Google Chrome

Actueel: 

3 februari 2017
Google Chrome 56.0.2924.87 is verschenen. Dit is een kleine onderhoudsupdate die enkele fouten oplost en verbeteringen doorvoert.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (1086 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die voortbouwt op de technieken van Webkit. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform.

Google heeft in enkele jaren tijd een groot marktaandeel weten te veroveren met zijn Chrome-browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Picasa en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Praktisch is ook dat Chrome de Flash-plugin en een eigen PDF viewer standaard ingebouwd heeft.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
56.0.2924.87
Laatst gewijzigd: 
3 februari 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Google Chrome voor Windows
(klik op Accepteren en installeren)

Meer downloads: 

Download Google Chrome voor Mac OS X
Download Google Chrome voor Linux
Download Chrome voor Android
Download Chrome voor iPhone en iPad

Open source Chromium-project
(Chromium is de basis-versie van Google Chrome: zonder ingebouwde Flash Player en auto-update-functie. Ook worden minder audio- en video-codecs ondersteund, maar er worden wel minder gegevens naar Google verstuurd. Chromium is voor veel Linux-distributies beschikbaar.)

Installatie: 
Let op bij de installatie

Chrome is onderdeel van Google en stuurt voor diverse webservices gegevens over uw surfgedrag naar de servers van Google. Google verzamelt deze gegevens - al dan niet gekoppeld aan uw Google account - om zijn diensten te verbeteren maar ook 'om gepersonaliseerde inhoud aan u te leveren, zoals relevantere zoekresultaten en advertenties'. Privacybeleid Google.

Privacy: 
Verzamelt algemene, geanonimiseerde gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Ik heb Google Chrome nu veertien dagen geprobeerd en hij is bijna ieder vastgelopen.
Spreek mij nu niet meer van Chrome.
Hij is wel vlug en heeft een uitstekende vertaling maar als hij steeds vast loopt ben ik er ook niets mee.
Dat is mijn gedacht van Google Chrome

Chroom vind ik helemaal niks, maar iedereen heeft zo zijn voorkeur.

Vond ik ook, totdat ik 'm weer eens ging proberen:-) Snelle jongen!

Ik wil nog even iets kwijt: Google Chrome is sneller dan de andere door mij gebruikte browsers, incl. Opera! Ik ben echt heel verbaasd want ik was opgehouden Google Chrome te gebruiken mede of misschien wel vooral door z'n trage tempo. Wat ik bij deze helemaal terugneem ;-)

Misschien voor de bezoekers van deze site vervelend te moeten lezen, maar ik ben om. Gisteren iets tegen m'n zin in uit nieuwsgierigheid Google Chrome gedownload. Het is i.t.t. ik eerder meende een snelle, overzichtelijke en makkelijke browser. Ik zit nu wel met 4 browsers op m'n al niet meer zo jonge laptop, maar dat is niet zo'n punt ;-). Prima browser hoor.

Rode doordtreepte https?

Gebeurt vooral op Google zelf en youtube en andere sites van Google. Hoe kunnen hun eigen diensten als onveilig worden aangeduid met een rode https met een streep erdoor?

Chrome en AVG : AVG putting millions of Chrome users at risk zie http://www.ghacks.ne...

Deze Brouwser probeerde ik ook een paar dagen uit omdat ik geen spellen kon spelen omdat er iets mis was met Adobe.Nou bij Chrome speelt alles ook zonder Adobe FlashPlayer want in deze nieuwe Brouwser zit een FlashPlayer ingebouwd.Andere kant van het verhaal is dat ik niet van Tabbladen hou en ook geen fan van Google ben.Bewijzen zat dat ze je Data opslaan wat zichtbaar wordt als je een Google account opzegd. Ja je kunt het verwijderen zelfs je zoekverleden,maar Google heeft toch BackUps van hun Systeem?
Zet ook vooral geen App op je Phone want dan gebeurt hetzelfde.
Ik noem Google "Spyware".
Het enige dat mij met Google bind is hun zoekmachine dus ik heb een beetje Haat Liefde verhouding met Google.
Maar ja welk platform beschermt nog wel jouw Prive (Online) gegevens?
Dit zijn mijn ervaringen maar om volstrekt anoniem op Internet bezig te zijn gooi dan je PC maar in de Kliko.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederl_nd