VLC media player

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (5045 stemmen)

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Actueel: 

5 december 2017
VLC media player 2.2.8 is verschenen. Deze beveiligingsupdate plakt enkele lekken dicht, lost fouten op en kent verbeteringen. De langverwachte versie 3.0 komt er ook aan.

Beschrijving: 

VLC media player is een zeer goede mediaspeler die bijna alle audio- en videobestandsindelingen afspeelt (o.a. avi, mpeg, asf, wmv, mov, flash video, wma, mp3, ogg en aac). De speler is ook geschikt om streams (internet radio), audio cd's en dvd's af te spelen (zie hier een lijst met alle eigenschappen). Verder heeft VLC uitgebreide instellingen om ondertitels van dvd's te detecteren. Zo kunt u met één snelle mediaspeler, in plaats van meerdere, bijna alle audio- en videobestanden zonder problemen bekijken en beluisteren op uw pc, laptop, Mac, tablet of smartphone.

Met VLC media player kunt u ook streams (streaming audio en video) en dvd's (zonder te verkleinen) opslaan in een bestand. Dit proces heet transcoding. Tevens kunt u playlists (speellijsten) maken met VLC.


VLC: snel en veelzijdig

De interface van VLC is heel eenvoudig, zonder toeters en bellen. U kunt wel extra skins downloaden om het uiterlijk aan te passen. Ook kunt u nu metadata van muziek bewerken. Verder worden albumhoezen van nummers gedownload en kunt u uw afgespeelde muziek melden bij Last.fm (audio scrobbling heet dit).

VLC media player heeft een eenvoudige interface, maar is een zeer uitgebreide en snelle mediaspeler die bijna alle bestandsformaten kan afspelen zonder extra codecs. U heeft voortaan nog maar één mediaspeler nodig voor al uw filmpjes en muziek op uw pc, Mac, tablet of smartphone. Een aanrader!

VLC voor iOS biedt bovendien de mogelijkheid om makkelijk filmpjes en muziek van je pc, laptop of Mac op je iPhone of iPad te zetten via Delen via WiFi (en zonder iTunes).

Categorie: 
Mediaspeler
Versienummer: 
2.2.8
Laatst gewijzigd: 
5 december 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Sorry, een paar domme tikfouten.

Ik probeer het bestand te downloaden, maar zowel onder Firefox als Chrome mislukt het. Stteds de mededelin "failed" Lig het aan mij of hebben meerdere mensen er last van

Hoe krijg ik muziek vanop ipad op de pc?

Ik kan er geen ondertitels meer mee ophalen. Vroeger was dat geen probleem.

Het lijkt hier alsof VLC wel op Windows draait, maar dat is dus niet zo!

Hoe bedoel je? Is gewoon een Windows-versie van VLC.

VLC. Gebruik het al héél lang. Met video geen probleem, maar tijdens afspelen van audio gaat de pc gewoon in slaapstand. Wie weet een oplossing zonder steeds het configuratiescherm in te hoeven duiken als ik met VLC muziek wil luisteren?

Iphone 6 wordt sinds de laatste update snikheet tijdens het afspelen van video's.

heel erg mooi dat er ook een ios variant is. maar hoe krijg je de bestanden er op zonder itunes?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenr_jk