Avast Free Antivirus

Actueel: 

7 februari 2017
Avast Free Antivirus 17.1 is verschenen. Deze grote jaarlijkse uitgave brengt verbeterde bescherming en een nieuwe interface.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (4183 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android
Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om uw pc te beschermen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts heeft Avast een SafeZone Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom:

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
17.1.2286
Laatst gewijzigd: 
7 februari 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Lees eerst goed onze installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17!

Download Avast Free Antivirus via de producent

of

Download offline installatiebestand Avast Free Antivirus via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let goed op bij de installatie dat u het vinkje bij Google Chrome (of andere aanbiedingen) weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt. Kijk ook goed uit welke onderdelen van Avast u wilt installeren. Sommige moet u voor betalen en andere zijn wellicht niet nodig. Lees daarom goed onze installatie-instructies voor Avast!

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Lees ook goed onze uitgebreide activatie/registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Privacy: 
Verzamelt/verkoopt algemene, geanonimiseerde gegevens

Avast verzamelt gegevens, waaronder bezochte websites, en deelt die - als het goed is geanonimiseerd - met derde partijen. Onderaan onze installatie-instructies kun je lezen hoe je die gegevensverzameling van Avast kunt beperken!

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Wel voor een jaar gratis, maar daarna krijg je een rekening van €39,95 via pay pal. Grote ellende

Je kunt avast opnieuw gratis registreren, je hoeft nooit te betalen, maar je moet dan heel goed opletten en niet in de verkooptruukjes van avast trappen.

@redactie: Jullie adviseren gebruikers ook om zich met een email te registreren, maar dat hoort nu juist bij het verdienmodel.
Wanneer je dat doet met een bestaande email kunnen ze je altijd lastigvallen.
Daarom dus ook mijn advies om een nep-email te gebruiken,dat werkt ook goed.

Het schijnt ook zo te zijn dat je bij de gewone instellingen advertenties en popup's krijgt te zien.
Daar heb ik dus geen last van want ik gebruik alleen de minimale instelling,en dat is meer dan voldoende weet ik uit ervaring!

Er word ook voor het gebruik van AV's gewaarschuwd en zeker voor al die onnodige extra's die er bij zitten:

https://www.security...

https://www.security...

avast is een zeer slechte virus schenner
Het lijkt of ze je computer beschermen maar in werkelijk doen ze niets

bestaat er eeb 64-bit versie ? zoniet, welk alternatief is er aan te raden ?

"Avast 2016: Opt-out of Data Sharing with Avast and Third-Parties

If you don’t read the ‘Please don’t skip this’ window that appeared on screen after installing Avast Free Antivirus 2016 or other Avast 2016 product, you won’t forgive yourself, because Avast will collect information about you and shares that information with third-parties, (personally identifiable information won’t be shared).
Opt-out or disable data sharing privacy issue in Avast 2016

Installing Avast 2016 means you’ve given consent to participate in data-sharing with Avast and third-parties, if you don’t want to do participate or to prevent from Avast’s data collection, do this right after installing Avast."

How to? Zie:
http://techdows.com/...

we gebruiken in de familie al jaren Avast tot volle tevredenheid . 3 computers en 4 laptops

gratis virusscanners zijn bijna allemaal niet geheel te verwijderen

Uw laatste screenshot is verouderd, er worden hele andere -nuttige- zaken aangeboden.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
n_orwegen