foobar2000

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

foobar2000 is een uitstekende, zeer uitgebreide muziekspeler die bijna alle bestandsindelingen afspeelt en weinig geheugen gebruikt. Het programma heeft ook een tag editor om titelgegevens te bewerken en de mogelijkheid om playlists te maken. foobar2000 haalt titels van cd's op bij Freedb en kan eveneens muziek converteren. Er zijn versies voor Windows, Android en iOS.

foobar2000 heeft een heel eenvoudige, kale interface. Bijna Spartaans, maar daardoor is het wel een zeer snelle audiospeler die bijna meteen start met afspelen als je een audiobestand wilt beluisteren (in tegenstelling tot enkele andere, bekende mediaspelers - wil je liever meer toeters en bellen, kijk dan bij andere audiospelers).


foobar2000 veelzijdig maar eenvoudig

De volgende muziekbestanden kan foobar2000 afspelen:
MP1, MP2, MP3, MP4, MPC, AAC, Ogg Vorbis, FLAC/Ogg FLAC, WavPack, WAV, AIFF, AU, SND, WMA en CDDA. Ook kunnen Windows Media en RTSP streams afgespeeld worden.

Verder kan foobar2000 bestanden converteren naar een ander audio-formaat en cd's rippen. Verder kun je tags toevoegen en bewerken en tracks normaliseren met ReplayGain.

foobar2000 is een no-nonsens lichtgewicht muziekspeler voor iedereen die puur van muziek houdt en niet te veel extra foefjes wil. Behalve voor Windows is foobar2000 ook beschikbaar voor Android en iOS.

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

nieuwe versie 2.1

Fijne veelzijdige player.
Aanpassen van de interface (skin, vensterindeling e.d.) is helaas erg lastig.
Dat is het enige dat verbetering behoeft

nieuwe versie 1.6.11

nieuwe versie 1.6.7

nieuwe versie 1.6.6

Ik gebruik Foobar al zeker 10 jaar. Ik vind het een fijne speler, alleen er is 1 nadeel. Ik heb het vaker gehad dat mijn playlist opeens verdween. Dit kun je oplossen door telkens na wijzigingen in jouw playlist deze op te slaan.

nieuwe versie 1.6.2.

nieuwe versie 1.6.1

@Wim
Je hebt gelijk, we hebben er weer 1.6.0 van gemaakt (waar de meeste verbeteringen toch in zaten)

Versie 1.6.1 is nog in beta, beta 3 momenteel. Ik zou dus nog even wachten.

Pagina's