Exact Audio Copy

Actueel: 

6 september 2016
Exaxt Audio Copy 1.3 is verschenen. Dit is een onderhoudsuitgave die een probleem met het selecteren van individuele tracks oplost.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (91 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

Exact Audio Copy claimt dat het de cd ripper met de beste geluidskwaliteit is en wordt geroemd door kenners. Door de speciale AccurateRip-techniek zijn fouten en vervormingen bij het lezen van (beschadigde) audio-cd's bijna uitgesloten. Anders waarschuwt Exact Audio Copy u.

Exact Audio Copy (EAC) is een project van de Duitse informatica-student André Wiethoff. Het programma detecteert en corrigeert waar mogelijk fouten op audio-cd's. Daarom hoeft u niet meer alle nummers op uw pc te beluisteren om te controleren of een cd wel goed geript is.

Met Exaxt Audio Copy kunt u cd's rippen naar mp3 (met de apart te downloaden Lame-plugin), wav, wma, ogg en flac. Van de geripte nummers kunt u titel-informatie ophalen via freedb of het commerciële GD3 op internet.

Verder heeft het programma de beschikking over een simpele wav-editor om geripte wav-bestanden te bewerken en kunt u het volume van nummers normaliseren. Ook kunt u met behulp van CUE een audio-cd branden met Exact Audio Copy. Verder beschikt Exact Audio Copy over de CDRDAO-pakketten, waardoor nog beter cd's gebrand kunnen worden.

Exaxt Audio Copy is een kwalitatief zeer goede cd ripper met de nodige extraatjes voor gevorderden. Door alle opties is de software echter wat minder gebruikersvriendelijk.

Het .NET framework is benodigd. Dit wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd bij de installatie van EAC

Categorie: 
Cd ripper
Versienummer: 
1.3
Laatst gewijzigd: 
6 september 2016
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Meer downloads: 

Download Lame-plugin
(Klik op Download bij de laatste - bovenste - versie van Lame)

De Lame-plugin is benodigd om te rippen naar mp3: pak het zip-bestand uit naar C:\Program Files. Exact Audio Copy zal tijdens de configuratie automatisch zoeken naar lame.exe.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op!
Tijdens de installatie moet u het vinkje weghalen voor de eBay Icon of andere extraatjes die worden aangeboden, anders krijgt u deze op uw bureaublad en in uw snelstart menu!

Het .NET framework is benodigd. Dit wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd bij de installatie van EAC.

Hulp en ondersteuning: 

FAQ (Engels)
Forum (Engels)

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Deze software is totaal overbodig al je Windows 10 gebruikt !?
De Windows Media Player werktstukken beter en zet bij het laden van een CD alle gegevens van de CD automatisch in de cd nummer vermelding.
Ript in verschillende makkelijk in te stellen formaten (zoals o.a. wav en mp3)zet de geripte nummers automatisch inclusief map met denaam van de CD in de zelf in te stellen mediabibliotheek...
Ik heb CD's geript die al 30 jaar in de kast lagen en geen enkel probleem gehad...
De mediaplayer van Windows is gewoon een top programma...
Wel ff opletten dat bij het rippen van wav en daarna bijvoorbeeld mp3 je zelf de vinkjes moet activeren.
Top programma, dat EAC is totaal overbodig ?!

Bij mij werkt Media player niet onder W10. Rippen gaat niet ?

ik heb veel kopie cd's. gaat dan het rippen nog wel goed omdat tijdens het maken van de kopie cd al veel fout gegaan kan zijn. Heb me laten vertellen dat bij 1 keer inlezen veel mis gaat, dus die kopie cd bevat veel bitjes die 'fout' zijn. Leest exact audio dat als goede bit of wordt dat ook gecorrigeerd?

EAC maakt een exacte kopie van het aangebodene. Zitten daar fouten in, dan worden die ook gekopieerd. Maar als EAC op een originele cd of kopie een onleesbaar bitje tegenkomt dan zal EAC afhankelijk van de instelling tot maximaal 80 keer proberen die te lezen en als het niet lukt om een correcte bit te lezen dan zal die fout worden weergegeven in het rapport met de aard van de fout. Is de kopie cd van een goede kwaliteit maar met fouten, dan zal EAC die fouten niet verbeteren, maar gewoon als leesbare bit accepteren.

ik krijg bij het uitlezen door EAC nog wel eens de melding " reageert niet, waarna de zaak radicaal vastloopt. Herkent iemand dit en is er een oplossing?

"Er is geen beschrijfbare CD in het loopwerk" krijg ik te lezen wanneer ik op "Schrijf CD" klik. In het loopwerk steekt nochtans een "Compact disc recordable".
Waar zit de fout?

Ik ben daar ook tegen aan gelopen en het heeft niets met de werking van EAC te maken, het heeft wel te maken met de ouderdom van de onbespeelde cd. Ik heb nog een forse stapel oude cd's en om de een of andere reden blokkeert het besturingssysteem het branden op een dergelijke cd. Het heeft niets met het gebruikte brandprogramma te maken, want de ervaring leert dat alle brandprogramma's daarvan last hebben. Zodra ik een minder oud exemplaar in de brander plaats is het probleem over.

Nederlandstalige stap-voor-stap handleiding:

http://www.hitdossie...

Ik heb precies zoals beschreven de instellingen gedaan en het werkt echter.......een cd rippen kost inderdaad uren. Dat kan wat mij betreft niet goed zijn, de totale cd is ongeveer 400mb groot (tegenwoordig helemaal niks meer), de pc en systemen zijn supersnel met veel werkgeheugen. Dat mag hooguit enkele minuten duren?! Als op deze manier 1000 cd's moeten worden geript wordt dat dus helemaal niks. Ik heb via microsoft mediaserver een cd naar wav overgezet, 2 minuten! Hoe krijg ik de tijd van EAC drastisch omlaag, wie kan mij helpen?

het lijkt er op dat de paranoïde modus is ingeschakeld. Met een maximaal ingestelde foutcorrectie duurt het rippen van een 79 minuten cd ongeveer een kwartier. het kan ook zijn dat de processor om de een of andere reden zwaar belast wordt. Taakbeheer opstarten en zoeken welke applicatie veel processor en geheugengebruik heeft.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenrij_