Safari

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.2 (229 stemmen)
Voor macOS
Voor iOS
Beschrijving: 

Safari was altijd al de vaste browser voor Apples besturingssysteem macOS. Voor Windows was echter nog geen versie beschikbaar. Tot 2008: toen zag de eerste stabiele Safari voor Windows het levenslicht. Een concurrent voor Internet Explorer en Firefox was geboren. In 2012 heeft Apple echter de Windows-versie weer stopgezet en sindsdien is Safari alleen nog beschikbaar voor macOS en iOS.

Safari is een prettige browser die op het open source project WebKit gebaseerd is. Het uiterlijk is eenvoudig maar elegant, zoals we van Apple gewend zijn. En ook wat betreft functionaliteit is Safari een complete browser. Popup blokkering, surfen met tabbladen, rss-feeds, Google zoekbalk, privacy controle, malwarefilters - al deze eigenschappen zijn natuurlijk aanwezig.

Apple zelf beweert bovendien dat zijn browser de snelste is, maar daar lopen de meningen wat over uiteen. Verder voldoet Safari uitstekend aan de webstandaarden: op de Acid3-test wordt perfect uitgevoerd.

Safari is beschikbaar voor macOS en iOS. De Windows-versie is sinds 2012 niet meer beschikbaar. De browser is ook in het Nederlands vertaald.

Categorie: 
Browser
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Safari is ingebouwd in macOS en iOS. De Windows-versie wordt sinds 2012 niet meer ontwikkeld en is niet meer via Apple te downloaden.

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Browsegeschiedenis is niet volledig te wissen in iOS.

Browsegeschiedenis is niet volledig te wissen in iOS.

Browsegeschiedenis is niet volledig te wissen in iOS.

Als ik de cache leeghaal met iphone via instellingen geavanceerd blijven er websites staan. Hoe krijg ik dit weg?

Op ios duurt het vaak lang voor pagina's laden. De versie die in ios 10.3.1 zit.

Als ik een foto opsla in iphone word foto bijgesneden in fotos app. Hoe sla ik een foto op zonder dat bijvoorbeeld de tekst voor de helft leesbaar is?

BBC

Je kan hem downloaden via

http://support.apple...

het is me duidelijk dat safari een zeer goedebrowser is, alleen ik kan hier niet makkelijk vinden hoe deze te downloaden is

Bedoel je Safari voor Windows?
"R" heeft daarvoor al twee keer naar Softonic verwezen, maar Softonic lijkt me beslist niet(!) de beste download-locatie. Dit gezien het feit dat Softonic de software aanbiedt door middel van een "Softonic Downloader", waarmee vaak niet alleen de betreffende software wordt aangeboden, maar ook ronduit vervelende adware. Volkomen ongewenst én onnodig om te downloaden door middel van die "Softonic Downloader".
Een veel betere download-locatie voor Safari voor Windows is deze:
http://support.apple...
(bestandsversie 5.34.57.2)

Sta er overigens wel bij stil dat Apple voor Windows niet de nieuwe Safari 6 aanbiedt, maar Safari 5. Safari 6 voor Windows wordt niet(!) aangeboden.
Zie ook de vermelding door de redactie, onderaan het artikel op deze pagina, en zie ook deze berichten:
http://tweakers.net/...
http://www.macrumors...
http://www.forbes.co...

Ik heb geen idee of Apple Safari 5 voor Windows nog wel voorziet van beveiligingsupdates, of dat het de ondersteuning volledig heeft beëindigd.
In dat laatste geval is het gebruik van Safari onder Windows mogelijk/wellicht niet meer veilig.
Sta daar beslist goed bij stil !!

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
o_stenrijk