Google Chrome

Actueel: 

12 december 2016
Google Chrome 55.0.2883.87 is verschenen. Dit is een kleine onderhoudsupdate die enkele problemen oplost. Chrome 55 gebruikt de helft minder werkgeheugen en gaat gefaseerd Flash uitzetten.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (1082 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die voortbouwt op de technieken van Webkit. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform.

Google heeft in enkele jaren tijd een groot marktaandeel weten te veroveren met zijn Chrome-browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Picasa en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Praktisch is ook dat Chrome de Flash-plugin en een eigen PDF viewer standaard ingebouwd heeft.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
55.0.2883.87
Laatst gewijzigd: 
12 december 2016
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Google Chrome voor Windows
(klik op Accepteren en installeren)

Meer downloads: 

Download Google Chrome voor Mac OS X
Download Google Chrome voor Linux
Download Chrome voor Android
Download Chrome voor iPhone en iPad

Open source Chromium-project
(Chromium is de basis-versie van Google Chrome: zonder ingebouwde Flash Player en auto-update-functie. Ook worden minder audio- en video-codecs ondersteund, maar er worden wel minder gegevens naar Google verstuurd. Chromium is voor veel Linux-distributies beschikbaar.)

Installatie: 
Let op bij de installatie

Chrome is onderdeel van Google en stuurt voor diverse webservices gegevens over uw surfgedrag naar de servers van Google. Google verzamelt deze gegevens - al dan niet gekoppeld aan uw Google account - om zijn diensten te verbeteren maar ook 'om gepersonaliseerde inhoud aan u te leveren, zoals relevantere zoekresultaten en advertenties'. Privacybeleid Google.

Privacy: 
Verzamelt algemene, geanonimiseerde gegevens
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Chrome en AVG : AVG putting millions of Chrome users at risk zie http://www.ghacks.ne...

Deze Brouwser probeerde ik ook een paar dagen uit omdat ik geen spellen kon spelen omdat er iets mis was met Adobe.Nou bij Chrome speelt alles ook zonder Adobe FlashPlayer want in deze nieuwe Brouwser zit een FlashPlayer ingebouwd.Andere kant van het verhaal is dat ik niet van Tabbladen hou en ook geen fan van Google ben.Bewijzen zat dat ze je Data opslaan wat zichtbaar wordt als je een Google account opzegd. Ja je kunt het verwijderen zelfs je zoekverleden,maar Google heeft toch BackUps van hun Systeem?
Zet ook vooral geen App op je Phone want dan gebeurt hetzelfde.
Ik noem Google "Spyware".
Het enige dat mij met Google bind is hun zoekmachine dus ik heb een beetje Haat Liefde verhouding met Google.
Maar ja welk platform beschermt nog wel jouw Prive (Online) gegevens?
Dit zijn mijn ervaringen maar om volstrekt anoniem op Internet bezig te zijn gooi dan je PC maar in de Kliko.

Op internet heeft men geen echte privacy. Bij een online winkel iets kopen en bankzaken doen blijft ook een kwestie van vertrouwen. Alles wat een ander niet van je hoeft te weten ook niet zomaar op het internet delen, als je niet bekend wilt worden. Alleen in mijn hoofd e-mailadres (bij MS Outlook.com) staat mijn echte naam, en die gebruik ik voor de belangrijke vertrouwelijkere dingen...

Smijt die Google Chrome van jullie pc want dat is niets dan miserie.
Internet Explorer is nog altijd veruit het beste browser.

De vernieuwde google chrome : miserie met het alfabetidch schikken van de bladwijzers
Automatisch schikken staat er namelijk niet meer bij.

Wie zegt mij dat ik dat wil schikken. Grote reus zoekmachine zeker? Deze jongen houdt het bij Pale moon, Maxthon & SWare Iron.

Wie zegt mij dat ik dat wil schikken. Grote reus zoekmachine zeker? Deze jongen houdt het bij Pale moon, Maxthon & SWare Iron.

google chrome need

oude versie 40.0.2214.93 is uit 27-01-2015

Sinds gisteren een nieuwe versie (36.0.1985.143)

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denema_ken