Avast Free Antivirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat prima bescherming biedt. Je pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als je aan het internetten bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om je pc te beschermen als je mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming. De firewall in Avast is tegenwoordig voorbehouden aan de betaalde versie.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op je pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts is er Avast Secure Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom goed onze Installatie instructies.

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. Je kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Inst

Reacties

Avast er af gegooid. Ben er nu achter dat deze het systeem ontzettend vertraagt. Overgegaan op de windows beveiliging. Computer werkt nu weer aanmerkelijk sneller. Toch bedankt Avast voor vele gratis beschermingsjaren

In Avast is het tegenwoordig mogelijke alle reclame in het systeemvak uit te zetten. Uiteraard krijg je nog wel reclame en aanbiedingen wanner je de appa opent.

Is versie 23.9 , staat hier verkeerd

Ik gebruik sinds kort Windows defender aangezien Avast vele malen beter is dan Bit defender, waar zijn mijn pillen.

Over Avast. Sinds 2020 zijn er geen problemen meer bekend en die van daarvoor zijn opgelost. Ikzelf ben een tevreden gebruiker van Avast One essencieel. Geen problemen en zerolog beleid. Plus dat je gegevensverzameling in de app uit kan schakelen. Dit is een super goed beveiligings programma met gratis VPN.Aanbevelenswaardig!

Wij hebben hier vier jaar geleden al over bericht:
https://www.gratisso...
https://www.gratisso...
https://www.gratisso...

Lees ook het tabblad Privacy in de bespreking van Avast hierboven.

Microsoft en Google verzamelen trouwens ook de wereld aan gegevens van hun gebruikers. Voor betere privacy raden we dan een Linux-besturingssysteem aan. Dan heb je ook geen anti-virus nodig. En een andere zoekmachine dan Google.

Tien jaar terug hebben we een serie artikelen aan privacy besteed:
https://www.gratisso...

Misschien dat we die weer eens oppakken.

lekkere bedrijf, ze kopen al je data door, begrijp niet dat deze site nog deze viruscanner actief houd

Er is nieuwe software van Avast nl. Avast One antivirus. Zeer goede beveiliging en 5GB per week aan VPN data gratis. Is nog niet beschikbaar in Nederland, toch heb ik hem via Duitsland kunnen installeren en het werkt prima. Engelstalig en uitbreidbaarnaar betaald.

Ook AVG nieuwe versie : 23.5.3286 (versie 23.5.8195.784)

Pagina's