Avast Free Antivirus

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (4374 stemmen)
Actueel: 

20 juni 2018
Avast Free Antivirus 18.5 is verschenen. Deze onderhoudsuitgave kent enkele verbeteringen. Zo verschijnt er nu een blauwe stip op het Avast-icoon in de systeembalk als je meldingen hebt. Ook kunt je makkelijker bestanden herstellen uit quarantaine. Ten slotte zijn fouten opgelost: uitgeschakelde schilden worden bijvoorbeeld weer correct weergegeven in het systeembalk-menu.

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om uw pc te beschermen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts heeft Avast een SafeZone Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom:

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17 en 18: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
18.5.2342
Laatst gewijzigd: 
20 juni 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie biedt meer functies zoals ransomwareschild, firewall, webcamschild en meer
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Lees eerst goed onze installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17 en 18!

Download Avast Free Antivirus via de producent

of

Download offline installatiebestand Avast Free Antivirus via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let goed op bij de installatie dat u het vinkje bij Google Chrome (of andere aanbiedingen) weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt. Kijk ook goed uit welke onderdelen van Avast u wilt installeren. Sommige moet u voor betalen en andere zijn wellicht niet nodig. Lees daarom goed onze installatie-instructies voor Avast!

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17 en 18: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Lees ook goed onze uitgebreide activatie/registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Privacy: 
Verzamelt/verkoopt algemene, geanonimiseerde gegevens

Avast verzamelt gegevens, waaronder bezochte websites, en deelt die - als het goed is geanonimiseerd - met derde partijen. Onderaan onze installatie-instructies kun je lezen hoe je die gegevensverzameling van Avast kunt beperken!

Deel deze download: 

Reacties

Avast Free Antivirus eigenlijk zou verboden moeten worden. Mijn laatste keus. Naast mijn betaalde versie van F-Secure pasgeleden weer per ongeluk meegedownload met wat anders. Wat een geklooi om dit zinloze programma te verwijderen. Stond eerst niet bij Programma's en onderdelen. Via de site van Avast weer gedownload en zo snel mogelijk verwijderd. Na herhaald opstarten alle Avast-zooi volledig verwijderd. Mijn excuses aan iedereen die dit een goed programma vindt.

Avast Secure Browser is de opvolger van Avast SafeZone Browser . en valt los te downloaden op :

https://www.avast.co...

Avast Veilige browser kan zonder een Avast virus scanner gebruikt worden.
handig voor veilig online bankieren.

sorry ,ik heb een foutje gemaakt . voor de bankmodus heb je WEL de Avast Free Antivirus nodig.

En daar is in mijn ogen nooit van Avast uit informatie over verschenen.

Het gedragsschild van avast blijkt na het opstarten te zijn uitgeschakeld en laat zich ook niet meer inschakelen. Avast verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, zelfde resultaat.
Avast buggy shit exit, AVG geïnstalleerd, geen problemen.

Versie 18.4 loopt nog wel :-), maar ik mis de optie 'Instellingen' om de registratie voor een jaar te doen. Vroeger bij het kiezen, koos ik voor de gratis versie en dan voor zoiets als 'Nee bedankt'
Wie weet hoe dat nu gaat?

Wim

Na de update van Avast wilde een van mijn computers Windows niet meer herstarten. Er stond iets bij over problemen met een beschadigd gebruikersprofiel o.i.d. Daarna de computer maar uitgezet. Bij de herstart gekozen voor de veilige modus en systeemherstel gedaan. Vervolgens nogmaals Avast bijgewerkt. Na de update niet geklikt op 'Opnieuw opstarten', maar op 'Uitstellen'. Een aantal minuten gewacht tot het lampje van de harde schijf niet meer knipperde. Daarna kon ik de computer probleemloos herstarten. Het lijkt dus verstandig - zeker op een wat oudere computer - om na installatie niet meteen op 'Opnieuw opstarten' te klikken, maar een aantal minuten te wachten.

Ook hier UI gestopt. Starten ven de service niet gelukt

Avast verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Service lootp weer.

Zo heb ik het vandaag ook op 4 PC's opgelost. Verwijderen (via Config.scherm) en opnieuw installeren.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grieken_and