Opera

Actueel: 

27 september 2017
Opera 48 brengt enkele kleine maar fijne verbeteringen.

18 juli 2016
Opera is verkocht aan consortium van Chinese bedrijven, dat ook Qihoo bezit.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (988 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Beschrijving: 

Opera is een snelle, slanke browser die sinds de zomer van 2013 net als Google Chrome gebaseerd is op de WebKit/Blink rendering engine. Opera is voor desktop en mobiel beschikbaar en heeft tegenwoordig een ingebouwde ad blocker en gratis, onbeperkte VPN functionaliteit.

Opera was enkele jaren geleden een van de meest veelzijdige en innovatieve browsers, maar door de zware concurrentie van Google Chrome en Firefox bleek het voor de Noorse browser-maker lastig om alle ontwikkelingen en vernieuwingen op eigen kracht bij te benen. In 2013 is dan ook besloten om de eigen browser-engine Presto te vervangen door WebKit/Blink: het fundament van Google Chrome en Chromium.

Opera is tegenwoordig een kloon van de open source Chromium-browser (die de basis voor Google Chrome vormt). Veel functionaliteit uit Opera 12 (met de oude Presto rendering engine) is gedumpt in Opera 15, dat de overgang markeert naar de nieuwe versie.

Snelkiezer in Opera (klik voor groter)

Opera is sneller, slanker en overzichtelijker geworden als Chromium-kloon. De interface is strak en de startpagina/snelkiezer heeft ook een nieuwsfeed voor laatste nieuwsberichten.

Verder is veel overbodige ballast overboord gezet en is er bijvoorbeeld ook voor gekozen om het mailprogramma van Opera los te koppelen en als aparte download aan te bieden.

Opera heeft natuurlijk de beschikking over:
- synchronisatie-mogelijkheden
- geïntegreerde zoek- en adresbalk (Google, DuckDuckGo, Bing, Yahoo! of Wikipedia)
- extensies om mogelijkheden van Opera uit te breiden
- Click to Play voor plugins, Do Not Track, pop-up blokkeerder

Interessante extra's van Opera, die de browser onderscheiden van de concurrentie, zijn een energiebesparingsmodus (die 40% zuiniger is), een ad blocker om reclame te blokkeren en ingebouwde gratis VPN functionaliteit zonder datalimiet.

Android, iOS en Windows Mobile
Opera Mini is een variant van Opera Mobile. Het verschil is dat Opera Mini nog meer dataverkeer scheelt omdat webpagina's eerst gecomprimeerd worden en via de servers van Opera worden verzonden naar je telefoon. Opera Mobile is alleen verkrijgbaar voor Android (en Windows Phone), Opera Mini voor alle platforms, waaronder ook iPhone, iPad, BlackBerry en Android.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
48.0
Laatst gewijzigd: 
27 september 2017
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Opera voor Windows
Klik op Gratis download

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

aantal keren opera gedownload
Maar wil geen bladwijzers importeren

De VPN werkt niet, zonder VPN wel internet.

Mijn favoriete browser (voor het moment)
VPN inbegrepen, snelle , speed dial, juist nog een beetje ingewikkeld for import /export van bookmarks, maar ik gebruik een addon daarvoor "Bookmar Import& Export" .
Voor de rest prima en snel

De nieuwste versie van Opera heeft een Adblocker en een gratis, ongelimiteerd te gebruiken VPN, aldus ComputerIdee 26/2016, pagina 32-33.

Sinds de vorige versie - Opera 40 - zit deze gratis VPN functionaliteit er zelfs al in:
http://www.gratissof...

[Verduidelijkt in de tekst hierboven]

Met deze erg handige toevoegingen in Opera 39 heeft deze browser weer een grote stap vooruitgezet.
Een achteruitgang is, dat het geen Noorse browser meer is.

Ik heb jarenlang Firefox en Chrome gebruikt en een paar maanden geleden heb ik er Opera bijgezet om eens een keer te proberen, kijken of het wat was, Het is nu nog de enige Browser die ik gebruik en zeker nu de built in Ad blocker er in zit en de (gratis) VPN die in de komende versie meegeleverd gaat worden die overigens werkt als een tierelier, ik kan nu weer de USA Netflix bekijken die door Netflix op mijn betaalde VPN word geblokkeerd.

waardeloos kun je niks mee als je een pagina bezoekt waar je flashplayer voor nodig hebt werkt niet opera vraagt recente flashplayer heb ik er op staan maar bij extensies ziet die flash niet op een of andere manier waardeloze browser

Opera gebruikt (net als Chrome) een andere Flash plugin dan Internet Explorer of Firefox. Voor al deze browsers moet je dus apart Flash downloaden.

heeeeeeeeeeeee heb flashplayer gedownload nu werkt alles wel netjes inderdaad browser heeft weer andere nodig wat jullie aangaven hartstikke bedankt redactie voor jullie tip toppie

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
port_gal