HandBrake

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (400 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

HandBrake is een open source dvd ripper en video conversie software die dvd's en blu-ray omzet in bijvoorbeeld mpeg-4 formaat. Handig om onderweg op de laptop of thuis op de pc filmpjes te bekijken. Ook kan HandBrake dvd's en videobestanden converteren in formaten die geschikt zijn voor iPad, iPhone, Android, Apple TV, Chromecast, PSP en Xbox.

Als bron voor de conversie kan bijna elke VIDEO_TS map, dvd image of echte dvd gebruikt worden. Ook dvd's met css encryptie kunnen omgezet worden en sommige VOB en TS bestanden. PAL en NTSC worden ondersteund.


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

HandBrake kan ook avi- en mpg-videobestanden omzetten naar een ander formaat. De software is niet alleen te gebruiken om dvd's te rippen, maar ook voor video conversie. Output formaten zijn MP4 (M4V) of MKV.

Voor video wordt gebruik gemaakt van de MPEG-4, H.264, H.265, VP8, VP9 of Theora encoder. Voor audio AAC, MP3, Flac, Vorbis of AC-3 pass-through. Verdere mogelijkheden van HandBrake zijn hoofdstuk selectie, basale ondersteuning voor ondertitels en het deinterlacen, croppen en schalen van beelden.

HandBrake is een makkelijk te gebruiken programma om dvd's te rippen en voor video conversie. Handig zijn de 'presets' voor verschillende gebruikssituaties waar alle video- en audio-codecs al vooraf ingesteld zijn, zodat u dat zelf niet hoeft uit te zoeken.

Er zijn presets voor Android, iPhone, iPad, PlayStation, Chromecast, Xbox, YouTube, Vimeo, Gmail, Discord en meer.

Wat ons betreft is Handbrake een aanrader. Makkelijk in het gebruik en redelijk snel.

Voor het rippen van copyright protected dvd's met HandBrake is nog een extra onderdeel nodig, genaamd libdvdcss. Dit wordt geleverd door het VideoLan-project van VLC. Hoe legaal dit is, is niet helemaal duidelijk en verschilt per land. Maar als u voor eigen gebruik een beveiligde dvd ript kunt u zich er waarschijnlijk geen buil aanvallen. Om beveiligde dvd's te rippen met HandBrake kunt u libdvdcss voor Windows hier downloaden: libdvdcss (64-bit Windows). Het gedownloade dll-bestand dient u vervolgens te verplaatsen naar de map C:\Program Files\Handbrake. Hier kunt u recentere versies van libdvdcss downloaden.
 

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Handbrake ript ook bluray m.b.v. dvd fab passkey.
https://www.dvdfab.c...

@Frank
Dit staat op de website van Handbrake:

Supported Input Sources:
Handbrake can process most common multimedia files and any DVD or BluRay sources that do not contain any kind of copy protection.

HandBrake is een open source dvd ripper en video conversie software die dvd's en blu-ray omzet in bijvoorbeeld mpeg-4 formaat. Ik denk dat er moet staan: ALLEEN dvd's, GEEN blu-ray!!!!

Met dank aan de redactie. Het is gelukt nu.

@HaVe
Onder de +Lees meer helemaal bovenaan zag je welke versie je nodig had, maar we hebben het nu ook bij de Downloads vermeld, met linkje :-)

Weet iemand welke Desktop Runtime ik moet installeren. Heb er een aantal geprobeerd maar Handbrake blijft de melding geven dat ik .NET. nodig heb en of ik die wil downloaden en installeren.

Bedankt voor je reactie Anoniem.

Als je Handbrake installeert , krijg je de melding dat je Runtime moet installeren met de link,

Redactie. Waar haal ik Microsoft .NET 5 Desktop Runtime vandaan of wordt deze automatisch mee geïnstalleerd ?

Nieuwe versie 1.3.3.

https://handbrake.fr...

Pagina's