Maxthon Cloud Browser

Actueel: 

29 mei 2017
Maxthon 5.0.4.3000 is verschenen. Deze uitgave van de browser lost problemen met extensies en een vastloper onder Windows 7 op.

Besturingssysteem: 
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (56 stemmen)
Omschrijving software: 

Maxthon Cloud Browser is een van oorsprong Chinese browser die - net als Safari en Chrome - gebruik maakt van WebKit als rendering engine. Maar u kunt ook wisselen naar de Trident-motor van Internet Explorer. Maxthon is volgepakt met allerlei extra mogelijkheden en functies.

Maxthon heeft een kenmerkende zijbalk voor functies als favorieten, downloadbeheer, feedreader en meer. Verder kent de browser vele mogelijkheden met onder andere Magic Fill (wachtwoordbeheer), Bestandsopname (media op websites), Vastleggen (screenshot), Google Translate, een online Kladblok (SkyNote) en een nachtmodus (waarbij de interface donkerder wordt).


Maxthon met zijbalk

Maxthon zit volgestopt met allerlei handige snufjes. Zo kun je bijvoorbeeld heel snel allerlei zaken monitoren (cpu-gebruik, download- en uploadsnelheid, geheugengebruik en IP-adres). Verder kun je de functies natuurlijk nog uitbreiden met extensies, die je ook weer aan de zijbalk kunt toevoegen.

Maxthon is een uitgebreide browser met veel mogelijkheden.

Categorie: 
Browser
Laatst gewijzigd: 
29 mei 2017
Versienummer: 
5.0.4.3000
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Maxthon via de producent
(klik op Download)

Voor Linux is er nog een versie van Maxthon uit 2014, niet echt aan te raden omdat er geen updates meer voor verschijnen.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Haal bij de installatie het vinkje weg bij UEIP (User Experience Improvement Program) dan worden geen gegevens over uw pc en besturingssysteem verzonden naar Maxthon. Als u niet wilt dat bezochte webadressen en zoekopdrachten naar een Chinese server verzonden worden dan moet u ook de Url Security Check uitschakelen.

Klik op Geavanceerd en haal het vinkje weg als u Maxthon niet als standaard browser wilt instellen.

Privacy: 
Verzamelt algemene, geanonimiseerde gegevens

16 juli 2016
Maxthon stuurt ongevraagd gebruikersinformatie naar China, zo ontdekten Poolse onderzoekers. Ook als je bij de installatie het vinkje weghaalt bij UEIP (User Experience Improvement Program) dan worden gegevens over pc, besturingssysteem én bezochte webadressen en zoekopdrachten naar een Chinese server verzonden.

Update
In een reactie stelt de CEO van Maxthon dat het probleem inmiddels opgelost is en dat als je het vinkje weghaalt bij UIEP er geen info meer verzonden wordt. Het doorsturen van urls was onderdeel van de link scanner om schadelijke websites te ontdekken. Deze url security check is nu echter ook uit te schakelen.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Ik zie in het bericht het bekende Tux symbool...klopt dit wel?

Voor Linux is er nog een versie van Maxthon uit 2014, niet echt aan te raden omdat er geen updates meer voor verschijnen, maar er is dus wel een Linux-variant.

u vermeldt dat deze browser in het nederlands is????

Blijkbaar kan deze browser niet meer gebruikt worden zonder verplichte registratie (e-mail of telefoonnummer). Daarom: neen, bedankt.

Nu Opera in Chinese handen is kan je ervan uitgaan dat ze die browser ook daarvoor gaan gebruiken.

Onbetrouwbaar die Chinezen.

"Onbetrouwbaar die Chinezen".

Gelukkig hebben we nog de Nederlanders die allemaal door en door betrouwbaar zijn.

zoek eens op “ Google Maxthon invest “ of kijk eens op https://en.wikipedia...

Wel, toen ik laatst geleden de opmerking maakte bij een mogelijke overname van de Opera browser door Chinezen, waar ik niet zo blij mee ben, kreeg ik hier en daar wel wat vermanende vingers wat ik toch tegen die brave Chinezen zou hebben, wel... DAAR ben ik dus ongerust over!

Chinezen bewijzen keer op keer, dat ze niet te vertrouwen zijn. Bij bijvoorbeeld Baofeng portofoons worden het zendvermogen en de accu-capaciteit ongeveer 2x hoger opgegeven dan de werkelijkheid. Veel hacks worden gepleegd vanuit China. En op forums wordt er geregeld vanuit China spam geplaatst, ook al zijn zij niet de enige.

16 Jul 2016 - 19:02

"Chinezen bewijzen keer op keer, dat ze niet te vertrouwen zijn".

Er zijn meer Chinezen dan postbussen in de wereld, dus niet generaliseren alstublieft.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
portug_l