Exact Audio Copy

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (96 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Exact Audio Copy claimt dat het de cd ripper met de beste geluidskwaliteit is en wordt geroemd door kenners. Door de speciale AccurateRip-techniek zijn fouten en vervormingen bij het lezen van (beschadigde) audio-cd's bijna uitgesloten. Anders waarschuwt Exact Audio Copy u.

Exact Audio Copy (EAC) is een project van de Duitse informatica-student André Wiethoff. Het programma detecteert en corrigeert waar mogelijk fouten op audio-cd's. Daarom hoeft u niet meer alle nummers op uw pc te beluisteren om te controleren of een cd wel goed geript is.

Met Exaxt Audio Copy kunt u cd's rippen naar mp3 (met de apart te downloaden Lame-plugin), wav, wma, ogg en flac. Van de geripte nummers kunt u titel-informatie ophalen via freedb of het commerciële GD3 op internet.

Verder heeft het programma de beschikking over een simpele wav-editor om geripte wav-bestanden te bewerken en kunt u het volume van nummers normaliseren. Ook kunt u met behulp van CUE een audio-cd branden met Exact Audio Copy. Verder beschikt Exact Audio Copy over de CDRDAO-pakketten, waardoor nog beter cd's gebrand kunnen worden.

Exaxt Audio Copy is een kwalitatief zeer goede cd ripper met de nodige extraatjes voor gevorderden. Door alle opties is de software echter wat minder gebruikersvriendelijk.

Het .NET framework is benodigd. Dit wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd bij de installatie van EAC

DL

Website: 
Hulp en ondersteuning: 

FAQ (Engels)
Forum (Engels)

Deel deze download: 

Reacties

Deze software is nu Trialware. Registreren voor een 10-disk trial, of anders 7.99 USD betalen voor een levenslange licentie.
Het is in mijn ogen dus geen gratis software meer. Helaas.

MIJN EXCUUS! Sorry! Ik praatte poep!
De software is wel degelijk gratis, maar de standaard Metadata Provider staat op "GD 3 Metadata Plugin" en die database is niet gratis! -> stel deze alsjeblieft in op "built-in Freedb Engine"! (F12 -> 1e Tabblad.)
Geweldige software, krijgt (nu) van mij een 9!

Deze software is totaal overbodig al je Windows 10 gebruikt !?
De Windows Media Player werktstukken beter en zet bij het laden van een CD alle gegevens van de CD automatisch in de cd nummer vermelding.
Ript in verschillende makkelijk in te stellen formaten (zoals o.a. wav en mp3)zet de geripte nummers automatisch inclusief map met denaam van de CD in de zelf in te stellen mediabibliotheek...
Ik heb CD's geript die al 30 jaar in de kast lagen en geen enkel probleem gehad...
De mediaplayer van Windows is gewoon een top programma...
Wel ff opletten dat bij het rippen van wav en daarna bijvoorbeeld mp3 je zelf de vinkjes moet activeren.
Top programma, dat EAC is totaal overbodig ?!

Bij mij werkt Media player niet onder W10. Rippen gaat niet ?

Net Windows Media Player getest met Windows 10 64-bit versie 1803. In het startmenu staat een link naar de 32-bits versie in ProgramFiles(x86), handmatig ook de 64-bit (C:\Program Files\Windows Media Player) versie getest, deze sloot echter direct af zodra op de knop Rippen werd ingedrukt.
Voor mij heeft WMP voldoende opties om een cd'tje te rippen.

Sinds kort wil WMP bij mij op Windows 10 niet meer rippen. Waar het aan ligt weet ik niet, maar Windows heeft er de laatste tijd een handje van om gebruikers van alles op een slinkse manier door de strot te douwen. Ik word er niet vrolijker van.

Voor een leek is het misschien niet te horen, maar EAC ript de CD's zo accuraat mogelijk en voor de audiofielen (en mensen die bijvoorbeeld muziek maken of geluid bewerken op de computer) is dat echt wel te merken. Het klinkt wat rauwer en wat voller.

Als je een simpele software-ripper wilt, is EAC niet zo geschikt (al is het niet heel moeilijk om ermee te werken). Maar als je in de beste kwaliteit wilt rippen, is dit absoluut de beste software.

ik heb veel kopie cd's. gaat dan het rippen nog wel goed omdat tijdens het maken van de kopie cd al veel fout gegaan kan zijn. Heb me laten vertellen dat bij 1 keer inlezen veel mis gaat, dus die kopie cd bevat veel bitjes die 'fout' zijn. Leest exact audio dat als goede bit of wordt dat ook gecorrigeerd?

EAC maakt een exacte kopie van het aangebodene. Zitten daar fouten in, dan worden die ook gekopieerd. Maar als EAC op een originele cd of kopie een onleesbaar bitje tegenkomt dan zal EAC afhankelijk van de instelling tot maximaal 80 keer proberen die te lezen en als het niet lukt om een correcte bit te lezen dan zal die fout worden weergegeven in het rapport met de aard van de fout. Is de kopie cd van een goede kwaliteit maar met fouten, dan zal EAC die fouten niet verbeteren, maar gewoon als leesbare bit accepteren.

ik krijg bij het uitlezen door EAC nog wel eens de melding " reageert niet, waarna de zaak radicaal vastloopt. Herkent iemand dit en is er een oplossing?

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
du_tsland