OpenShot Video Editor

Actueel: 

13 november 2017
OpenShot Video Editor 2.4.1 is verschenen. Deze uitgave moet de videobewerker met name op Windows weer een stuk stabieler maken. Het aantal crashes van OpenShot onder Windows is het afgelopen jaar met een factor tien afgenomen, zo claimt de maker. Ook problemen met het geluid dat stopt of video's die na een aantal minuten ophouden, zouden nu verleden tijd moeten zijn op de meeste systemen. Verder is de beeldkwaliteit verbeterd en gaat het afspelen van filmpjes soepeler.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (55 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Beschrijving: 

OpenShot Video Editor is een veelzijdige videobewerker die met heel veel videoformaten overweg kan. U kunt filmpjes bewerken, inkorten, snijden, effecten, overgangen en ondertitels toevoegen en exporteren naar dvd of uploaden naar bijvoorbeeld YouTube of Vimeo.

OpenShot Video Editor was vroeger alleen beschikbaar voor Linux, maar sinds versie 2.0 zijn er ook uitgaves voor Windows en macOS. OpenShot maakt gebruik van FFmpeg en kan daardoor overweg met heel veel video-formaten. U heeft de beschikking over tientallen video- en audio-effecten, lagen, 3D animatie en meer. Ook gewoon filmpjes bijsnijden en mixen is mogelijk. En u kunt met afbeeldingen werken.

OpenShot is een mooi alternatief voor Windows Movie Maker of Apple iMovie. De Windows- en Mac-versie verkeren nog in beta-stadium, maar boeken snel progressie.

Categorie: 
Videobewerking
Versienummer: 
2.4.1
Laatst gewijzigd: 
13 november 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

zoek een video /film bewerker voor stukjes uit een film te halen
Movie maker kan dat maar conversie werkt niet bij gratis versie.
Kan niet uploaden naar website...

whhk

Blijkbaar zou dit een goede video editor zijn , gemakkelijk mee te werken lijkend op Moviemaker, doch is wel betalend 29,95€.
Er is een gratis proefexemplaar te downloaden (maar vertoont dan watermerk).

MOVAVI Video Editor

Programma diverse malen opnieuw gedownload. Bij de montage van geluid is niet niet mogelijk een keuze te maken tussen de camera en toegevoegd geluid. Het oogje en speaker afbeelding is er niet.

Heb de nieuwste versie als Appimage gedownload in Linux Mint, werkt goed, geen crashes meer.

Werkt bijzonder slecht bij mij. Ik doe mn videomateriaal erin en het duurt een minuut om één clipje een paar seconden naar links te verschuiven. Ben ermee gestopt en verder gegaan op Lightworks, bevalt veel beter.

Heb deze software geinstalleerd en hij start op en bewerkt zoals hij belooft maar heeft toch nog enkele bugs denk ik. Aan het einde van een track blijft hij altijd even hangen en als je de hele film bekijkt gaat hij soms in schokken , ook als je de file hebt geexporteerd blijven deze schokken aanwezig. Spijtig anders had dit wel een heel goed stukje software geweest. Hopelijk halen ze deze bugs er in de toekomst nog uit.
Iemand nog enig idee waar ik een gratis videobewerkingsprogramma kan vinden dat werkt met windows 10.

Een heel goed alternatief is wondershare filmoda. Gratis download, je moet hem registreren of betalen. Als je de gebruiksaanwijzing op YouTube volgt heb je gratis toegang. Niet helemaal eerlijk, maar je moet wat.

Zo net dit programma geïnstalleerd maar het liep na openen compleet vast. Verwijderd en nog een keer geïnstalleerd maar helaas weer het zelfde verhaal, dus weer verwijderd.
Jammer maar helaas.
Ik ben opzoek naar een progje waar ik simpele bewerkingen zoals geluid toevoegen aan met een action camera gemaakte filmpjes mee kan doen.
Wie kan mij hier aan helpen?

Windows Movie Maker - nog steeds te downloaden ! ! !
http://www.windows-m...

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oo_tenrijk