HandBrake

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (361 stemmen)
Actueel: 

19 juni 2018
Handbrake 1.1.1 is verschenen. In deze onderhoudsuitgave van de dvd ripper en video conversie software zijn fouten en crashes opgelost en verbeteringen doorgevoerd. Onder andere problemen met VP8 en VP9 encoders en MP4 bestanden zijn verholpen.

Beschrijving: 

HandBrake is een open source dvd ripper en video conversie software die dvd's en blu-ray omzet in bijvoorbeeld mpeg-4 formaat. Handig om onderweg op de laptop of thuis op de pc filmpjes te bekijken. Ook kan HandBrake dvd's en videobestanden converteren in formaten die geschikt zijn voor iPad, iPhone, Android, Apple TV, PSP, PlayStation 3 en Xbox.

Als bron voor de conversie kan bijna elke VIDEO_TS map, dvd image of echte dvd gebruikt worden. Ook dvd's met css encryptie kunnen omgezet worden en sommige VOB en TS bestanden. PAL en NTSC worden ondersteund.


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

HandBrake kan ook avi- en mpg-videobestanden omzetten naar een ander formaat. De software is niet alleen te gebruiken om dvd's te rippen, maar ook voor video conversie. Output formaten zijn MP4 of MKV.

Voor video wordt gebruik gemaakt van de MPEG-4, H.264, H.265, VP8, VP9 of Theora encoder. Voor audio AAC, MP3, Vorbis of AC-3 pass-through. Verdere mogelijkheden van HandBrake zijn hoofdstuk selectie, basale ondersteuning voor ondertitels en het deinterlacen, croppen en schalen van beelden.

HandBrake is een makkelijk te gebruiken programma om dvd's te rippen en voor video conversie. Handig zijn de 'presets' voor verschillende gebruikssituaties waar alle video- en audio-codecs al vooraf ingesteld zijn, zodat u dat zelf niet hoeft uit te zoeken.

Wat ons betreft is Handbrake een aanrader. Makkelijk in het gebruik en redelijk snel.

Voor het rippen van copyright protected dvd's met HandBrake is nog een extra onderdeel nodig, genaamd libdvdcss. Dit wordt geleverd door het VideoLan-project van VLC. Hoe legaal dit is, is niet helemaal duidelijk en verschilt per land. Maar als u voor eigen gebruik een beveiligde dvd ript kunt u zich er waarschijnlijk geen buil aanvallen. U kunt libdvdcss voor Windows hier downloaden: libdvdcss (64-bit Windows) | libdvdcss (32-bit Windows). Het gedownloade dll-bestand dient u vervolgens te verplaatsen naar de map C:\Program Files\Handbrake.

Categorie: 
Dvd ripper en video conversie
Versienummer: 
1.1.1
Laatst gewijzigd: 
19 juni 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

Download HandBrake voor Windows

Om beveiligde dvd's te rippen met HandBrake kunt u libdvdcss voor Windows hier downloaden: libdvdcss (64-bit Windows) | libdvdcss (32-bit Windows). Het gedownloade dll-bestand dient u vervolgens te verplaatsen naar de map C:\Program Files\Handbrake.

32-bit Windows wordt sinds versie 1.1 niet meer ondersteund. U kunt hier nog wel oude HandBrake versies downloaden die geschikt zijn voor 32-bit.

Installatie: 
100% schoon

De Windows-versie van Handbrake heeft het .NET framework nodig

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Dolby 7.1 Audio in de outputfolder kan helaas nog niet.

Top programma, makkelijk in gebruik en kwaliteit is zeer goed.
Ik heb een aantal TV series op mijn PC gezet.Een DVD met 4 afleveringen is ongeveer een half uurtje werk. Moest wel eerst met DVD decrypter een kopie van iedere DVD op harde schijf opslaan want het programma haalt niet de kopieerbeveiliging eruit.

Heb 1 film goed gekregen bij de tweede krijg ik steeds dat handbrake niet werkt.
Nochtans heb ik de video al met een ripper open gekregen, maar krijg hem hier niet mee in het Engels en met nederlandse subtitles.

lukt wel,maar de boel is niet synchroon

Na wat experimenteren zijn de resultaten erg goed. In tab Video de kwaliteit op 18 of lager zetten, de uitvoer op best en de snelheid op slow. Zelf kies ik als uitvoerformaat mkv. Freemake videoconverter gebruik ik ook en wel als ik een keuzemenu wil, films wil samenvoegen of een dvd- uitvoerbestand (iso) wil maken, dit kan Handbrake niet. Freemake heeft als enige nadeel dat na conversie het geluid niet altijd synchroon met het beeld loopt, bij Handbrake heb ik daar geen last van. Verder verwijdert Handbrake gratis blakbars, bij Freemake moet je hiervoor betalen (óf een kunstgreep uitvoeren in het Host-bestand),

Handbrake eenvoudig in het gebruik? Absoluut niet. Het is een hekesentoer om dit programma een beetje onder de knie te krijgen. En het is mij kennelijk niet gelukt want de resultaten zijn abominabel. Echt geen aanrader wat mij betreft!

Na converteren van VOB naar MPEG4 ontstaat er strepen op het beeld wanneer de hoofden bewegen, ontstaan horizontaal strepen. Bij andere software apowersoft (30 dagen uitproberen) werd VOB kort (3 min) geconverteerd naar MPEG4. Het beeld is uitstekend en geen strepen. hoe kan het? Moet er iets anders instellen voor hanbrake?

Ik heb een klein vraagje, ik heb een go pro filmpje (720p 60fps) van 14 minuten en dat is 1,4 GB en dat is nogal veel. Normale films die in 720p zijn rond de 800mb en die duren vaak wel 2 uur.
Weet iemand of je dat met dit programma tot een kleinere grote kan krijgen of heb ik daar een ander programma voor nodig
alvast bedankt

ik gebruik daar nero voor werkt prima

U geeft aan dat uw video is geschoten met 60 frames per seconde (fps). Normaal gesproken word een film met 25fps vertoond. 25 past bijna 2,5 keer in 60. Door overbodige frames uit uw video te halen, kunt u de omvang met bijna 2,5 keer terugbrengen. Gooi daar nog eens wat compressie overheen en het word nog minder.

U geeft echter niet aan met welke resolutie de video is opgenomen. Ik neem aan dat GoPro cameras standaard 1080p video opnemen. Mocht dat het geval zijn, dan kunt u met deze software de resolutie ook naar 720p terug schalen, wat als resultaat weer een kleinere omvang oplevert.

En hoe zit het met de audio in uw video? Ook hier valt veel winst te halen, mocht u de audio stream compresseren.

Dit alles kunt u met instellingen in Handbrake regelen. Dus nee, meer dan Handbrake is in feite niet nodig.

Persoonlijk vind ik VidCoder makkelijker om mee te werken dan Handbrake. VidCoder is gebaseerd op Handbrake dus de gebruikersinterface lijken sterk op elkaar. Echter met de standaard instellingen van VidCoder maakt u minder vlug fouten, waardoor u minder vaak een conversie hoeft uit te voeren, omdat u per ongeluk wat vergeten bent om in te stellen.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorw_gen