Microsoft Edge

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Vanaf Windows 10 is Edge Microsofts nieuwe standaardbrowser. Edge is sneller, slanker en voldoet beter aan de webstandaarden dan voorganger Internet Explorer. Sinds 2020 is Edge op Chromium gebaseerd.

Edge is veel slanker dan Internet Explorer en voldoet ook beter aan webstandaarden. Edge is beschikbaar voor Windows 11 en 10 en sinds 2020 ook voor Windows 8.1. Er zijn tevens mobiele apps voor Android en iOS. Bovendien is Microsoft Edge te downloaden voor macOS en Linux!

Inst

Reacties

Na de laatste update kan je Edge verwijderen. De verwijder knop komt dubbel voor. Je kan de bovenste of de onderste kiezen, dat maakt niet uit. Dit is een software fout, de programmeur trilde met zijn hand, denk ik.

Microsoft Edge van de laatste tijd was voor mij mede de rede om helemaal met Windows te stoppen. Ze stoppen de browser vol met ongevraagde meldingen zoals Renards tegoed Bing Chat en ongevraagde mogelijkheden die je ook nooit gebruikt. Het wordt allemaal steeds rommeliger en instabieler en vooral meer opdringeriger. Microsoft kennende gaan ze net zo lang door tot alles weer stuk is. Ben inmiddels volledig overgestapt op de Mac mini met M2 Pro. Een verademing.

Versie 114.0.1823.86 (Officiële build) (64-bits)

Zo juist speedtest op Edge eens uitgeprobeerd,waardes kloppen totaal niet,bv ipv een ping van 9 geeft deze 159 aan,en snelheid op ziggo 159 ipv 360 mb.Iemand een idee?

Waarom krijgt Microsoft Edge zo weinig waardering hier? Is nu zelfs wereldwijd nummer 2 achter Chrome en toch onderaan? Niet te volgen. Ik gebruik deze al jaren en ook op Linux Mint waarop ik nu dit verhaal tik. Makkelijk en snel!!

Versie 100.0.1185.29 is er.

Het probleem met Roguekiller en MS-Edge lijkt nu (29-10-2021) weer voorbij te zijn. Ik vermoed dat het toch aan Roguekiller lag, bij het staten haalt die via internet data op, die zullen dan wel gekorrigeerd zijn. Ik heb ook met een andere kleine redelijk onbekende ant-virus/spyware scanner ook al eens heel gekke problemen gehad (die deed overigens iets goeds wat geen enkele andere scanner had).

Groeten

Met de aktuele Roguekiller (27-10-2021) worden in MS-Edge circa 20 virussen (Tr.Gen) gevonden. Dit bij 2 PC's.
Dus of met Roguekiller of met MS-Edge is er iets fout.
Het zullen wel valse positieven zijn !?

Waarom zo veel kritiek op Edge inzake privacy, terwijl Chrome dit ook doet!! Voor mij de beste browser. Cijfer hier deze lage waardering!! Je hoeft toch niet van Windows 10 te verwijderen als je deze niet gebruikt. Ook op Linux werkt deze ook perfect. Voor mij is Sparky Linux de beste. Aanrader voor beginners!!

Ja, ik zie veel testen etc.. wie is de snelste, Firefox is better, Brave is Better etc... Ik heb ze allemaal geprobeerd, Heel lang met Firefox die maar slechter word met zijn tijd (wel met enkel addons), Brave is niet zo adblock dat je denkt, zelf met het hoogste blokkering instellingen, Vivaldi is goed maar werk niet met sommige website, Opera is niet so snel, Chrome ga ik niet van spreken! Ik ben met Edge enkele dagen bezig (met zelfde addons als Firefox) en wie de snelste is, is wel EDGE, wie perfect werkt is EDGE!Een zeer goede browser!Wat betreft Privacy, STOP MET U FACEBOOK, INSTAGRAM ETC... als je echt Privacy wilt!

Pagina's