LibreOffice

Actueel: 

1 februari 2017
LibreOffice 5.3.0 is uitgebracht. In deze grote nieuwe uitgave zitten veel vernieuwingen en verbeteringen, zoals een veilige modus, verbeterde import en export filters en meer.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (704 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android
Beschrijving: 

LibreOffice is een afsplitsing van OpenOffice. Het is tegenwoordig het meestgebruikte gratis kantoorpakket. LibreOffice is een volwaardige vervanger van Microsoft Office. De office suite beschikt onder andere over een tekstverwerker, spreadsheet-programma, presentatie-programma en database-functionaliteit. LibreOffice is verkrijgbaar voor Windows, macOS en Linux. Er is ook een Viewer voor Android.

LibreOffice is in 2010 afgesplitst van OpenOffice.org uit onvrede over het open source-beleid van Oracle, de toenmalige nieuwe eigenaar van OpenOffice.org. In 2012 is duidelijk dat LibreOffice actiever ontwikkeld wordt dan OpenOffice (dat door eigenaar Oracle is ondergebracht bij de Apache Foundation - waar het een bijna slapend bestaan leidt). Ook zijn veel Linux-distributies, zoals Ubuntu, overgestapt op LibreOffice.


LibreOffice

LibreOffice beschikt over dezelfde componenten als Microsoft Office:
- een tekstverwerker (Writer, vergelijkbaar met Word)
- een spreadsheetprogramma (Calc, vergelijkbaar met Excel)
- een presentatieprogramma (Impress, vergelijkbaar met Powerpoint)
- een tekenprogramma (Draw)
- een formule-editor (Math)
- een database (Base, vergelijkbaar met Access)

LibreOffice werkt - via de CMIS standaard - ook samen met diverse content management systemen en document management systemen, zoals Alfresco en Microsoft SharePoint.

LibreOffice is een zeer uitgebreid en goed kantoorpakket dat ook in zakelijke omgevingen veel gebruikt wordt. Voor thuisgebruikers een absolute aanrader!

Android
Voor Android bestaat sinds mei 2015 de LibreOffice Viewer waarmee u bestanden met Open Document Formaat (odt, ods en odp), Microsoft Office 2007/2010/2013 (docx, xlsx en pptx) en Microsoft Office 97/2000/XP/2003 (doc, xls en ppt) kunt openen. Ook kunt u lichte bewerkingen uitvoeren, maar deze functie is nog experimenteel en instabiel en moet ingeschakeld worden onder het Settings-menu. De LibreOffice Viewer voor Android verkeert duidelijk nog in de testfase en is soms heel traag. Maar documenten openen met LibreOffice is nu in ieder geval mogelijk op uw Android-toestel.

Categorie: 
Office
Versienummer: 
5.3.0 (Fresh) & 5.1.6 (Still)
Laatst gewijzigd: 
1 februari 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download LibreOffice voor Windows (64-bit)
(Klik op Download versie. De download begint in enkele seconden. Een donatie mag, maar is niet nodig)

Voor Windows is ook nog een 32-bit versie van LibreOffice.

Download LibreOffice voor macOS
(Klik op Download versie)

Voor Mac-gebruikers:
Download de Nederlandse vertaling van de interface van LibreOffice
(klik op Vertaalde gebruikersinterface)

Let op dat je de vertaling van de macOS versie pas kunt installeren nadat je LibreOffice minimaal één keer geopend hebt (dit is een bekende onopgeloste fout)

Download LibreOffice voor Linux

Meer downloads: 

Bovenstaande downloads zijn van de 'Fresh' versie van LibreOffice. Deze bevatten de nieuwste functies, maar zijn iets minder grondig getest. U kunt ook de 'Still' versie downloaden. Deze is langduriger getest en wordt aangeraden voor zakelijke omgevingen, maar heeft nog niet de functies en verbeteringen uit de laatste versie.

Download LibreOffice 'Still'

Download LibreOffice Viewer voor Android

Download extensies voor LibreOffice

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Hier zat ik dus op te wachten.

Had een oudere versie van LibreOffice, die het wel deed. Nu ik de nieuwste heb gedownload, blijft de computer LibreOffice controleren. en doet verder niets. iMac wordt heel traag en blijft maar ratelen.

Er zijn wel veel updates voor dit programm! Ik heb geen zin om elke week te moeten updaten...

Normaal 1 maal per maand, maar nu is er volgende week blijkbaar een nieuwe versie, dus ik sla deze update eens een keer over.

Is dit programma net zo goed als windows office?

Duidelijke antwoord van jullie, mijn dank!

Gebruikte vroeger ook Microsoft Office, maar ben bij een nieuwe computer overgestapt naar LibreOffice, en dit naar volle tevredenheid.
Kan evenveel, maar je moet er inderdaad even kort aan wennen.

je moet even leren er mee om te gaan dan gaat het prima. EN GRATIS!!!!!!!!!!!!!

LibreOffice 5.3.0 RC 1

Hallo, Daniel,

Ik heb een vermoeden wat je Libre Office probleem zou kunnen zijn. Ik heb ook diverse keren problemen met dit programma gehad. Echter; dit bleek te voeren te zijn tot een onwillige acceptatie van mijn Bitdefender Internet security programma. Het programma moest even handmatig worden geaccepteerd.

Toen ik dat eenmaal had gedaan, niets meer aan de hand. Ik kan gewoon de allernieuwste Libre Office, net geïnstalleerd, weer perfect gebruiken. Dus ik zou zeggen; loop even je firewall / antiviruspakket na en kijk even bij je firewall of Libre office bij ´´toestaan´´ staat.

Als dat niet zo is, even ´´toestaan´´ accepteren van Libre Office en je kunt het pakket gebruiken. Tenminste; in mijn geval was dat direct de oplossing. Je moet even experimenteren.

Succes!

Vriendelijke groet en fijne Kerstdagen. (Iedereen trouwens, hier, ook de redactie!)

´´Anoniem´´.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ortugal