Google Chrome

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die gebouwd is op basis van Chromium. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform. De gegevensverzameling door Google is een minpunt.

Google Chrome is al jaren veruit de grootste browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

Inst

Reacties

Versie 121 is beschikbaar

Versie 120.0.6099.225
https://www.ghacks.n...

Update voor chrome op 10-01-2024 nl 120.0.6099.216/217

Let op wis verlopen cookies altijd en log (tijdelijk) uit je Google account i.v.m. misbruik.

Thorium... bloedsnel... 117versie Chromium beter dan...

nieuwe versie 119.0.6045.105/106

nieuwe versie 118.0.5993.88/.89

Google en privacy, zowat?

versie 117.0.5938.63 is er!

Deze browser lijkt met al die updates veilig maar eigenlijk is hij altijd zo lek als een mandje.Zien de mensen dat nu niet?

Pagina's