Miro

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Miro is in eerste instantie een HD videospeler die bijna elk filmbestand kan afspelen. Daarnaast biedt Miro echter veel meer: internet tv, video's downloaden via bittorrent en afspelen en het bekijken van video podcasts en rss video en audio feeds.

Miro kan gebruikt worden als 'gewone' mediaspeler voor filmpjes op uw harde schijf, maar is eigenlijk meer bedoeld om video van internet te downloaden en bekijken. Zo kun je via de interface van Miro 6.000 gratis online tv-shows zien. Verder kan Miro filmpjes downloaden van onder andere YouTube, Daily Motion en Google Video en - indien beschikbaar - in HD kwaliteit afspelen.

\
(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Miro heeft ook een ingebouwde bittorrent-client waarmee u direct via torrent-sites video's kunt downloaden en afspelen. Verder kan Miro gebruikt worden om video en audio podcasts af te spelen. Als je video's op internet wilt zoeken en afspelen, dan gaat dat het makkelijkst via het menu Video Search in de zijbalk. Miro zoekt op YouTube, torrent-sites en meer en geeft je een lijst met zoekresultaten.

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

Slaat steeds vast.

Hallo,

Ik gebruik de mediaplayer Miro (getmiro.com) en heb hier een aantal vragen over. Ik heb de website van Miro al bekeken, gegoogled en op wikipedia gekeken maar ik kan de antwoorden nergens vinden.

- Ondersteunt Miro dezelfde container-,video-, audio-, ondertitel- en afspeellijstformaten die VLC ondersteunt aangezien Miro op VLC is gebaseerd?
- Op welke versie van VLC Media Player is de interne mediaspeler van Miro gebaseerd en worden nieuwe updates van VLC ook meegenomen in Miro? Is Miro een goed alternatief voor VLC?
- Miro ondersteunt verschillende protocollen voor video en audio (streaming), bij sommige protocollen wordt wel de afspeelmogelijkheid vanuit de geïntegreerde browser ondersteunt en in sommige gevallen wordt ook een downloadmogelijkheid gegeven (zoals bij podcasts en bittorent en youtube)

HTTP: browser ondersteuning: ja downloadmogelijkheid: ???
HTTPS: ????
UDP: ????
DAAP: browser ondersteuning: ja downloadmogelijkheid: ???
Podcasts: browser ondersteuning: ja downloadmogelijkheid: ja
Bittorrent: browser ondersteuning: ja downloadmogelijkheid: ja
RSS: browser ondersteuning: ja downloadmogelijkheid: ja
Silverlight (hoe heet het protocol voor het afspelen met Silverlight?):??
YouTube (hoe heet het protocol voor het afspelen van Youtube): browser ondersteuning:ja downloadmogelijkheid: ja

Wat zijn nog andere belangrijke niet genoemde protocollen en worden die ondersteunt door Miro en biedt Miro ook de downloadmogelijkheid vanuit de geïntegreerde browser? En zo nee staat dit op de planning?

- Ondersteunt Miro ook plugin en/of extensies (gebaseerd op API's) ? en zo nee staat dit op de planning?

Wat zijn grote aanpassingen/toevoegingen in Miro die op de planning staan?

Ik hoop dat iemand mijn vragen kan beantwoorden.

Alvast bedankt.

Marnix

Dit programma kan echt niks op het gebied van video afspelen die op je harde schijf staat.
MOD (JVC) loopt vast
MPG: Miro kan dit bestand niet afspelem.
Waardeloze open source rommel.

Deze heb ik net geïnstalleerd in mijn Linux , en ik moet zeggen dat ik blij verrast ben !!!!

Dit is een heel snelle en goede speler , downloader en wat nog meer.
Eerste indruk is alvast "indrukwekkend".

Kuoi