Google Chrome

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die gebouwd is op basis van Chromium. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform. De gegevensverzameling door Google is een minpunt.

Google Chrome is al jaren veruit de grootste browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

Inst

Website producent: 

Reacties

Thorium... bloedsnel... 117versie Chromium beter dan...

nieuwe versie 119.0.6045.105/106

nieuwe versie 118.0.5993.88/.89

Google en privacy, zowat?

versie 117.0.5938.63 is er!

Deze browser lijkt met al die updates veilig maar eigenlijk is hij altijd zo lek als een mandje.Zien de mensen dat nu niet?

Nieuw, Tempest browser als alternatief voor Chrome. Lijkt op Chrome, Heeft een Randomized fingerprinting , net als Brave maar zonder cryptovaluta. Besherming tegen volgen( Ad en tracker blokkering is ook inbegrepen in de Browser.) Tevens de zoekmachine is van Tempest die ook in andere browsers als extensie gebruikt kan worden. Windows,Ios, en Android. Veelbelovende Browser! Goed voor de privacy en gebruiksvriendelijker dan Mullvad. Sites breken niet.

Chrome heeft vanochtend wederom een updat gekregen nl versie 115.0.5790.102

Nou, wat fijn dat er bezoekers zijn die zo goed weten wat hier allemaal speelt. Daar zijn we echt dankbaar voor. Toevallig hebben we net Mullvad erop gezet. Daar heb je dan weer mazzel mee, want de hakken waren anders wel heel ver in het zand gekomen en de borstzak puilde uit van al het geld dat we van andere gratis software producenten hadden gekregen.

Het wordt een dingetje hé.
Mijn god wat zijn jullie kinderachtig.
Mensen die met suggesties komen worden gewoon genegeerd.
Het lijkt wel of naarmate er meer vermeldingen m.b.t. DuckDuckGo en Mullvad worden gedaan jullie de hakken steeds dieper in het zand steken.
"We zullen er naar kijken en het publiceren als wij dat nodig achten"...
Wat een arrogantie!
Dit is een site waar mensen worden geattendeerd op, nieuwe, gratis software.
Wat jullie er van vinden dient geen enkel belang.
Anders ga ik inderdaad ook neigen naar het idee dat instanties/ontwikkelaars jullie geld betalen voor een publicatie.
De opmerking dat dit niet zo is omdat jullie anders wel rijk zouden zijn is een loze opmerking.
Ik weet niet in welke auto jullie rijden en of jullie in een rijtjeshuis wonen, twee onder één dak, flat of villa....en ik wil het niet weten.
Doe gewoon waarvoor jullie deze site hebben opgezet.
Ons op de hoogte houden van onwikkelingen betreffende gratis software.
En stop voor ons te bepalen welke software ok is en welke niet.

Pagina's