foobar2000

Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (152 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

foobar2000 is een uitstekende, zeer uitgebreide muziekspeler die bijna alle bestandsindelingen afspeelt en weinig geheugen gebruikt. Het programma heeft ook een tag editor om titelgegevens te bewerken en de mogelijkheid om playlists te maken. foobar2000 haalt titels van cd's op bij Freedb en kan eveneens muziek converteren. Er zijn versies voor Windows, Android en iOS.

foobar2000 heeft een heel eenvoudige, kale interface. Bijna Spartaans, maar daardoor is het wel een zeer snelle audiospeler die bijna meteen start met afspelen als u een audiobestand wilt beluisteren (in tegenstelling tot enkele andere, bekende mediaspelers - wilt u liever meer toeters en bellen, kijk dan bij andere audiospelers).


foobar2000 veelzijdig maar eenvoudig

De volgende muziekbestanden kan foobar2000 afspelen:
MP1, MP2, MP3, MP4, MPC, AAC, Ogg Vorbis, FLAC/Ogg FLAC, WavPack, WAV, AIFF, AU, SND, WMA en CDDA. Ook kunnen Windows Media en RTSP streams afgespeeld worden.

Ook kan foobar2000 bestanden converteren naar een ander audio-formaat en cd's rippen. Verder kun je tags toevoegen en bewerken en tracks normaliseren met ReplayGain.

foobar2000 is een no-nonsens lichtgewicht muziekspeler voor iedereen die puur van muziek houdt en niet te veel extra foefjes wil. Behalve voor Windows is foobar2000 ook beschikbaar voor Android, iOS en Windows Mobile.

DL

Website producent: 
Hulp en ondersteuning: 
Deel deze download: 

Reacties

@Wim
Je hebt gelijk, we hebben er weer 1.6.0 van gemaakt (waar de meeste verbeteringen toch in zaten)

Versie 1.6.1 is nog in beta, beta 3 momenteel. Ik zou dus nog even wachten.

Nieuwe versie 1.6.

nieuwe versie 1.5.5.

@Wim foobar is een uitstekende speler ik gebruik het al jaren. Zit ik met de koptelefoon op muziek te luisteren is er een verschil tussen het geluid wat VLC weergeeft en het volume van Foobar. Bij VLC kun je de muziek gewoon wat harder afspelen. Er is ook geen extensie voor foobar die er voor zorgt dat het volume wat hoger kan.

@ Rob V
Hoe hard wil jij het dan hebben? Ik heb die opmerking al eens eerder gelezen, maar als ik de volumeknop open zet heb ik binnen een paar minuten gegarandeerd de politie voor mijn deur staan.

Prima speler. Alleen jammer dat je de muziek niet wat harder kunt afspelen. Dit kan in VLC wel daar kun je de muziek luider afspelen.

Redelijk. Maar crasht iets te vaak. Vooral als er notificaties van andere apps binnenkomen. Wanneer maken ze foobar2000 een keer crash-vrij?

Hartelijk dank voor je reactie Anoniem, maar je beschrijft de handelingen voor de pc versie. Ik wou graag weten hoe dat in zijn werk gaat betreffende de mobiele app.

Met Foobar2000 internetradio.
Start Foobar, open File, open Add Location, type of paste de streaming-file-path, click OK. Als de ingetikte of ge-paste info juist is, begint de internetradio te spelen. Ik zou ook wel even andere column-typen kiezen.
Als je Foobaar beeindigt en weer opnieuw start, is die radio nog aanwezig. Je kan echter beter even Save Playlist doen.
Het grote probleem is om de korrekte internet-radio streaming path te vinden. In de geinstalleerde versie van RadioSure kan je die heel eenvoudig vinden en kopiëren (maar pas op, er zijn de laatste tijd wel heel vreemde dingen gebeurd op de site van RadioSure). Er zijn ook via andere sites (Shourcast, Radionomy, etc.) grote databases van internetradio te vinden, de kunst is om bij de gekozen internetradio de juiste streaming-info eruit te halen.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
f_ankrijk