HitmanPro.Alert

Actueel: 

17 mei 2017
HitmanPro.Alert 3.6.5 build 592 is verschenen. Deze uitgave herstelt een vals positieve melding.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.7 (91 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

De makers van anti-malware-programma HitmanPro hebben een aparte tool die uw browser controleert op verdachte en schadelijke activiteiten van banking Trojans (een groep malware die financiële gegegevens - en geld - probeert te stelen) en andere malware die uw browser manipuleert. HitmanPro.Alert waarschuwt in alle grote browsers onder Windows tegen dit soort malware. Ook anti-keylogger functionaliteit en webcambescherming zijn ingebouwd. De gratis versie verwijdert geen malware.

Steeds vaker worden mensen het slachtoffer van zogeheten banking Trojans die creditcard-informatie of inloggegevens voor internetbankieren stelen, waarna u duizenden euro's of meer kunt kwijtraken. Up-to-date virusscanners zouden deze malware moeten stoppen, maar het kan geen kwaad om extra bescherming te hebben bij het online shoppen of internetbankieren.

HitmanPro.Alert, dat zich als een service op uw pc installeert, waarschuwt in alle grote browsers onder Windows (Edge, Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera) tegen banking Trojans en andere malware die uw browser proberen te manipuleren. Als u uw browser start zult u rechtsboven een mededeling zien dat HitmanPro.Alert op zoek is naar cyber-dieven. Verder merkt u - behalve als er gevaar dreigt - niks van het programmaatje.


Als je de gratis versie gebruikt krijg je de waarschuwing dat je kwetsbaar bent, maar je browsers worden wel gewoon bewaakt

Mocht er daadwerkelijk gevaar dreigen dan waarschuwt HitmanPro.Alert dat u geen vertrouwelijke gegevens moet invullen en uw pc moet scannen door uw virusscanner te updaten en te laten scannen of door HitmanPro te downloaden - waarvan een trial gratis te gebruiken is.

Behalve waarschuwingen tegen malware in uw browser biedt HitmanPro.Alert meer. Zo waarschuwt het tegen misbruik van uw webcam, versleutelt het uw toetsenbordaanslagen in de browser tegen keyloggers en vaccineert uw systeem tegen malware die probeert sandbox-bescherming te omzeilen. Ten slotte stopt HitmanPro.Alert de netwerkcommunicatie van applicaties die door aanvallers gecontroleerd worden.

U kunt een 30 dagen proeflicentie van de volledige versie van HitmanPro.Alert krijgen, waarmee u ook gevonden malware kunt verwijderen en aanvullende bescherming krijgt, zoals CryptoGuard tegen de Crypto-ransomware en Exploitbescherming (tegen zero-day gevaren).

Als u HitmanPro.Alert gewoon installeert dan worden wel uw browsers gecontroleerd op banking-Trojans en andere malware die uw browser manipuleert. Als u een browser start ziet u rechtsboven in beeld een venstertje van HitmanPro.Alert verschijnen. En daar is het om te doen.

De gratis versie van HitmanPro.Alert verwijdert dus zelf de malware niet, maar detecteert alleen Trojaanse paarden en andere schadelijke software. Het opruimen zal moeten gebeuren door anti-virus software of bijvoorbeeld anti-malware programma's als Emsisoft Anti-Malware, Malwarebytes Anti-Malware of de gratis trial van HitmanPro zelf.

Categorie: 
Browser beveiliging
Versienummer: 
3.6.5 build 592
Laatst gewijzigd: 
17 mei 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Sommige functies, zoals het verwijderen van malware en bescherming tegen ransomware, zitten alleen in de betaalde versie
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

De gratis versie van HitmanPro.Alert maakt reclame voor de betaalde variant (die extra bescherming biedt) en voor het betaalde HitmanPro (waarmee u een scan kunt uitvoeren). U hoeft deze software echter niet aan te schaffen. De gratis versie van HitmanPro.Alert controleert uw browsers op malware. Verwijdering van eventuele malware dient met andere programma's te gebeuren of met de dertig dagen trial van HitmanPro.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Heb nog 1 jaar abonnement op hitman pro. Kan het ook hierbij op deze mobiel gebruiken?

De nieuwe versie draagt bij mij nummertje 3.6.4. (dus niet 3.6.3) build 588 (dus niet 586). Of het zou opnieuw een nieuwe versie moeten zijn. Laten wij alert blijven.

HitmanPro.Alert gratis???

3.2 License

To enable all protection capabilities of HitmanPro.Alert, a license is required. During initial setup, home users are granted a free HitmanPro trial license, which is valid for 30 days and enables all features. This license is identical to the one used for our on-demand second opinion HitmanPro Anti-Malware tool.If the computer already enjoyed a free but expired HitmanPro license, a free trial for HitmanPro.Alert is not available. Commercial (paid) licenses can be purchased online: http://www.hitmanpro...

Bron: https://www.hitmanpr...

Klopt, de volledige versie is niet gratis, maar de freeware-versie biedt ons inziens toch genoeg interessante functies zoals het waarschuwen tegen malware in de browsers.

Ik heb via configuratiescherm - software Hitman pro verwijderd. Nu blijkt dat er toch nog ergens bestanden van op mijn pc staan. Ik krijg deze niet verwijderd, maar het belet mij een andere virusscan op mijn pc te zetten. Hoe krijg ik Hitman pro definitief verwijderd?

Wat je kan doen, is Hitman Pro opnieuw installeren. Om het vervolgens te deinstalleren met Revo Uninstaller, want dat programma scant alle achtergebleven bestanden.

Als dat niet lukt, hier is ook nog een instuctie omhet te verwijderen:

http://maxuninstalle...

Beste Michael,
dank je wel voor je reactie. Hier heb ik zeker wat aan. Erg fijn, ik ga je tips gauw uitvoeren!

Is Hitman pro alert volledige antivirussoftware? Of dien ik hiernaast nog een ander programma te installeren zoals emsisoft antimalware.

Op dit moment heb ik Hitman Pro en Emsisoft antimalware. Emsisoft verloopt over 25 dagen, en Hitman pro is al verlopen, maar ik vraag me of het voldoende is om alleen Hitman Pro alert aan te schaffen (is dit dan ook meteen een vervanger voor emsisoft)

HitmanPro.Alert hoeft u niet aan te schaffen, daar het gratis is. Het is niet meer dan een aanvulling op de Anti-Virus.

Ik heb de betaalde versie van Hitman Pro en na de update zijn programma's als Bullguard en MBAM die alles van Hitman Pro alert tegenhouden met waarschuwingen onbetrouwbare sites. Na Scannen zat de PC vol met malware !
Dus snel eraf gehaald.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
n_derland