LibreWolf

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Open source
Categorie: 
Browser
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

LibreWolf is een afsplitsing (fork) van Firefox die zich geheel richt op privacy en beveiliging. LibreWolf ziet er hetzelfde uit als Firefox en voelt grotendeels hetzelfde aan, maar heeft de privacy nog verder aangescherpt en heeft uBlock Origin als standaard adblocker en DuckDuckGo als zoekmachine (maar je kunt ook StartPage instellen). Nadeel is dat LibreWolf geen automatische updates krijgt (hoewel daar wel een extensie voor is).

LibreWolf is gebaseerd op Firefox, maar dan wel op Firefox met maximale bescherming van je privacy. Alle instellingen zijn zo streng mogelijk ingeschakeld. En enkele andere zaken, zoals Firefox Sync en Google Safe Browsing zijn juist weer uitgeschakeld (de makers hebben het niet zo op Google). Onder Instellingen | LibreWolf kun je deze echter weer aanzetten als je wilt. Ook de telemetrie (gegevensverzameling) is geheel uitgeschakeld in LibreWolf.


LibreWolf web browser (klik voor groter)

LibreWolf kan door deze puriteinse instellingen soms iets minder makkelijk in het gebruik zijn of websites iets minder goed weergeven, maar je privacy is wel het beste beschermd. Voor gevorderde gebruikers die zo veilig en privé mogelijk willen surfen dus een uitstekende keuze. Voor mensen die meer gebruikersgemak en behoorlijk goede privacy willen zal Firefox een betere keuze zijn.

LibreWolf is een interessante web browser voor mensen die op hun privacy gesteld zijn. Vergeet niet de LibreWolf Updater in te schakelen bij de installatie (zie onze Installatie instructies hieronder), aangezien de browser geen automatische updates heeft en je natuurlijk wel de laatste, veilige versie wilt.

inst

Reacties

Onderzoek heeft uitgewezen dat Tor en Mullvad de veiligste browsers zijn en daarna komt Librewolf en Firefox. Security browsers zoals Avast, AVG en Avira voegen daar niets aan toe.

Version 117 is arrived!

Versie 116.0.3 is verschenen.

Firefox 116.0.2 is uit.
Sorry Patrick, ik kon het niet laten. :-)

Librewolf 116.0-2 is available!!

Librewolf browser is vanaf nu ook vanuit de Microsoft store te downloaden!!!

NB: Je kunt Librewolf winupdater downloaden voor het automatisch downloaden en installeren van een volgende versie van Librewolf.

Librewolf version 116.0.0 is availeble!

Versie 115.0.2 is er al weer een poos!!!

Versie 115.0.1.

Pagina's