HandBrake

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (367 stemmen)
Actueel: 

10 september 2018
Handbrake 1.1.2 is verschenen. In deze onderhoudsuitgave van de dvd ripper en video conversie software zijn fouten en crashes opgelost en verbeteringen doorgevoerd - onder andere aan de afhandeling van Blu-ray. Ook zijn de bibliotheken voor DVD decoding bijgewerkt.

Beschrijving: 

HandBrake is een open source dvd ripper en video conversie software die dvd's en blu-ray omzet in bijvoorbeeld mpeg-4 formaat. Handig om onderweg op de laptop of thuis op de pc filmpjes te bekijken. Ook kan HandBrake dvd's en videobestanden converteren in formaten die geschikt zijn voor iPad, iPhone, Android, Apple TV, PSP, PlayStation 3 en Xbox.

Als bron voor de conversie kan bijna elke VIDEO_TS map, dvd image of echte dvd gebruikt worden. Ook dvd's met css encryptie kunnen omgezet worden en sommige VOB en TS bestanden. PAL en NTSC worden ondersteund.


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

HandBrake kan ook avi- en mpg-videobestanden omzetten naar een ander formaat. De software is niet alleen te gebruiken om dvd's te rippen, maar ook voor video conversie. Output formaten zijn MP4 of MKV.

Voor video wordt gebruik gemaakt van de MPEG-4, H.264, H.265, VP8, VP9 of Theora encoder. Voor audio AAC, MP3, Vorbis of AC-3 pass-through. Verdere mogelijkheden van HandBrake zijn hoofdstuk selectie, basale ondersteuning voor ondertitels en het deinterlacen, croppen en schalen van beelden.

HandBrake is een makkelijk te gebruiken programma om dvd's te rippen en voor video conversie. Handig zijn de 'presets' voor verschillende gebruikssituaties waar alle video- en audio-codecs al vooraf ingesteld zijn, zodat u dat zelf niet hoeft uit te zoeken.

Wat ons betreft is Handbrake een aanrader. Makkelijk in het gebruik en redelijk snel.

Voor het rippen van copyright protected dvd's met HandBrake is nog een extra onderdeel nodig, genaamd libdvdcss. Dit wordt geleverd door het VideoLan-project van VLC. Hoe legaal dit is, is niet helemaal duidelijk en verschilt per land. Maar als u voor eigen gebruik een beveiligde dvd ript kunt u zich er waarschijnlijk geen buil aanvallen. U kunt libdvdcss voor Windows hier downloaden: libdvdcss (64-bit Windows) | libdvdcss (32-bit Windows). Het gedownloade dll-bestand dient u vervolgens te verplaatsen naar de map C:\Program Files\Handbrake.

Categorie: 
Dvd ripper en video conversie
Versienummer: 
1.1.2
Licentie: 
Open source
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

Download HandBrake voor Windows

Om beveiligde dvd's te rippen met HandBrake kunt u libdvdcss voor Windows hier downloaden: libdvdcss (64-bit Windows). Het gedownloade dll-bestand dient u vervolgens te verplaatsen naar de map C:\Program Files\Handbrake.

32-bit Windows wordt sinds versie 1.1 niet meer ondersteund. U kunt hier nog wel oude HandBrake versies downloaden die geschikt zijn voor 32-bit.

Installatie: 
100% schoon

De Windows-versie van Handbrake heeft het .NET framework nodig

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Geen freeware!

Handbrake is zeker wel freeware!
Misschien op een advertentie geklikt? Download onder kopje Download:

Download: 

Download HandBrake voor Windows

Dolby 7.1 Audio in de outputfolder kan helaas nog niet.

Top programma, makkelijk in gebruik en kwaliteit is zeer goed.
Ik heb een aantal TV series op mijn PC gezet.Een DVD met 4 afleveringen is ongeveer een half uurtje werk. Moest wel eerst met DVD decrypter een kopie van iedere DVD op harde schijf opslaan want het programma haalt niet de kopieerbeveiliging eruit.

Heb 1 film goed gekregen bij de tweede krijg ik steeds dat handbrake niet werkt.
Nochtans heb ik de video al met een ripper open gekregen, maar krijg hem hier niet mee in het Engels en met nederlandse subtitles.

lukt wel,maar de boel is niet synchroon

Na wat experimenteren zijn de resultaten erg goed. In tab Video de kwaliteit op 18 of lager zetten, de uitvoer op best en de snelheid op slow. Zelf kies ik als uitvoerformaat mkv. Freemake videoconverter gebruik ik ook en wel als ik een keuzemenu wil, films wil samenvoegen of een dvd- uitvoerbestand (iso) wil maken, dit kan Handbrake niet. Freemake heeft als enige nadeel dat na conversie het geluid niet altijd synchroon met het beeld loopt, bij Handbrake heb ik daar geen last van. Verder verwijdert Handbrake gratis blakbars, bij Freemake moet je hiervoor betalen (óf een kunstgreep uitvoeren in het Host-bestand),

Handbrake eenvoudig in het gebruik? Absoluut niet. Het is een hekesentoer om dit programma een beetje onder de knie te krijgen. En het is mij kennelijk niet gelukt want de resultaten zijn abominabel. Echt geen aanrader wat mij betreft!

Volkomen mee eens, zeer moeilijk, ben al weken bezig om er wat mee te doen, , nu weer libdvdcss- 2.dll downloaden, waar je weer een ander prog. voor nodig hebt om dat te openen, je moet een PC wonder zijn . BAH

Na converteren van VOB naar MPEG4 ontstaat er strepen op het beeld wanneer de hoofden bewegen, ontstaan horizontaal strepen. Bij andere software apowersoft (30 dagen uitproberen) werd VOB kort (3 min) geconverteerd naar MPEG4. Het beeld is uitstekend en geen strepen. hoe kan het? Moet er iets anders instellen voor hanbrake?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
engela_d