LibreOffice

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

LibreOffice is het meestgebruikte gratis kantoorpakket. LibreOffice is een volwaardige vervanger van Microsoft Office. De office suite beschikt onder andere over een tekstverwerker, spreadsheet-programma, presentatie-programma en database-functionaliteit. LibreOffice is verkrijgbaar voor Windows, macOS en Linux.

LibreOffice is in 2010 afgesplitst van OpenOffice.org uit onvrede over het open source-beleid van Oracle, de toenmalige nieuwe eigenaar van OpenOffice.org. In 2012 is duidelijk dat LibreOffice actiever ontwikkeld wordt dan OpenOffice (dat door eigenaar Oracle is ondergebracht bij de Apache Foundation - waar het een bijna slapend bestaan leidt). Ook zijn veel Linux-distributies, zoals Ubuntu, overgestapt op LibreOffice. En tegenwoordig is LibreOffice het meestgebruikte gratis office-pakket.


LibreOffice Writer

LibreOffice beschikt over dezelfde componenten als Microsoft Office:
- een tekstverwerker (Writer, vergelijkbaar met Word)
- een spreadsheetprogramma (Calc, vergelijkbaar met Excel)
- een presentatieprogramma (Impress, vergelijkbaar met Powerpoint)
- een tekenprogramma (Draw)
- een formule-editor (Math)
- een database (Base, vergelijkbaar met Access)

LibreOffice werkt - via de CMIS standaard - ook samen met diverse content management systemen en document management systemen, zoals Alfresco en Microsoft SharePoint.

LibreOffice is een zeer uitgebreid en goed kantoorpakket dat ook in zakelijke omgevingen veel gebruikt wordt. Voor thuisgebruikers een absolute aanrader!

Android en iOS
Voor Android bestond sinds mei 2015 de LibreOffice Viewer waarmee je bestanden met Open Document Formaat (odt, ods en odp), Microsoft Office 2007/2010/2013 (docx, xlsx en pptx) en Microsoft Office 97/2000/XP/2003 (doc, xls en ppt) kon openen. Eind 2020 zijn als vervanging de Collabora Office apps voor Android en iOS in Google Play en de App Store verschenen.

Inst

Reacties

Bedankt voor je reacktie.
Hallo Vandaag de update wel gelukt, hoe wel het toch nog 6 minuten duurde.

@Oldie
LibreOffice maakt gebruik van mirrors (spiegel-servers) voor de download. Niet elke mirror is even snel. Je kunt proberen om opnieuw te downloaden, als je dan een andere mirror krijgt gaat het vast sneller.

Wil de nieuwe Libre Office 24.2 msi downloaden en dat duurt 20 minuten!!!
Hoe kan dit?

Ik heb met Libreoffice een database gemaakt en gevuld met ruim 200 records (incl. foto's)
Maar zonder dat ik deze records had verwijderd waren ze allemaal verdwenen.

Heb ik iets verkeerd gedaan of gebeurd dit wel vaker ?

@F de Munnik
Je zou kunnen proberen om een nieuwe profielmap te maken.
Je kunt de oude verwijderen uit de map applicationdata.
Na LibreOffice opstarten zal dan een nieuwe schone profielmap worden aangemaakt.

Ik heb jaren lang Libre Office gebruikt. Sinds de laatste updates laden mijn documenten erg traag in of soms helemaal niet. Dan komt de melding 'Libre Office reageert niet'. Bij het opnieuw installeren van Libre Office blijft dit probleem bestaan. Ook met een andere tekstverwerker lukt het niet om dit probleem op te lossen. Op de internetforums zie ik dezelfde problemen, maar geen oplossingen. Ik zal dit probleem ook op pc hulp zetten.

Ik heb de nieuwe versie geïnstalleerd en elke keer is er weer iets veranderd. Vroeger was er onderaan de mogelijk op zoeken en zoeken en veranderen. Nu moet ik eerst naar bewerken en dan naar zoeken of zoeken en veranderen.

nieuwe versie 7.5.1

https://www.libreoff...

Siepel, bedankt voor de tip.

Je kunt alle recente documenten in LibreOffice wel in één keer wissen.
Deze knop zit nu rechtsboven (3 streepjes boven elkaar.

Pagina's