Adaware antivirus

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Adaware antivirus is de herziene versie van de vroeger bekende anti-spyware software uit Zweden. Adaware verwijdert allerlei vervelende spyware en virussen van je pc. Ook biedt de gratis versie nu real time bescherming tegen malware en automatische updates. 

Adaware is al jarenlang een bekende naam onder anti-spyware programma's. Sinds de laatste versies is Adaware echter een totaalpakket geworden dat bescherming biedt tegen spyware en virussen. Ook is Adaware niet alleen meer een on demand scanner, maar geeft de software nu ook continue bescherming tegen allerlei malware. Handig is dat als je al een andere virusscanner hebt je kunt kiezen om Adaware als tweede beschermingslaag te installeren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De updates van Adaware zijn gratis en automatisch. De protectie is uitgebreid met anti-rootkit. Verder heeft Adaware antivirus downloadbescherming, een sandbox om potentiële malware eerst virtueel te analyseren en een gaming mode.

Sinds Adaware antivirus 10 is het programma weer een stuk sneller geworden dan vorige versies die steeds trager en logger werden. Ook is  het programma geëvolueerd van een spywareverwijderaar tot een beveiligingspakket dat beschermt tegen spyware, virussen en andere malware.

Adaware is in 2011 opgekocht door een investeringsfonds dat banden heeft met duistere marketingbedrijven. Is Adaware nog wel te vertrouwen, vraagt The Register zich af

Inst

Reacties

Nou, redactie en bezoekers, deze software lijkt redelijk zwaar corrupt hoor: In de 'Web Companion'-sectie is een SSL-kraker geïnstalleerd voor jouw gecodeerde zoekopdrachten (HTTPS) en mailverkeer: Komodia SSL Digester. Dat is meer dan zomaar wat onschuldige bloatware.
Voorts is dit scannerbedrijf voor virussen etc. nu in Canada gevestigd en eigendom van Solaria Private Equity Fund. Daarenboven is hun software érg moeilijk compleet te verwijderen, zoals blijkt uit het volgende filmpje (lees ook de commentaarthread daar): https://www.youtube....
Wat denken jullie ervan ???

Dit is een slecht antivirus programma
Installeren duurt lang
Vergeleken met andere virus programma duurt een volledige scan erg lang
Heb het programma vewijderd

Heb het als 2de beschermings laag er op gezet,geen probleem..
Maar kan het niet gebruiken want ik moet de definitie bestanden downloaden en dat loopt halverwege vast.
Iets verhinderd de update en als ik die niet heb kan ik het niet gebruiken.
Heb het meerdere malen geprobeerd helaas elke keer stopt hij en zegt probeer het later nog eens.
Wat is de oplossing hier voor?

Kan de nwe versie niet downloaden, reden; Error:couldn`t get server web installer info.
Dit zowel gisteren en vandaag.

Lavasoft heeft een nieuwe versie van Adaware antivirus free 12.1.856.11526. Zie http://www.majorgeek....

De nieuwe versie van Adaware Antivirus is een verbetering, behalve de nieuwe look en het nieuwe logo: wat mij betreft aartslelijk.

De bekende test site van virusscanners - https://www.av-compa... - heeft een round up van wat in heel 2016 de betere virusscanners waren.. daar komt ad-aware helemaal niet in voor... voor degenen die het willen lezen > https://www.av-compa... of direct als het werkt> https://www.av-compa...

Mooi dat Avira als keuze van het jaar eruit komt! - en de gratis versie van Avira gebruikt dezelfde scan engine als de betaalde ..alleen wat minder toeters en bellen dan de betaalde versie, maar dat los je wel op met malwarebytes free ernaast en bv adw cleaner...!

Ze zeggen dat deze nieuwe ad ware 12 sneller is,
Totaal niets van te merken
Vertraagd de computer

Je kan dan beter kiezen voor Bitdefender free 2016 ipv Adaware die ook de BD engine gebruikt, BD free AV is nu finaal uitgekomen.

heb je recente bewijzen? De negatieve berichten over de marketingbedrijf UpClick zijn van een aantal jaren geleden.

Pagina's