOffice Writer

LibreOffice beschikt over dezelfde componenten als Microsoft Office:
- een tekstverwerker (Writer, vergelijkbaar met Word)
- een spreadsheetprogramma (Calc, vergelijkbaar met Excel)
- een presentatieprogramma (Impress, vergelijkbaar met Powerpoint)
- een tekenprogramma (Draw)
- een formule-editor (Math)
- een database (Base, vergelijkbaar met Access)

LibreOffice werkt - via de CMIS standaard - ook samen met diverse content management systemen en document management systemen, zoals Alfresco en Microsoft SharePoint.

LibreOffice is een zeer uitgebreid en goed kantoorpakket dat ook in zakelijke omgevingen veel gebruikt wordt. Voor thuisgebruikers een absolute aanrader!

Android
Voor Android bestond sinds mei 2015 de LibreOffice Viewer waarmee u bestanden met Open Document Formaat (odt, ods en odp), Microsoft Office 2007/2010/2013 (docx, xlsx en pptx) en Microsoft Office 97/2000/XP/2003 (doc, xls en ppt) kon openen. Momenteel is deze niet meer verkrijgbaar maar eind 2020 moeten nieuwe LibreOffice apps voor Android en iOS in Google Play en de App Store verschijnen.

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

nieuwe versie 7.2.3

https://www.libreoff...

Nog een puntje. (In de vorige versie: ik weet niet of het al veranderd is). Als je snel in Wordpad tekst kopieert en plakt, je zet er wat figuren / foto's bij. Makkelijk op te slaan als rtf-bestand. Je opent het in LibreOffice voor de opmaak. Je slaat op. Dan... zijn al je figuren / foto's weg. Er is nog een spoortje over van de bijschriften maar dat is alles. Aangezien een foto meer zegt dan 1000 woorden, is zoiets unforgiven (om het zo maar te zeggen).

nieuwe versie 7.2.1

Ja, het werkt wel. Bijna alles zit erop. Een andere 'feel' dan microsoft. Fijn hoor. Alsof je eens een andere winkel binnenloopt, dat is ook wel eens fijn. Minpuntje is (nog) de zoekfunctie die geen alineamarkering ^p kan vinden, zodat je overbodige lege regels met vervangen kan verwijderen.

nieuwe versie 7.1.5

nieuwe versie 7.1.4

https://blog.documen...

@Andre Koch
Waarschijnlijk is er iets mis gegaan met de update.
Advies verwijder de huidige versie , en installeer de nieuwste versie opnieuw.
Zorg er wel voor dat je het systeem goed opschoont voordat je LibreOffice opnieuw installeert.

Nadat ik de update voor libreoffice 7.1.3 heb geinstalleerd werkt libreoffice niet meer, heb de oude versie 7.1.2 teruggezet om alles weer aan de praat te krijgen.

Heb een Draw-document gemaakt van een platte grond met bestrating. Draw houdt de lijntjes niet op zijn plaats en zo gauw je met inkleuren begint wordt het programma bijzonder traag en moet je steeds enkele tot vele minuten wachten voordat je weer wat kunt doen. Er zit 50 uur werk in het document, maar het is onbruikbaar en dus alle werk voor niets.....

open office heb ik al jaren en is sneller is sneller

Pagina's