Norton Safe Web Lite

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Norton Safe Web Lite is een beveiligingswerkbalk van Symantec voor Internet Explorer en Firefox. Safe Web Lite controleert of websites niet schadelijk zijn en geeft groen licht (veilig) of een stopteken (rood). Ook zoekresultaten van Google, Bing en Yahoo! worden gecheckt.

Via internet wordt tegenwoordig de meeste malware binnengehaald. Naast anti-virus kan extra browserbeveiliging daarom geen kwaad. Norton Safe Web Lite is een werkbalk voor Internet Explorer en Firefox die websites en zoekresultaten beoordeelt op hun veiligheid. Rood is onveilig, groen is veilig en dus OK.

Norton Safe Web Lite is de gratis variant van Norton Safe Web. Het product is geïntegreerd in Norton Internet Security, maar de standalone versie is nog wel te downloaden (hoewel Symantec er geen promotie meer voor maakt).

Inst

Reacties

Een vervolg op mijn post van 28 Juni, 15:05 uur:

Ik heb zonet Norton Safe Web Lite even uitgeprobeerd, ter aanvulling op WOT.
Maar Norton Safe Web Lite biedt voor IE9 net zo min als WOT ondersteuning voor image search, zo bleek daarbij.
Daarnaast bezet Norton Safe Web Lite tevens onbescheiden een complete balk in IE9. Combineer je WOT eventueel met McAfee SiteAdvisor, dan delen die samen een balk, althans in IE8, weet ik.
Ik heb Norton Safe Web Lite weer verwijderd. Het biedt me te weinig naast WOT, en het kost onnodig ruimte in de browser.

Een aanvulling nog op wat ik op 16 juni, 11:21 uur, vermeldde over het webadres van de Norton Safe Web Lite pagina:

Omdat WOT momenteel geen ondersteuning biedt voor Internet Explorer voor Google image search (voor Ixquick en Startingpage image search eveneens niet), overweeg ik WOT aan te vullen met Norton Safe Web Lite.
Daarom volgde ik die link http://safeweb.norto... nog eens.
Tot mijn verbazing kwam ik daarmee weer op de Nederlandstalige pagina Norton Safe Web terecht, zónder de link naar de Norton Safe Web Lite pagina. Ik moest eerst weer de taal veranderen van Nederlands naar English, voordat ik toegang had tot de Norton Safe Web Lite pagina. Blijkbaar is dat dan de enige route - eerst de taal veranderen van Nederlands naar English, voordat je terecht kan op de Norton Safe Web Lite pagina.

Als je de website van Norton Safe Web Lite bezoekt moeten Javascript en Cookies aan staan anders werkt het niet, geeft al te denken, en er gaat direct (een poging tot) een signaal naar Google
8:37:10 OPERA.EXE OUT TCP ew-in-f97.1e100.net 443 Blocked by IP Blocklist in 0 out 0
En naar Symantec IP administration.
Waarom zijn er zoveel aanbieders van Browser beveiliging? Om je zoekvoorkeuren te tracken en door te verkopen of advertenties te tonen. De aanbieders zijn zonder uitzondering allemaal dot.com bedrijven, add'ers en trackers.
Zelf opletten welke sites je bezoekt of Opera gebruiken, die heeft al een ingebouwde "schakel fraude en malwarebescherming in". En alle zoekopdrachten worden gecheckt. En er worden geen advertenties getoond.
Nee, bedankt, geen trackers op mijn PC.

Dat is natuurlijk helemaal waar, redactie.
En inmiddels is de waardering door andere gebruikers bijgesteld naar een realistischer beoordeling, zie ik.
Mijn opmerking over het onrealistische van het uitdelen van een 10 was natuurlijk vooral een uiting van mijn verbazing. Grappig wel dat zoiets als het uitdelen van een 10 aan zo'n browserbeveiliging me nog zozeer kan verbazen :-)

De categorie Browser beveiliging staat er pas sinds gisteren op, vandaar dat er nog niet zoveel waarderingen zijn. Na verloop van tijd als veel mensen gestemd hebben ontstaat een meestal behoorlijk betrouwbaar beeld. In de waarderingen die bezoekers voor gratis anti-virus producten hebben gegeven kan ik me bijvoorbeeld goed vinden. avast en mse aan kop, avg middenmoot.

Dat is de truc inderdaad. Bedankt voor het uitzoekwerk, ik heb de tekst en de downloadlink aangepast.

De waarderingen van de bezoekers voor de verschillende gratis 'browser beveiligingen' zijn af en toe op het hysterische af, vind ik. Op Norton Safe Web Lite heeft op dit moment pas één persoon gestemd en die heeft een 10 gegeven. Iedereen is daartoe uiteraard vrij, maar een 10 verdient mijns inziens alleen een onfeilbaar programma. Browserbeveiligingen zoals deze zijn echter niet onfeilbaar. Enige relativering zou daarom niet slecht zijn.

Ter relativering van de prestaties en onderlinge vergelijking van de verschillende gratis 'browser beveiligingen' zijn vergelijkende tests welkom. Ik vind de volgende wel waardevol:
Een vergelijking tussen WOT, SiteAdvisor en Safe Web, van september 2010:
http://www.techairli...
Ikzelf prefereer en gebruik WOT.
SiteAdvisor wil ik niet meer op mijn systeem na eerdere slechte ervaringen met negatieve invloed op de stabiliteit van de browser. Met een geïnstalleerde Norton Safe Web heb ik geen ervaring.
Naast een geïnstalleerde WOT gebruik ik de SiteAdvisor en Safe Web sites om sporadisch handmatig een site te checken, wanneer WOT die onverhoopt niet kent of ik een second opinion wens.

GSS schrijft:
" Vreemd genoeg is de beveiligingswerkbalk alleen via externe downloadsites te krijgen. Op de site van Symantec is het vergeefs zoeken naar een downloadlink."

Dit klopt voor de Nederlandstalige Norton Safe Web pagina.
Klik je op de Nederlandstalige pagina op "Het is gratis", dan wordt vervolgens van je gevraagd je aan te melden met een Norton Account.

Verander je op de Norton Safe Web pagina echter de taal van Nederlands naar English, dan vind je ineens de optie "Norton Safe Web Lite, Get it for FREE", die leidt naar de Norton Safe Web Lite pagina:
http://safeweb.norto...
En dat is waar "Download Norton Safe Web Lite" wordt aangeboden.