GOM Player

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

GOM Player is een zeer complete mediaspeler die praktisch elk videobestand afspeelt. De meeste codecs zijn ingebouwd in GOM Player en anders word je door de codec finder naar een site geleid waar je de benodigde codec kunt downloaden. Het uiterlijk van GOM Player is gelikt en de bediening prettig.

Met GOM Player kun je onder andere AVI, MPG, MPEG, DAT, WMV, ASF en ASX bestanden bekijken. Verder worden Flash video's (FLV) en filmpjes van mobiele telefoons (onder andere 3GP) ondersteund. Ook gangbare audiobestanden en playlists kun je afspelen.

GOM Player (van de Zuid-Koreaanse producent Gretech) biedt de mogelijkheid om onvolledige avi-bestanden toch af te spelen. Ook kun je er vanzelfsprekend dvd's met ondertitels mee bekijken.


GOM Player

Een extraatje is de optie om screencaptures van video's te maken. Kortom: een handige mediaspeler waarmee je bijna alles kunt afspelen. Helaas heeft GOM wel veel reclame in de interface en aanbiedingen van andere onnodige software tijdens de installatie.

Er zijn ook apps van GOM Player voor Android en iOS.

Inst

Reacties

Nog maar eens de vraag over de retro Coca Cola skin opzetten , heeft iemand die toevallig nog ergens op zn pc staan? Ik hou me aanbevolen.
Wbd vinkjes, is een kwestie van opletten bij installatie. Ik gebruik de Gom player al jaaaaaren. Ik vind het mooi dat je de album art van de LP/cd tijdens afspelen vol in beeld hebt. Deze moet je wel zelf in je muziek map inv0oegen, maar het resultaat is geweldig. Kon je lang geleden ook met de WMP, maar die is tegenwoordig niet meer zo mooi als vroeger qua album art tonen.

Ik heb de update gedaan naar de nieuwe versie. Ik wilde mn oude skin (Coca Cola retro) terug zetten die in de skin map zat,maar die bleek verdwenen want de skin map was natuurlijk vervangen door een nieuwe map tijdens de update. Een nieuwe optie om het terug te downloaden kan ik niet meer vinden. Ook niet op internet. Ik heb GOM op de hoogte gesteld en hoop dat dit in de volgende update weer recht gezet kan worden.
Damn & not amused.

ik heb GOM altijd gebruikt.....maar laatst kwam ik erachter dat er rare dingen door gebeurde....als ik iemand via whatsapp een file wilde sturen kreeg ik een foutmelding. Heel raar. Kan snelkoppeling niet vinden naar reactie Evelien...er is geen Evelien in mijn kennissen-familiekring waarmee ik contact heb....na deinstallatie van GOM....doet alles het weer gewoon...

Wat ik de beste mediaspeler vind is de classic mediaplayer die kan je los downloaden of k-lite full downlaoden deze speler speelt alles af en je kan met behulp van je nummerieke toetsen je beeld instelling veranderen in/uitzoemen passend in beeld.
ik gebruik deze al jaren een aanrader.

@ Harry VE,

Ah, nu begrijp ik wat je bedoelt -
een adware supported installer, die standaard een "Express" installatie biedt waarbij extraatjes worden geïnstalleerd (adware), en waarbij je om dat te vermijden de "Custom Installation" moet kiezen, om die adware te kunnen afwijzen.
Je ziet dat ook hier weergegeven:
http://player.gomlab...
--> http://player.gomlab...
Ook de redactie wijst daarop, onder "Installatie instructies".

Doordat jij sprak van twee "versies", begreep ik in eerste instantie niet wat je bedoelde. Het betreft immers niet twee versies van GOM Player of twee versies van het installatieprogramma, maar twee manieren van hoe je de installatie kunt uitvoeren - met extraatjes of zonder.

Wat betreft de skins -
Zoals ik in mijn vorige reactie al aangaf, ikzelf vind de GOM Player standaard skin best mooi en tevens best duidelijk. Ik begrijp niet goed wat je bedoelt met rommelige bediening. Maar de duidelijkheid of onduidelijkheid zal misschien ook te maken hebben met wat iemand gewend is en met wat je prettig vindt.
Ikzelf gebruik tegenwoordig primair voor vrijwel alle video en audio VLC media player, en secundair, voor moeilijke DVD's, gebruik ik GOM Player met toegevoegde AC3Filter. VLC media player ben ik echter nog steeds wat minder gewend dan GOM Player die ik lange tijd als primaire speler heb gebruikt. Sommige VLC media speler opties kunnen daardoor nog onwennig voor me zijn, en misschien zelfs 'rommelig' aanvoelen. Voor spelers waarmee ik nog geen ervaring heb, zoals bijvoorbeeld PotPlayer, zal vast hetzelfde gelden.

Overigens, ook voor VLC media player zijn wel degelijk andere skins beschikbaar:
https://www.videolan...
Ik vond de Darkvoodoo VLC media player skin wel mooi:
http://images1.video...
Maar met de Darkvoodoo skin ontbreken opties die wel in de standaard VLC media player skin aanwezig zijn. Daardoor vind ik Darkvoodoo geen bruikbare optie, jammer genoeg.
Maar goed, genoeg over VLC media player ;-)

Ik bedoel een "custom" versie en een zogenaamde "express" versie. Ongeveer iedereen weet nu dat de custom versie u zal opzadelen met ongevraagde extra's. Toch blijven "ze" proberen met die vinkjes.
VLC heeft -zo ver ik weet- maar één skin, maar wel een duidelijk bedieningspaneel. Gom kiest voor meerdere skins, maar een rommelige bediening. Niks op tegen.
Inderdaad, smaken verschillen, en wat ik schreef is inderdaad enkel mijn mening. Dus verder no problemo wat mij betreft.

@ Harry VE,

Wat bedoel je met "Natuurlijk weer twee versies"?

En je schreef,
"om ongemerkt allerlei rommel in uw pc te kunnen planten."
Wat bedoel je met ongemerkt?

Wanneer je bij installatie goed oplet, en op de juiste plekken de vinkjes zet en weghaalt, wordt er niets onnodigs meegeïnstalleerd.

Een andere optie is eerst downloaden maar nog niet installeren,
vervolgens je internetverbinding verbreken,
en dan pas installeren.
Zo kan de OpenCandy component in het installatiebestand geen adware aanbieden, downloaden en installeren.

Ten slotte, je schreef,
"Die (lelijke) ingebouwde extra skins hoef ik echt niet, wel een overzichtelijk scherm. Dat was dan blijkbaar weer niet voorzien".
Wat bedoel je precies?
De standaard skin, of de extra aangeboden skins?

De extra aangeboden skins vind ik niet mooi.
De huidige standaard-skin die vind ik zelf wel mooi:
http://player.gomlab...
Ik vind 'm mooier en handiger dan de skin van VLC media player.
Maar goed, smaken verschillen :-)

Uit nostalgie toch nog eens geïnstalleerd. Natuurlijk weer twee versies, om ongemerkt allerlei rommel in uw pc te kunnen planten.
Die (lelijke) ingebouwde extra skins hoef ik echt niet, wel een overzichtelijk scherm. Dat was dan blijkbaar weer niet voorzien, dus exit GOM player.

GOM player crasht de laatste tijd alleen nog maar bij mij

kan nog geen srt ondertitels afspelen..

Pagina's