HitmanPro.Alert

Actueel: 

22 juni 2017
HitmanPro.Alert 3.6.7 build 604 is verschenen. Wijzigingen in deze uitgave zijn nog niet bekend.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.7 (103 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

De makers van anti-malware-programma HitmanPro hebben een aparte tool die uw browser controleert op verdachte en schadelijke activiteiten van banking Trojans (een groep malware die financiële gegegevens - en geld - probeert te stelen) en andere malware die uw browser manipuleert. HitmanPro.Alert waarschuwt in alle grote browsers onder Windows tegen dit soort malware. Ook anti-keylogger functionaliteit en webcambescherming zijn ingebouwd. De gratis versie verwijdert geen malware.

Steeds vaker worden mensen het slachtoffer van zogeheten banking Trojans die creditcard-informatie of inloggegevens voor internetbankieren stelen, waarna u duizenden euro's of meer kunt kwijtraken. Up-to-date virusscanners zouden deze malware moeten stoppen, maar het kan geen kwaad om extra bescherming te hebben bij het online shoppen of internetbankieren.

HitmanPro.Alert, dat zich als een service op uw pc installeert, waarschuwt in alle grote browsers onder Windows (Edge, Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera) tegen banking Trojans en andere malware die uw browser proberen te manipuleren. Als u uw browser start zult u rechtsboven een mededeling zien dat HitmanPro.Alert op zoek is naar cyber-dieven. Verder merkt u - behalve als er gevaar dreigt - niks van het programmaatje.


Als je de gratis versie gebruikt krijg je de waarschuwing dat je kwetsbaar bent, maar je browsers worden wel gewoon bewaakt

Mocht er daadwerkelijk gevaar dreigen dan waarschuwt HitmanPro.Alert dat u geen vertrouwelijke gegevens moet invullen en uw pc moet scannen door uw virusscanner te updaten en te laten scannen of door HitmanPro te downloaden - waarvan een trial gratis te gebruiken is.

Behalve waarschuwingen tegen malware in uw browser biedt HitmanPro.Alert meer. Zo waarschuwt het tegen misbruik van uw webcam, versleutelt het uw toetsenbordaanslagen in de browser tegen keyloggers en vaccineert uw systeem tegen malware die probeert sandbox-bescherming te omzeilen. Ten slotte stopt HitmanPro.Alert de netwerkcommunicatie van applicaties die door aanvallers gecontroleerd worden.

U kunt een 30 dagen proeflicentie van de volledige versie van HitmanPro.Alert krijgen, waarmee u ook gevonden malware kunt verwijderen en aanvullende bescherming krijgt, zoals CryptoGuard tegen de Crypto-ransomware en Exploitbescherming (tegen zero-day gevaren).

Als u HitmanPro.Alert gewoon installeert dan worden wel uw browsers gecontroleerd op banking-Trojans en andere malware die uw browser manipuleert. Als u een browser start ziet u rechtsboven in beeld een venstertje van HitmanPro.Alert verschijnen. En daar is het om te doen.

De gratis versie van HitmanPro.Alert verwijdert dus zelf de malware niet, maar detecteert alleen Trojaanse paarden en andere schadelijke software. Het opruimen zal moeten gebeuren door anti-virus software of bijvoorbeeld anti-malware programma's als Emsisoft Anti-Malware, Malwarebytes Anti-Malware of de gratis trial van HitmanPro zelf.

Categorie: 
Browser beveiliging
Versienummer: 
3.6.6 build 593
Laatst gewijzigd: 
30 mei 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Sommige functies, zoals het verwijderen van malware en bescherming tegen ransomware, zitten alleen in de betaalde versie
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

De gratis versie van HitmanPro.Alert maakt reclame voor de betaalde variant (die extra bescherming biedt) en voor het betaalde HitmanPro (waarmee u een scan kunt uitvoeren). U hoeft deze software echter niet aan te schaffen. De gratis versie van HitmanPro.Alert controleert uw browsers op malware. Verwijdering van eventuele malware dient met andere programma's te gebeuren of met de dertig dagen trial van HitmanPro.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Heb HitmanPro.Alert via ING geïnstalleerd maar ik kwam er achter dat die versie 32Bits is en ik heb een 64Bits computer ik heb op de site van HitmanPro gekeken en zag dat er inderdaad een 64Bit versie is. Met De-installeren en daarna weer installeren krijg je waarschijnlijk je hebt al een versie geïnstalleerd en ben je weer bij nul en heb je niks. Mijn vraag hoe los je dit op.

Is er ervaring met Hitman Pro versus McAfee live? Ik heb al Malewarebyte. Wat is dan de meerwaarde van Hitman pro?

@ Roald,
Verderop in de reacties schreef je, "Zojuist Hitman Pro Alert geïnstalleerd. Maar scannen mislukt steeds."
Dat is momenteel een bekend probleem.
Oplossing:
Installeer tevens apart HitmanPro.
https://www.hitmanpr...
https://www.hitmanpr...
Na een eerste scan met HitmanPro krijg je de optie die te installeren. Na die installatie van HitmanPro, werkt nu ook het scannen vanuit HitmanPro.Alert goed.

Als je bankiert via de ING kun je het complete programma voor een fooi aanschaffen.

Het complete programma is via ING rentepuntenwinkel te koop voor 12,50 + 1250 rentepunten.Is je rentepuntensaldo niet toereikend dan kan je het programma niet bestellen.

Is gewoon geldklopperij.

Hallo Rudy,

Het is dan wel gratis geldklopperij.

Hallo Rob,

Wat Léon bedoelt is heel eenvoudig dit: hij gebruikt al sinds jaren HitmanPro.Alert als browserbeveiliging (onder andere voor het internetbankieren) en heeft daar nog nooit een eurocent voor betaald. Hij gebruikt de gratis versie.

Dat moet Léon maar eens uitleggen..."gratis geldklopperij....??"

Je kan HitmanPro.Alert ook gratis gebruiken. Maar dat zegt de ING er niet bij.
https://www.gratisso...

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenl_nd