GOM Player

Geschikt voor: 
Voor Windows
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (359 stemmen)
Actueel: 

20 november 2018
GOM Player 2.3.35 is verschenen. In deze uitgave van de mediaspeler zijn fouten opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

Beschrijving: 

GOM Player is een zeer complete mediaspeler die praktisch elk videobestand afspeelt. De meeste codecs zijn ingebouwd in GOM Player en anders wordt u door de codec finder naar een site geleid waar u de benodigde codec kunt downloaden. Het uiterlijk van GOM Player is gelikt en de bediening prettig.

Met GOM Player kunt u onder andere AVI, MPG, MPEG, DAT, WMV, ASF en ASX bestanden bekijken. Verder worden Flash video's (FLV) en filmpjes van mobiele telefoons (onder andere 3GP) ondersteund. Ook gangbare audiobestanden en playlists kunt u afspelen.

GOM Player (van de Zuid-Koreaanse producent Gretech) biedt de mogelijkheid om onvolledige avi-bestanden toch af te spelen. Ook kunt u er vanzelfsprekend dvd's met ondertitels mee bekijken.


GOM Player

Een extraatje is de optie om screencaptures van video's te maken. Kortom: een handige mediaspeler waarmee u bijna alles kunt afspelen. Helaas maakt GOM wel gebruik van veel reclame in de interface en aanbiedingen van andere onnodige software tijdens de installatie .

Er zijn ook apps van GOM Player voor Android en iOS.

Categorie: 
Mediaspeler
Versienummer: 
2.3.35.5296
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

Download GOM Player direct via de producent

Updaten kan ook vanuit het menu Preferences | General | Network | Update in GOM Media Player

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Bij de installatie van GOM Player krijgt u gebundelde toolbars en andere onnodige extraatjes van derden aangeboden. Kies Custom Installation, haal de vinkjes weg en installeer deze zaken niet (kies Decline)!

Als Adaware wordt aangeboden kies dan Custom Installation en haal de vinkjes weg. Bij het aanbieden van Avast moet u kiezen voor Skip.

Ook wordt direct na de installatie aangeboden om de niet gratis GOM Video Converter of GOM Home te downloaden en installeren. Klik dan op Cancel of het kruisje rechtsboven in het venster.

Verder vertoont GOM nu reclame in de interface.

In de interface van GOM is een knop verwerkt van waaruit je andere GOM software kunt downloaden. Dit hoeft natuurlijk niet.

Deel deze download: 

Reacties

ik heb GOM altijd gebruikt.....maar laatst kwam ik erachter dat er rare dingen door gebeurde....als ik iemand via whatsapp een file wilde sturen kreeg ik een foutmelding. Heel raar. Kan snelkoppeling niet vinden naar reactie Evelien...er is geen Evelien in mijn kennissen-familiekring waarmee ik contact heb....na deinstallatie van GOM....doet alles het weer gewoon...

Uit nostalgie toch nog eens geïnstalleerd. Natuurlijk weer twee versies, om ongemerkt allerlei rommel in uw pc te kunnen planten.
Die (lelijke) ingebouwde extra skins hoef ik echt niet, wel een overzichtelijk scherm. Dat was dan blijkbaar weer niet voorzien, dus exit GOM player.

@ Harry VE,

Wat bedoel je met "Natuurlijk weer twee versies"?

En je schreef,
"om ongemerkt allerlei rommel in uw pc te kunnen planten."
Wat bedoel je met ongemerkt?

Wanneer je bij installatie goed oplet, en op de juiste plekken de vinkjes zet en weghaalt, wordt er niets onnodigs meegeïnstalleerd.

Een andere optie is eerst downloaden maar nog niet installeren,
vervolgens je internetverbinding verbreken,
en dan pas installeren.
Zo kan de OpenCandy component in het installatiebestand geen adware aanbieden, downloaden en installeren.

Ten slotte, je schreef,
"Die (lelijke) ingebouwde extra skins hoef ik echt niet, wel een overzichtelijk scherm. Dat was dan blijkbaar weer niet voorzien".
Wat bedoel je precies?
De standaard skin, of de extra aangeboden skins?

De extra aangeboden skins vind ik niet mooi.
De huidige standaard-skin die vind ik zelf wel mooi:
http://player.gomlab...
Ik vind 'm mooier en handiger dan de skin van VLC media player.
Maar goed, smaken verschillen :-)

Ik bedoel een "custom" versie en een zogenaamde "express" versie. Ongeveer iedereen weet nu dat de custom versie u zal opzadelen met ongevraagde extra's. Toch blijven "ze" proberen met die vinkjes.
VLC heeft -zo ver ik weet- maar één skin, maar wel een duidelijk bedieningspaneel. Gom kiest voor meerdere skins, maar een rommelige bediening. Niks op tegen.
Inderdaad, smaken verschillen, en wat ik schreef is inderdaad enkel mijn mening. Dus verder no problemo wat mij betreft.

@ Harry VE,

Ah, nu begrijp ik wat je bedoelt -
een adware supported installer, die standaard een "Express" installatie biedt waarbij extraatjes worden geïnstalleerd (adware), en waarbij je om dat te vermijden de "Custom Installation" moet kiezen, om die adware te kunnen afwijzen.
Je ziet dat ook hier weergegeven:
http://player.gomlab...
--> http://player.gomlab...
Ook de redactie wijst daarop, onder "Installatie instructies".

Doordat jij sprak van twee "versies", begreep ik in eerste instantie niet wat je bedoelde. Het betreft immers niet twee versies van GOM Player of twee versies van het installatieprogramma, maar twee manieren van hoe je de installatie kunt uitvoeren - met extraatjes of zonder.

Wat betreft de skins -
Zoals ik in mijn vorige reactie al aangaf, ikzelf vind de GOM Player standaard skin best mooi en tevens best duidelijk. Ik begrijp niet goed wat je bedoelt met rommelige bediening. Maar de duidelijkheid of onduidelijkheid zal misschien ook te maken hebben met wat iemand gewend is en met wat je prettig vindt.
Ikzelf gebruik tegenwoordig primair voor vrijwel alle video en audio VLC media player, en secundair, voor moeilijke DVD's, gebruik ik GOM Player met toegevoegde AC3Filter. VLC media player ben ik echter nog steeds wat minder gewend dan GOM Player die ik lange tijd als primaire speler heb gebruikt. Sommige VLC media speler opties kunnen daardoor nog onwennig voor me zijn, en misschien zelfs 'rommelig' aanvoelen. Voor spelers waarmee ik nog geen ervaring heb, zoals bijvoorbeeld PotPlayer, zal vast hetzelfde gelden.

Overigens, ook voor VLC media player zijn wel degelijk andere skins beschikbaar:
https://www.videolan...
Ik vond de Darkvoodoo VLC media player skin wel mooi:
http://images1.video...
Maar met de Darkvoodoo skin ontbreken opties die wel in de standaard VLC media player skin aanwezig zijn. Daardoor vind ik Darkvoodoo geen bruikbare optie, jammer genoeg.
Maar goed, genoeg over VLC media player ;-)

Wat ik de beste mediaspeler vind is de classic mediaplayer die kan je los downloaden of k-lite full downlaoden deze speler speelt alles af en je kan met behulp van je nummerieke toetsen je beeld instelling veranderen in/uitzoemen passend in beeld.
ik gebruik deze al jaren een aanrader.

GOM player crasht de laatste tijd alleen nog maar bij mij

kan nog geen srt ondertitels afspelen..

jammer speelt geen vob-files af.

GOM Player zou .vob files wel moeten kunnen afspelen.
Staat .vob wel aangevinkt onder GOM Player\ Preferences\ Others\ File Types?
http://player.gomlab...
Is .vob niet aangevinkt, dan kun je er het vinkje voor plaatsen.
(En als je wilt kun je ook kiezen Select All)

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duit_land