Spotify

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Spotify is een muziekspeler waarmee je alle muziek die je maar wilt kunt streamen via internet. Gebruik de zoekfunctie, vind een nummer en speel dat direct af. Je hoeft niet eerst muziek te downloaden, maar kunt songs rechtstreeks streamen.

Spotify is een online muziekdienst die miljoenen songs op zijn servers heeft staan. Om die te beluisteren kun je gratis een Spotify-account aanmaken en met de applicatie Spotify gratis al deze muziek streamen.

Je downloadt de muziek dus niet naar je apparaat - wat tegen betaling wel kan overigens - maar speelt deze direct online af (streamen). Sinds mei 2010 heeft Spotify licentie-overeenkomsten met platenmaatschappijen in Nederland en is de dienst ook beschikbaar voor ons.

Spotify kan ook gewoon muziek van je pc afspelen, maar een online jukebox met miljoenen nummers is natuurlijk wat interessanter. Gebruik het zoekvenster linksboven in het programma, vind artiesten en nummers, dubbelklik en spelen maar. De geluidskwaliteit is prima.

Beperkingen van de gratis versie van Spotify zijn dat je reclame in de interface krijgt te zien en te horen en dat je niet altijd direct nummers kunt afspelen, maar moet wachten tot een speellijst klaar is. Wil je dit niet, dan kun je upgraden naar de betaalde versie.

Android en iOS
Spotify is de bekende muziek-app waarmee je al je favoriete nummers altijd bij de hand hebt. Je hebt keuze uit miljoenen liedjes die je kunt streamen naar je smartphone of tablet.

Met de gratis Spotify-variant kun je artiesten, albums en playlists via shuffle afspelen. Je kunt een aantal keer per uur nummers overslaan, maar daarna zit je vast aan wat Spotify je voortovert. Wil je zelf de volgorde van een album bepalen dan moet je betalen.

Het aanbod van Spotify is bijna onbeperkt, dus je kunt al je favoriete bands wel vinden. Let op dat bij een dataverbinding de kosten snel kunnen oplopen in de gratis versie. Spotify kun je dus beter gebruiken als je wifi hebt.

De gratis Spotify-app heeft sinds december 2013 geen limiet meer voor het aantal te luisteren uren maar bevat wel af en toe reclame. Als je betaalt verdwijnen de reclamespotjes. Verder heeft de premium-versie een betere geluidskwaliteit en kun je liedjes downloaden voor offline gebruik (want je moet natuurlijk wel met internet verbonden zijn om de muziek te kunnen streamen in de gratis versie).

Inst

Reacties

nieuwe versie 1.2.35

nieuwe versie 1.2.25.1011.

nieuwe versie 1.1.97

nieuwe versie 1.1.93

nieuwe versie 1.1.86

nieuwe versie 1.1.85

nieuwe versie 1.1.73

nieuwe versie 1.1.71

nieuwe versie 1.1.64

nieuwe versie 1.1.62

Pagina's