Avast Free Antivirus

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (4328 stemmen)
Actueel: 

3 april 2018
Avast Free Antivirus 18.3 is verschenen. Deze onderhoudsuitgave zorgt ervoor dat Avast sneller opstart. Ook zijn fouten opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om uw pc te beschermen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts heeft Avast een SafeZone Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom:

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17 en 18: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
18.3.3860
Laatst gewijzigd: 
3 april 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie biedt meer functies zoals ransomwareschild, firewall, webcamschild en meer
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Lees eerst goed onze installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17 en 18!

Download Avast Free Antivirus via de producent

of

Download offline installatiebestand Avast Free Antivirus via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let goed op bij de installatie dat u het vinkje bij Google Chrome (of andere aanbiedingen) weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt. Kijk ook goed uit welke onderdelen van Avast u wilt installeren. Sommige moet u voor betalen en andere zijn wellicht niet nodig. Lees daarom goed onze installatie-instructies voor Avast!

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17 en 18: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Lees ook goed onze uitgebreide activatie/registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Privacy: 
Verzamelt/verkoopt algemene, geanonimiseerde gegevens

Avast verzamelt gegevens, waaronder bezochte websites, en deelt die - als het goed is geanonimiseerd - met derde partijen. Onderaan onze installatie-instructies kun je lezen hoe je die gegevensverzameling van Avast kunt beperken!

Deel deze download: 

Reacties

'Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn'.
De vernieuwde avast Secure Browser zou je nu wel kunnen overwegen.
Heeft Bankmodus, bescherming tegen fingerprinting, tegen fishing, tegen traceren, een AdBlocker en een afgeschermde modus.
Is op mijn systeem stukken sneller dan Firefox met add-ons AdBlock en Ghostery, wat een lamlendige browser is dat geworden. Eerst na 1 minuut gaat de schermvergroting werken.

Avast Free Antivirus 18.3 start helemaal niet sneller op, eerder langzamer.

moet zeggen, start bij mij beduidend sneller op, zelfs opvallend, en ben dan alles bij elkaar absoluut geen avast fan (meer).

Jarenlang een tevreden gebruiker geweest en voor een gratis virusscanner mag je als tegenprestatie best af en toe reclame zien. Maar met de jaren is dit steeds opdringeriger en misleidender geworden. Vandaag besloten Avast van mijn systeem te verwijderen en Kaspersky Free Antivirus te proberen.

Tips voor andere mensen die ook van virusscanner willen veranderen:
- Download eerst de setup van de antivirussoftware
- download en installeer Revo Uninstaller of Geek Uninstaller
- verbreek je internet-verbinding
- Gebruik Revo Uninstaller of Geek Uninstaller om avast! van je systeem te verwijderen. Als de vraag verschijnt "computer opnieuw opstarten" kies je voor nee, want je gaat eerst met Geek of Revo scannen op extra sporen van Avast! en die verwijderen. Pas als dat klaar is, kan je zelf je computer opnieuw opstarten.
- Wanneer je systeem opnieuw opstart, let erop dat je nog steeds geen verbinding hebt met internet
- Schoon je systeem op. Dat kan je met Windows Schijfopruiming en CCleaner doen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar PrivaZer.
- Open de setup-procedure van de nieuwe virusscanner en maak daarvoor verbinding met internet.

vandaag eerst avg antivirus geinstalleerd
dit verwijderd en toen total av geinstalleerd.

Wil kaspersky free antivirus installeren.

wat bedoel je met eerst set up antivirusssoftware downloaden?
hoe zet ik mijn internetverbinding uit?

avast vroeg zojuist computer opnieuw op te starten voor updates. Gedaan en ongevraagd stond google chrome als browser geinstalleerd.(wat ze trouwens vaak vragen). Daarbij deed mijn computer niets meer. Stroom eraf gedaan en na 5 min. weer aangedaan. Hij deed het weer gelukkig. Kortom avast word niet klantvriendellijker wellicht tijd voor een ander. toch jammer vond het altijd een fijn programma.

over weeg Norton de nummer 1 in virusscanners
ik heb Norton al jaren en nooit meer een virus gehad

Na installatie kan onder Instellingen -> Algemeen -> Slimme scan de optie "Scannen op prestatieproblemen" uitgezet worden. Er blijven dan nog 3 andere onderdelen over waarop dan nog steeds gescand wordt.

Als ik het goed begrijp, is bij "Scannen op prestatieproblemen" namelijk slechts de scan van Avast Cleanup Premium als onderdeel van Avast Free Antivirus gratis, maar is de uitkomst van het vervolgens gerapporteerde "probleem" hooguit telkens de vaststelling dat je computer enkele secondes sneller zou kunnen werken als je van de betaaloplossing van Avast Cleanup Premium gebruik maakt. Avast verzwijgt daarbij dat je computer niet in gevaar is en zet je op het verkeerde been over de vraag wat gratis is en wat niet.
Lijkt mij onnodig als je Avast Free Antivirus alleen hebt voor echte gevaren en niet voor marketing-pop-ups. Kortom, onnodig als je alleen qua scans het nuttige, gratis onderdeel wil en niet het overbodige, tijdrovende dat je schijnproblemen en -zorgen, maar echte kosten aanpraat.

degelijke tip, is inderdaad totaal overbodig en weeral een poging betalende software aan te bieden op een slinkse wijze. Je kan het beter uitvinken zoals je terecht opmerkt.

Ik lees op hun forum dat de laatste versie 17.9 nog vol met problemen zit.
BUGS !

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noo_wegen