Avast Free Antivirus

Actueel: 

1 september 2017
Avast Free Antivirus 17.6 is verschenen. Deze uitgave heeft verbeterde anti-phishing tegen frauduleuze websites en in het algemeen betere opsporing van bedreigingen. Verder geeft het systeembalk-icoon van Avast nu meldingen over beveiligingskwesties.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (4214 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android
Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om uw pc te beschermen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts heeft Avast een SafeZone Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom:

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
17.6.2310
Laatst gewijzigd: 
1 september 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Lees eerst goed onze installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17!

Download Avast Free Antivirus via de producent

of

Download offline installatiebestand Avast Free Antivirus via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let goed op bij de installatie dat u het vinkje bij Google Chrome (of andere aanbiedingen) weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt. Kijk ook goed uit welke onderdelen van Avast u wilt installeren. Sommige moet u voor betalen en andere zijn wellicht niet nodig. Lees daarom goed onze installatie-instructies voor Avast!

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Lees ook goed onze uitgebreide activatie/registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Privacy: 
Verzamelt/verkoopt algemene, geanonimiseerde gegevens

Avast verzamelt gegevens, waaronder bezochte websites, en deelt die - als het goed is geanonimiseerd - met derde partijen. Onderaan onze installatie-instructies kun je lezen hoe je die gegevensverzameling van Avast kunt beperken!

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Gebruikers die bij Ziggo of KPN zitten, kunnen gebruik maken van het antiviruspakket die inbegrepen zit bij het abonnement*. Deze is van F-secure en is bij mijn ervaring goed...

* Het antiviruspakket is bij Ziggo gratis tot 1 apparaat en bij KPN tot 2 apparaten! Wil je meer apparaten beschermen dien je bij te betalen...

Avast 17.5.2303

om het volledig te noemen Avast 17.5.2303 (build 17.5.3585.182)

Sinds avast 17 duurt het veel te lang dat avast is opgestart en ik het internet op kan .
Ik heb windows 10

Neem Norton dan ben je beschermt tegen de nieuwste bedrijgingen
Heb al jaren Norton en nooit geen virus meer gehad

Geen virus, is omdat Norton alles verwijderd, ook de dingen die niet mogen verwijderd worden of geblokkeerd.
Norton, voor mij een zeer grote afrader!

Avast premium wordt na elke update trager, valt met de computer bijna niet meer te werken. Ik ga een andere zoeken.

Misschien eens zien of het met AVG niet beter gaat ?
Nochtans ik vind deze update net lekkerder werken...

Avast Mobile Security
..een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.
Deze functie is mij niet helemaal duidelijk.
Hoe kan ik dat uitvoeren als mijn telefoon al gestolen is?
Waarmee laat in de sirene afgaan, wis ik op afstand en lokaliseer ik dan?

Ik heb het even proberen na te zoeken op de site van avast. Gebruikershandleiding avsat mobile downloaden: 404 not found. Even verderop: deze gegevens zijn niet beschikbaar.
Die wrakke rommel komt in ieder geval niet op mijn smartphone.
De toelichting van Gratissoftware klopt ook niet is mij wel duidelijk geworden, halve informatie. De sirene gaat af als er een andere SIM wordt geplaatst.
Lokaliseren is al helemaal een verzinsel.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankr_jk