SeaMonkey

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.2 (158 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Actueel: 

16 februari 2018
SeaMonkey 2.49.2 is gebaseerd op Firefox 52.6 ESR (extented support release) en lost diverse problemen, lekken en crashes op. Lees hier over de wijzigingen in deze versie van SeaMonkey. Upgraden kan niet vanuit SeaMonkey zelf deze keer. U zult het installatiebestand handmatig moeten downloaden.

Beschrijving: 

SeaMonkey (voorheen Mozilla Suite) is het open source totaalpakket van de Mozilla Foundation. Het bevat een browser, mail- en newsprogramma en een html-editor. Mozilla Suite was de van de grond af aan opnieuw ontwikkelde versie van Netscape. Daarvan zijn later Firefox, Thunderbird en Kompozer afgeleid. Het SeaMonkey pakket bevat alle componenten, maar is iets minder gestroomlijnd.

De SeaMonkey browser heeft min of meer dezelfde eigenschappen als Firefox. Firefox heeft echter een geïntegreerde zoekbalk, is wat gebruikersvriendelijker en oogt wat frisser. De losse onderdelen van SeaMonkey zijn ook te verkrijgen als Firefox (browser), Thunderbird (mail en news) en Kompozer (wysiwyg html-editor).


SeaMonkey (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De ontwikkeling van de Mozilla Suite is na het succes van Firefox gestaakt. SeaMonkey neemt het stokje over. Met deze nieuwe naam zal het product verder ontwikkeld worden. Wat betreft uiterlijk had SeaMonkey veel weg van de oude Netscape Navigator, maar er zijn nieuwe iconen in gebruik genomen. Onder de motorkap lijkt SeaMonkey veel op Firefox.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
2.49.2
Laatst gewijzigd: 
16 februari 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Er is weer een nieuwe versie van SeaMonkey: 2.49.2. Zie https://www.seamonke....

Sinds enkele dagen is er een nieuwe versie: 2.49.1. Zie https://www.seamonke....

Dank, is bijgewerkt.

Graag gedaan!

Op de website van SeaMonkey is de Nederlandstalige versie 2.48 beschikbaar: https://www.seamonke....

Je moet de nieuwe versie van SeaMonkey wel zelf installeren - automatische updates werkt niet. Zie https://www.seamonke....

Na jaren gebruik van deze browser op een van mijn computers kwam ik erachter dat je het uiterlijk ervan eenvoudig kun aanpassen. Door rechts te klikken op het grijs tussen de knoppen verschijnt een menu met o.a. 'Aanpassen'. Je kunt daarmee knoppen toevoegen, verwijderen of van de ene balk naar de andere slepen. Ook kun je voor kleine knoppen kiezen, met of zonder tekst bij de iconen. Ideaal, maar je moet het wel weten! Via het Mozillazine-forum is er een link naar een add-on converter voor Firefox add-ons. NoScript is niet via de Add-onbeheerder of de converter te installeren, maar wel rechtstreeks van de site van de maker. Na wat geknutsel heb ik een resultaat dat lijkt op een combinatie van Thunderbird en Firefox van voor de komst van de toeters en bellen.

Nog een aanvulling: momenteel veroorzaakt Flash Player soms vertraging bij het laden van pagina's, net als in Firefox. Verander in de Add-onbeheerder bij de plug-ins de instelling in 'Vragen om te activeren'. Dat is sowieso ook veiliger.

Bedankt voor je informatieve bijdrage!
Ik ga SeaMonkey eens uitproberen.

Er is een nieuwe versie beschikbaar: 2.35.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zw_tserland