Google Chrome

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (1118 stemmen)
Actueel: 

18 mei 2018
Google Chrome Chrome 66.0.3359.181 is - dinsdag al - verschenen. In deze onderhoudsupdate worden foutjes opgelost.

Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die voortbouwt op de technieken van Webkit. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform.

Google heeft in enkele jaren tijd een groot marktaandeel weten te veroveren met zijn Chrome-browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Praktisch is ook dat Chrome de Flash-plugin en een eigen PDF viewer standaard ingebouwd heeft. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
66.0.3359.181
Laatst gewijzigd: 
18 mei 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Google Chrome voor Windows
(klik op Accepteren en installeren)

Meer downloads: 

Download Google Chrome voor macOS
Download Google Chrome voor Linux
Download Chrome voor Android
Download Chrome voor iPhone en iPad

Open source Chromium-project
(Chromium is de basis-versie van Google Chrome: zonder ingebouwde Flash Player en auto-update-functie. Ook worden minder audio- en video-codecs ondersteund, maar er worden wel minder gegevens naar Google verstuurd. Chromium is voor veel Linux-distributies beschikbaar.)

Installatie: 
Let op bij de installatie

Chrome is onderdeel van Google en stuurt voor diverse webservices gegevens over uw surfgedrag naar de servers van Google. Google verzamelt deze gegevens - al dan niet gekoppeld aan uw Google account - om zijn diensten te verbeteren maar ook 'om gepersonaliseerde inhoud aan u te leveren, zoals relevantere zoekresultaten en advertenties'. Privacybeleid Google.

Privacy: 
Verzamelt algemene, geanonimiseerde gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Gisteren is overigens Version 66.0.3359.181 (Official Build) (64-bit) verschenen. Zie ook: https://chromereleas...

Groeten van Dejan ;-)

Sorry redactie, niet mijn ding. Ook zo ontzettend traag. Dan maar Edge. Misschien niet de beste maar wel de allersnelste.

Dat Chrome traag is kan ik niet in mee gaan.
Speedtest edge download 198.5 mbit upload 19.8 mbit
Speedtest chrome download 206.1 ipload 20.7 mbit
En chrome werkt bij mij super snel.

Nog 1 ding oldie: Met geen andere browser scroll ik zo gemakkelijk (en snel) door de onvolprezen FF-topics dan met Chrome. Hoe dat kan weet ik niet maar het is zo. Blijf Chrome toch maar weer een tijdje gebruiken ;-)

Heel apart. Heb Chrome een aantal keren gebruikt maar de lol ging er door die traagheid gauw vanaf. Ben nog steeds een beetje verbaasd over de snelheid van Edge. Gaat echt razendsnel. In mijn geval tenminste ;-)

Blijft maar dichtplakken. Wordt tijd om eens naar een andere browser over te schakelen. Twee die meteen in het vizier komen zijn FF en Opera. En voor de snelheid Edge.

Opera of Chrome plakken evenveel dicht, want zijn op dezelfde Chromium motor gebaseerd. Dat maakt dus praktisch niks uit. (Maar wees ook blij dat alles dichtgeplakt wordt. Bij Firefox gebeurt dat ook. Browsers waarbij nooit lekken dichtgeplakt worden zou ik wantrouwen: die staan blijkbaar nog wijdopen dan...)

Ik wil niet de eigenwijze Jan spelen, maar is het niet zo dat Chrome wel heel vaak (bovenmodaal) dichtplakt? Ik heb het idee dat ik dat bij Opera en FF (veel) minder tegenkom. En dan nog iets: ik vind Chrome ook steeds trager worden, zeker ook t.o.v. de andere bovenvermelde giganten, incl. Edge!

Elke browser levert zeer regelmatig nieuwe versies uit, ook FF, Opera en Edge. Dus daarvoor helpt het niet om over te schakelen.

Kan ik gedeeltelijk mee instemmen. Het ging mij vooral om dat dichtplakken van Chrome. Naar mijn wel zeer bescheiden mening gebeurt dat daar wel heel veel. Meer dan bij enige andere browser incl. FF, Opera en Edge.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ngeland