Spybot - Search & Destroy

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Spybot Search & Destroy is een oudgediende op het gebied van spywareverwijdering. Het programma verwijdert spyware en andere malware en heeft bovendien nog vele handige extra functies, zoals immunisatie van je browsers en werktuigen als opstartbeheer, shredder en rootkit scan. Wel voor gevorderden!

Met Spybot S&D kun je je pc handmatig scannen op de meest voorkomende spyware en adware (en ook een aantal trojans, dialers en keyloggers). Continue bescherming wordt niet geboden, behalve enige internetbescherming, dus een virusscanner blijft noodzakelijk. Het updaten moet in de gratis versie van Spybot Search & Destroy ook handmatig, dus voor een scan altijd even updaten.


Spybot S&D Start Center (klik voor groter)

Het Start Center van Spybot S&D biedt de mogelijkheid om het systeem te scannen, browsers te immunizeren en de malware-definities te updaten.

Onder de geavanceerde opties - te openen door rechts te klikken op het icoontje in de systeembalk - zitten enkele handige werktuigen:
- Startup Tools: beheer opstartende programma's, services, taken, processen, hosts-bestand, plugins en meer
- Rootkit Scan: verwijder rootkits

De eindconclusie is dat Spybot S&D een on demand scanner is die als second opinion kan dienen om je pc te scannen. De immunisatie van browsers en internetbescherming zijn handige extraatjes, maar of Spybot Search & Destroy zijn achterstand op de concurrentie heeft ingelopen is moeilijk te zeggen.

Een (oudere) test van PC Magazine is ronduit negatief over het vermogen van Spybot S&D om malware op te sporen: het programma detecteert slechts 32% van een sample. Ook de verwijdering is bedroevend volgens PC Magazine. Nieuwe tests van recenter datum zijn ons niet bekend.

Spybot S&D kan interessant zijn voor gevorderde gebruikers als aanvullende beveiliging. Voor beginnende gebruikers is de interface te onoverzichtelijk en heeft het programma weinig meerwaarde.

Inst

Reacties

Hoort dit programma hier wel thuis.
Oke, het is gratis maar verder??

Merkwaardige test. Spybot + is wel degelijk ook een virusscanner en het is flauwekul dat je er alleen on demand mee zou kunnen scannen. Doe je huiswerk! Bij mij staat Live Protection aan in Spybot.

Ik wel.
For home users who want spyware protection for their own or their families Windows based Personal Computers and do not need additional antivirus protection.
Do not need additional antivirus protection? Update once a week. En dan zou je geen andere antivirus nodig hebben?
Spybot is volkomen nutteloos broddelwerk. Noemt zich volledig ten onrechte een antivirus programma. Het heeft in het verleden mijn MS Word onherstelbaar beschadigd.

Ik gebruik dit programma naar volle tevredenheid net zoals SpywareSuperantispyware. Nooit geen ellende meegehad.
En het is gewoon een Freeware programma, je kunt wel vrijwillig doneren.
Ik snap de negatieve reacties hier niet.

deze rotzooi heeft 3 keer mijn pc naar de klote geholpen want ik moest mijn pc 3 keer opnieuw instaleren dus ik ben echt niet te spreken over deze rotzooi

Is niet compatible with Windows
Na een scan gaat de harde schijf 100% belast worden

Programma geinstallerd.
Heb de scan laten lopen diverse medlingen ontvangen.
Wou de meldingen verwijderen MOET je het pakket kopen dikke VINGER.....

Ik heb dit Programma in 14 jaar nu 2 keer gebruikt en steeds molt ie je PC.
Dat het niks kost is niet relevant,er zijn veel betere gratis Programma"s dan dit.Maar bij Spybot Searh & Destroy moet je het zelf maar uitzoeken om de laatste restjes bij Uninstal op te ruimen. Ik laat hem voortaan links liggen.
Slecht tot zeer slecht.

Jammer dat hij alleen maar opspoort dan wil je ze verwijderen en moet je plots registreren en kopen!.

Super progje! Ik gebruik het al vele jaren en ben er nog altijd ongelooflijk tevreden mee. Ik laat meerdere "opkuis"-programma's hun ding doen, en wat de anderen niet vinden, dat vindt Spybot wèl. :-)

Pagina's