VLC media player

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (5191 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

VLC media player is een zeer goede mediaspeler die bijna alle audio- en videobestandsindelingen afspeelt (o.a. avi, mpeg, asf, wmv, mov, flash video, wma, mp3, ogg en aac). De speler is ook geschikt om streams (internet radio), audio cd's en dvd's af te spelen (zie hier een lijst met alle eigenschappen). Verder heeft VLC uitgebreide instellingen om ondertitels van dvd's te detecteren. Zo kunt u met één snelle mediaspeler, in plaats van meerdere, bijna alle audio- en videobestanden zonder problemen bekijken en beluisteren op uw pc, laptop, Mac, tablet of smartphone.

Met VLC media player kunt u ook streams (streaming audio en video) en dvd's (zonder te verkleinen) opslaan in een bestand. Dit proces heet transcoding. Tevens kunt u playlists (speellijsten) maken met VLC. VLC ondersteunt sinds versie 3.0 uit 2018 ook ChromeCast zodat u video en audio vanaf uw pc, laptop, tablet of smartphone kunt streamen naar een televisie via Googles dongle.


VLC: snel en veelzijdig

De interface van VLC is heel eenvoudig, zonder toeters en bellen. U kunt wel extra skins downloaden om het uiterlijk aan te passen. Ook kunt u nu metadata van muziek bewerken. Verder worden albumhoezen van nummers gedownload en kunt u uw afgespeelde muziek melden bij Last.fm (audio scrobbling heet dit).

VLC media player heeft een eenvoudige interface, maar is een zeer uitgebreide en snelle mediaspeler die bijna alle bestandsformaten kan afspelen zonder extra codecs. U heeft voortaan nog maar één mediaspeler nodig voor al uw filmpjes en muziek op uw pc, Mac, tablet of smartphone. Een aanrader!

VLC voor iOS biedt bovendien de mogelijkheid om makkelijk filmpjes en muziek van je pc, laptop of Mac op je iPhone of iPad te zetten via Delen via WiFi (en zonder iTunes).

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Ik merk met VLC dat ie niet elke originele CD wil afspelen.
Komt met de melding: VLC kon de MRL ´cdda niet vinden. Weet iemand daar een oplossing voor?

Oké

nieuwe versie 3.0.11.

https://www.videolan...

Fantastische mediaplayer: snel, probleemloos, compleet.
Vergelijk brongbruik met (standaard in W10) Groove Music: Groove neemt maar liefst gemiddeld 13% van de processorcapaciteit (Intel i7-7th gen!!) in beslag en 64 Mb RAM, VLC neemt genoegen met 0,3 % (!!!) en 26 Mb RAM. Het programma is dus onneomelijk veel efficienter in brongebruik en alleen al daarom veel betere geschikt voor dagelijks gebruik om muziek te luisteren, zonder dat alle andere programma's daar hinder van ondervinden.
Selecteer "VLC naar de taakbalk verbergen" via het icoontje en het wordt alleen nog in de system tray weergegeven tijdens het afspelen zodat je er totaal geen hinder van hebt.

Sorry, ik bedoelde: in versie 3.0.7.1 zit een bug.

In versie 3.0.7 zit een bug. MP4 en MKV bestanden spelen niet goed af.Beeld wordt weergegeven in bovenste helft van het speler-venster en is uitgerekt in de breedte. Herinstallatie helpt niet. Ben weer teruggegaan naar versie 3.0.7: alles in orde. Kies voor de Windows-installer,
vlc-3.0.7-win64.msi https://download.vid...

er zijn betere

De nieuwste versie geeft mkv en mp4 video's niet goed weer.

Ik had nooit gedacht dat deze mediaplayer zoveel kan. Hij kan zelfs opgenomen video'sopnemen en naar een voor jou bestemd video converteren. Ik beveel VLC ten zeerste aan. Groet.

Wat ik ook probeer het programma werkt NIET, ik kan met geen mogelijkheid een DVD afspelen, heb verschillende DVD´s geprobeerd maar geen resultaat het werkt niet.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitserlan_