Exact Audio Copy

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (100 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Exact Audio Copy claimt dat het de cd ripper met de beste geluidskwaliteit is en wordt geroemd door kenners. Door de speciale AccurateRip-techniek zijn fouten en vervormingen bij het lezen van (beschadigde) audio-cd's bijna uitgesloten. Anders waarschuwt Exact Audio Copy u.

Exact Audio Copy (EAC) is een project van de Duitse informatica-student André Wiethoff. Het programma detecteert en corrigeert waar mogelijk fouten op audio-cd's. Daarom hoeft u niet meer alle nummers op uw pc te beluisteren om te controleren of een cd wel goed geript is.

Met Exaxt Audio Copy kunt u cd's rippen naar mp3 (met de apart te downloaden Lame-plugin), wav, wma, ogg en flac. Van de geripte nummers kunt u titel-informatie ophalen via MusicBrainz of het commerciële GD3 op internet.

Verder heeft het programma de beschikking over een simpele wav-editor om geripte wav-bestanden te bewerken en kunt u het volume van nummers normaliseren. Ook kunt u met behulp van CUE een audio-cd branden met Exact Audio Copy. Verder beschikt Exact Audio Copy over de CDRDAO-pakketten, waardoor nog beter cd's gebrand kunnen worden.

Exaxt Audio Copy is een kwalitatief zeer goede cd ripper met de nodige extraatjes voor gevorderden. Door alle opties is de software echter wat minder gebruikersvriendelijk.

Het .NET framework is benodigd. Dit wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd bij de installatie van EAC

DL

Website producent: 
Hulp en ondersteuning: 

FAQ (Engels)
Forum (Engels)

Deel deze download: 

Reacties

Draait via Wine ook prima op Linux.

Voor een leek is het misschien niet te horen, maar EAC ript de CD's zo accuraat mogelijk en voor de audiofielen (en mensen die bijvoorbeeld muziek maken of geluid bewerken op de computer) is dat echt wel te merken. Het klinkt wat rauwer en wat voller.

Als je een simpele software-ripper wilt, is EAC niet zo geschikt (al is het niet heel moeilijk om ermee te werken). Maar als je in de beste kwaliteit wilt rippen, is dit absoluut de beste software.

Net Windows Media Player getest met Windows 10 64-bit versie 1803. In het startmenu staat een link naar de 32-bits versie in ProgramFiles(x86), handmatig ook de 64-bit (C:\Program Files\Windows Media Player) versie getest, deze sloot echter direct af zodra op de knop Rippen werd ingedrukt.
Voor mij heeft WMP voldoende opties om een cd'tje te rippen.

Sinds kort wil WMP bij mij op Windows 10 niet meer rippen. Waar het aan ligt weet ik niet, maar Windows heeft er de laatste tijd een handje van om gebruikers van alles op een slinkse manier door de strot te douwen. Ik word er niet vrolijker van.

MIJN EXCUUS! Sorry! Ik praatte poep!
De software is wel degelijk gratis, maar de standaard Metadata Provider staat op "GD 3 Metadata Plugin" en die database is niet gratis! -> stel deze alsjeblieft in op "built-in Freedb Engine"! (F12 -> 1e Tabblad.)
Geweldige software, krijgt (nu) van mij een 9!

Deze software is nu Trialware. Registreren voor een 10-disk trial, of anders 7.99 USD betalen voor een levenslange licentie.
Het is in mijn ogen dus geen gratis software meer. Helaas.

Bij mij werkt Media player niet onder W10. Rippen gaat niet ?

Deze software is totaal overbodig al je Windows 10 gebruikt !?
De Windows Media Player werktstukken beter en zet bij het laden van een CD alle gegevens van de CD automatisch in de cd nummer vermelding.
Ript in verschillende makkelijk in te stellen formaten (zoals o.a. wav en mp3)zet de geripte nummers automatisch inclusief map met denaam van de CD in de zelf in te stellen mediabibliotheek...
Ik heb CD's geript die al 30 jaar in de kast lagen en geen enkel probleem gehad...
De mediaplayer van Windows is gewoon een top programma...
Wel ff opletten dat bij het rippen van wav en daarna bijvoorbeeld mp3 je zelf de vinkjes moet activeren.
Top programma, dat EAC is totaal overbodig ?!

het lijkt er op dat de paranoïde modus is ingeschakeld. Met een maximaal ingestelde foutcorrectie duurt het rippen van een 79 minuten cd ongeveer een kwartier. het kan ook zijn dat de processor om de een of andere reden zwaar belast wordt. Taakbeheer opstarten en zoeken welke applicatie veel processor en geheugengebruik heeft.

Ik ben daar ook tegen aan gelopen en het heeft niets met de werking van EAC te maken, het heeft wel te maken met de ouderdom van de onbespeelde cd. Ik heb nog een forse stapel oude cd's en om de een of andere reden blokkeert het besturingssysteem het branden op een dergelijke cd. Het heeft niets met het gebruikte brandprogramma te maken, want de ervaring leert dat alle brandprogramma's daarvan last hebben. Zodra ik een minder oud exemplaar in de brander plaats is het probleem over.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frank_ijk