Avast Free Antivirus

Horizontal Tabs


Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (4547 stemmen)

Ons oordeel

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat prima bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als u aan het surfen bent. Plus een firewall. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om uw pc te beschermen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming. Sinds 2021 heeft de gratis versie van Avast ook de beschikking over een firewall.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts is er Avast Secure Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom goed onze Installatie instructies.

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

DL

Inst

Website producent: 

Reacties

nieuwe versie 22.9

nieuwe versie 22.8

@Patrick
Klopt, lees onder het kopje Privacy hierboven meer. En dit artikel dat wij schreven:
https://www.gratisso...

Avast heeft zich in het verleden op grote schaal schuldig gemaakt aan het overtreden van de pryvacyregels. Jaren lang hebben ze via de browserextensie gegevens van miljoenen gebruikers doorverkocht aan derden voor heel veel geld(ik noem geen namen) volledeig onbetrouwbaar dus. AVG idem.

nieuwe versie 22.7

Hoe kan de redactie van deze site dit programma de hemel in prijzen terwijl er een code rood vermeldt staat bij Installatie en bij Privacy.

nieuwe versie 22.6

nieuwe versie 22.4

Op https://services.chi... is te vinden Avast Secure Browser Pro: Anonymous browser with VPN Function 1 - Year Official Licens voor noppes.
Gebruik wel een duits vpn/proxie adres aub.

nieuwe versie 22.3

Pagina's