Photivo

Reacties

Getest in Linux Mint: een JPG-bestand wordt zeer onscherp geladen, dus dat werkt gewoon niet goed. Dus: weg ermee.

Volgens de website kan Photivo meer aan dan alleen RAW:"Photivo is a free and open source (GPL3) photo processor. It handles your RAW files as well as your bitmap files (TIFF, JPEG, BMP, PNG and many more) in a non-destructive 16 bit processing pipe with gimp workflow integration and batch mode."

Hoi Marco,

Van Raw Therapee is ondertussen 4.0 unstable uit. Zeer de moeite waard als je graag met Raw Therapee werkt. Naast de nodige door ontwikkeling van de filters en de interface is er een groot verschil met de engine. Dit is nu 32 bits. Met als gevolg dat bewerkingen geen of minder 'vervuiling' geven.

Dat gezegt hebben je vraag: het verschil tussen Photivo en RT?

De opzet van de interface is duidelijk anders. Daarnaast is Photivo een stuk uitgebreider qua filters.Met name in contrast en denoise filters. De leer curve van Photivo kan ook wat steiler zijn.

Wel heb ik de indruk dat de ontwikkeling van RT een stuk aktiever is.

Martijn

Hoi Martijn,

Ik heb een paar uurtjes zitten stoeien met Photivo, maar kan - na deze beperkte ervaring - nog niet echt verschil met Raw Therapee ontdekken.
Met Raw Therapee kan ik inmiddels goed overweg.

Vraag: kun je mij vertellen dat er toch overtuigende verschillen zijn met RT ?

Groet,
Marco

Deze software is lastig voor beginners maar zeer krachtig. Het is geen pakket dat je in een uurtje door heb. Maar als je er mee kunt werken zijn de mogelijkheden ongekend.

Hier een goede introductie video gemaatk door meet teh Gimp: Volgens hun heeft Gimp features en een opzet die Gimp in de toekomst ook zou moeten krijgen.

http://meetthegimp.o...

direct link to videoL http://dl.meetthegim...