Hoe kun je gratis Word, Excel en Powerpoint (Office) gebruiken?

Microsoft heeft de laatste jaren een indrukwekkende arsenaal aan multi-platform Office-apps beschikbaar gesteld. Microsoft Word, Excel en PowerPoint zijn te verkrijgen voor Android, iOS, Windows Mobile, macOS en Windows zelf natuurlijk. En op een aantal apparaten kun je Microsoft Office zelfs gratis gebruiken! Maar niet op alle. Wij leggen uit op welke toestellen je - legaal - kunt werken met Word, Excel en Powerpoint zonder te betalen. Online kun je wel altijd gratis (een beperktere versie van) Microsoft Office gebruiken.

1. Microsoft Office gratis op smartphones en tablets/convertibles van 10,1 inch of kleiner

De Office-apps Word, Excel en PowerPoint zijn - grotendeels - gratis te gebruiken op:
- alle smartphones met Android, iOS (iPhone) en Windows Mobile.
- tablets met Android, iOS (iPad) of Windows 10 die 10,1 inch of kleiner zijn. Dus iPad Pro, grote Android tablets, Surface en veel andere Windows tablets niet, maar gewone iPads, normale Android en Windows tablets wel.
- convertibles (laptop/tablet) die 10,1 inch of kleiner zijn met Windows 10 of Android.
- Voor de Word, Excel en Powerpoint apps heb je minstens Android 4.4, iOS 8 en Windows 10 nodig.

Op alle apparaten die 10,1 inch of kleiner zijn kun je dus Word, Excel en Powerpoint gratis gebruiken - ongeacht of ze Windows, Android of iOS draaien. Dit gratis gebruik houdt in dat je (bijna) onbeperkt documenten, spreadsheets en presentaties kunt openen, bewerken en opslaan. Bijna, omdat je voor sommige meer specialistische bewerkingsfuncties (en bijvoorbeeld het bijhouden van wijzigingen) wel een betaald Office 365 abonnement moet afsluiten. Maar de meeste thuis-gebruikers zullen dit niet nodig hebben.

Microsoft legt hier uit welke extra functies je met een betaald Office 365 abonnement kunt gebruiken:
Extra functies op Windows-telefoon en -tablet met Office 365
Extra functies op iPhone en iPad met Office 365
Extra functies op Android-telefoon en -tablet met Office 365

2. Op desktop-pc en grotere laptops alleen documenten bekijken (Word, Excel en Powerpoint) viewer

Op desktop-pc's en grotere laptops zul je dus sowieso moeten betalen voor Microsoft Office. Word, Excel en Powerpoint zijn daar alleen te gebruiken als viewer om documenten te bekijken. Om te kunnen bewerken moet je betalen. Of je kunt eens kijken naar uitstekende gratis alternatieven als LibreOffice, die grotendeels compatibel zijn met Word, Excel en Powerpoint.

Download gratis Word voor Android (4.4), iOS en Windows 10
Download gratis Excel voor Android (4.4), iOS en Windows 10
Download gratis PowerPoint voor Android (4.4), iOS en Windows 10

3. Microsoft Office Online: gratis documenten bewerken vanuit je browser

Je kunt op Windows, Mac en Linux desktops wel gratis Microsoft Office Online gebruiken. Vanuit je browser kun je dan gratis documenten bewerken en bekijken. Je moet je dan aanmelden met je Microsoft-account (Hotmail, Live, of Outlook mailadres).

De gratis Microsoft Office Online is minder uitgebreid (lees hier de beperkingen) dan de betaalde desktop applicatie van Microsoft Office of dan het betaalde online Office 365, maar lichte gebruikers zullen een heel eind komen met de mogelijkheden die de gratis Microsoft Office Online biedt. Een aanrader als je even snel een Word-document, Excel-sheet of PowerPoint-presentatie moet bewerken en geen volledige Microsoft Office bij de hand hebt!


Als de gratis Microsoft Office je bevalt, maar je alle functionaliteit wilt kun je Microsoft Office Home, Personal of voor studenten ook kopen via GratisSoftware.nl (je betaalt dezelfde prijs, maar steunt ons als je dit via een van de linkjes op de onderstaande pagina doet):
 
Koop volledige Microsoft Office

 

Tags: 
Deel dit artikel: 

Reacties

Jammer dat LibreOffice nog geen app heeft voor de IPad

Ik ga het proberen

Boekbespreking

Of je gebruikt Office-online
https://products.office.c...

Is ook zo. Dank voor de aanvulling. Is toegevoegd aan het artikel.

Kan dat ook op een laptop met
Windows 10

Moeilijk te begrijpen

Wie met de desktop Google Chrome gebruikt, heeft apps(links boven) ter beschikking om word documenten, excel en pps te maken en te openen.

Is het mogelijk om Incredimail te installeren mijn PC is uitgerust met Windows 10 en ik kan Incredimail onmogelijk installeren daarom mijn vraag is er alsnog een mogelijkheid ?

Ik vind het jammer dat MicroSoft(geldwolf) word niet helemaal gratis maakt, want particulieren bewerken ook hun documenten, maar dat vergeten ze even, zodat ze toch geld aan ons kunnen verdienen, dus zo gratis is dat gratis niet en dat is ook met alle freeware die ze aanbieden Dus ontwikkelaars maak eens een programma helemaal gratis of freeware, zodat de minder bedeelde consument er ook wat aan heeft?

Ik vind dat de basis dingen gratis moet zijn. Wil je meer poespas ok dan betaal je extra. Dit is echt geldklopperij hoor en dan heb ik het alleen maar over NL en niet over de wereld. Want een laptop schaf je voor veel geld aan en dan moet je OOK nog eens elk jaar software door blijven kopen. Er is geen 1 echt vergelijkbaar gratis office variant waarbij ik ze...yes. Het is gewoon vreselijk duur als je andere onkosten hebt. Tjah de keuze is snel gemaakt als je moet kiezen tussen rekening betalen, eten of Office.

E82, u was veel beter af geweest met het NIET aanschaffen van een laptop. Als u dan toch zo nodig moet kiezen tussen rekening betalen, eten of een laptop kopen had u het beste voor rekening betalen kunnen kiezen. Dan had u ook geen Office nodig gehad en had u minder stress gehad. U hoefde dan niet meer te kiezen of u liever Office koopt of een lekker broodje. De rekening was immers al betaald.

Als je geen geld wild uitgeven voor office dan moet je Libre ofice gebruiken daar zit alles in wat je nodig hebt of openoffice allebei gratis.
Ashampoo.com heeft ook een wat eenvoudiger gratis office je moet alleen je E-mail opgeven voor de activatie.

Mijn Microsoft Office is uit het niets gecrasht, en alle producten zijn (voor de tweede keer) van mijn computer verdwenen.. Ik ben leerkracht, dus gebruik mijn laptop constant, en kan het me pas permitteren hem binnen te brengen voor herstel in de herfstvakantie... Wat kan ik in de tussentijd gebruiken om mezelf te depanneren?

Ik ga het proberen open office of libretto office

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oo_tenrijk