HitmanPro.Alert

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.6 (112 stemmen)
Actueel: 

19 september 2018
HitmanPro.Alert 3.7.9 build 759 is verschenen. In deze uitgave is een beveiligingslek verholpen en zijn diverse verbeteringen onder de motorkap doorgevoerd (voor de liefhebbers: verbeteringen aan WipeGuard mitigation handling VBR sectors, Asynchronous Procedure Call (APC) Mitigation en SEHOP mitigation performance). Ook is de compatibiliteit met F-Secure DeepGuard, Hyper-V en Microsoft Edge Application Guard (WDAG) verbeterd.

Beschrijving: 

De makers van anti-malware-programma HitmanPro hebben een aparte tool die uw browser controleert op verdachte en schadelijke activiteiten van banking Trojans (een groep malware die financiële gegegevens - en geld - probeert te stelen) en andere malware die uw browser manipuleert. HitmanPro.Alert waarschuwt in alle grote browsers onder Windows tegen dit soort malware. Ook anti-keylogger functionaliteit en webcambescherming zijn ingebouwd. De gratis versie verwijdert geen malware.

Steeds vaker worden mensen het slachtoffer van zogeheten banking Trojans die creditcard-informatie of inloggegevens voor internetbankieren stelen, waarna u duizenden euro's of meer kunt kwijtraken. Up-to-date virusscanners zouden deze malware moeten stoppen, maar het kan geen kwaad om extra bescherming te hebben bij het online shoppen of internetbankieren.

HitmanPro.Alert, dat zich als een service op uw pc installeert, waarschuwt in alle grote browsers onder Windows (Edge, Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera) tegen banking Trojans en andere malware die uw browser proberen te manipuleren. Als u uw browser start zult u rechtsboven een mededeling zien dat HitmanPro.Alert op zoek is naar cyber-dieven. Verder merkt u - behalve als er gevaar dreigt - niks van het programmaatje.


Als je de gratis versie gebruikt krijg je de waarschuwing dat je kwetsbaar bent, maar je browsers worden wel gewoon bewaakt

Mocht er daadwerkelijk gevaar dreigen dan waarschuwt HitmanPro.Alert dat u geen vertrouwelijke gegevens moet invullen en uw pc moet scannen door uw virusscanner te updaten en te laten scannen of door HitmanPro te downloaden - waarvan een trial gratis te gebruiken is.

Behalve waarschuwingen tegen malware in uw browser biedt HitmanPro.Alert meer. Zo waarschuwt het tegen misbruik van uw webcam, versleutelt het uw toetsenbordaanslagen in de browser tegen keyloggers en vaccineert uw systeem tegen malware die probeert sandbox-bescherming te omzeilen. Ten slotte stopt HitmanPro.Alert de netwerkcommunicatie van applicaties die door aanvallers gecontroleerd worden.

U kunt een 30 dagen proeflicentie van de volledige versie van HitmanPro.Alert krijgen, waarmee u ook gevonden malware kunt verwijderen en aanvullende bescherming krijgt, zoals CryptoGuard tegen de Crypto-ransomware en Exploitbescherming (tegen zero-day gevaren).

Als u HitmanPro.Alert gewoon installeert dan worden wel uw browsers gecontroleerd op banking-Trojans en andere malware die uw browsers manipuleren. Als u een browser start ziet u rechtsboven in beeld een venstertje van HitmanPro.Alert verschijnen. En daar is het om te doen.

De gratis versie van HitmanPro.Alert verwijdert dus zelf de malware niet, maar detecteert alleen Trojaanse paarden en andere schadelijke software. Het opruimen zal moeten gebeuren door anti-virus software of bijvoorbeeld anti-malware programma's als Emsisoft Anti-Malware, Malwarebytes Anti-Malware of de gratis trial van HitmanPro zelf.

