Google Chrome

Actueel: 

26 juli 2017
Google Chrome 60.0.3112.78 is verschenen. Deze uitgave brengt Googles browser van versie 59 naar 60 en lost 40 beveiligingslekken op.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (1102 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die voortbouwt op de technieken van Webkit. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform.

Google heeft in enkele jaren tijd een groot marktaandeel weten te veroveren met zijn Chrome-browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Picasa en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Praktisch is ook dat Chrome de Flash-plugin en een eigen PDF viewer standaard ingebouwd heeft. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
60.0.3112.78
Laatst gewijzigd: 
26 juli 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Google Chrome voor Windows
(klik op Accepteren en installeren)

Meer downloads: 

Download Google Chrome voor macOS
Download Google Chrome voor Linux
Download Chrome voor Android
Download Chrome voor iPhone en iPad

Open source Chromium-project
(Chromium is de basis-versie van Google Chrome: zonder ingebouwde Flash Player en auto-update-functie. Ook worden minder audio- en video-codecs ondersteund, maar er worden wel minder gegevens naar Google verstuurd. Chromium is voor veel Linux-distributies beschikbaar.)

Installatie: 
Let op bij de installatie

Chrome is onderdeel van Google en stuurt voor diverse webservices gegevens over uw surfgedrag naar de servers van Google. Google verzamelt deze gegevens - al dan niet gekoppeld aan uw Google account - om zijn diensten te verbeteren maar ook 'om gepersonaliseerde inhoud aan u te leveren, zoals relevantere zoekresultaten en advertenties'. Privacybeleid Google.

Privacy: 
Verzamelt algemene, geanonimiseerde gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Version 59.0.3071.109 (Official Build) (64-bit) is net verschenen.

https://chromereleas...

Version 59.0.3071.104 (Official Build) (64-bit) is zojuist verschenen. https://chromereleas...

Groeten van Dejan

Beste redactie,

Version 59.0.3071.86 (Official Build) (64-bit) is net verschenen.

Zie : https://chromereleas...

Groeten van Dejan

'Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome.'
Ik heb de moeite genomen uw link naar Privacybeleid te openen en het uit te lezen.
De schrik sloeg mij om het hart. Werkelijk alles wat je doet en wie je bent wordt ten eeuwigen dage gelogd. Zelfs wachtwoorden die op sites invult.
Google Chrome mag dan snel, veilig en makkelijk in gebruik zijn, deze browser komt er bij mij nooit en te nimmer in. Wat een privacy monster. Google is evil.

Version 58.0.3029.110 (64-bit) is net zopas verschenen. Zie: https://chromereleas...

Tijdens dit schrijven is de nieuwe flash-update nog niet meegenomen op de één of andere vreemde manier.

Groet van Dejan

Check!

En de juiste flash is er ook weer. Bovenstaande opmerking vervalt. Groeten.

Is niet echt een rubriek voor te vinden maar de mobiele website geeft tekst soms half weer en de meeste icoontjes bij downloads (bijvoorbeeld audiovideo, werktuigen, kantoor enz.) worden niet goed weergegeven. Zowel in horizontale als vertikale stand.

Het niet weergeven van Downloads zal iets met de cache te maken hebben. Het opruimen van de cache van je browser helpt wellicht. Gebruik je Chrome op Android?
Als je de pagina's die half worden weergegeven worden aan ons wilt doorgeven via het contactformulier of mail dan gaan we het proberen op te lossen:
https://www.gratisso...
info[at]gratissoftwaresite.nl

Jullie nieuwe artikel "chrome domineert" bestaat niet. Als ik het aanklik is de pagina niet gevonden.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fran_rijk