Epic Privacy Browser

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
browser
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

We hebben het veel over privacy gehad op GratisSoftware.nl. Tijdens het internetten laten we heel wat sporen achter en proberen heel veel bedrijven en instanties ons te volgen en ons surfgedrag in kaart te brengen. Epic Privacy Browser doet zijn best aan om je privacy te beschermen (maar heeft geen privézoeken meer, daar moet je voor betalen). En loopt Epic flink achter met de gebruikte Chromium builds (wat voor onveilige situaties kan zorgen). Geen aanrader meer.

Epic Browser is gebaseerd op Chromium, maar alle 'phone home'-componenten die aan Google rapporteren zijn uitgeschakeld - vanzelfsprekend voor een browser die je privacy respecteert.

Epic Privacy Browser waarborgt je privacy door:
- trackers en cookies te blokkeren
- waar mogelijk versleutelde verbindingen te gebruiken
- zoekopdrachten via een proxy te laten verlopen sinds 2020 is Yahoo de standaard (niet-privé) zoekmachine en moet je 2 dollar per maand betalen voor de Epic Privacy zoekmachine...
- reclame te blokkeren (je moet nog wel handmatig de AdBlock extensie installeren sinds 2020)
- standaard in privé-modus te surfen, waardoor geen sporen op je pc worden achtergelaten
- na een surf-sessie alle sporen en gegevens op te ruimen
- do not track in te schakelen
- referer-gegevens (van welke site je komt) te blokkeren

Ook kun je met één klik je IP-adres verbergen en via beveiligde proxy locaties surfen (proxy is aan bij een groene stekker in de werkbalk). Hiervoor moet je sinds 2020 eerst nog handmatig de Encrypted Proxy/VPN service installeren.

Epic Privacy Browser is door de extreme privacy-instellingen niet heel gebruikersvriendelijk, want je moet steeds opnieuw inloggen en voorkeuren aangeven op websites. En ook werkt niet alle functionaliteit van webpagina's doordat Epic heel veel zaken blokkeert. Ten slotte zijn er nauwelijks add-ons/extensies voor Epic, omdat deze je privacy in het geding kunnen brengen.

Let op!

Het is jammer dat Epic sinds 2020 geen privacy-vriendelijk zoeken meer aanbiedt (zoeken gaat via Yahoo en daarbij wordt informatie doorgespeeld, voor Epic privacy zoeken moet je betalen) en dat je AdBlock en Encrypted Proxy extensies handmatig moet installeren. Ook loopt Epic weleens achter met de Chromium-versie waarop de browser gebaseerd wordt. Dit verouderde fundament leidt tot een onveilige browser. Het is even afwachten hoe Epic zich verder ontwikkelt, maar we zouden eerder Brave of Firefox (met strikte instellingen) aanbevelen als privacy browser.

inst

Reacties

Waarom worden afgeraden apps eigenlijk nog aangeboden op deze website?

Is het niet verstandiger om alle afgeraden apps van de site te torpederen?

R.I.P. Epic...

Twee dollar per maand? Zijn ze nou helemaal van de ... Nee, ik houd het maar bij Opera en de wat snellere Edge.

@Leo
Dank voor de tip! Yahoo zoeken is standaard inderdaad. Als je Epic privacy zoeken wilt dan moet je betalen. De proxy/VPN kun je handmatig (en gratis) installeren via de extensions store. Net als AdBlock, die standaard ook nog niet geïnstalleerd staat.

Sinds kort werkt de vpn niet meer, en is er een yahoo zoekmachine bijgezet. Als je 2 dollar per maand betaalt kan je wel de volledige browser gebruiken zonder yahoo, als ik het goed begrepen heb.

Sinds de laatste update wil de browser vrijwel geen enkele site meer op?
Al die updates zijn zeker geen verbetering!

kan hem niet instaleren ?

Sorry beste maar als je download via softonic vraag je om problemen hoor. Softonic plaats uw pc vol met malware, installeer software best via de site van de producent.

Mvg,

Een goed alternatief voor de Opera browser die recentelijk zeer traag is geworden.
De Epic Privacy Browser is momenteel tien keer sneller dan het slome Opera.
Opera heeft kennelijk onvoldoende servercapaciteit.

Probeer eens BCUninstaller (Bulk Crap)...deze herkent écht alle software, tot in het kleinste hoekje van je HDD of SSD.

Pagina's