Categorie: 
Browser beveiliging
Versienummer: 
3.7.9 build 759
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Sommige functies, zoals het verwijderen van malware en bescherming tegen ransomware, zitten alleen in de betaalde versie
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

De gratis versie van HitmanPro.Alert maakt reclame voor de betaalde variant (die extra bescherming biedt) en voor het betaalde HitmanPro (waarmee u een scan kunt uitvoeren). U hoeft deze software echter niet aan te schaffen. De gratis versie van HitmanPro.Alert controleert uw browsers op malware. Verwijdering van eventuele malware dient met andere programma's te gebeuren of met de dertig dagen trial van HitmanPro.

Deel deze download: 

Reacties

Update van HitmanPro.Alert naar versie 3.7.6 build 739, waarmee het conflict met Malwarebytes wordt opgelost:
"Fixed Intruder false positive when Malwarebytes and other products are detouring critical functions in the web browser; introduced since build 738"
https://www.wilderss...
"The automatic updater has been set to update all our users. You should receive it within the day, automatically."

Via link op wilders ( https://dl.surfright... ) naar build 739.
Geen problemen meer met MBAM

Geweldig

Hallo ben ik weer.

Na wat meer onderzoek te hebben gedaan zijn wij al een stapje dichterbij om het probleem op te kunnen lossen.

Het blijkt namelijk dat als je van Malwarebytes de exploit beveiliging uitschakelt dat alles met HMPA weer goed werkt en je het bekende groene ballonnetje rechts weer ziet oplichten.

Het is iets tijdelijk voor als je even iets belangrijks moet doen, maar helemaal goed lijkt het mij niet want wat voor risico loop je nu weer als je die optie bij Malwarebytes uitgeschakeld hebt.

HMPA wordt aanbevolen door mijn bank met internetbankieren,dan maar even met de app.

Toch mooi dat er snel gereageerd wordt, thanks "Stupendous Man" en/of gratissoftwaresite.nl.

https://www.wilderss...

Je kunt voor de zekerheid voordat je gaat internet bankieren even een VPN opzetten, dan ben je ook onzichtbaar.

Het gaat niet alleen om onzichtbaar zijn ;
Eerst was er Trusteer (die alleen toets-aanslagen versleuteld).
HMPA versleuteld toets-aanslagen en controleert ook op pogingen om op je browser in te breken.

Een beter advies zou zijn:
Bij inlog-gevoelige gegevens (e-mail,digi d,bank,etc ) MB uitschakelen en
browserbeveiliging van HMPA inschakelen.
Bij normaal surfen : browserbeveiliging HMPA uitzetten,MB inschakelen

Hallo Ben,

Komt dit advies van je bank of andere instantie?

Ik heb ook de indruk dat het probleem voornamelijk zit in de gratis versie van dit product, tenminste die gebruik ik.

Gebruiken jullie dan de betaalde versie?

Nico,

Dit advies komt van mij.
Mijn bank adviseerde een jaar terug al HMPA ,terwijl ik al veel langer de gratis versie gebruikte.Op een eerdere laptop gebruikte ik de betaalde versie.
Je kan inderdaad wel eens gelijk hebben dat het in de gratis versie zit.

Ik heb liever bij inloggen extra beveiligingen en mochten er onregelmatigheden zijn , dan zijn er eventueel ook andere programma's om problemen op te lossen i.p.v. de uitgebreide niet gratis HMPA (zoals hier boven beschreven door "Gratis Software")
Bij de minimale kans ,dat er iemand misbruik maakt van inlog-gegevens en er geld van je rekening verdwijnt,kijkt de bank ook of er bij de rekening-houder verwijten zijn te maken,voordat je enige schade vergoedt krijgt
Of , in het geval dat ik alleen MBAM gebruik, kom je in een discussies welke van de twee (MBAM of HMPA) geschikter is,
MBAM heeft voor zover ik weet geen toets-versleuteling en daarbij vind ik zelf HMPA dan ook een goed advies en voorkomen is beter dan genezen,dus...

Daarbij staat mij ook nog iets bij van enkele jaren terug over problemen met inloggen op overheids-organisatie en veranderen van beheerder.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_rankrijk