Firefox

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.7 (2130 stemmen)
Actueel: 

21 september 2018
Firefox 62.0.2 is verschenen. Deze onderhoudsupdate lost fouten en crashes op. Zo worden onder andere problemen met de weergave van websites, met WebGL, met taalpakketten en met het onthouden van positie en grootte van het Firefox-venster na een herstart verholpen. Firefox 62 bracht twee weken terug twee nieuwe privacy-knoppen.

Beschrijving: 

Firefox is een gebruikersvriendelijke en complete browser die ontwikkeld wordt door de Mozilla stichting. Privacy is een van de speerpunten van Firefox. De browser, die beschikbaar is voor desktop en Android, heeft de beschikking over duizenden extensies die extra functionaliteit toevoegen.

Firefox was in 2004 een zeer welkom alternatief voor de logge, onveilige browser die Internet Explorer (versie 6) toen was. Veiligheid en vernieuwing stonden hoog in het vaandel bij Firefox. Door Firefox is toen de concurrentie en de drang om te innoveren weer teruggekeerd op de vastgeroeste browser-markt.

Browsers als Google Chrome en Internet Explorer/Edge worden tegenwoordig in hoog tempo ontwikkeld en vernieuwd door grootmachten Google en Microsoft. Daardoor is Firefox niet altijd meer de voorloper die het ooit was. Maar Firefox blijft wel voorvechter nummer één wat betreft privacy. Do Not Track (blokkeren van tracking cookies) is bijvoorbeeld als eerste omarmd door Firefox en ook bij het protest tegen PRISM loopt Mozilla voorop.

Firefox
(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Aan uw privacy is volop gedacht in Firefox: u kunt met één klik (Extra | Privégegevens wissen) uw surfgeschiedenis, ingetypte zoekopdrachten en urls, downloadgeschiedenis en browsercache wissen. En er is ondersteuning voor de Do Not Track-functionaliteit waardoor adverteerders minder goed uw surfgedrag kunnen volgen. Firefox heeft ook de beschikking over privé navigeren.

Alle favorieten, plugins en instellingen van Internet Explorer worden automatisch geïmporteerd. De geïntegreerde Google zoekbalk vergemakkelijkt het zoeken. En er zijn standaard nog meer zoekmachines beschikbaar in Firefox, zoals Yahoo, Wikipedia, Bol.com, DuckDuckGo etc. U kunt zelf het aantal zoekmachines verder naar believen uitbreiden.

De slimme adresbalk maakt het mogelijk om met het intypen van trefwoorden snel uw bladwijzers te doorzoeken. Bovendien kunt u nu bladwijzers ook labels meegeven om nog sneller een website te vinden.

Wachtwoorden, bladwijzers en extensies kunnen tussen verschillende pc's, laptops en smartphones gesynchroniseerd worden met Firefox Sync. Firefox kan verder uitgebreid worden met diverse zeer handige extensies en thema's.

Verouderde, onveilige plugins (zoals Java) worden automatisch uitgeschakeld. Firefox heeft ook click-to-play voor plugins, zodat je eerst moet klikken voordat bijvoorbeeld Flash-filmpjes of animaties beginnen te spelen op websites. Pdf'jes kunnen vertoond worden met de ingebouwde pdf-lezer, Adobe Reader is niet meer nodig.

Handig is ook dat Firefox uitgebreide mogelijkheden heeft om problemen zoals traagheid en crashes te verhelpen. Onder Help | Probleemoplossingsinformatie kunt u Firefox herinitialiseren, ofwel de standaardinstellingen herstellen. Ook kunt u Firefox onder menu Help zonder add-ons/extensies herstarten om te kijken of dit problemen oplost (door derde partijen gemaakte extensies zijn vaak de oorzaak van traagheid en instabiliteit in Firefox).

Firefox blijft door zijn ongekende uitbreidingsmogelijkheden, de duizenden extensies, en nadruk op privacy en veiligheid (lekken worden heel snel gedicht) een zeer goede browser.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
62.0.2
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Firefox open super snel.

Many thanks gratissoftware voor de goed praktis info op deze site, veel van geleerd.

Geeft alleen maar problemen ga oudere versie proberen terug te zetten anders naar een andere browser. Wat er niet goed gaat: facebook chat werkt niet meer, pagina's worden niet geopend.

Ik heb steeds problemen met Facebook kan "chat is op dit moment niet mogelijk" krijg ik steeds dan met F5 opnieuw opstarten dan werkt het tijdelijk weer, beetje vreemd!!!

Is nog steeds traag
Kan nog steeds geen online itv kijken met Kpn'Telfort
Mijn keus is op dit moment browser Vivaldi

Dat komt doordat KPN interactieve televisie de uitgefaseerde Silverlight plugin vereist. En die wordt niet meer ondersteund door Firefox en andere grote browsers.

Is er dan geen vervanger/alternatief

Google-Chrome is een goed alternatief

Google chrome is inderdaad een gebruiks vriendelijke browser maar heeft 1 groot probleem en dat is dat wanneer je inlogt je meteen weer wordt uitgelogd. Dit betekend dat je twee maal je wachtwoord in moet geven. Op de help site van Google regent het klachten over dat euvel. Zodra ik zeker weet dat mijn Gmail ook met andere browsers werkt stap ik over

Chrome ondersteunt Silverlight ook niet meer

Uitstekende browser met veel handigheidjes maar is helaas i.t.t. bijv. Opera nog steeds vrij traag.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fra_krijk