Microsoft Edge

Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.2 (54 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Vanaf Windows 10 is Edge Microsofts nieuwe standaardbrowser. Edge is sneller, slanker en voldoet beter aan de webstandaarden dan voorganger Internet Explorer. Nieuwe functies zijn notities maken op websites, Cortana en meer.

De browser-engine van Edge is compleet nieuw en moet sneller en veiliger zijn dan die van Internet Explorer. In het oog springt een functie om notities en tekeningen te maken op websites en deze vervolgens te delen met anderen. Verder is ook Cortana, Microsofts digitale assistent tegen wie je kunt spreken, aanwezig. Voorlopig echter alleen nog in de Amerikaanse variant. Andere vernieuwingen (die veel  andere browsers trouwens allang hebben) zijn een leeslijst en leesweergave om websites op te slaan en later te lezen.

Edge is veel slanker dan Internet Explorer en voldoet ook beter aan webstandaarden. Edge is beschikbaar voor Windows 10 en nog niet te verkrijgen voor Windows 7 of 8.1 (dit zal veranderen als de op Chromium gebaseerde Edge officieel wordt uitgebracht). Er zijn ook mobiele apps voor Android, iOS en Windows Mobile.

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Het is nu toch gelukt; Google als standaard zoekmachine.

Cornelis: het Google startscherm instellen is een fluitje van een cent. Wat jammer genoeg nog niet kan is de New Tab op Google instellen. Dat blijft Bing(en;-)). Nog maar even geduld hebben. Ik moet zeggen, deze betaversie draait als een tierelier en is sneller, veel sneller dan alle andere mij bekende browsers. En dat zijn er nogal wat ;-)

Ik heb dit probleem gemeld bij MS Edge, kreeg het volgende bericht terug:

" Hi,
Thanks again for the great feedback you shared on Aug 22, 2019:

"I don't want Bing as my search engine. I set Google as default and removed the others; but still[…]"

We wanted to let you know that our team is actively looking into it and checking to see what we can do.

We’ll keep you posted on our progress. In the meantime, keep sharing your perspective with us! Your ideas make us better."

The Microsoft Edge Team"

Ik zal iedereen hier op de hoogte houden.

Durf het bijna niet te zeggen, maar om dat Google startscherm in te stellen is een fluitje van een cent. Had even beter moeten kijken.

1 ding nog Anoniem e.a.: deze Edge is idioot snel. Dat wilde ik toch even gezegd hebben. Oke, ik ga weer verder (toch wel met deze beta versie;-)).

Nog even voor Anoniem: helaas blijft het Bing startscherm komen grrr. Ik ga weer terug naar de 'oude'Edge. Moet nog maar even geduld hebben ;-)

Dank je wel anoniem. Ik ga het proberen.

@Luan / 22 Aug 2019 - 17:13

Om een andere zoekmachine in te stellen:

- Klik op de drie puntjes rechtsboven en kies 'Settings'
- Kies 'Privacy and services'
- Kies(helemaal onderaan)'Address bar'

Lastig vind ik dat er (nog) geen verandering van zoekmachine mogelijk is. Of zit ik er misschien naast?

@Frits / 21 Aug 2019 - 18:46
Ik had in eerste instantie ook problemen met Ziggo Go, later werkte alles weer normaal (met rechtstreeks inloggen op de website).
De Ziggo Go app kan ik niet beoordelen, die draait bij mij nog via mijn standaard browser (FF).

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenlan_