ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

ZoneAlarm was vroeger de bekendste gratis firewall, die eenvoudig in het gebruik was. Nu toch wat vergane glorie met onnodige extraatjes. Sinds 2012 biedt ZoneAlarm gratis geïntegreerde anti-virus aan, maar je kunt ook kiezen voor alleen de firewall.

ZoneAlarm Free Firewall beveiligt je pc afdoende: normaal gesproken heb je de betaalde versie niet nodig als thuisgebruiker (lees hier de verschillen tussen de gratis en betaalde versie). ZoneAlarm houdt alle ingaande en uitgaande verkeer in de gaten en heeft een knop waarmee je in een keer alle internetverkeer kunt blokkeren (bij geval van onraad).

Sinds 2012 kun je behalve de gratis firewall ook kiezen voor ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, waarin anti-virus en anti-spyware geïntegreerd zijn. De bescherming die ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall biedt behalve firewall en anti-malware ook anti-phishing en een jaar lang gratis identiteitsbescherming (waarvoor je je dient te registreren onder Mobility | Identity Protection, maar dit hoeft niet).

Inst

Uitleg: 

Lees goed de informatie die ZoneAlarm Free geeft als programma's toestemming vragen om toegang tot internet te krijgen. In deze dialogen kun je programma's blokkeren en goedkeuren. Doe dat met aandacht en zorg. En geef je anti-virus programma (en hulpprogramma's daarvan, zoals updaters en mailscanners) ONBEPERKT toegang tot internet, anders functioneert het niet meer goed.

Reacties

Oh ja heerlijk, weer allemaal vinkjes aan- of uitzetten (zie boven). Heb het allemaal ook gedaan.
Nu lekker Windows Defender: geen omkijken naar en ook na periodieke second opinion geen virus aangetroffen.
Bof ik even.

Na lange tijd heb ik Zonealarm free Antivirus + Firewall weer op mijn computer geïnstalleerd. Ik was eerst huiverig om deze te gebruiken afgaande de oude reacties,maar ben er tot nu toe erg tevreden over.Een proberen waard.

Ik moest Windows in de veilige modus gebruiken om die rotzooi weer kwijt te raken.
De firewall heeft een miezerig klein venster waarin je moet scrollen om een overzicht te krijgen, wat een misbaksel. Er zijn maar twee firewalls die de naam firewall verdienen en dat zijn Privatefirewall 7 en de Comodo firewall. De rest is shit.
Mijn advies: begin niet aan die rommel van Checkpoint. Ze proberen je ook nog als je even niet oplet Yahoo aan te smeren.

Gebruik al jaren de alleen de firewall werkt perfect.

je kan zonealarm + firewall alleen installeren met alle toeters en bellen, die checkpoint voorschrijft!
Wat niet gemeld wordt is dat op een slinkse manier ook Opera (webbrowser) wordt opgevoerd.
Het verwijderen moet gebeuren via Configuratiescherm anders heb je grote problemen zoals al eerder gemeld is.

Nee, ik spoor niet. Ik ga altijd met de auto!
Ga eerst je schoolgeld terughalen, stam+t knul.
Of ik iets schrijf en wát, dat maak ik helemaal zelf uit jochie, daar heb ik jouw toestemming niet voor nodig!

Nooit aan beginnen !!!!

Voor je zonealarm gaat downloaden, google eerst eens op zonealarm problemen, of zonealarm search . Als je hierna nog besluit om dit programma te gebruiken, eigen risico !! ADVIES : NIET DOEN !!!!!!!!! Ik heb zelf ondervonden hoeveel problemen alles wat maar met zonealarm (leverancier Checkpoint) te maken heeft je kan geven. Ik ben 2 weken lang intensief bezig geweest om deze rotzooi van mijn pc te halen. Notabene is onlangs uit tests gebleken dat een andere firewall dan die van windows nauwelijks tot niets beter werken !.

Als je het advies volgt en de vinkjes weghaalt, of eigenlijk niet áán vinkt in de laatste versie, dan wordt de installatie geblokkeerd! Dus is ZA niet te installeren zonder dat je akkoord gaat met de installatie van de toolbar en de zoekmachine die je helemaal niet nodig hebt. Tenminste, mij lukt het niet en krijg dan een melding dat je "agree" alleen mag aanklikken als je eerst de twee settings aanzet. Misschien verwijderen van gratissoftware, nu het niet meer echt gratis is.....

Hoe komen ze aan de gegevens van je credit card dan?! Wel goed blijven opletten hè dan kom je namelijk ook niet voor dit soort problemen te staan. Deze site heeft er uiteraard helemaal niets mee van doen. Hier gaat het alleen om GRATIS software en dan zou je dus nooit ergens voor hoeven betalen tenzij je de betaalde versie hebt geïnstalleerd.

Pagina's