Windows Defender Antivirus

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (72 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Windows Defender Antivirus is de standaard ingebouwde virusscanner in Windows 10 en 8.1. Als je geen andere anti-virus hebt dan staat Windows Defender automatisch ingeschakeld. De bescherming is behoorlijk goed, zo blijkt uit tests. Voordeel van Windows Defender is dat die al met je computer meegeleverd wordt en dat je er geen omkijken naar hebt.

Er was een tijd dat de geboden bescherming van Microsoft Security Essentials (anti-virus voor Windows 7) en Windows Defender tegenviel, maar de laatste tijd scoren Microsofts virusscanners weer goed in tests van onafhankelijke instituten. Een goede (gratis) virusscanner hoef je dus niet per se meer te downloaden, die staat al geïnstalleerd op je Windows 10 of 8.1 pc.

Want op elke nieuwe pc met Windows 10 of 8.1 staat standaard Windows Defender. Als je geen andere virusscanner installeert ben je dus toch al beschermd. En ook als je je eigen anti-virus product verwijdert wordt Windows Defender automatisch weer ingeschakeld.

Je kunt dit controleren in Windows onder Instellingen | Bijwerken en beveiliging - Windows Defender-beveiligingscentrum openen. Als er een groen vinkje staat bij Virus- en bedreigingsbeveiliging dan staat Windows Defender Antivirus aan.


Windows Defender in Windows 10, in Windows 8.1 ziet het er zo uit

Windows Defender wordt automatisch bijgewerkt via Windows Update. Ook worden bijna dagelijks nieuwe virusdefinities via Windows Update binnengehaald. Regelmatig zullen automatische scans worden uitgevoerd om je pc te beschermen. In het Windows Defender-beveiligingscentrum onder Virus- en bedreigingsbeveiliging (schildje) kun je handmatig een scan uitvoeren (Nu scannen). Door rechts te klikken op bestanden in Windows Verkenner kun je bestanden scannen met Scannen met Windows Defender...

Windows Defender Antivirus is geen slechte keus als virusscanner. De beveiliging is behoorlijk goed (hoewel er wel betere - ook gratis - anti-virus producten zijn) en je hebt geen gezeur dat - zoals bij veel andere gratis virusscanners - allerlei onnodige extraatjes worden aangeboden. Bovendien heb je geen omkijken naar Windows Defender. Voor niet gevorderde computergebruikers zeker een aanrader.

DL

Deel deze download: 

Reacties

Syshardener van Novirusthanks heeft volgens mij een fout. Als je een funktie aanvinkt werkt dat. Als je hem weer uitvinkt wordt soms die funktie niet terug gezet. Dat is heel ergerlijk. Ik zou die Syshardener dus maar niet gebruiken, want je eindigt in chaos. Bovendien is ie al lang niet meer veranderd/bijgewerkt. OSArmor van Novirusthanks lijkt wel nog bruikbaar, die is ook redelijk recent aangepast.
HardConfigurator en ConfigureDefender van Andyfull lijken wel nog bij de tijd, die zijn recentelijk bijgewerkt.

Als je het meeste uit Windows Defender wilt halen, gebruik dan ConfigureDefender (https://github.com/A...). Open ConfigureDefender, klik op de "HIGH" knop, sluit ConfigureDefender en restart Windows. Dit is een portable tool die je dus niet hoeft te installeren. Let wel op welke versie! Je hebt voor 64-bit en 32-bit. ConfigureDefender_x64.exe en ConfigureDefender_x86.exe. Daarnaast zou ik ook nog eens SysHardener gebruiken (https://www.novirust...). Dit is een portable tool die je Windows instellingen kan verharden (om beveiliging verbeteren). Deze twee tools worden door best veel mensen die veel met computer -en internet beveiliging bezig zijn gebruikt.

Ik gebruik nu een jaar Windows Defender op Windows 10 tot grote tevredenheid, sinds een paar weken kan ik echter niet internetten als ik een volledige scan of een aangepaste scan doe, want dan staat mijn processor op 100% (bij een snelle scan heb ik er geen last van). Weet iemand hoe dit zou kunnen komen, vooral omdat ik hier 4 weken geleden geen last van had.

naar aanleiding van het artikel om eens zonder een virusscanner maar dus wel met Defender je pc/laptop te beveiligen ivm. mogelijke problemen met Windows 10 of andere programma's, heb ik dus Avast verwijderd ...
Aanleiding was (volgens mij na een update vd virusdefinities van Avast) dat alles traag ging, vooral Firefox en Thunderbird, maar ook GoogleChrome ...
Resultaat was dat alles weer snel(ler) werkte!!
Wel heb ik Defender meteen z'n definities handmatig geupdate, die stond nog op 3 jaar terug :)
Bedankt voor de tip!

Meerdere virusscanners naast elkaar 'bijten' elkaar verdient de toevoeging: als je een andere scanner installeert als bijv AVG, Bitdefender, Panda etc dan doe je dat automatisch als tweede scanner op Windows 10. Dat verklaart dat Windows Defender wordt uitgeschakeld als je een andere scanner installeert. Dan bijten Windows Defender en de andere scanner elkaar dus niet, omdat Defender uit staat.

Allemaal wel leuk en aardig dat advies om Windows Defender te gebruiken, maar wat blijkt: het beschermt niet pro-actief. Het geeft wel een waarschuwing (die je maar net moet opvallen), maar dan staan de virussen al op je pc. Zo ben ik van Bitdefender en Panda gewend dat die pro-actief zijn. Je pc wordt benaderd en de bestanden worden meteen verwijderd. Met Windows had ik dus mooi ineens 2 backdoors op mijn pc. Kreeg een waarschuwing van Ziggo dat ik een nieuw mail-wachtwoord diende aan te maken omdat mijn account was gehackt. Dat laatste: de twee backdoors verzonden porno-advertenties vanaf mijn mailaccount. Kortom, Windows Defender gebruik ik niet meer. Op mijn grote laptop staat Bitdefender weer, op mijn kleine laptop Panda.

Naast Defender grbruik ik on demand
https://www.gratisso...
Zonder problemen de free version.

Je kunt een andere anti-virus programma installeren, maar dan wordt Windows Defender Anti-virus uitgeschakeld. Meerdere virusscanners naast elkaar 'bijten' elkaar.

Heb net een nieuwe Lenovo met Windows 10. De meegeïnstalleerde "Windows Defender Antivirus" lijkt mij oké, maar wel een beetje minimaal misschien... Is het mogelijk om naast de "Windows Defender Antivirus" nog een ander gratis antivirus-programma te installeren, zonder conflicten? Bijvoorbeeld "Bitdefender Antivirus Free Edition" of "Kaspersky Free"? Of een andere?

heb defender op laptop maar nu heb trojanse virus die niet door defender wordt gezien wel door malwarebytes defender toch niet zogoed als wordt beweert

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_itsland