Google Chrome

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (1132 stemmen)
Actueel: 

17 oktober 2018
Google Chrome 70 is verschenen. In deze update worden lekken dichtgeplakt. Ook is er nu een uitlog-optie en wordt gewaarschuwd tegen http-sites. Begin september werd gevierd dat Chrome tien jaar is en een nieuw, ronder uiterlijk wordt geïntroduceerd.

Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die voortbouwt op de technieken van Webkit. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform.

Google heeft in enkele jaren tijd een groot marktaandeel weten te veroveren met zijn Chrome-browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Praktisch is ook dat Chrome de Flash-plugin en een eigen PDF viewer standaard ingebouwd heeft. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
70.0.3538.67
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Google Chrome voor Windows
(klik op Accepteren en installeren)

Meer downloads: 

Download Google Chrome voor macOS
Download Google Chrome voor Linux
Download Chrome voor Android
Download Chrome voor iPhone en iPad

Open source Chromium-project
(Chromium is de basis-versie van Google Chrome: zonder ingebouwde Flash Player en auto-update-functie. Ook worden minder audio- en video-codecs ondersteund, maar er worden wel minder gegevens naar Google verstuurd. Chromium is voor veel Linux-distributies beschikbaar.)

Installatie: 
Let op bij de installatie

Zet al op de downloadpagina van Chrome het vinkje uit bij Help Chrome beter te maken door automatisch gebruikersstatistieken en crashrapporten naar Google te verzenden

Privacy: 
Verzamelt/verkoopt algemene, geanonimiseerde gegevens

Chrome is onderdeel van Google en stuurt voor diverse webservices gegevens over uw surfgedrag naar de servers van Google. Google verzamelt deze gegevens - al dan niet gekoppeld aan uw Google account - om zijn diensten te verbeteren maar ook 'om gepersonaliseerde inhoud aan u te leveren, zoals relevantere zoekresultaten en advertenties'. Privacybeleid Google.

Deel deze download: 

Reacties

In Ben sneller. Speed

O

Neem al m'n vorige opmerkingen over deze browser terug. Dit is een eminente browser. Handig, razendsnel (zelfs sneller dan Edge) en overzichtelijk. Waarschijnlijk was een andere virusscanner de oorzaak van een trage gang.

Toch maar weer gedownload. Kan het niet laten. Misschien moet ik er langer mee doorgaan dan anders. Ben benieuwd.

we moeten juist blij zijn als er mensen die voor google chrome werken en lek ontdekken dit melden en chrome dit weer direct update.
zodat we weer veilig kunnen internetten.

Helemaal mee eens.

Google blijft plakken

Ben dus niet de enige die dat vindt. Blijft maar (vrijwel dagelijks ;-)) dichtplakken.

Version 67.0.3396.62 (Official Build) (64-bit) is zojuist verschenen. Zie ook : https://chromereleas...

Groeten van Dejan

Gisteren is overigens Version 66.0.3359.181 (Official Build) (64-bit) verschenen. Zie ook: https://chromereleas...

Groeten van Dejan ;-)

Sorry redactie, niet mijn ding. Ook zo ontzettend traag. Dan maar Edge. Misschien niet de beste maar wel de allersnelste.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederla_d