Hoe kun je gratis Word, Excel en Powerpoint (Office) gebruiken?

Microsoft heeft de laatste jaren een indrukwekkende arsenaal aan multi-platform Office-apps beschikbaar gesteld. Microsoft Word, Excel en PowerPoint zijn te verkrijgen voor Android, iOS, Windows Mobile, macOS en Windows zelf natuurlijk. En op een aantal apparaten kun je Microsoft Office zelfs gratis gebruiken! Maar niet op alle. Wij leggen uit op welke toestellen je - legaal - kunt werken met Word, Excel en Powerpoint zonder te betalen. Online kun je wel altijd gratis (een beperktere versie van) Microsoft Office gebruiken.

1. Microsoft Office gratis op smartphones en tablets/convertibles van 10,1 inch of kleiner

De Office-apps Word, Excel en PowerPoint zijn - grotendeels - gratis te gebruiken op:
- alle smartphones met Android, iOS (iPhone) en Windows Mobile.
- tablets met Android, iOS (iPad) of Windows 10 die 10,1 inch of kleiner zijn. Dus iPad Pro, grote Android tablets, Surface en veel andere Windows tablets niet, maar gewone iPads, normale Android en Windows tablets wel.
- convertibles (laptop/tablet) die 10,1 inch of kleiner zijn met Windows 10 of Android.
- Voor de Word, Excel en Powerpoint apps heb je minstens Android 4.4, iOS 8 en Windows 10 nodig.

Op alle mobiele apparaten die 10,1 inch of kleiner zijn kun je dus Word, Excel en Powerpoint gratis gebruiken - ongeacht of ze Windows, Android of iOS draaien. Dit gratis gebruik houdt in dat je (bijna) onbeperkt documenten, spreadsheets en presentaties kunt openen, bewerken en opslaan. Bijna, omdat je voor sommige meer specialistische bewerkingsfuncties (en bijvoorbeeld het bijhouden van wijzigingen) wel een betaald Office 365 abonnement moet afsluiten. Maar de meeste thuis-gebruikers zullen dit niet nodig hebben.

Let op! Je moet wel aangemeld zijn met je gratis Microsof-account (Hotmail- of Outlook.com-mailadres bijvoorbeeld) om bestanden te kunnen bewerken, opslaan of delen in de Word, Excel en PowerPoint apps!

Microsoft legt hier uit welke extra functies je met een betaald Office 365 abonnement kunt gebruiken:
Extra functies op Windows-telefoon en -tablet met Office 365
Extra functies op iPhone en iPad met Office 365
Extra functies op Android-telefoon en -tablet met Office 365

2. Op desktop-pc's en grotere laptops betalen voor Word, Excel en Powerpoint

Op desktop-pc's en grotere laptops zul je sowieso moeten betalen voor Microsoft Office. Of je kunt eens kijken naar uitstekende gratis alternatieven als LibreOffice, die grotendeels compatibel zijn met Word, Excel en Powerpoint. En je kunt het gratis Microsoft Office Online gebruiken (zie punt 3).

Download gratis Word voor Android (4.4), iOS en Windows 10
Download gratis Excel voor Android (4.4), iOS en Windows 10
Download gratis PowerPoint voor Android (4.4), iOS en Windows 10

3. Microsoft Office Online: gratis documenten bewerken vanuit je browser

Je kunt op Windows, Mac en Linux desktops wel gratis Microsoft Office Online gebruiken. Vanuit je browser kun je dan gratis documenten bewerken en bekijken. Je moet je dan aanmelden met je Microsoft-account (Hotmail, Live, of Outlook mailadres).

De gratis Microsoft Office Online is minder uitgebreid (lees hier de beperkingen) dan de betaalde desktop applicatie van Microsoft Office of dan het betaalde online Office 365, maar lichte gebruikers zullen een heel eind komen met de mogelijkheden die de gratis Microsoft Office Online biedt. Een aanrader als je even snel een Word-document, Excel-sheet of PowerPoint-presentatie moet bewerken en geen volledige Microsoft Office bij de hand hebt!


Als de gratis Microsoft Office mobiele apps je bevallen, maar je alle functionaliteit wilt of de desktop-versie voor pc, Mac of laptop dan kun je Microsoft Office Home, Personal of voor studenten ook kopen via GratisSoftware.nl (je betaalt dezelfde prijs, maar steunt ons als je dit via een van de linkjes op de onderstaande pagina doet):
 
Koop volledige Microsoft Office

 

Deel dit artikel: 

Reacties

ik wil graag word online op mijn computer

Nou dat is fijn zeg. Hierboven staat prima uitgelegd hoe het werkt..

