QtlMovie

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

QtlMovie is een eenvoudige en snelle open source dvd ripper en video conversie applicatie die dvd's en video's kan omzetten in mpg, mp4 en avi formaat, dat geschikt is om te bekijken op pc en laptop, iPad en iPhone en Android-toestellen. Daarnaast kan QtlMovie van filmpjes ook dvd's maken en branden, met ondertitels erbij. Extraatje is de mogelijkheid om ook batch conversies te doen.

QtlMovie is een dvd ripper die dvd's, maar ook videobestanden, kan converteren naar mpg, mp4 en avi. Er zijn presets voor iPad, iPhone en Android-toestellen (Samsung Galaxy is als voorbeeld genomen. Handig is dat u de kwaliteit (beeldformaat) kunt instellen voor oudere of nieuwere iPhones, iPads en Android-toestellen onder Preferences | iPad/iPhone/Android/AVI. Standaard staat dit laag ingesteld maar op nieuwe apparaten zult u een groter schermformaat willen kiezen. Handig dus als u uw dvd's ook onderweg op uw telefoon of tablet wilt bekijken. QtlMovie kan niet overweg met tegen kopiëren beveiligde dvd's.

Omgekeerd kan QtlMovie ook van videobestanden dvd's maken en branden. Met ondertitels: DVD, DVB, SRT, SSA/ASS, Teletekst en Closed Captions worden ondersteund door QtlMovie. Als output-formaat kunt u PAL of NTSC kiezen onder Preferences.

Handig extraatje is dat QtlMovie ook batch conversies (meerdere bestanden tegelijk) kan doen onder Tools | Switch to Batch Modus.

QtlMovie is open source en maakt gebruik van de volgende tools: FFmpeg, DVD Author, telxcc, CCExtractor, mkisofs en growisofs. De applicatie is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

Inst

Reacties

Geen van de door GS genoemde video converters zijn in staat AVCHD om te zetten in een ander formaat, bijv. MP4, alleen maar oude meuk formaten kunnen worden geconverteerd. Jammer.

Het is helaas niet geschikt (meer??) om MKV om te zetten naar AVI.
Jammer!!

Het is niet geschikt om MKV om te zetten naar AVI

instabiel

kan maar naar een paar formats converteren. Geen ervan geschikt voor videobewerkingssoftware.

Kijk hier:
https://www.gratisso...

En gewoon gratis.

ik zoek een rip programma
en omzetten in mp3
maar ik heb geen creditcart
hoe kan ik dan betalen

Qtl,dvd Styler en dvd Flick getest:

Bij Qtl viel het een paar keer op dat het geluid geconverteerd werd naar stereo,ondanks dat ik 5.1 had aangevinkt.
Bij dvd Styler was er behoorlijk wat kwaliteitsverlies wat betreft geluid .
Bij dvd Flick zijn geluid en video in orde.
Zowel dvd Styler en dvd Fick hebben problemen met beschadigde MKV bestanden ( De oplossing hiervoor is mkv-Toolnix en eventueel Handbrake om mkv om te zetten naar mp4)
Het is jammer dat dvd Flick niet de mogelijkheden wat betreft menu's heeft zoals bij dvd Styler.

Voor opgenomen Tv progamma's is qtl Movie prima, voor speelfilms met 6 kanaals geluid is dvd Flick ideaal

Jarenlang gezocht naar de mogelijkheid om van bestaande DVD's een compilatie te maken, zodat ik naar een geselecteerde en door mij samengestelde DVD kan kijken.
Ik hoop dat QTL mij dat kan bieden.

MVRGR

Juan Williams

Pfff... Wat een bericht zeg. Lees nou eerst zelf eens wat er staat. Wel eens van interpunctie gehoord?

Pagina's