Exact Audio Copy

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Exact Audio Copy claimt dat het de cd ripper met de beste geluidskwaliteit is en wordt geroemd door kenners. Door de speciale AccurateRip-techniek zijn fouten en vervormingen bij het lezen van (beschadigde) audio-cd's bijna uitgesloten. Anders waarschuwt Exact Audio Copy je.

Exact Audio Copy (EAC) is een project van de Duitse informatica-student André Wiethoff. Het programma detecteert en corrigeert waar mogelijk fouten op audio-cd's. Daarom hoef je niet meer alle nummers op je pc te beluisteren om te controleren of een cd wel goed geript is.

Met Exaxt Audio Copy kun je cd's rippen naar mp3 (met de apart te downloaden Lame-plugin), wav, wma, ogg en flac. Van de geripte nummers kun je titel-informatie ophalen via MusicBrainz of het commerciële GD3 op internet.

Verder heeft het programma de beschikking over een simpele wav-editor om geripte wav-bestanden te bewerken en kun je het volume van nummers normaliseren. Ook kun je met behulp van CUE een audio-cd branden met Exact Audio Copy. Verder beschikt Exact Audio Copy over de CDRDAO-pakketten, waardoor nog beter cd's gebrand kunnen worden.

Exaxt Audio Copy is een kwalitatief zeer goede cd ripper met de nodige extraatjes voor gevorderden. Door alle opties is de software echter wat minder gebruikersvriendelijk.

Het .NET framework is benodigd. Dit wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd bij de installatie van EAC

Inst

Hulp en ondersteuning: 

FAQ (Engels)

Reacties

@Theo
als het goed is worden de titelgegevens nu weer opgehaald met Exact Audio Copy. freeDB was gesloten en nu gaat dat via gnuDB.org.

Windows media player werkt prima in windows 10. het rippen in flac loopt soepel, ik heb ook EAC geprobeerd maar die leest geen titels dat vind ik wel een nadeel.het kwaliteit is prima. het kan zijn als media player niet werkt dat je een flac encoder moet installeren dat is een tool om flac bestanden te kunnen ondersteunen.sowieso. succes.

Beste Eduard, heb je een "Naming scheme" naamgeving schema ingesteld? Dat zit onder EAC -> EAC options, Tabblad Filename. Ik heb iets als dit ingesteld: %albumartist%\%albumtitle%\%tracknr2%. %title%. Dan zal er bij het rippen (onder jouw EAC_Flac map) voor elke CD per artiest een aparte sub map worden aangemaakt met de titel van de CD. Daarin zal per track een bestand worden neergezet. Vanwege tracknr zullen de bestanden beginnen met 01, 02, 03, etc. Op deze manier zijn ze automatisch gesorteerd. Er zijn ook nog andere programma's om jouw muziek collectie goed te organiseren. Kijk eens naar MP3 Tag. Ondanks de naam kan dit programma prima met FLAC bestanden overweg. Ik hoop dat deze informatie helpt. Vriendelijke groet.

Beste allen,
In ben een nieuwe gebruiker van EAC, na het lezen van de massa positieve commentaren. Helaas loopt het allemaal niet zo vlot. Wanneer ik een CD rip, verschijnt deze als een reeks afzonderlijke bestanden in de daartoe aangemaakte map (Mijn PC / Muziek / EAC_Flac). De na het rippen aangetroffen bestanden zijn de tracks, de foto van de cover, de cue file… maar niet de CD als herkenbaar item.
Na het rippen van een tweede CD gebeurt hetzelfde, m.a.w. de bestanden staan allemaal duidelijk herkenbaar door elkaar. Identificatie van de geripte CD4s is niet mogelijk. Dat kan niet de bedoeling zijn.
Ik vertrouw erop dat iemand hiervoor al lang een oplossing heeft bedacht, dit mogelijk als een stomme vraag beschouwt, maar hopelijk ook zijn/haar ervaring met mij wil delen.
Hartelijk dank bij voorbaat.
Met muzikale groeten,
Eduard

Draait via Wine ook prima op Linux.

Voor een leek is het misschien niet te horen, maar EAC ript de CD's zo accuraat mogelijk en voor de audiofielen (en mensen die bijvoorbeeld muziek maken of geluid bewerken op de computer) is dat echt wel te merken. Het klinkt wat rauwer en wat voller.

Als je een simpele software-ripper wilt, is EAC niet zo geschikt (al is het niet heel moeilijk om ermee te werken). Maar als je in de beste kwaliteit wilt rippen, is dit absoluut de beste software.

Net Windows Media Player getest met Windows 10 64-bit versie 1803. In het startmenu staat een link naar de 32-bits versie in ProgramFiles(x86), handmatig ook de 64-bit (C:\Program Files\Windows Media Player) versie getest, deze sloot echter direct af zodra op de knop Rippen werd ingedrukt.
Voor mij heeft WMP voldoende opties om een cd'tje te rippen.

Sinds kort wil WMP bij mij op Windows 10 niet meer rippen. Waar het aan ligt weet ik niet, maar Windows heeft er de laatste tijd een handje van om gebruikers van alles op een slinkse manier door de strot te douwen. Ik word er niet vrolijker van.

MIJN EXCUUS! Sorry! Ik praatte poep!
De software is wel degelijk gratis, maar de standaard Metadata Provider staat op "GD 3 Metadata Plugin" en die database is niet gratis! -> stel deze alsjeblieft in op "built-in Freedb Engine"! (F12 -> 1e Tabblad.)
Geweldige software, krijgt (nu) van mij een 9!

Deze software is nu Trialware. Registreren voor een 10-disk trial, of anders 7.99 USD betalen voor een levenslange licentie.
Het is in mijn ogen dus geen gratis software meer. Helaas.

Pagina's