VLC media player

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (5066 stemmen)
Actueel: 

24 april 2018
VLC media player 3.0.2 is verschenen. Deze tweede onderhoudsupdate voor de grote uitgave VLC 3 lost een vrachtlading aan fouten en crashes op en moet de stabiliteit sterk vergroten. Zo is de weergave van video verbeterd (onder andere kleuren in avi-filmpjes). Ook hardware decoding is geoptimaliseerd. Ten slotte is de ChromeCast ondersteuning verder verbeterd.

Beschrijving: 

VLC media player is een zeer goede mediaspeler die bijna alle audio- en videobestandsindelingen afspeelt (o.a. avi, mpeg, asf, wmv, mov, flash video, wma, mp3, ogg en aac). De speler is ook geschikt om streams (internet radio), audio cd's en dvd's af te spelen (zie hier een lijst met alle eigenschappen). Verder heeft VLC uitgebreide instellingen om ondertitels van dvd's te detecteren. Zo kunt u met één snelle mediaspeler, in plaats van meerdere, bijna alle audio- en videobestanden zonder problemen bekijken en beluisteren op uw pc, laptop, Mac, tablet of smartphone.

Met VLC media player kunt u ook streams (streaming audio en video) en dvd's (zonder te verkleinen) opslaan in een bestand. Dit proces heet transcoding. Tevens kunt u playlists (speellijsten) maken met VLC. VLC ondersteunt sinds versie 3.0 uit 2018 ook ChromeCast zodat u video en audio vanaf uw pc, laptop, tablet of smartphone kunt streamen naar een televisie via Googles dongle.


VLC: snel en veelzijdig

De interface van VLC is heel eenvoudig, zonder toeters en bellen. U kunt wel extra skins downloaden om het uiterlijk aan te passen. Ook kunt u nu metadata van muziek bewerken. Verder worden albumhoezen van nummers gedownload en kunt u uw afgespeelde muziek melden bij Last.fm (audio scrobbling heet dit).

VLC media player heeft een eenvoudige interface, maar is een zeer uitgebreide en snelle mediaspeler die bijna alle bestandsformaten kan afspelen zonder extra codecs. U heeft voortaan nog maar één mediaspeler nodig voor al uw filmpjes en muziek op uw pc, Mac, tablet of smartphone. Een aanrader!

VLC voor iOS biedt bovendien de mogelijkheid om makkelijk filmpjes en muziek van je pc, laptop of Mac op je iPhone of iPad te zetten via Delen via WiFi (en zonder iTunes).

Categorie: 
Mediaspeler
Versienummer: 
3.0.2
Laatst gewijzigd: 
24 april 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 

Reacties

Bij deze versie heb ik problemen met het ophalen van de ondertiteling. Zijn er nog mensen die daar problemen mee hebben of ligt het aan mij? Is er iemand die mij een oplossing ken bieden. Alvast bedankt.

De bediening onderbalk is fors groter geworden daardoor een kleiner beeld.Evenals bij het hele scherm en aanraken omhoog transparant opdoemend .Kan de balk met voorkeuren niet kleiner krijgen zoal het bij de vorige versies.

Met 3.01 is de werk-onderbalk weer als van ouds kleiner geworden en O.K.

Ik moest een nieuwe media player hebben.
VLC media player 3.0.1. lijkt mij wel wat.

Ik was ffe Deez Site vergeten Maar toen ik het hierop zag wist 'k 't terug Nogmaals Bedankt!!

Ik krijg in de nieuwe versie wel geluid, maar het beeld is een paarse rechthoek. Snel de oude maar weer geinstalleerd.

Bij mij speelt de 3.0 geen MKV af of moet ik dat ergens handmatig instellen? ik voorlopig maar een oudere versie in gebruik.

mijn versie is nog steeds 2.2.6 en als ik dan op update controleren klik krijg ik de melding u heeft de nieuwste versie al

Dan kun je beste even de nieuwe versie downloaden via de website van VLC

Vreemd: voor Linux Mint blijft het versie 2.1.6.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenlan_