Spybot - Search & Destroy

Actueel: 

1 september 2016
Sinds april dit jaar biedt Spybot Windows 10-gebruikers na installatie van versie 2.4 de mogelijkheid om te upgraden naar versie 2.5. Dit doe je door te klikken op het 'Post Win 10 Spybot-install' bestand dat je terugvindt op je bureaublad. Na deze - onhandige - procedure ga je van Spybot versie 2.4 naar 2.5 op Windows 10. Dit om bepaalde compatibiliteits-problemen op te lossen. Een losse download van versie 2.5 bestaat vreemd genoeg nog niet.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.7 (693 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

Spybot Search & Destroy is een oudgediende op het gebied van spywareverwijdering. Het programma verwijdert spyware en andere malware en heeft bovendien nog vele handige extra functies, zoals immunisatie van uw browsers en werktuigen als opstartbeheer, shredder en rootkit scan.

Met Spybot S&D kunt u uw pc handmatig scannen op de meest voorkomende spyware en adware (en ook een aantal trojans, dialers en keyloggers). Continue bescherming wordt niet geboden, behalve enige internetbescherming, dus een virusscanner blijft noodzakelijk. Het updaten moet in de gratis versie van Spybot Search & Destroy ook handmatig, dus voor een scan altijd even updaten.


Spybot S&D Start Center (klik voor groter)

Het Start Center van Spybot S&D biedt de mogelijkheid om het systeem te scannen, bestanden te scannen, browsers te immunizeren en de malware-definities te updaten. Onder de geavanceerde opties zitten enkele handige werktuigen:
- Startup Tools: beheer opstartende programma's, services, taken, processen, hosts-bestand, plugins en meer
- System Repair: repareer defecte systeem-instellingen/paden van applicaties
- Secure Shredder: vernietig bestanden door ze te overschrijven
- Rootkit Scan: verwijder rootkits

De eindconclusie is dat Spybot S&D een on demand scanner is die als second opinion kan dienen om uw pc te scannen. De immunisatie van browsers en internetbescherming zijn handige extraatjes, maar of Spybot Search & Destroy zijn achterstand op de concurrentie heeft ingelopen valt nog niet te zeggen na het verschijnen van versie 2.0 in november 2012. Een eerste test van PC Magazine is echter ronduit negatief over het vermogen van Spybot S&D om malware op te sporen: het programma detecteert slechts 32% van een sample. Ook de verwijdering is bedroevend volgens PC Magazine.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
2.4 & 2.5 (Windows 10)
Laatst gewijzigd: 
1 september 2016
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Download: 

Download Spybot S&D via de producent
(klik op Download)

Windows 10 gebruikers: lees Installatie instructies hieronder!

Alle mirrors voor download van Spybot S&D

Installatie: 
100% schoon

Bij de installatie en eerste keer opstarten doorloopt u een wizard waarbij u allerlei zaken kunt instellen. De standaardinstellingen voldoen meestal prima.

Voor Windows 10 gebruikers:
Sinds april 2016 biedt Spybot Windows 10-gebruikers na installatie van versie 2.4 de mogelijkheid om te upgraden naar versie 2.5. Dit doe je door te klikken op het 'Post Win 10 Spybot-install' bestand dat je terugvindt op je bureaublad. Na deze - onhandige - procedure ga je van Spybot versie 2.4 naar 2.5 op Windows 10. Dit om bepaalde compatibiliteits-problemen op te lossen. Een losse download van versie 2.5 bestaat vreemd genoeg nog niet.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Ik gebruik dit programma naar volle tevredenheid net zoals SpywareSuperantispyware. Nooit geen ellende meegehad.
En het is gewoon een Freeware programma, je kunt wel vrijwillig doneren.
Ik snap de negatieve reacties hier niet.

Ik wel.
For home users who want spyware protection for their own or their families Windows based Personal Computers and do not need additional antivirus protection.
Do not need additional antivirus protection? Update once a week. En dan zou je geen andere antivirus nodig hebben?
Spybot is volkomen nutteloos broddelwerk. Noemt zich volledig ten onrechte een antivirus programma. Het heeft in het verleden mijn MS Word onherstelbaar beschadigd.

deze rotzooi heeft 3 keer mijn pc naar de klote geholpen want ik moest mijn pc 3 keer opnieuw instaleren dus ik ben echt niet te spreken over deze rotzooi

Is niet compatible with Windows
Na een scan gaat de harde schijf 100% belast worden

Programma geinstallerd.
Heb de scan laten lopen diverse medlingen ontvangen.
Wou de meldingen verwijderen MOET je het pakket kopen dikke VINGER.....

Ik heb dit Programma in 14 jaar nu 2 keer gebruikt en steeds molt ie je PC.
Dat het niks kost is niet relevant,er zijn veel betere gratis Programma"s dan dit.Maar bij Spybot Searh & Destroy moet je het zelf maar uitzoeken om de laatste restjes bij Uninstal op te ruimen. Ik laat hem voortaan links liggen.
Slecht tot zeer slecht.

Super progje! Ik gebruik het al vele jaren en ben er nog altijd ongelooflijk tevreden mee. Ik laat meerdere "opkuis"-programma's hun ding doen, en wat de anderen niet vinden, dat vindt Spybot wèl. :-)

Jammer dat hij alleen maar opspoort dan wil je ze verwijderen en moet je plots registreren en kopen!.

Ik kampte met malware, genaamd 'YONTOO', die redirects en pop-ups veroorzaakt.
Verwijderen via 'Programma's verwijderen en wijzigen' in Windows 7 lukte niet: Een foutmelding.

Malwarebytes -in een volledige scan- constateerde niets.
Spybot Search & Destroy plukte every single file eruit.
Helemaal top!

Niks mis mee. Prima programma dat zijn werk goed doet!

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
eng_land