OpenShot Video Editor

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (75 stemmen)
Actueel: 

2 juli 2018
OpenShot Video Editor 2.4.2 is verschenen. Deze uitgave moet de videobewerker met name op Windows weer een stuk stabieler maken: heel veel crashes zijn weer opgelost. Verder zijn er nieuwe effecten toegevoegd en is er nu ook een 32-bit versie voor Windows.

Beschrijving: 

OpenShot Video Editor is een veelzijdige videobewerker die met heel veel videoformaten overweg kan. U kunt filmpjes bewerken, inkorten, snijden, effecten, overgangen en ondertitels toevoegen en exporteren naar dvd of uploaden naar bijvoorbeeld YouTube of Vimeo.

OpenShot Video Editor was vroeger alleen beschikbaar voor Linux, maar sinds versie 2.0 zijn er ook uitgaves voor Windows en macOS. OpenShot maakt gebruik van FFmpeg en kan daardoor overweg met heel veel video-formaten. U heeft de beschikking over tientallen video- en audio-effecten, lagen, 3D animatie en meer. Ook gewoon filmpjes bijsnijden en mixen is mogelijk. En u kunt met afbeeldingen werken.

OpenShot is een mooi alternatief voor Windows Movie Maker of Apple iMovie. De Windows- en Mac-versie verkeren nog in beta-stadium, maar boeken snel progressie.

Categorie: 
Videobewerking
Versienummer: 
2.4.2
Laatst gewijzigd: 
2 juli 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 

Reacties

Leek me een mooi programma maar valt in de praktijk heel erg tegen. Ontzettend veel crashes valt niet mee te werken. Ik gebruikt altijd Pinnacle Studio 14 maar die werkt bij helaas niet samen met Windows 10. Ben nu eerst op zoek naar een gratis programma maar heb die nog niet gevonden.

Mensen noodgedwongen op Openshot moeten overstappen.
Mooi programma als het niet elke keer crasht.
Knap irritant.
Iemand een soortgelijk alternatief?

Met Avidemux kan je ook knippen:
https://www.gratisso...

Wel opletten dat bij het inladen van de video bij "Audio Output" 1 tracks staat,want anders heb je geen geluid.

Hier een handleiding in het Nederlands;-)
https://nl.wikihow.c...

In tegenstelling tot de vorige versie is er met deze uitgave niet te werken, crasht veelvuldig. Blijf dus vorige versie gebruiken. (Linux Mint)

Waar-de-loos, loopt alleen maar vast, snel de-installeren maar weer.

Waardeloos programma. Ik heb nog geen goed alternatief gevonden voor het prima werkende Windows Moviemaker. Gelukkig heb ik daar nog een installatiebestand van en gebruik ik nog steeds WMV.

De eerste de beste keer dat ik het gebruikte crashte het programma al. Maar gauw weer gedeïnstalleerd.

Ik heb een mkv bestand, als ik die open speelt het filmpje gewoon normaal af. In de software als ik hem afspeel zie ik een zwart scherm en hoor ik niks.

Fantastisch! Gebruik OpenShot al geruime tijd onder Ubuntu, maar de 2.x.x serie had de nodige bugs. Ben ook Windows Insider en vind GratisSoftwaresite een betrouwbare bron voor Windows software (en updates). Mijn muziek (speel alle instrumenten zelf) maak ik het liefst met Audacitiy onder Windows 10. De meest recente creatie is "Blijf bij Miech" - Blijf bij Mij - (Mijn eerste dialect nummer). Gemaakt met Audacity en OpenShot. https://www.youtube....

zoek een video /film bewerker voor stukjes uit een film te halen
Movie maker kan dat maar conversie werkt niet bij gratis versie.
Kan niet uploaden naar website...

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
o_stenrijk