Firefox

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.7 (2088 stemmen)
Actueel: 

6 juli 2018
Firefox 61.0.1 is verschenen. Deze onderhoudsuitgave lost enkele fouten op. Zo zijn problemen met de nieuw tabblad-pagina en instellingen van de startpagina verholpen. Ook moeten je bladwijzers weer correct meegenomen worden na een update (bij sommige gebruikers gebeurde dit niet bij de overgang van 60 naar 61). Firefox 61 bracht onder andere snelheidsverbeteringen.

Beschrijving: 

Firefox is een gebruikersvriendelijke en complete browser die ontwikkeld wordt door de Mozilla stichting. Privacy is een van de speerpunten van Firefox. De browser, die beschikbaar is voor desktop en Android, heeft de beschikking over duizenden extensies die extra functionaliteit toevoegen.

Firefox was in 2004 een zeer welkom alternatief voor de logge, onveilige browser die Internet Explorer (versie 6) toen was. Veiligheid en vernieuwing stonden hoog in het vaandel bij Firefox. Door Firefox is toen de concurrentie en de drang om te innoveren weer teruggekeerd op de vastgeroeste browser-markt.

Browsers als Google Chrome en Internet Explorer/Edge worden tegenwoordig in hoog tempo ontwikkeld en vernieuwd door grootmachten Google en Microsoft. Daardoor is Firefox niet altijd meer de voorloper die het ooit was. Maar Firefox blijft wel voorvechter nummer één wat betreft privacy. Do Not Track (blokkeren van tracking cookies) is bijvoorbeeld als eerste omarmd door Firefox en ook bij het protest tegen PRISM loopt Mozilla voorop.

Firefox
(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Aan uw privacy is volop gedacht in Firefox: u kunt met één klik (Extra | Privégegevens wissen) uw surfgeschiedenis, ingetypte zoekopdrachten en urls, downloadgeschiedenis en browsercache wissen. En er is ondersteuning voor de Do Not Track-functionaliteit waardoor adverteerders minder goed uw surfgedrag kunnen volgen. Firefox heeft ook de beschikking over privé navigeren.

Alle favorieten, plugins en instellingen van Internet Explorer worden automatisch geïmporteerd. De geïntegreerde Google zoekbalk vergemakkelijkt het zoeken. En er zijn standaard nog meer zoekmachines beschikbaar in Firefox, zoals Yahoo, Wikipedia, Bol.com, DuckDuckGo etc. U kunt zelf het aantal zoekmachines verder naar believen uitbreiden.

De slimme adresbalk maakt het mogelijk om met het intypen van trefwoorden snel uw bladwijzers te doorzoeken. Bovendien kunt u nu bladwijzers ook labels meegeven om nog sneller een website te vinden.

Wachtwoorden, bladwijzers en extensies kunnen tussen verschillende pc's, laptops en smartphones gesynchroniseerd worden met Firefox Sync. Firefox kan verder uitgebreid worden met diverse zeer handige extensies en thema's.

Verouderde, onveilige plugins (zoals Java) worden automatisch uitgeschakeld. Firefox heeft ook click-to-play voor plugins, zodat je eerst moet klikken voordat bijvoorbeeld Flash-filmpjes of animaties beginnen te spelen op websites. Pdf'jes kunnen vertoond worden met de ingebouwde pdf-lezer, Adobe Reader is niet meer nodig.

Handig is ook dat Firefox uitgebreide mogelijkheden heeft om problemen zoals traagheid en crashes te verhelpen. Onder Help | Probleemoplossingsinformatie kunt u Firefox herinitialiseren, ofwel de standaardinstellingen herstellen. Ook kunt u Firefox onder menu Help zonder add-ons/extensies herstarten om te kijken of dit problemen oplost (door derde partijen gemaakte extensies zijn vaak de oorzaak van traagheid en instabiliteit in Firefox).

Firefox blijft door zijn ongekende uitbreidingsmogelijkheden, de duizenden extensies, en nadruk op privacy en veiligheid (lekken worden heel snel gedicht) een zeer goede browser.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
61.0.1
Laatst gewijzigd: 
6 juli 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Bij de Firefox installatie ,moet ik "gebruikersaccountbeheer" toestemming geven. Ik krijg dan dit te zien (wat normaal is) "wilt u toestaan dat deze app wijzigingen aan uw apparaat aanbrengt ?" . Ik zie er toch maar vanaf en kies NEE .
Als ik dan op NEE klikt , installeert Firefox zich als nog op mijn pc . Dat is toch niet goed ?.
zonder toestemming van "gebruikersaccountbeheer" mag het toch niet ge-installeert worden ?

Versie 61.0(x64 nl) is verschenen

In Firefox ook geen itv kijken.
Je moet silverlyt installeren maar die wordt niet ondersteunt

FirreFox werkt niet goed me Gmail/
Streep door het beeld

Firefox update 60.0.1

Firefox update 60.0

Firefox update 59.0.3

De browser der browsers (met Opera op een welverdiende 2e plaats). Fenomenaal gewoon.

Firefox update 59.0.2

Iets merkwaardigs bij mij. Als Firefox automatisch update b.v. van 59 naar 59.0.1 dan blijft de taal Nederlands, maar als ik in het configuratiescherm kijk, staat dat ik de amerikaans-engelse versie zou hebben. Hebben meer gebruikers dit verschijnsel?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorw_gen