AdwCleaner

Actueel: 

1 december 2017
AdwCleaner 7.0.5 is uitgebracht. In deze kleine onderhoudsupdate is de database met herkende adware geactualiseerd.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (761 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

AdwCleaner is een handig programmaatje dat heel veel adware, toolbars in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome, browser hijackers en andere potentieel ongewenste software (PUP) kan verwijderen van uw pc. Tegen virussen beschermt AdwCleaner niet!

Veel gratis software biedt tegenwoordig helaas aan om allerlei onnodige extraatjes te installeren, zoals werkbalken in uw browser, verandering van startpagina en andere adware (reclame software). Soms gebeurt dit zelfs ongevraagd en veel van deze ongewenste adware is moeilijk te verwijderen - zelfs door anti-spyware programma's.

AdwCleaner kan hier uitkomst bieden. Het programma verwijdert grondig en secuur heel veel browser werkbalken (toolbars), hijackers (veranderde startpagina), advertentie software/adware en andere potentially unwanted programs (PUP).

Klik op Scan en AdwCleaner gaat op uw pc op zoek naar vervelende adware en toolbars. Na het zoeken krijgt u onder alle tabbladen een overzicht met de status van uw pc en de eventuele aanwezigheid van (restanten van) toolbars en adware in uw browsers, in mappen en in het Windows Register. Als alles verwijderd kan worden klikt u op Clean/Verwijderen. Als u items wilt behouden moet u hierbij het vinkje weghalen in de verschillende tabbladen.

AdwCleaner verwijdert ook onnodige toolbars van bijvoorbeeld gratis software als ZoneAlarm, PDF Creator, Ask en meer. Internet Explorer, Firefox en Google Chrome worden hierop gecontroleerd. Let op dat de Uninstall-knop alleen bedoeld is om AdwCleaner zelf te verwijderen.

AdwCleaner heeft ook diverse opties om systeeminstellingen die vaak door malware worden aangetast, zoals: proxy, winsock, TCP/IP, firewall, IPsec, BITS queu en Internet Explorer- en Chrome-policies, te herstellen (resetten). Onder het Tools-menu kunt u ook items in quarantaine beheren en de logbestanden bekijken.

AdwCleaner is een heel nuttig programmaatje om vervelende werkbalken en andere ongewenste adware te verwijderen. Virussen worden niet verwijderd met AdwCleaner en continue bescherming biedt het ook niet! Het is een pure on demand adware scanner. AdwCleaner is wel meer geschikt voor gevorderde gebruikers. In oktober 2016 is AdwCleaner overgenomen door Malwarebytes.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
7.0.5.0
Laatst gewijzigd: 
1 december 2017
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download AdwCleaner via de producent
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Installatie: 
Let op bij de installatie
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Super goed Adwcleaner gebruik hem vaak deze krijgt een 10

ik krijg melding dat cleaner adwcleaner is verouderd iedere dag klopt

En als het niet mocht lukken installeer dan Adware Removal Tool van TSA.

Soms kan het nodig zijn om AdwCleaner zelf op de juiste manier geheel te verwijderen.
AdwCleaner maakt bij de eerste keer uitvoeren zelf een map c:\AdwCleaner.

Er komen fouten voor betreffende het bestand sqlite3.dll in de map c:\AdwCleaner.
Verwijder in zo'n geval AdwCleaner via het menu File (Bestand), Uninstall.
Hierbij wordt het gedownloade AdwCleaner bestand en ook de map c:\AdwCleaner verwijderd.

Installeer daarna de meest recente AdwCleaner opnieuw.

Heb dan zoiets van (zie boven): paard achter de wagen spannen. Gebruik het al tijden niet meer en alles gaat goed.

Echt geweldig, dank je wel adw cleaner! Bing had mijn computer gegijzeld en het stoom kwam uit mijn oren, alles geprobeerd en heel internet afgestruind en eindelijk is het nu gelukt om die grafzerk van een programma van mijn pc af te krijgen. Big smile! Ik ga een abonnement op Malwarebites nemen, nogmaals dank!

Goh Man

Werd opeens van m'n pc afgehaald 2 dagen geleden.
Wss omdat ik niet de upgrade deed ofzo die al een paar dagen aanbevolen werd.
Echter toch raar dat ik 'm niet op mijn pc terug kan vinden.
Het zou juist andersom moeten zijn...

Verder verwijderd ie ook geen hardnekkige virussen heb ik de laatste tijd gemerkt.
Daarvoor is microsoft essentieels bijv. meer geschikt en verder heb ik een ad blocker geinstalleerd om ongewenst advertenties en mogelijke bijgaande virussen te weren.
Is net wat strakkere controle directer aan de deur dan zo'n scanprogramma als deze hier, alhoewel ik er wel een klein beetje rommel mee opgeruimd heb hoor.
Maar voelt meer als een kruimeldief eerlijk gezegd. No offense verder;)

AdwCleaner is ook niet gemaakt om hardnekkige virussen te verwijderen - alleen adware, potentially unwanted programs (PUPs), en browser hijackers. Om hardnekkige malware (virussen, spyware, rootkits, enz.) te verwijderen kun je beter Malwarebytes, Zemana, ESET Online Scanner, Kaspersky Virus Removal Tool en Kaspersky TDSS Killer gebruiken.

Haald tool bars weg, indien aanwezig, programma doet niet veel.

Ruimt geen virussen op.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
g_iekenland