SeaMonkey

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.2 (161 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

SeaMonkey (voorheen Mozilla Suite) is het open source totaalpakket van de Mozilla Foundation. Het bevat een browser, mail- en newsprogramma en een html-editor. Mozilla Suite was de van de grond af aan opnieuw ontwikkelde versie van Netscape. Daarvan zijn later Firefox, Thunderbird en Kompozer afgeleid. Het SeaMonkey pakket bevat alle componenten, maar is iets minder gestroomlijnd en wordt onderhouden door vrijwilligers.

De SeaMonkey browser heeft min of meer dezelfde eigenschappen als Firefox. Firefox heeft echter een geïntegreerde zoekbalk, is wat gebruikersvriendelijker en oogt wat frisser. De losse onderdelen van SeaMonkey zijn ook te verkrijgen als Firefox (browser), Thunderbird (mail en news) en Kompozer (wysiwyg html-editor).


SeaMonkey (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De ontwikkeling van de Mozilla Suite is na het succes van Firefox gestaakt. SeaMonkey neemt het stokje over. Met deze nieuwe naam zal het product verder ontwikkeld worden. Wat betreft uiterlijk had SeaMonkey veel weg van de oude Netscape Navigator, maar er zijn nieuwe iconen in gebruik genomen. Onder de motorkap lijkt SeaMonkey veel op Firefox.

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

seamonkey geïnstalleerd heeft wel veel voordelen is snel maar heeft een groot nadeel dat er bijna zoals addblock en translate niet te installeren zijn en er weinig ook zijn

Eergisteren is SeaMonkey 2.49.4 uitgebracht - zie https://www.seamonke....

Is het ook mogelijk om de Norton Security-balk te installeren?

Er is weer een nieuwe versie van SeaMonkey: 2.49.2. Zie https://www.seamonke....

Graag gedaan!

Dank, is bijgewerkt.

Sinds enkele dagen is er een nieuwe versie: 2.49.1. Zie https://www.seamonke....

Je moet de nieuwe versie van SeaMonkey wel zelf installeren - automatische updates werkt niet. Zie https://www.seamonke....

Op de website van SeaMonkey is de Nederlandstalige versie 2.48 beschikbaar: https://www.seamonke....

Nog een aanvulling: momenteel veroorzaakt Flash Player soms vertraging bij het laden van pagina's, net als in Firefox. Verander in de Add-onbeheerder bij de plug-ins de instelling in 'Vragen om te activeren'. Dat is sowieso ook veiliger.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fran_rijk