Clementine

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Clementine is een zeer uitgebreide open source muziekspeler die gebaseerd is op het onder Linux bekende Amarok. Clementine is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux en kan zowel lokale als online muziek afspelen. Zo is er ondersteuning voor onder andere Spotify, Last.fm, SoundCloud en online opslagdiensten als DropBox, OneDrive en Google Drive. Ook muziek converteren is mogelijk met Clementine.

Clementine kan audio-cd's, muziek op je pc en externe harde schijf en online muziek afspelen en geeft informatie over artiesten en nummers. Natuurlijk kunnen ook albumhoezen opgehaald worden. Online diensten die ondersteund worden zijn onder andere:
Spotify, Last.fm, SomaFM, Magnatune, Jamendo, SKY.fm, JAZZRADIO.com, ROCKRADIO.com, Soundcloud, Icecast en Subsonic. Ook muziek op Google Drive, DropBox, OneDrive en Box accounts kan afgespeeld worden.

Verder kan Clementine podcasts ophalen, radiostreams afspelen, tags beheren, muziek converteren naar andere formaten en afspeellijsten importeren. Nadeel is dat het beheer van externe apparaten als iPod, MTP en USB alleen goed werkt onder Linux en macOS, maar niet onder Windows. Ook met iPhone en iPad kan Clementine niet goed overweg.

Clementine is een veelzijdige audiospeler die het vooral moet hebben van zijn uitgebreide ondersteuning van online muziekdiensten. Een aardig alternatief voor de bekende muziekspelers - dat bovendien op alle platformen draait. Ook is er een Android-app om Clementine op afstand te bedienen.

Inst

Reacties

Ik heb clementine aan mijn dropbox gekoppeld en wat denk je......er gebeurt helemaal niks.....Kan iemand mij uitleggen wat ik niet goed doe.

Your GStreamer installation is missing a plug-in. Deze foutmelding komt bij elke mp3 file. Clementine speelt helaas niet terwijl ik toch versie 1.3.1 voor Windows geïnstalleerd heb.

Het was even wennen waar en welk knoppen ik moest hebben. Ik heb alle muziek op een NAS staan. Maar nadat ik het in de smiezen had, loopt dit programma als een trein.

dat moet niet zo moeilijk zijn. doet men al jaren. meeste muziek is te vinden op torrent. komt geen spotify rippen aan te pas.

hoe krijg ik mp3 op iphone? of ben ik beperkt tot spotify en youtube wat muziek betreft?

Heb deze van mijn pc verwijdert.
Geregeld speelt deze zonder te vragen het zelfde liedjes af dat heel irriterend.

Dat lijkt mij hoe dan ook illegaal...

Kun je hier muziek van Spotify mee rippen? Omdat het staat onder 'Gratis muziek downloaden'.

Anders een andere optie om Spotify te rippen?

Bedankt!