foobar2000

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (148 stemmen)
Actueel: 

15 juni 2018
foobar2000 1.3.19 is verschenen. Deze onderhoudsuitgave van de muziekspeler lost wat foutjes op. Versie 1.4 komt binnenkort uit en brengt diverse vernieuwingen en verbeteringen aan de interface, de voorkeuren en de conversie van muziek. Ook zijn de netwerkmogelijkheden uitgebreid, zijn er nieuwe icoontjes voor de audio-formaten en wordt WebM ondersteund.

Beschrijving: 

foobar2000 is een uitstekende, zeer uitgebreide muziekspeler die bijna alle bestandsindelingen afspeelt en weinig geheugen gebruikt. Het programma heeft ook een tag editor om titelgegevens te bewerken en de mogelijkheid om playlists te maken. foobar2000 haalt titels van cd's op bij Freedb en kan eveneens muziek converteren. Er zijn versies voor Windows, Android en iOS.

foobar2000 heeft een heel eenvoudige, kale interface. Bijna Spartaans, maar daardoor is het wel een zeer snelle audiospeler die bijna meteen start met afspelen als u een audiobestand wilt beluisteren (in tegenstelling tot enkele andere, bekende mediaspelers - wilt u liever meer toeters en bellen, kijk dan bij andere audiospelers).


foobar2000 veelzijdig maar eenvoudig

De volgende muziekbestanden kan foobar2000 afspelen:
MP1, MP2, MP3, MP4, MPC, AAC, Ogg Vorbis, FLAC/Ogg FLAC, WavPack, WAV, AIFF, AU, SND, WMA en CDDA. Ook kunnen Windows Media en RTSP streams afgespeeld worden.

Ook kan foobar2000 bestanden converteren naar een ander audio-formaat en cd's rippen. Verder kun je tags toevoegen en bewerken en tracks normaliseren met ReplayGain.

foobar2000 is een no-nonsens lichtgewicht muziekspeler voor iedereen die puur van muziek houdt en niet te veel extra foefjes wil. Behalve voor Windows is foobar2000 ook beschikbaar voor Android, iOS en Windows Mobile.

Categorie: 
Muziekspeler
Versienummer: 
1.3.19
Laatst gewijzigd: 
15 juni 2018
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

Download foobar2000
(klik onder Latest stable version op Download foobar2000)

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 

Reacties

Foobar en VLC willen tegenwoordig, tot mijn verbazing, geen audio cd's herkennen/afspelen op de PC. Zeer teleurstellend.
Windows Media Player en 1By1 (met een invoegtoepassing van BASS) kunnen dat wel. Windows Media Player zelfs met vermelding van de playlist, dat had ik niet gedacht van een MS-produkt !!
Weet iemand of er, geluidstechnisch perfekte, CD-afspelers zijn ?

Ik kan de de laatste versie van Foobar, 1.3.16, niet openen op Windows 10. Dit is me nog nooit overkomen, gebruik al jaren met grote tevredenheid Foobar. Weet iemand hier een oplossing voor of heeft iemand last van ditzelfde euvel?

Programma wordt bij installatie direct door Norton verwijderd

Norton er af gooien, is beter. Windows 10 geeft voldoende bescherming

Hoe zet je mp3 op foobar iphone app?

De ios versie heb je niets aan. Je kan geeneens mp3 bestanden naar Document map kopieren omdat die hele map niet in verkenner zichtbaar is en ik weiger itunes.

Hoe zit dat met de iOS versie? Doe je gewoon mp3 in mappen slepen zoals bij elke mp3-speler? En zo ja, welke map?

FLAC klinkt beter en rustiger als met VLC. overigens ook een fijne speler, Aanrader voor puur geluid.

Helemaal mee eens Foobar kan je naar eigen behoefte aanspassen.

Uitstekende software om je muziekcollectie te beheren en af te spelen.
Ik heb in der loop der jaren diverse mediaspelers uitgeprobeerd en getest op gebruiksgemak en bewezen werkzaamheid.
Een programma als foobar download je niet voor het visuele aspect, het is een 'no-nonsense' programmaatje wat doet waar het voor bedoelt is nm. muziek afspelen
en dat laatste doet het prima de geluidskwaliteit is zeer goed te noemen.
En daar is het mij om te doen, ik heb een muziekcollectie van 800 GB in FLAC formaat en die wil ik zo zuiver mogelijk kunnen beluisteren.

Bij andere mediaplayers zoals b.v een Winamp wordt ik overladen met een scala aan ''toeters en bellen'' terwijl daar waar het eigenlijk om gaat nml. de kwaliteit van het geluid
niet dat niveau heeft als dat van een foobar.
Daarbij ik heb al mij muziek keurig in mappen gerangschikt klassiek, house, rock enz. foobar laat bij het importeren naar zijn eigen speellijst alles keurig in tact.Winamp en ook de overige spelers gooien alles doorelkaar
nog even ‘’gestoeid’’ met de instellingen maar ik krijg het niet zoals als ik het wil hebben.

foobar start meteen op, speelt cue bestanden af en beschikt over nog een aantal 'ter zake doende opties'

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grieken_and