Firefox

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.7 (2007 stemmen)

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Actueel: 

8 februari 2018
Firefox 58.0.2 is een onderhoudsupdate die enkele problemen met scrollen en het klikken op linkjes in Hotmail en Outlook.com oplost en crashes met bepaalde gratische kaarten verhelpt.

23 januari 2018
Firefox 58 is een update voor Mozilla's browser die weer wat sneller is door diverse optimalisaties. Firefox 57, dat half november uitkwam, was een grote uitgave voor Mozilla's browser, die twee keer zo snel en stabieler en veiliger moet zijn. Ook is het uiterlijk geheel op de schop genomen.

Beschrijving: 

Firefox is een gebruikersvriendelijke en complete browser die ontwikkeld wordt door de Mozilla stichting. Privacy is een van de speerpunten van Firefox. De browser, die beschikbaar is voor desktop en Android, heeft de beschikking over duizenden extensies die extra functionaliteit toevoegen.

Firefox was in 2004 een zeer welkom alternatief voor de logge, onveilige browser die Internet Explorer (versie 6) toen was. Veiligheid en vernieuwing stonden hoog in het vaandel bij Firefox. Door Firefox is toen de concurrentie en de drang om te innoveren weer teruggekeerd op de vastgeroeste browser-markt.

Browsers als Google Chrome en Internet Explorer/Edge worden tegenwoordig in hoog tempo ontwikkeld en vernieuwd door grootmachten Google en Microsoft. Daardoor is Firefox niet altijd meer de voorloper die het ooit was. Maar Firefox blijft wel voorvechter nummer één wat betreft privacy. Do Not Track (blokkeren van tracking cookies) is bijvoorbeeld als eerste omarmd door Firefox en ook bij het protest tegen PRISM loopt Mozilla voorop.

Firefox
(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Aan uw privacy is volop gedacht in Firefox: u kunt met één klik (Extra | Privégegevens wissen) uw surfgeschiedenis, ingetypte zoekopdrachten en urls, downloadgeschiedenis en browsercache wissen. En er is ondersteuning voor de Do Not Track-functionaliteit waardoor adverteerders minder goed uw surfgedrag kunnen volgen. Firefox heeft ook de beschikking over privé navigeren.

Alle favorieten, plugins en instellingen van Internet Explorer worden automatisch geïmporteerd. De geïntegreerde Google zoekbalk vergemakkelijkt het zoeken. En er zijn standaard nog meer zoekmachines beschikbaar in Firefox, zoals Yahoo, Wikipedia, Bol.com, DuckDuckGo etc. U kunt zelf het aantal zoekmachines verder naar believen uitbreiden.

De slimme adresbalk maakt het mogelijk om met het intypen van trefwoorden snel uw bladwijzers te doorzoeken. Bovendien kunt u nu bladwijzers ook labels meegeven om nog sneller een website te vinden.

Wachtwoorden, bladwijzers en extensies kunnen tussen verschillende pc's, laptops en smartphones gesynchroniseerd worden met Firefox Sync. Firefox kan verder uitgebreid worden met diverse zeer handige extensies en thema's.

Verouderde, onveilige plugins (zoals Java) worden automatisch uitgeschakeld. Firefox heeft ook click-to-play voor plugins, zodat je eerst moet klikken voordat bijvoorbeeld Flash-filmpjes of animaties beginnen te spelen op websites. Pdf'jes kunnen vertoond worden met de ingebouwde pdf-lezer, Adobe Reader is niet meer nodig.

Handig is ook dat Firefox uitgebreide mogelijkheden heeft om problemen zoals traagheid en crashes te verhelpen. Onder Help | Probleemoplossingsinformatie kunt u Firefox herinitialiseren, ofwel de standaardinstellingen herstellen. Ook kunt u Firefox onder menu Help zonder add-ons/extensies herstarten om te kijken of dit problemen oplost (door derde partijen gemaakte extensies zijn vaak de oorzaak van traagheid en instabiliteit in Firefox).

Firefox blijft door zijn ongekende uitbreidingsmogelijkheden, de duizenden extensies, en nadruk op privacy en veiligheid (lekken worden heel snel gedicht) een zeer goede browser.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
58.0.2
Laatst gewijzigd: 
8 februari 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Firefox update 58.0.2

dringende update komende voor de veilige browser.
https://www.techpuls...

Firefox update 58.0.1

Firefox update 58.0.

Firefox update 57.0.4

Zonder meer de allerbeste. Geen discussie over mogelijk.

Firefox update 57.0.3

Wat is met Firefox aan de hand. het niet meer vooruit te branden na de laatste update. Volgens de systeeminstellingen geen add-ons. toch zijn ze toegevoegd. en twee plug-ins.
voor mij het Firefox afgedaan

Ik heb ublock orgin er op staan wordt geadviseerd door firefox. Maar bij vele pagina geeft die een melding dat de site onveilig is terwijl als je het toestaat gewoon een groen slotje komt te staan. Had ik voor de update van 57.03 niet. Als ik ad block plus er op set start die nog langzamer op en is trager op internet. Bij google-chrome werkt het perfect en is een stuk sneller met opstarten. Na vele jaren ga ik voorlopig naar google-chrome toe.
Groetjes Sjaak

Bij mij ook. Chrome werkt stukken sneller.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_nemarken