Audacity

Actueel: 

17 maart 2017
Audacity 2.1.3 is verschenen. Dit is de eerste uitgave in ruim een jaar van de audio-bewerker. In deze versie worden veel verbeteringen aan menu's en opties doorgevoerd, geheugenlekken gerepareerd en fouten opgelost. Ook is Audacity 2.1.3 nu officieel geschikt verklaard voor Windows 10.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (1063 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Beschrijving: 

Audacity is de beste gratis editor om uw muziek mee te bewerken. Geluidsbewerking wordt heel eenvoudig met dit uitgebreide en overzichtelijke programma. U kunt mp3's, wav-, flac- en ogg-bestanden bewerken en Audacity biedt de mogelijkheid om audio direct op te nemen van microfoon, geluidskaart, cd, cassette of lp. Met Audacity kunt u zo makkelijk knippen en plakken in geluidsbestanden en uw eigen mix maken.

Met Audacity kunt u:
- opnemen (van microfoon, line in, aux, tv tuner, cd speler, etc.)
- knippen, plakken en mixen
- meerdere sporen bewerken
- diverse geluidseffecten toepassen (wahwah, echo, fade, achterstevoren etc.)
- converteren naar wav, ogg vorbis, flac en mp3 (Lame plugin benodigd)
- volume, snelheid en toonhoogte aanpassen
Audacity is een volwassen geluidsbewerker die de moeite waard is om uit te proberen.

Categorie: 
Geluidsbewerking
Versienummer: 
2.1.3
Laatst gewijzigd: 
17 maart 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Audacity voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Download de meest recente Lame-plugin bovenaan
(benodigd om op te slaan als mp3 in Audacity, lees hier instructies)

Installatie: 
100% schoon

Voor opslaan als mp3 is de Lame encoder-plugin nodig! Download en unzip de Lame-plugin op een vaste plaats en lokaliseer het bestand 'lame_enc.dll' als Audacity daar om vraagt - dit hoeft slecht één keer, daarna kunt u al uw bestanden in Audacity opslaan als mp3.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Ik neem rehtstreeks op can de platenspeler naar de computer. Ik moet echter de microfoon open laten staan, anders kan ik niks opnemen. Het gevolg is dat ik allerlei bijgeluiden krijg, wat natuurlijk niet de bedoeling is. wat doe ik verkeerd?

Ik wil graag de internet radio die via de website van de desbetreffende website te horen is op mijn computer, opslaan op de harde schijf met Audacity. Maar het lukt me niet.
Wie weet raad?

Cok FREE MP3 recorder - google maar.

Beste
Hoe kan je het applaus wissen van een DVD opname zonder de zangstem en het orkestgeluid te beschadigen? Dankjewel voor de tips

Wie kan mij tegen betaling helpen met het verwijderen van de zangstem van popmuziek
Omgeving Druten/Tiel/emmeremmer@hotmail.com

ik kan nergens vinden of en hoe ik Rob Papen RP-EQ kan gebruiken in Audacity. Is hier iemand die weet of die plugin te gebruiken is in Audacity en zo ja hoe die te importeren in het programma?

Hallo allen,

Ik ben bezig een eigen Video muziek-clips top 1000 aller tijden te maken.
Hiervoor download ik vnl. video clips van Youtube en zet ze om in MP4 bestanden.
Nu zoek ik een prog. waarmee ik de muziek van deze video-clips kan bewerken omdat van een hoop video clips uit de jaren 60 en 70 het geluid nogal slecht is.
In Windows Movie-Maker kun je het volume alleen verhogen of verlagen maar ik zoek een prog. waarmee je ook o.a. treble en bass kan regelen.

Iemand een goede tip om deze Mp4 bestandjes te kunnen bewerken ??
Bij voorbaat dank.

Mij lukt het ook niet meer om op te nemen sinds een half jaar, nam muziek op met cassette bandjes, voordien werkte het prima

Ik heb n USB platenspeler met USB gekoppeld aan mac laptop, maar hij ziet m niet. Wat mis ik, Ik zie ook alleen Engelse uitleg bij audacity en dan kom ik er niet uit. Weet iemand raad. Groet wies

Ik wil mijn muziek op mijn computer naar audicity kopieeren om het dan te bewerken. Hoe moet ik dat doen . Het lukt niet om via de ingebouwde cd/dvd een cd te bewerken . Het neemt niet op.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemarke_