Google Chrome

Horizontal Tabs


Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (1251 stemmen)

Ons oordeel

Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die gebouwd is op basis van Chromium. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform. De gegevensverzameling door Google is een minpunt.

Google Chrome is al jaren veruit de grootste browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

DL

Inst

Website producent: 

Reacties

nieuwe versie 106.0.5249.91

Nieuwe versie 106.0.5249.62

Wat een vervelende browser is dit toch geworden, loch en onbetrouwbaar, bah ik mis oprecht mijn oude internet explorer

Nieuwe versie sinds gisterenavond (13 september) nl:105.0.5195.127. Kan nog geen omschrijving vinden van deze update.

Nieuwe versie 105.0.5195.127

Nieuwe versie! Eindigen op 102. Kritiek.

nieuwe versie 105.0.5195.102

nieuwe versie 105.0.5195.54

@Robin
Dank is aangepast. Is wel dezelfde uitgave maar met verschillende laatste nummers voor verschillende besturingssystemen (iets wat Google vaker doet de laatste tijd).

Chrome heeft alweer een nieuwe versie uitgebracht eindigend op 102.

Pagina's