OpenShot Video Editor

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (67 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Actueel: 

13 november 2017
OpenShot Video Editor 2.4.1 is verschenen. Deze uitgave moet de videobewerker met name op Windows weer een stuk stabieler maken. Het aantal crashes van OpenShot onder Windows is het afgelopen jaar met een factor tien afgenomen, zo claimt de maker. Ook problemen met het geluid dat stopt of video's die na een aantal minuten ophouden, zouden nu verleden tijd moeten zijn op de meeste systemen. Verder is de beeldkwaliteit verbeterd en gaat het afspelen van filmpjes soepeler.

Beschrijving: 

OpenShot Video Editor is een veelzijdige videobewerker die met heel veel videoformaten overweg kan. U kunt filmpjes bewerken, inkorten, snijden, effecten, overgangen en ondertitels toevoegen en exporteren naar dvd of uploaden naar bijvoorbeeld YouTube of Vimeo.

OpenShot Video Editor was vroeger alleen beschikbaar voor Linux, maar sinds versie 2.0 zijn er ook uitgaves voor Windows en macOS. OpenShot maakt gebruik van FFmpeg en kan daardoor overweg met heel veel video-formaten. U heeft de beschikking over tientallen video- en audio-effecten, lagen, 3D animatie en meer. Ook gewoon filmpjes bijsnijden en mixen is mogelijk. En u kunt met afbeeldingen werken.

OpenShot is een mooi alternatief voor Windows Movie Maker of Apple iMovie. De Windows- en Mac-versie verkeren nog in beta-stadium, maar boeken snel progressie.

Categorie: 
Videobewerking
Versienummer: 
2.4.1
Laatst gewijzigd: 
13 november 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Fantastisch! Gebruik OpenShot al geruime tijd onder Ubuntu, maar de 2.x.x serie had de nodige bugs. Ben ook Windows Insider en vind GratisSoftwaresite een betrouwbare bron voor Windows software (en updates). Mijn muziek (speel alle instrumenten zelf) maak ik het liefst met Audacitiy onder Windows 10. De meest recente creatie is "Blijf bij Miech" - Blijf bij Mij - (Mijn eerste dialect nummer). Gemaakt met Audacity en OpenShot. https://www.youtube....

zoek een video /film bewerker voor stukjes uit een film te halen
Movie maker kan dat maar conversie werkt niet bij gratis versie.
Kan niet uploaden naar website...

Hoi Hugo, ik weet niet of je al iets gevonden hebt, maar ik gebruik Freemake 3.2.1.5
Wel opgelet dat je niet de versies vanaf 4.0.0.0 gebruikt, want dat zijn "freemium" betaalde versies. Werkt super simpel om stukjes film er uit te knippen.

Ik bedoel deze; Freemake Video Converter. Bij oldversions.com kan je de oude goede versie downloaden.

whhk

Blijkbaar zou dit een goede video editor zijn , gemakkelijk mee te werken lijkend op Moviemaker, doch is wel betalend 29,95€.
Er is een gratis proefexemplaar te downloaden (maar vertoont dan watermerk).

MOVAVI Video Editor

Programma diverse malen opnieuw gedownload. Bij de montage van geluid is niet niet mogelijk een keuze te maken tussen de camera en toegevoegd geluid. Het oogje en speaker afbeelding is er niet.

Heb de nieuwste versie als Appimage gedownload in Linux Mint, werkt goed, geen crashes meer.

Werkt bijzonder slecht bij mij. Ik doe mn videomateriaal erin en het duurt een minuut om één clipje een paar seconden naar links te verschuiven. Ben ermee gestopt en verder gegaan op Lightworks, bevalt veel beter.

Heb deze software geinstalleerd en hij start op en bewerkt zoals hij belooft maar heeft toch nog enkele bugs denk ik. Aan het einde van een track blijft hij altijd even hangen en als je de hele film bekijkt gaat hij soms in schokken , ook als je de file hebt geexporteerd blijven deze schokken aanwezig. Spijtig anders had dit wel een heel goed stukje software geweest. Hopelijk halen ze deze bugs er in de toekomst nog uit.
Iemand nog enig idee waar ik een gratis videobewerkingsprogramma kan vinden dat werkt met windows 10.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorw_gen