ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.6 (422 stemmen)
Actueel: 

19 september 2018
ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 15.3.064.17729 is uitgebracht. Wijzigingen in deze uitgave zijn nog niet bekendgemaakt.

Beschrijving: 

ZoneAlarm is de bekendste gratis firewall, die geroemd wordt om zijn gebruikersvriendelijkheid. De meldingen die ZoneAlarm geeft zijn duidelijk en u kunt altijd meer informatie opzoeken op de site van Zone Labs. Sinds 2012 biedt ZoneAlarm gratis geïntegreerde anti-virus aan, maar u kunt ook kiezen voor alleen de firewall.

ZoneAlarm Free Firewall beveiligt uw pc afdoende: normaal gesproken heeft u de betaalde versie niet nodig als thuisgebruiker. ZoneAlarm houdt alle ingaande en uitgaande verkeer in de gaten en heeft een knop waarmee u in een keer alle internetverkeer kunt blokkeren (bij geval van onraad).

Sinds 2012 kunt u behalve de gratis firewall ook kiezen voor ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, waarin anti-virus en anti-spyware geïntegreerd zijn. Dit kan een aantrekkelijke combinatie zijn, alleen is het lang geleden dat de anti-malware component van ZoneAlarm getest is door onafhankelijke instanties. Of de beveiliging van ZoneAlarm Antivirus voldoende niveau heeft moet dus nog blijken.

De bescherming die ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall is wel vrij uitgebreid met behalve firewall en anti-malware ook anti-phishing, identiteitsbescherming (waarvoor je je eerst gratis dient te registreren) en 5 GB beveiligde online backup. Als de virusbescherming goed blijkt te zijn kan dit een interessant product zijn.

Categorie: 
Firewall + Anti-virus
Versienummer: 
15.3.064.17729
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Engels
Download: 

Kies of u alleen de firewall wilt of ook geïntegreerde anti-virus (als u al een virusscanner heeft moet u alleen de firewall nemen):

Download ZoneAlarm Free Firewall via de producent

Download ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall via de producent

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Als u de - niet direct noodzakelijke - browser Security Toolbar van ZoneAlarm niet wilt moet u goed opletten tijdens de installatie. We laten het zien voor de Firewall (1) en voor Antivirus + Firewall (2).

1. ZoneAlarm Firewall
Zet een vinkje bij Customize your installation, klik Next en haal in het volgende scherm de vinkjes bij Install ZoneAlarm Security Toolbar en Set my default search weg.


Zet vinkje bij Customize your installation


Haal vinkjes weg bij Install ZoneAlarm Security Toolbar... en Set my default search...

2. ZoneAlarm Antivirus + Firewall

Bij ZoneAlarm Antivirus + Firewall moet u in het eerste scherm kiezen voor Custom Install en daarna de vinkjes weghalen als u de toolbar niet wilt.


Kies voor Custom Install en haal in het scherm daarna de vinkjes weg

Uitleg: 

Lees goed de informatie die ZoneAlarm Free geeft als programma's toestemming vragen om toegang tot internet te krijgen. In deze dialogen kunt u programma's blokkeren en goedkeuren. Doe dat met aandacht en zorg. En geef uw anti-virus programma (en hulpprogramma's daarvan, zoals updaters en mailscanners) ONBEPERKT toegang tot internet, anders functioneert het niet meer goed.

Deel deze download: 

Reacties

Na lange tijd heb ik Zonealarm free Antivirus + Firewall weer op mijn computer geïnstalleerd. Ik was eerst huiverig om deze te gebruiken afgaande de oude reacties,maar ben er tot nu toe erg tevreden over.Een proberen waard.

Oh ja heerlijk, weer allemaal vinkjes aan- of uitzetten (zie boven). Heb het allemaal ook gedaan.
Nu lekker Windows Defender: geen omkijken naar en ook na periodieke second opinion geen virus aangetroffen.
Bof ik even.

Ik moest Windows in de veilige modus gebruiken om die rotzooi weer kwijt te raken.
De firewall heeft een miezerig klein venster waarin je moet scrollen om een overzicht te krijgen, wat een misbaksel. Er zijn maar twee firewalls die de naam firewall verdienen en dat zijn Privatefirewall 7 en de Comodo firewall. De rest is shit.
Mijn advies: begin niet aan die rommel van Checkpoint. Ze proberen je ook nog als je even niet oplet Yahoo aan te smeren.

Gebruik al jaren de alleen de firewall werkt perfect.

je kan zonealarm + firewall alleen installeren met alle toeters en bellen, die checkpoint voorschrijft!
Wat niet gemeld wordt is dat op een slinkse manier ook Opera (webbrowser) wordt opgevoerd.
Het verwijderen moet gebeuren via Configuratiescherm anders heb je grote problemen zoals al eerder gemeld is.

Nooit aan beginnen !!!!

Voor je zonealarm gaat downloaden, google eerst eens op zonealarm problemen, of zonealarm search . Als je hierna nog besluit om dit programma te gebruiken, eigen risico !! ADVIES : NIET DOEN !!!!!!!!! Ik heb zelf ondervonden hoeveel problemen alles wat maar met zonealarm (leverancier Checkpoint) te maken heeft je kan geven. Ik ben 2 weken lang intensief bezig geweest om deze rotzooi van mijn pc te halen. Notabene is onlangs uit tests gebleken dat een andere firewall dan die van windows nauwelijks tot niets beter werken !.

Als je het advies volgt en de vinkjes weghaalt, of eigenlijk niet áán vinkt in de laatste versie, dan wordt de installatie geblokkeerd! Dus is ZA niet te installeren zonder dat je akkoord gaat met de installatie van de toolbar en de zoekmachine die je helemaal niet nodig hebt. Tenminste, mij lukt het niet en krijg dan een melding dat je "agree" alleen mag aanklikken als je eerst de twee settings aanzet. Misschien verwijderen van gratissoftware, nu het niet meer echt gratis is.....

Vroeger ZA veel gebruikt. Ben nu weer terug en flink geschrokken. Onoverzichtelijk en wat ik graag wil kan niet. Een securityproduct dat een toolbar probeert aan te smeren is trouwens volledig ongeloofwaardig. Dag ZA!

Waarom wordt er ongevraagd € 77'95 afgeschreven van mijn creditcard.
Zonealarm. Wat is dit voor een oplichterij.?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oosten_ijk