LibreWolf

Info

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (12 stemmen)
Omschrijving software: 

LibreWolf is een afsplitsing (fork) van Firefox die zich geheel richt op privacy en beveiliging. LibreWolf ziet er hetzelfde uit als Firefox en voelt grotendeels hetzelfde aan, maar heeft de privacy nog verder aangescherpt en heeft uBlock Origin als standaard adblocker en DuckDuckGo als zoekmachine (maar je kunt ook StartPage instellen). Nadeel is dat LibreWolf geen automatische updates krijgt (hoewel daar wel een extensie voor is).

LibreWolf is gebaseerd op Firefox, maar dan wel op Firefox met maximale bescherming van je privacy. Alle instellingen zijn zo streng mogelijk ingeschakeld. En enkele andere zaken, zoals Firefox Sync en Google Safe Browsing zijn juist weer uitgeschakeld (de makers hebben het niet zo op Google). Onder Instellingen | LibreWolf kun je deze echter weer aanzetten als je wilt. Ook de telemetrie (gegevensverzameling) is geheel uitgeschakeld in LibreWolf.


LibreWolf web browser (klik voor groter)

LibreWolf kan door deze puriteinse instellingen soms iets minder makkelijk in het gebruik zijn of websites iets minder goed weergeven, maar je privacy is wel het beste beschermd. Voor gevorderde gebruikers die zo veilig en privé mogelijk willen surfen dus een uitstekende keuze. Voor mensen die meer gebruikersgemak en behoorlijk goede privacy willen zal Firefox een betere keuze zijn.

LibreWolf is een interessante web browser voor mensen die op hun privacy gesteld zijn. Vergeet niet de LibreWolf Updater te downloaden, aangezien de browser geen automatische updates heeft (en je natuurlijk wel de laatste, veilige versie wilt).

Download

Details
Licentie: 
Open source
Categorie: 
browser
Taal: 
Nederlands en Engels
Website producent: 

Reacties

Ik heb nog wat tips: Om de privacy te vergroten kun je de volgende extensies toevoegen: clearurl,cookie autodelete, I don t care about cookies, privacy badger, decentraleyes, en om de browser te beveiligen i.p.v. safe browsing malwarebytes browserguard. Deze extensies hebben geen negatieve gevolgen voor de instellingen van de browser zelf. Er is nog een extensie genaamd Trace die zeer uitgebreide trackerbescherming heeft maar diem moet je alleen gebruiken als je hem begrijpt en weet wat je doet. Voor vertaling werkt de extensie simple translate goed.Nou ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Goed dat LibreWolf op de eerste plaats staat. Het beste van browsers die ik gehad heb die echt zorgt dat er echt naar privacy gekeken wordt.

Nee, ook bij mij geen problemen ervaren. Ze kunnen gewoon naast elkaar gebruikt worden.

Hallo Azalea,

Bij mij zijn in elk geval geen problemen ontstaan.

Zijn er problemen bekend als je LibreWolf en Firefox naast elkaar draait?

Dank u, Patrick,

De aanpassingen in about:config heb ik gedaan en de aangeraden website heb ik al een beetje bekeken.

Ik gebruik al heel lang Proton VPN, maar dan via OpenVPN.

Toen ik nog Windows 7 had werkte Proton niet meer en de klantenservice van Proton heeft mij toen deze route uitgelegd: je logt in via het Proton dashboard (dat hoeft maar één keer), maar je gebruikt de OpenVPN client.

Werkt feitelijk beter dan het Proton programma zelf.

Dus Windscribe trekt mij niet erg aan.

Hallo Leon, WebRTC kan je via het instellingenmenu optie Librewolf helemaal naar beneden scrollen(about:conf) uit schakelen door media.peerconnection.enabled op false te zetten. Verder kan je daar ook geo.enabled op false zetten. Daarnaast bijvoorbeeld Windscribe VPN Free data 15 GB(mijn voorkeur)installeren en je locatie(gegevens) zijn absoluut niet meer te vinden door wie dan ook. Info over Windscribe kan je op deze website vinden.Verder wil ik je aanbevelen de website restoreprivacy (firefox-privacy)te bezoeken, daar staat alles over extra privacymogelijkheden en instellingen in firefox via about:conf die dan ook voor Librewolf gelden.

Hoe zit het met WebRTC?

Is er ook in deze browser een addon nodig om dat tegen te gaan?

Ik ben inmiddels al een tijd Librewolf gebruiker en wil graag nog wat toevoegen. Mocht een website echt niet werken schakel in de Librewolf instellingen tijdelijk privacy.resist.fingerprinting uit door het uit te vinken. Verder kunnen je wat betreft de standaard beveiliging websites whitelisten via het icoontje links van de URL balk.

Privacy tests desktop browsers:
https://privacytests...