VLC media player

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

VLC media player is een zeer goede mediaspeler die bijna alle audio- en videobestandsindelingen afspeelt (o.a. avi, mpeg, asf, wmv, mov, flash video, wma, mp3, ogg en aac). De speler is ook geschikt om streams (internet radio), audio cd's en dvd's af te spelen (zie hier een lijst met alle eigenschappen). Verder heeft VLC uitgebreide instellingen om ondertitels van dvd's te detecteren. Zo kun je met één snelle mediaspeler, in plaats van meerdere, bijna alle audio- en videobestanden zonder problemen bekijken en beluisteren op je pc, laptop, Mac, tablet of smartphone.

Met VLC media player kun je ook streams (streaming audio en video) en dvd's (zonder te verkleinen) opslaan in een bestand. Dit proces heet transcoding. Tevens kun je playlists (speellijsten) maken met VLC. VLC ondersteunt sinds versie 3.0 uit 2018 ook ChromeCast zodat je video en audio vanaf je pc, laptop, tablet of smartphone kunt streamen naar een televisie via Googles dongle.


VLC: snel en veelzijdig

De interface van VLC is heel eenvoudig, zonder toeters en bellen. Je kunt wel extra skins downloaden om het uiterlijk aan te passen. Ook kun je nu metadata van muziek bewerken. Verder worden albumhoezen van nummers gedownload en kun je afgespeelde muziek melden bij Last.fm (audio scrobbling heet dit).

VLC media player heeft een eenvoudige interface, maar is een zeer uitgebreide en snelle mediaspeler die bijna alle bestandsformaten kan afspelen zonder extra codecs. Je hebt voortaan nog maar één mediaspeler nodig voor alle filmpjes en muziek op je pc, Mac, tablet of smartphone. Een aanrader!

VLC voor iOS biedt bovendien de mogelijkheid om makkelijk filmpjes en muziek van je pc, laptop of Mac op je iPhone of iPad te zetten via Delen via WiFi (en zonder iTunes).

Inst

Reacties

Dank je wel, Writer. E.e.a. heeft elkaar gekruist. Ik las het bericht van de redactie dat de download ineens goed werkte en acteerde vervolgens daarop met nu positief resultaat. Je bedoelde het goed met je links en dank je voor je behulpzaamheid. Had ik iets langer gewacht had ik de nieuwe VLC via je link gedownload, maar heb het nu, links of rechtsom, binnengekregen. Hij doet het goed en ben blij.

@Anoniem
We zijn nu wel een dag later, maar net als gisteren heb ik de download zoals je vandaag zegt in 3 seconden binnen, dus de linken werken (nu) ook.

Bedankt, redactie, voor de update! Binnen drie seconden de download zojuist binnengehaald. Alles weer in orde!

Beste Writer. Ik heb je 64 bit Windows link geprobeerd te gebruiken. Je goede bedoelingen ten spijt, maar de download start helaas (nog) niet. Denk dat ze bij VLC een probleem hebben met de verspreiding van hun nieuwste versie van mediaspeler. (Netwerkprobleem.) Ik probeer het eind van de week nog ´n keertje. Bedankt voor je goede bedoeling met het geven van de links, maar moet nog eventjes wachten.

Eergisteren zonder problemen rechtstreeks de portable versie van hun server gedownload.

64-bit - setup
https://download.vid...

64-bit - portable
ZIP: https://download.vid...
7-Zip: https://download.vid...

32-bit - setup
https://download.vid...

32-bit - portable
ZIP: https://download.vid...
7-Zip: https://download.vid...

Klopt net binnen gekregen

Klopt,het vreemde is kreeg hem gisteravond via WingetUi aangeboden ,maar na installatie was het nog steeds 3.0.20 In het programma zelf:u heeft de nieuwste versie.

VLC versie 3.0.21 is niet te downloaden op dit moment. Een netwerkfout aan de kant van VLC breekt de download vroegtijdig af. Even het downloaden van een ander (proef) bestand getest. Geen problemen. Dus even wachten op downloadherstel van de nieuwe versie.

Nou, ik heb even gekeken op het officiele VLC forum, en ik ben niet de enige met problemen met deze versie.

Werkt prima! Zoals altijd

Pagina's