Ik heb het zeker nodig voor mijn werk.
ikzelf ben Broodbakkerchef en moet de uren bijeen houden,van het personeel.
Gelieve word te installeren zo dringend mogelijk aub.

'Gelieve Word te installeren zo dringend mogelijk?' Sorry dat we een beetje laat zijn, we komen meteen!

Maar gelieve wel eerst hier de ramen te komen zemen trouwens, dat snapt u zelf ook wel. Ook zo dringend mogelijk natuurlijk.

Ik heb het dringend nodig voor school.

Ja ik ook

br net nieuwe laptop en wat denk je moet je alles kopen alleen windows 10 er op
verder niks
Microsoft moet je er apart bij kopen
zo boos
brbr

Gelul.. Je koopt een computer.. waarom moet Microsoft daar gratis software voor aanbieden.. Je krijgt het soms wel omdat het zo is samengesteld.. Als ik een kip koop krijg ik er geen oven bij of visa versa..

Beste Michel als je een auto koopt zit er ook een motor in

Beste Willy,

en wat denk je dat Windows 10 is? Dat is de motor! Waarom denk je dat het "een besturingssysteem" heet.
Of moet er volgens jou ook een heel collectie muziek-cd's bij, omdat de auto een radio heeft?

Zelfs al zit er soms gratis Office bij, meestal is dit maar een abonnement van een jaar om te proeven. Daarna moet je het op eigen kosten verlengen.
Hetgeen wat ik tegenwoordig balen vind, is dat je software veelal enkel nog maar kunt "huren" en niet kopen.

Groetjes

Tegen domme mensen kan natuurlijk niets of niemand op. Die blijven domme dingen denken, en zijn vervolgens ook altijd weer heel goed in boos worden op van alles en iedereen.

Liever dom dat kan verholpen worden door zelf hulp te durven vragen dan anoniem te reageren om iemand de grond in te boren wat men laf noemt.

je kunt proberen om office 2019 voor niets te activeren

Ben hier voor het eerst. Ik vind bovenstaande reacties echt lachwekkend. Ik maak me ook kwaad omdat ik voor mijn dure auto ook benziene moet kopen alsmede onderhoudsbeurt. Hoe dan ook, ik heb een echte apple. Weet je wat ik als software erbij kreeg???. Niks, geen moer, absoluut helemaal niets. P.S. een appel is niet goedkoop.

Apple levert heel veel gratis software bij een Mac. Pages, Numbers en Keynote zijn bijvoorbeeld de tekstverwerker, spreadsheet en presentatie software die vergelijkbaar zijn met Word, Excel en Powerpoint.

Een ei hoort er bij! (voor een appel en een ei wil je zeker eerste rij zitten).

Het mes in de onzin bij Microsoft en consorten dat zou pas een fikse besparing opleveren bij consumenten, Microsoft en voor het bedrijfsleven. En nog meer dan je denkt zelfs.
Voorbeeld: Mail merge, je hebt drie documenten om een document te maken, bijv. etiketten.
We beginnen met een 1. Excel bestand of Database, vervolgens een 2. standaarddocument en als laatste 3. het eindresultaat. Het mes in al die documenten, gewoon 1 document en een versimpelde manier om iets te bereiken zonder dat je dingen kwijt raakt. Niks geen drie kwartier bezig zijn met allerlei toeters en bellen en complexe verstopte menuopties en materie. Gewoon schrappen al die zooi, wel dingen mogelijk maken maar geen onzin.
Ik durf je te garanderen dat het bedrijfsleven 80% van alle tekstverwerkingsopties die het pakket biedt niet eens gebruikt. Dat niet alleen we hebben steeds meer betaald voor steeds minder. Eerst Outlook Express en Internet Explorer er uit vervangen door Edge die nog minder dingen ondersteunde, toen Windows Media Center er uit, toen DVD afspelen er uit, het pakket wordt steeds kleiner en we moeten steeds meer betalen en steeds meer leunen op concurrenten of Microsoft dingen kopen.
Niks, geen OpenOffice of LibraOffice of Sun vaatwasopties, Linux, wat dan ook. We willen dit van Microsoft, Microsoft is toch een wereldleider in software. Schrijf dan eens een keer goede software die niet wemelt van de fouten om vervolgens weer een update uit te brengen voor een update die weer geüpdatet moet worden waar weer fouten in zitten. Met iedere versie beloven ze het weer en iedere keer liegen ze weer. Het is maar goed dat allerlei zaken en aan uit lichtschakelaars van lichtknoppen niet aan Microsoft wordt overgelaten, want oh my god wat zou je daar een psychose van krijgen en niet zo'n kleintje ook.

Bent u wel helemaal gezond?

Niks ongezonds aan goed onderbouwde kritiek hoor haha. Schapengedrag dát is ongezond!

Ik ga het proberen open office of libretto office

Mijn Microsoft Office is uit het niets gecrasht, en alle producten zijn (voor de tweede keer) van mijn computer verdwenen.. Ik ben leerkracht, dus gebruik mijn laptop constant, en kan het me pas permitteren hem binnen te brengen voor herstel in de herfstvakantie... Wat kan ik in de tussentijd gebruiken om mezelf te depanneren?

Als je geen geld wild uitgeven voor office dan moet je Libre ofice gebruiken daar zit alles in wat je nodig hebt of openoffice allebei gratis.
Ashampoo.com heeft ook een wat eenvoudiger gratis office je moet alleen je E-mail opgeven voor de activatie.

Ik vind dat de basis dingen gratis moet zijn. Wil je meer poespas ok dan betaal je extra. Dit is echt geldklopperij hoor en dan heb ik het alleen maar over NL en niet over de wereld. Want een laptop schaf je voor veel geld aan en dan moet je OOK nog eens elk jaar software door blijven kopen. Er is geen 1 echt vergelijkbaar gratis office variant waarbij ik ze...yes. Het is gewoon vreselijk duur als je andere onkosten hebt. Tjah de keuze is snel gemaakt als je moet kiezen tussen rekening betalen, eten of Office.

E82, u was veel beter af geweest met het NIET aanschaffen van een laptop. Als u dan toch zo nodig moet kiezen tussen rekening betalen, eten of een laptop kopen had u het beste voor rekening betalen kunnen kiezen. Dan had u ook geen Office nodig gehad en had u minder stress gehad. U hoefde dan niet meer te kiezen of u liever Office koopt of een lekker broodje. De rekening was immers al betaald.

slechtste vergelijking ooit.

De slechtste opmerking ooit!

Ik snap je heel goed. (Bijna) overal is er office te vinden. (Bijna) iedereen heeft het office. En een laptop kost heel veel geld. Alleen heb ik een vraagje aan je: Wat vindt je een 'basis ding'? Is brood een 'basis ding' of een laptop? Is kleding een 'basis ding' of ook software? Snap je, het is waar je de grens legt. Maar oké, ik snap je, je wilt office gratis, want anders is het geldklopperij. Nou ja, gratis zou ik ook niet doen, want die mensen moeten ook hun brood verdienen, hoewel het soms wel veel is, te veel zodat jij je rekening kunt betalen. Maar heb je wel eens naar de online WORD gekeken? Misschien zou je daar eens naar moeten kijken?

Ik gebruik gewoon al die google services die zijn toch gratis. Bijvoorbeeld google docs of google presentaties

Ik vind het jammer dat MicroSoft(geldwolf) word niet helemaal gratis maakt, want particulieren bewerken ook hun documenten, maar dat vergeten ze even, zodat ze toch geld aan ons kunnen verdienen, dus zo gratis is dat gratis niet en dat is ook met alle freeware die ze aanbieden Dus ontwikkelaars maak eens een programma helemaal gratis of freeware, zodat de minder bedeelde consument er ook wat aan heeft?

Is het mogelijk om Incredimail te installeren mijn PC is uitgerust met Windows 10 en ik kan Incredimail onmogelijk installeren daarom mijn vraag is er alsnog een mogelijkheid ?

op mijn Pc is Windows 10 geinstalleerd en gebruik ik ook Incredimail zonder problemen !!

Wie met de desktop Google Chrome gebruikt, heeft apps(links boven) ter beschikking om word documenten, excel en pps te maken en te openen.

Moeilijk te begrijpen

Kan dat ook op een laptop met
Windows 10

Of je gebruikt Office-online
https://products.office.c...

Is ook zo. Dank voor de aanvulling. Is toegevoegd aan het artikel.

Jammer dat LibreOffice nog geen app heeft voor de IPad

Ik ga het proberen

ik heb et nodig

Boekbespreking

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denemarke_