Avast Free Antivirus

Actueel: 

20 augustus 2016
Avast Free Antivirus 12.3.2280 is verschenen. Deze uitgave lost enkele problemen tijdens de installatie op. Versie 12.3.2279  verhelpt problemen met Anniversary Edition van Windows 10 op en heeft een passieve modus om moeilijkheden bij de installatie te voorkomen.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (4181 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild en webschild om uw pc te beschermen en u te beveiligen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud, deepscreen voor het scannen van onbekende bestanden en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser addon, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd.

Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. In Avast 2016 is ook een wachtwoordbeheerder geïntroduceerd waardoor u nog maar één wachtwoord nodig hebt voor alle websites (Avast genereert zelf sterke wachtwoorden).

Een gratis registratie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Ga voor de gratis registratie naar Intstellingen | Registratie en kies voor Registreer nu. Selecteer dan Standaard bescherming! Lees hier uitgebreide registratie-instructies

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
12.3.2280
Laatst gewijzigd: 
20 augustus 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Avast Free Antivirus via de producent

of

Download offline installatiebestand Avast Free Antivirus via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op bij de installatie dat u het vinkje bij DropBox, Google Chrome of Skype weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt.

Ook na het updaten kunt u Chrome of andere software aangeboden krijgen. Let goed op en haal de vinkjes weg.

Avast promoot veel upgrades naar betaalde varianten van software en componenten van Avast Antivirus Free. VPN en Cleanup zijn niet gratis (maar worden wel onder de aandacht gebracht). Ook van de wachtwoordbeheerder is een betaalde variant die meer mogelijkheden heeft.

Als u alleen de standaardbescherming wilt (die prima is) en niet alle extraatjes van Avast dan kunt u tijdens de installatie kiezen voor Aanpassen en slechts Bestandsschild, Mailschild, Webschild, Rescue Disk en Thuisnetwerkbeveiliging aanvinken.

Browserbescherming en Software Updater kunt u overwegen en hebben zeker hun nut maar vertragen het internetten weleens en zijn niet altijd even goed uitgewerkt. Bovendien wordt veel data over uw surfgedrag naar Avast doorgesluisd en de Avast SafePrice extensie met aanbiedingen op internet wordt ongevraagd meegeïnstalleerd met de Avast Online Security extensie.

Hulp of afstand, browser cleanup en Wachtwoorden kunnen handig zijn, maar er bestaan betere gratis losse programmaatjes voor. SecureLine en Cleanup (Opschonen) moet voor betaald worden.

Lees ook goed onze uitgebreide registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

avast is een zeer slechte virus schenner
Het lijkt of ze je computer beschermen maar in werkelijk doen ze niets

bestaat er eeb 64-bit versie ? zoniet, welk alternatief is er aan te raden ?

"Avast 2016: Opt-out of Data Sharing with Avast and Third-Parties

If you don’t read the ‘Please don’t skip this’ window that appeared on screen after installing Avast Free Antivirus 2016 or other Avast 2016 product, you won’t forgive yourself, because Avast will collect information about you and shares that information with third-parties, (personally identifiable information won’t be shared).
Opt-out or disable data sharing privacy issue in Avast 2016

Installing Avast 2016 means you’ve given consent to participate in data-sharing with Avast and third-parties, if you don’t want to do participate or to prevent from Avast’s data collection, do this right after installing Avast."

How to? Zie:
http://techdows.com/...

we gebruiken in de familie al jaren Avast tot volle tevredenheid . 3 computers en 4 laptops

gratis virusscanners zijn bijna allemaal niet geheel te verwijderen

Uw laatste screenshot is verouderd, er worden hele andere -nuttige- zaken aangeboden.

De laatste screenshot ziet er op dit moment zo uit:
http://nl.tinypic.co...

Ik heb altijd de minimale bescherming zonder webschild aanstaan,
of de andere opties nuttig zijn kan ieder zelf beoordelen door op de vraagteken te
klikken:
http://nl.tinypic.co...

Webschild is 1 van de belangrijkste onderdelen van een antivirus. Ik gebruik Webschild en bestandsshild en de rest uitgevinkt. Maar als ik jou was zou toch maar eens webschild toevoegen. Dit kun je heel eenvoudig doen: 1. Open Avast. 2. Open Instellingen. 3. Open Componenten (Onderdelen). 4. Installeer Webshild. Maar goed, de keuze is aan jou. Ik vindt het gewoon niet slim om webschild niet te gebruiken.

Dank u

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
ne_erland