AdwCleaner

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (794 stemmen)
Actueel: 

27 september 2018
AdwCleaner 7.2.4 is verschenen. Deze update lost foutjes en een crash op en heeft automatische updates, zodat je niet steeds handmatig een nieuwe versie van AdwCleaner hoeft te downloaden.

Beschrijving: 

AdwCleaner is een handig programmaatje dat heel veel adware, toolbars in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome, browser hijackers en andere potentieel ongewenste software (PUP) kan verwijderen van uw pc. Tegen virussen beschermt AdwCleaner niet!

Veel gratis software biedt tegenwoordig helaas aan om allerlei onnodige extraatjes te installeren, zoals werkbalken in uw browser, verandering van startpagina en andere adware (reclame software). Soms gebeurt dit zelfs ongevraagd en veel van deze ongewenste adware is moeilijk te verwijderen - zelfs door anti-spyware programma's.

AdwCleaner kan hier uitkomst bieden. Het programma verwijdert grondig en secuur heel veel browser werkbalken (toolbars), hijackers (veranderde startpagina), advertentie software/adware en andere potentially unwanted programs (PUP).

Klik op Scan en AdwCleaner gaat op uw pc op zoek naar vervelende adware en toolbars. Na het zoeken krijgt u onder alle tabbladen een overzicht met de status van uw pc en de eventuele aanwezigheid van (restanten van) toolbars en adware in uw browsers, in mappen en in het Windows Register. Als alles verwijderd kan worden klikt u op Clean/Verwijderen. Als u items wilt behouden moet u hierbij het vinkje weghalen in de verschillende tabbladen.

AdwCleaner verwijdert ook onnodige toolbars van bijvoorbeeld gratis software als ZoneAlarm, PDF Creator, Ask en meer. Internet Explorer, Firefox en Google Chrome worden hierop gecontroleerd. Let op dat de Uninstall-knop alleen bedoeld is om AdwCleaner zelf te verwijderen.

AdwCleaner heeft ook diverse opties om systeeminstellingen die vaak door malware worden aangetast, zoals: proxy, winsock, TCP/IP, firewall, IPsec, BITS queu en Internet Explorer- en Chrome-policies, te herstellen (resetten). Onder het Tools-menu kunt u ook items in quarantaine beheren en de logbestanden bekijken.

AdwCleaner is een heel nuttig programmaatje om vervelende werkbalken en andere ongewenste adware te verwijderen. Virussen worden niet verwijderd met AdwCleaner en continue bescherming biedt het ook niet! Het is een pure on demand adware scanner. AdwCleaner is wel meer geschikt voor gevorderde gebruikers. In oktober 2016 is AdwCleaner overgenomen door Malwarebytes.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
7.2.4
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download AdwCleaner via de producent
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Installatie: 
Let op bij de installatie
Deel deze download: 

Reacties

wat GratisSoftware aanbiedt is een beta versie

Ik krijg via de producent versie 7.2.3.1 aangeboden

Ga je via de link "önderhoudsupdate" kom je wel bij de goede versie uit

ADWCleaner vindt nogal van nogal wat instellingen van SpywareBlaster en Spybot S&D Immunize dat het PUP's zijn en haalt die dus weg.
Als je SpywareBlaster en Spybot daarna opnieuw hun instellingen laat bijwerken, worden daarna door ADWCleaner weer precies dezelfde "fouten" gevonden. Dus oftewel ADWCleaner doet het fout of SpywareBlaster + SpyBot doen iets fout.
Wie o wie weet hier iets zinvols over, dus wie heeft het bij het rechte eind ?

7.2.2 is uit

Nwe versie net uit! 7,2.1.0

Is dit programma nuttig en aanvullend op het gebruik van Malwarebytes?

Deze "nieuwe" AdwCleaner ziet het complete programma Auslogics Disk Defrag (elders op deze webstek aanbevolen) als een "PUP.Optional".

dus lekker laten staan dat auslogics

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ederland