Lotus Symphony

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

IBM Lotus Symphony wordt sinds 2012 niet meer verder ontwikkeld. IBM-ontwikkelaars dragen nu bij aan Apache OpenOffice, waarvan versie 4.0 verscheen in juli 2013

Lotus Symphony is een gratis kantoorpakket van IBM. Het is gebaseerd op OpenOffice.org, maar daarna sterk aangepast. Lotus Symphony bevat een tekstverwerker (Documents), spreadsheet applicatie (Spreadsheets) en een presentatie programma (Presentations).

Lotus Symphony is de gratis opvolger van Lotus Notes. IBM gaat hiermee nadrukkelijk de concurrentie aan met Microsoft Office. Ook schaart het bedrijf zich achter het Open Document Formaat (ODF) dat al ondersteund wordt door veel grote softwarebedrijven zoals onder andere Sun Microsystems en Google (maar niet door Microsoft dat weer een eigen gesloten formaat heeft ontwikkeld dat de uitwisseling van documenten ernstig belemmert).

Lotus Symphony kan, net als alle andere gratis Office-alternatieven, behoorlijk goed overweg met Microsoft Office bestandsformaten. U kunt dus gewoon Word-documenten, Excel-spreadsheets en Powerpoint-presentaties openen, bewerken en opslaan. Lotus Symphony is geschikt voor Linux en Windows.

Reacties

Bedankt voor de kwetsende opmerking. DOMBO

heb dit probleem ook, enig idee hoe uit te schakelen ?

Bedankt, is gewijzigd.

De download link verwijst naar fix pack 1. Je moet eerst Symphony installeren en daarna pas fix pack 1. De juiste link is volgens mij:
http://www14.softwar...

Bij het opstarten van Symphony kom ik steeds terecht op de plugin site.
Iemand een idee hoe ik dit kan uitschakelen?

De registratie is inderdaad een hels karwei, wat me verder mateloos stoort zijn allerlei zaken die ongemerkt automatisch gaan. Er worden automatisch plug-ins geïnstalleerd die Symphony bij het opstarten al activeren, en nog erger, automatische opmaak, in ieder geval in het spreadsheet-programma, die niet op een simpele manier uit te schakelen is. Ik wil gewoon dat er staat wat ik typ en ik vertik het om achteraf met de layout functie de door de automatische opmaak aangebrachte wijzigingen te corrigeren. Het denkbeeld achter deze automatismen is nog debieler dan dat van MS. Nu is het meer iets voor onnozele bejaarden.

waar kan ik degelijke gebruiksaanwijzingen vinden?
dank voor de info

Gebruikte jaren openoffice wat opzich goed werkt maar ben toch nog gelukkiger met lotus symphony
waarom ?
1 Nou allereerst starten de programma's veel sneller
2 Ik vond het gelijk na de eerste indruk mooier en gebruiksvriendelijker
3 Heeft powerpoint hoef dus geen powerpoint viewer meer te hebben om de PPS bestandjes te kunnen openen die ik vaak gemaild krijg (humor bijlages)
4 ik kon zo mijn complete exel (calc) openen in Lotus als werkte gelijk zoals het hoord
ik ben blij dat ik de omslachtige registratie die wel doen is heb door lopen anders had ik dit programma nooit gekent

echt een aanrader en nog gratis ook
vindt persoonlijk het beter als ms

Dag Frantsel,

ik werk er nu een dikke week mee en vind het stukken beter dan bijv. OpenOffice.org

De woordafbreking is zo'n klein onderdeel van het totaal. Het was me nog niet eens opgevallen.

Wellicht kunt u hier niet veel mee, maar andere potentiële gebruikers of twijfelaars wel. Ik beveel het zeer zeker aan voor zowel spreadsheet en tekstverwerken!

Groet

Vorige week geprobeerd en weer gedeinstalleerd: net als de vorige versie werkt de woordafbreking in het Nederlands niet