Google Chrome

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (1227 stemmen)

Horizontal Tabs


Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die voortbouwt op de technieken van Webkit. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform.

Google heeft in enkele jaren tijd een groot marktaandeel weten te veroveren met zijn Chrome-browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Praktisch is ook dat Chrome de Flash-plugin en een eigen PDF viewer standaard ingebouwd heeft. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Ik vind het niet normaal zo snel na de relaese van versie 97 zoveel lekken. Chromium kan beter vervangen worden voor een geheel nieuw engine. Zoals Firefox.Lijkt mij.

Yolanda: Voor mail foto drive etc hoef je niet de browser google chrome te gebruiken, dat kan ook via ieder andere browser, ook edge dus. Mail, foto, drive kan gewoon via je google acount. Ik gebruik ook mail ed via firefox (in de bladwijzer gezet via favorieten)

Niet blij met de update van 5 Jan 2022 problemen met snelkopelingen en weergave ! Sorry chrome er af en verder met Edge. Helaas ik gebruik veel van chrome, mail,foto's en drive ect... over een week nog is opnieuw instaleren.

Ook hier sinds vanmiddag 97.0.4692.71. Controleer dat regelmatig in de browser.
Je wilt problemen voor zijn toch ?

Dank, is aangepast

Ik heb ook de versie 97.0.4692.71 ,

Zie deze link

https://chromereleas...

Hier ok aan 97

Yep, versie 97 al binnen. 96 is achterhaald!

5 januari 2022
Google Chrome 96.0.4664.131 is een update.
Maar ik heb Versie 97.0.4692.71 :)

nieuwe versie 96.0.4664.110

https://chromereleas...

Pagina's