AdwCleaner

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

AdwCleaner is een handig programmaatje dat heel veel adware, toolbars in Google Chrome, Microsoft Edge en Firefox, browser hijackers en andere potentieel ongewenste software (PUP) kan verwijderen van je pc. Tegen virussen beschermt AdwCleaner niet!

Veel gratis software biedt tegenwoordig helaas aan om allerlei onnodige extraatjes te installeren, zoals werkbalken in je browser, verandering van startpagina en andere adware (reclame software). Soms gebeurt dit zelfs ongevraagd en veel van deze ongewenste adware is moeilijk te verwijderen - zelfs door anti-spyware programma's.

AdwCleaner kan hier uitkomst bieden. Het programma verwijdert grondig en secuur heel veel browser werkbalken (toolbars), hijackers (veranderde startpagina), advertentie software/adware en andere potentially unwanted programs (PUP).

Klik op Scan en AdwCleaner gaat op je pc op zoek naar vervelende adware en toolbars. Na het zoeken krijg je onder alle tabbladen een overzicht met de status van je pc en de eventuele aanwezigheid van (restanten van) toolbars en adware in je browsers, in mappen en in het Windows Register. Als alles verwijderd kan worden klik je op Clean/Verwijderen. Als je items wilt behouden moet je hierbij het vinkje weghalen in de verschillende tabbladen.

AdwCleaner verwijdert ook onnodige toolbars van bijvoorbeeld gratis software als ZoneAlarm, PDF Creator, Ask en meer. Firefox, Microsoft Edge en Google Chrome worden hierop gecontroleerd. Let op dat de Uninstall-knop alleen bedoeld is om AdwCleaner zelf te verwijderen.

AdwCleaner heeft ook diverse opties om systeeminstellingen die vaak door malware worden aangetast, zoals: proxy, winsock, TCP/IP, firewall, IPsec, BITS queu en Internet Explorer- en Chrome-policies, te herstellen (resetten). Onder het Tools-menu kun je ook items in quarantaine beheren en de logbestanden bekijken.

AdwCleaner is een heel nuttig programmaatje om vervelende werkbalken en andere ongewenste adware te verwijderen. Virussen worden niet verwijderd met AdwCleaner en continue bescherming biedt het ook niet! Het is een pure on demand adware scanner. AdwCleaner is wel meer geschikt voor gevorderde gebruikers. In oktober 2016 is AdwCleaner overgenomen door Malwarebytes.

Inst

Reacties

Versie 8.3.2 is beschikbaar

nieuwe versie 8.3.0.

Versie 8.2.0. is verschenen.

Versie 8.0.5 is verschenen

@maup
Verder kijken dan mijn neus lang is, haaaa.
Ik ben van beroep ICter en weet waar ik het over heb.
Voor de duidelijkheid, ADWcleaner moet je goed configureren en dan laat hij staan wat er moet blijven staan.
Als je dat niet weet sorry, foutje.

Of lees ons berichtje bovenaan deze pagina bij Actueel:

23 juli 2019
AdwCleaner 7.4 is een update van de adware-verwijderaar die ook scant op voorgeïnstalleerde software of bloatware - vaak onnodige software (zoals trials van virusscanners, spelletjes, shop-software of programma's van de pc maker) die door pc-fabrikanten op nieuwe computers wordt gezet om nog een zakcentje bij te verdienen.
Deze software is geen malware benadrukt de producent van AdwCleaner, maar kan wel ergerlijk zijn. Daarom kun je deze voorgeïnstalleerde bloatware nu verwijderen met AdwCleaner 7.4. En als je per ongeluk iets weghaalt kun je een door AdwCleaner gemaakt herstelpunt terugzetten.

AdwCleaner zit ook als onderdeel in Malewarebytes, IOBIT wordt niet gezien als virus e.e. maar als "mogelijk ongewenst programma"PUP, dat gebeurt ook bij Ashampoo, Wise, Baidu, zie https://www.thewindo..., m.i is Malwarebytes nogal paranoide

Thx voor de info Mickey.

@Jos ,

Kort en bondig , lezen is ook een kunst .

@maup ,

Nog een aanvulling , wanneer er nieuwe versies zijn van Iobit , zoals Driverbooster controleer dan bij Malwarebytes en ADW of deze nog bij de uitsluitingslijst staan . Zo niet voeg ze opnieuw toe , anders wordt nog alles van Iobit verwijderd .

Pagina's