Google Chrome

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.2 (1200 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die voortbouwt op de technieken van Webkit. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform.

Google heeft in enkele jaren tijd een groot marktaandeel weten te veroveren met zijn Chrome-browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Praktisch is ook dat Chrome de Flash-plugin en een eigen PDF viewer standaard ingebouwd heeft. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

nieuwe versie 91.0.4472.114

@Dejan
Dank

91.0.4472.106 is gisteren verschenen. Groet van Dejan.

nieuwe versie 91.0.4472.77

nieuwe versie 90.0.4430.212

nieuwe versie 90.0.4430.93.

@anoniem 88 april 14:44
https://amifloced.org/

nieuwe versie 90.0.4430.72

Google installeert nieuwe spyware in Chrome – om gedrag te monitoren .
https://www.frontnie...

Het lijkt alsof sinds kort de Chromium gebaseerde browsers een traagheid hebben, dus zowel Chrome als MS-Edge. Ik heb wel heel wat extensies in de browsers, mogelijk dat dat hierdoor komt bij de laatste versies van Chrome/Edge.
Bij Firefox merk ik niets merkbaars.
Zijn er mensen met eenzelfde ervaring of met een verklaring of een tip?

Groeten

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
dui_sland