ImgBurn

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Van oorsprong is ImgBurn alleen voor het branden van image-bestanden. Tegenwoordig is het een compleet en veelzijdig brandprogramma waarmee je ook audio, video en data cd's, dvd's en blu-ray kunt branden.

Het programma ondersteunt zeer veel image-bestandsformaten, zoals BIN, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG en PDI. Verder kan ImgBurn audio cd's branden van AAC, APE, FLAC, M4A, MP3, MP4, MPC, OGG, PCM, WAV, WMA en WV bestanden.

Ook kun je het gebruiken om video dvd's (van een VIDEO_TS map), HD video dvd's (van een HVDVD_TS map) en Blu-ray video dvd's (van een BDAV/BDMV map) te maken.

Een Nederlandse vertaling is beschikbaar, maar moet apart gedownload worden. ImgBurn is verkrijgbaar voor alle Windows-versies.

Inst

Reacties

mooi

@Anoniem
Dat is van de meegeleverde adware in het installatiebestand. Let goed op tijdens de installatie (zie tabblad met kopje Installatie hierboven) en lees ook dit:
https://www.gratisso...

Maar we snappen dat je er niet blij van wordt. Wij ook niet... :-(

als je het installatie bestand laat nakijken op https://www.virustot..., wordt ik niet blij, er worden namelijk: 38 engines detected this file van de 68 scanners.

@Condor
In het Downloads-deel kun je inderdaad alleen op het artikel reageren.

@Redactie:
Kan er niet meer op comments gereageerd worden? Ik kan op dit moment alleen op het artikel zelf reageren.

@Fred:
MajorGeeks biedt verschillende Imgburn downloads aan. Het bestand van de link "MajorGeeks Installer Version" (https://www.majorgee...) geeft je het bestand MG002.exe. Malwarebytes gooit het in quarantaine, 'generic malware'.

Het bestand van de link daar direct onder, "Download@MajorGeeks" (https://www.majorgee...)geeft je het bestand SetupImgBurn_2.5.8.0.exe. Malwarebytes vind daar helemaal niets van.

Ik heb het programma via Majorgeeks gedownload. In de omschrijving staat expliciet een opmerking van Majorgeeks dat de versie die via hun server wordt gedownload, 100% vrij is van open Candy. Tijdens en na installatie geen ongein kunnen waarnemen.
Download het programma dus niet via de website van de producent.

@ Fred,
Hoe ImgBurn setup zich momenteel precies gedraagt, dat weet ik niet.
Wel is er een goede mogelijkheid om het aanbieden van het mee-installeren van onnodige extra software te voorkomen:
Download het installatiebestand en sla dat op,
verbreek je internetverbinding,
voer pas nu, offline, de installatie uit, door uitvoeren van het opgeslagen installatiebestand.
Bij een offline installatie wordt het mee-installeren van onnodige extra software simpelweg niet aangeboden.
Na de installatie kun je vervolgens je internetverbinding weer herstellen.

Beste redactie,
kloppen de installatie instructies nog wel?
Bij de setup komt er geen keuze meer voor een aangepaste installatie. Ik heb de installatie afgebroken omdat ik niet weet of er ongevraagde items worden mee geinstalleerd.
Als er ervaringen zijn van andere gebruikers ten aanzien van de installatie, dan hoor ik dat graag

Bedankt, Koos Heuvelmans, goede tips voor Linux (Mint)!

Imgburn doet het onder Linux ook prima met behulp van Wine. Wel even in de terminal winecfg intikken en dan in de Wine configuratie de tab 'stations' op autodetect zetten en de tab 'toepassingen' op Windows XP. Verder gaat alles dan probleemloos. Erg fijn, want een bevredigende blu ray brander voor Linux heb ik niet gevonden. (K3b maakt er een potje van met onterechte foutmeldingen, terwijl Xfburn het beter doet, maar niet verifieert.)

Pagina's