ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

Actueel: 

24 januari 2017
ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 15.159.17147 is uitgebracht. Deze uitgave lost een probleem op. Bij de vorige versie is anti-phishing voor Google Chrome ingevoerd.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.6 (411 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

ZoneAlarm is de bekendste gratis firewall, die geroemd wordt om zijn gebruikersvriendelijkheid. De meldingen die ZoneAlarm geeft zijn duidelijk en u kunt altijd meer informatie opzoeken op de site van Zone Labs. Sinds 2012 biedt ZoneAlarm gratis geïntegreerde anti-virus aan, maar u kunt ook kiezen voor alleen de firewall.

ZoneAlarm Free Firewall beveiligt uw pc afdoende: normaal gesproken heeft u de betaalde versie niet nodig als thuisgebruiker. ZoneAlarm houdt alle ingaande en uitgaande verkeer in de gaten en heeft een knop waarmee u in een keer alle internetverkeer kunt blokkeren (bij geval van onraad).

Sinds 2012 kunt u behalve de gratis firewall ook kiezen voor ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, waarin anti-virus en anti-spyware geïntegreerd zijn. Dit kan een aantrekkelijke combinatie zijn, alleen is het lang geleden dat de anti-malware component van ZoneAlarm getest is door onafhankelijke instanties. Of de beveiliging van ZoneAlarm Antivirus voldoende niveau heeft moet dus nog blijken.

De bescherming die ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall is wel vrij uitgebreid met behalve firewall en anti-malware ook anti-phishing, identiteitsbescherming (waarvoor je je eerst gratis dient te registreren) en 5 GB beveiligde online backup. Als de virusbescherming goed blijkt te zijn kan dit een interessant product zijn.

Categorie: 
Firewall + Anti-virus
Versienummer: 
15.159.17147
Laatst gewijzigd: 
24 januari 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Engels
Download: 

Kies of u alleen de firewall wilt of ook geïntegreerde anti-virus (als u al een virusscanner heeft moet u alleen de firewall nemen):

Download ZoneAlarm Free Firewall via de producent

Download ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall via de producent
(klik op Free Download)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Als u de - niet direct noodzakelijke - browser Security Toolbar van ZoneAlarm niet wilt moet u goed opletten tijdens de installatie. We laten het zien voor de Firewall (1) en voor Antivirus + Firewall (2).

1. ZoneAlarm Firewall
Zet een vinkje bij Customize your installation, klik Next en haal in het volgende scherm de vinkjes bij Install ZoneAlarm Security Toolbar en Set my default search weg.


Zet vinkje bij Customize your installation


Haal vinkjes weg bij Install ZoneAlarm Security Toolbar... en Set my default search...

2. ZoneAlarm Antivirus + Firewall

Bij ZoneAlarm Antivirus + Firewall moet u in het eerste scherm kiezen voor Custom Install en daarna de vinkjes weghalen als u de toolbar niet wilt.


Kies voor Custom Install en haal in het scherm daarna de vinkjes weg

Uitleg: 

Lees goed de informatie die ZoneAlarm Free geeft als programma's toestemming vragen om toegang tot internet te krijgen. In deze dialogen kunt u programma's blokkeren en goedkeuren. Doe dat met aandacht en zorg. En geef uw anti-virus programma (en hulpprogramma's daarvan, zoals updaters en mailscanners) ONBEPERKT toegang tot internet, anders functioneert het niet meer goed.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Gebruik al jaren de alleen de firewall werkt perfect.

je kan zonealarm + firewall alleen installeren met alle toeters en bellen, die checkpoint voorschrijft!
Wat niet gemeld wordt is dat op een slinkse manier ook Opera (webbrowser) wordt opgevoerd.
Het verwijderen moet gebeuren via Configuratiescherm anders heb je grote problemen zoals al eerder gemeld is.

Nooit aan beginnen !!!!

Voor je zonealarm gaat downloaden, google eerst eens op zonealarm problemen, of zonealarm search . Als je hierna nog besluit om dit programma te gebruiken, eigen risico !! ADVIES : NIET DOEN !!!!!!!!! Ik heb zelf ondervonden hoeveel problemen alles wat maar met zonealarm (leverancier Checkpoint) te maken heeft je kan geven. Ik ben 2 weken lang intensief bezig geweest om deze rotzooi van mijn pc te halen. Notabene is onlangs uit tests gebleken dat een andere firewall dan die van windows nauwelijks tot niets beter werken !.

Als je het advies volgt en de vinkjes weghaalt, of eigenlijk niet áán vinkt in de laatste versie, dan wordt de installatie geblokkeerd! Dus is ZA niet te installeren zonder dat je akkoord gaat met de installatie van de toolbar en de zoekmachine die je helemaal niet nodig hebt. Tenminste, mij lukt het niet en krijg dan een melding dat je "agree" alleen mag aanklikken als je eerst de twee settings aanzet. Misschien verwijderen van gratissoftware, nu het niet meer echt gratis is.....

Vroeger ZA veel gebruikt. Ben nu weer terug en flink geschrokken. Onoverzichtelijk en wat ik graag wil kan niet. Een securityproduct dat een toolbar probeert aan te smeren is trouwens volledig ongeloofwaardig. Dag ZA!

Waarom wordt er ongevraagd € 77'95 afgeschreven van mijn creditcard.
Zonealarm. Wat is dit voor een oplichterij.?

Hoe komen ze aan de gegevens van je credit card dan?! Wel goed blijven opletten hè dan kom je namelijk ook niet voor dit soort problemen te staan. Deze site heeft er uiteraard helemaal niets mee van doen. Hier gaat het alleen om GRATIS software en dan zou je dus nooit ergens voor hoeven betalen tenzij je de betaalde versie hebt geïnstalleerd.

Voor klachten over ZoneAlarm moet je bij de producent zijn:
http://www.zonealarm...

Wij recenseren alleen de software.

Ik heb nu ZoneAlarm Pro versie 10.2.064.000 met licentie, dus een betaalde..
Waarom heb ik dat gedaan?? Nou heel eenvoudig..
Ik gebruik ZoneAlarm al vanaf 2000 en altijd de gratis versie.. Dit altijd met groot genoegen.. ZoneAlarm werkte tot 2010 goed samen met Symantec Norton Antivirus.. Zelfs zo goed dat ZoneAlarm mij aangaf dat ik Norton moest updaten..
Nadien is dat er niet meer, maar desalniettemin blijft in mijn ogen ZoneAlarm een zeer goede FW..
Ik betaal er nu voor en dat geeft mij meer ruimte om alles naar mijn hand te zetten..
Verwijderen van ZoneAlarm is eigenlijk niet zo moeilijk, maar je moet wel geduld hebben.. Is dat gek soms?? Nee toch want ook de meeste Virusbewakers zijn moeilijk te verwijderen.. Je kan dan het makkelijkst het programma Revo Uninstaller Pro gebruiken bijvoorbeeld.. Trouwens je kan beter altijd zo een uninstaller gebruiken.. Blijft er ook geen troep meer achter op je pc..
ZoneAlarm die ik nu gebruik word momenteel door twee anderen ook gebruikt.. Zo deel je de kosten ook en komt deze ook op een 14 euries te zitten per jaar..
Dit doe ik ook met Norton Antivirus ook door drie delen en dan komt de prijs ook op ongeveer 13 euries te liggen dus samen voor 26 euries heb je een zeer goede bewaking op je pc zitten.. Vanaf dat ik die twee op mijn pc heb staan ben ik en heb ik nooit geen virus, Trojaans, of wat voor misser op mijn pc gehad.. Ben zeker een zeer goede internetter die altijd zoekt naar programma's die gratis zijn en vaak kom je dan op sirtes terecht waar je ook troep mee op je pc kan krijgen.. Met ZoneAlarm ben je daarvan af.. Wat je ook doet.. Al de poorten zijn dicht behalve waar je mee bezig bent en die ook, volgens ZoneAlarm veilig is.. ZoneAlarm denkt zelf ook mee en dat is het unieke ervan.. Wat al bekent is vraagt hij niet naar.. Wat gevaarlijk blijkt blokkeert ie gewoon en verteld je dat ook..
Tja je moet wel lezen als ZoneAlarm wat aan je verstand wil peuteren.. Eens in de maand ga ik de lijst na welke opgeslagen is en haal alles eruit welke ik eenmalig in heb toegestemd.. Hou je de boel mooi op orde..
Je leest het.. Ik heb al bijna 13 jaar ervaring met ZoneAlarm en wil echt geen andere meer.. Als ik aan het internetten ben dan wil ik 100% zeker zijn dat ik goed beschermd ben.. Nou dat lees je hierboven dan ook.. Wat ik ook lees over troep, bagger, zo de prullenbak in, enz. daar lees ik overheen, want ik weet het wel beter..
Als je daadwerkelijk een probleem krijgt met je pc, doordat je gratis een Trojaan hebt gekregen, dan denk je maar weer terug aan dit bericht..
Ja de FW van Microsoft is ook goed, maar die beschermt je niet als er ongevraagd iets in je systeem overschreven word en dat doet ZoneAlarm wel..
Natuurlijk zijn er zoveel mensen, die er anders over denken en ook zoveel manieren om je pc te beschermen.. Gratis of niet.. Er is altijd wel wat op aan te merken, wat je ook gebruikt, maar uitingen dat ZoneAlarm niet goed werkt enz. die ervaring heb ik echt niet.. Anders was ik niet zo'n verknocht ZoneAlarm gebruiker gebleven..
ZoneAlarm een heel goede aanrader voor iedereen die in het begin een beetje geduld heeft voor de eigen instellingen.. Standaard instellingen worden dus automatisch geregeld dus....

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denema_ken