Avast Free Antivirus

Actueel: 

10 november 2017
Avast Free Antivirus 17.8 is verschenen. Deze onderhoudsuitgave kent enkele verbeteringen en lost fouten op. Zo zijn onder andere problemen met Gmail-handtekeningen in uitgaande mail, geplande taken en het Windows beveiligingscentrum verholpen.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (4222 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android
Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om uw pc te beschermen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts heeft Avast een SafeZone Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom:

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
17.8.2318
Laatst gewijzigd: 
10 november 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Lees eerst goed onze installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17!

Download Avast Free Antivirus via de producent

of

Download offline installatiebestand Avast Free Antivirus via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let goed op bij de installatie dat u het vinkje bij Google Chrome (of andere aanbiedingen) weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt. Kijk ook goed uit welke onderdelen van Avast u wilt installeren. Sommige moet u voor betalen en andere zijn wellicht niet nodig. Lees daarom goed onze installatie-instructies voor Avast!

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Lees ook goed onze uitgebreide activatie/registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Privacy: 
Verzamelt/verkoopt algemene, geanonimiseerde gegevens

Avast verzamelt gegevens, waaronder bezochte websites, en deelt die - als het goed is geanonimiseerd - met derde partijen. Onderaan onze installatie-instructies kun je lezen hoe je die gegevensverzameling van Avast kunt beperken!

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Avast Free Antivirus scant ook vertrouwelijke bestanden. Kijk bij onderdeel: Slimme scan. Deze staat standaard aangevinkt. Althans bij mij.

Bedoelt u intelligente stream-scanning?

Na de laatste update duurt het extreem lang eer mijn PC met windows 10 is opgestart.ij

Er is trouwens sinds 9-11-2017 een nieuwe versie: 17.8.2318 build 17.8.3705.0.

wat is er toch aan de hand met avast vandaag?
kan niet meer internetten,maar als ik avast uitschakel wel.
heb al van alles geprobeerd...

avast jaren gehad geen problemen. Maar de laatste paar maand doet ie vreemd. Gaat site''s weigeren waarvan ik weet dat ze 100 procent virusvrij zijn.Want zet ik avast uit weg probleem. Word tijd voor een andere ,Toch jammer

Mensen verlaat avast en stap over naar Norton kost 30.00 euro
En je bent virus vrij en je hebt geen rotzooi meer op je computer
Ik gebruikte ook afast altijd problemen gehad
Toen ben ik over gestapt naar Norton nooit meer problemen gehad
PS stap over naar Norton !!!!

Kies beter Bitdefender of Kaspersky, daar heb je nooit problemen mee.
Ooit Norton gehad in 2010, dat was een gigantische ramp.
Gooi je geld niet weg, kies een scanner die betrouwbaar is en niet alles blokkeert en kapot maakt.

Ik gebruik Avast Premium al jaren, het is een antivirus scanner met zijn nukken en problemen maar hij werkt wel. Bitdefender vertraagd mijn computer op een vreselijk irritante manier door regelmatig een paar seconden mijn computer compleet te bevriezen waardoor bijvoorbeeld de internet verbinding tijdelijk wegvalt en alle downloads stoppen en sommige niet automatisch weer doorgaan. Elke virusscanner heeft wel wat. Kaspersky heb ik ook getest, heeft ook zijn eigen nukken en problemen. Ik kom toch telkens weer bij Avast uit. Ik heb de betaalde versies van Avast, Bitdefender en Kaspersky afgelopen maanden gekocht en getest. Ik blijf bij Avast.

Deze virus schanner is heel slecht

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwi_serland