HitmanPro.Alert

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

De makers van anti-malware-programma HitmanPro hebben een aparte tool die je browser controleert op verdachte en schadelijke activiteiten van banking Trojans (een groep malware die financiële gegegevens - en geld - probeert te stelen) en andere malware die je browser manipuleert. HitmanPro.Alert waarschuwt in alle grote browsers onder Windows tegen dit soort malware. Ook anti-keylogger-functionaliteit en webcambescherming zijn ingebouwd. De gratis versie verwijdert geen malware.

Steeds vaker worden mensen het slachtoffer van zogeheten banking Trojans die creditcard-informatie of inloggegevens voor internetbankieren stelen, waarna je duizenden euro's of meer kunt kwijtraken. Up-to-date virusscanners zouden deze malware moeten stoppen, maar het kan geen kwaad om extra bescherming te hebben bij het online shoppen of internetbankieren.

HitmanPro.Alert, dat zich als een service op je pc installeert, waarschuwt in alle grote browsers onder Windows (Edge, Firefox, Google Chrome, Opera) tegen banking Trojans en andere malware die je browser proberen te manipuleren. Als je je browser start zul je rechtsboven een mededeling zien dat HitmanPro.Alert op zoek is naar cyber-dieven. Verder merk je - behalve als er gevaar dreigt - niks van het programmaatje.


Als je de gratis versie gebruikt krijg je de waarschuwing dat je kwetsbaar bent, maar je browsers worden wel gewoon bewaakt

Mocht er daadwerkelijk gevaar dreigen dan waarschuwt HitmanPro.Alert dat je geen vertrouwelijke gegevens moet invullen en je pc moet scannen door je virusscanner te updaten en te laten scannen of door HitmanPro te downloaden - waarvan een trial gratis te gebruiken is.

Behalve waarschuwingen tegen malware in je browser biedt HitmanPro.Alert meer. Zo waarschuwt het tegen misbruik van je webcam, versleutelt het je toetsenbordaanslagen in de browser tegen keyloggers en vaccineert je systeem tegen malware die probeert sandbox-bescherming te omzeilen. Ten slotte stopt HitmanPro.Alert de netwerkcommunicatie van applicaties die door aanvallers gecontroleerd worden.

Je krijgt een 30 dagen proeflicentie van de volledige versie van HitmanPro.Alert, waarmee je ook gevonden malware kunt verwijderen en aanvullende bescherming krijgt, zoals CryptoGuard tegen de Crypto-ransomware en Exploitbescherming (tegen zero-day gevaren). Daarna krijg je de beperktere versie.

De gratis versie van HitmanPro.Alert controleert wel je browsers op banking-Trojans en andere malware die je browsers manipuleren. Als je een browser start zie je rechtsboven in beeld een venstertje van HitmanPro.Alert verschijnen. En daar is het om te doen.

De gratis versie van HitmanPro.Alert verwijdert dus zelf de malware niet (maar probeert deze wel te beëindigen), maar detecteert alleen Trojaanse paarden en andere schadelijke software. Het opruimen zal moeten gebeuren door anti-virus software of bijvoorbeeld anti-malware programma's als Emsisoft Anti-Malware, Malwarebytes Anti-Malware of de gratis trial van HitmanPro zelf.

De gratis versie van HitmanPro.Alert controleert je browsers op de aanwezigheid van malware. Verwijdering van eventuele malware dient met andere programma's te gebeuren

Inst

Reacties

Hitmanpro.alert heeft wederom een update naar build 979.

Hitmanpro.alert heeft wederom een update nl: build 977.

HitmanPro.Alert kijkt of je browser veilig is (spionvrij).

Vooral van belang bij internetbankieren.

Kan iemand vertellen wat de meerwaarde van dit progje is, ik zie het niet.

nieuwe versie 3.8.21 build 945

3.8.21 build 943

Ja af en toe heb ik dat maar opnieuw opstarten kan helpen of onieuw installeren. Je kunt ook de toesenbordbeveiliging uitzetten.

Hallo allemaal,

Hebben meer gebruikers er last van dat het toetsenbord heel raar doet na het installen van Hitman Pro?
Toetsenbord gooit alle letter door elkaar...

mvg Wim

@Martin Hermes
Dat is nu 12.50 euro ;)
https://www.ing.nl/p...

met ING rentepunten kan je de gehele versie kopen voor 12,95

Pagina's