Emsisoft Anti-Malware Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Emsisoft Anti-Malware Free is software die je pc scant op de aanwezigheid van virussen, spyware en adware. Bovendien is het programma gespecialiseerd in trojans en wormen. Een kruising tussen anti-spyware en anti-virus dus eigenlijk. Een goede totaal-oplossing tegen malware, maar doordat de gratis versie geen continue bescherming biedt is deze eigenlijk alleen geschikt als second opinion voor real-time virusscanners of als - goede - losse malware-verwijderaar.

Emsisoft Anti-Malware Free maakt gebruik van de Bitdefender anti-virus engine en de eigen Emsisoft Anti-Malware engine, zodat de opsporing van virussen en malware verbeterd is. De gratis versie van Emsisoft Anti-Malware heeft niet de beschikking over realtime bescherming van je pc en kan alleen on demand (handmatig) scannen onder het menu-item Scan PC. Je kunt dan kiezen voor een snelle, slimme, of diepe scan.


De gratis Emsisoft Anti-Malware Free is een on demand scanner die geen realtime bescherming biedt. Daarvoor krijg je tijdens de verplichte proefperiode 30 dagen realtime bescherming (in de hoop dat je daarna de betaalde versie aanschaft).

Emsisoft Anti-Malware Free biedt gratis updates en nestelt zich in de Windows shell, zodat je een bestand of map snel kunt scannen met Emsisoft Anti-Malware Free door middel van de rechter muisknop.

Al met al is Emsisoft Anti-Malware Free een prima aanvulling op je andere beveiligingssoftware of als je het zekere voor het onzekere wilt nemen. Handig om als second opinion af en toe je pc handmatig te scannen met Emsisoft Anti-Malware Free.

Let wel op dat je eerst dertig dagen als proef de betaalde versie krijgt met realtime bescherming. Deze kun je beter gelijk uitschakelen want anders heb je twee actieve virusscanners op je pc (en die 'bijten elkaar'). Na afloop van deze test-maand kun je kiezen voor de gratis variant die alleen on demand (op aanvraag) scant en geen continue bescherming biedt.

Sinds 2019 moet je gratis registreren bij Emsisoft om te kunnen inloggen in het programma en om de Cloud Console (webinterface om meerdere apparaten te beheren) te kunnen gebruiken.

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

Heb de gratis versie gehad, moet nu bij instellingen de andere versie selecteren, neem ik aan. Daarvoor moet je inloggen en je krijgt een code naar je mailadres. Het is nu ruim een half uur geleden, maar helaas geen code. Dus kun je het programma niet gebruiken.

@Redactie.
Als ik het zo bekijk is er weinig animo voor dit programma, is het dan niet verstandig om het van de site te verwijderen?

GS:'Daarvoor krijgt u tijdens de verplichte proefperiode 30 dagen realtime bescherming'.
Omdat je verplicht bent de 30 dagen probeerversie te installeren verschijnt de volgende waarschuwing:
'Looks you have another antivirus installed on your computer'; conflicteert uiteraard.
Emsisoft is een volkomen nutteloos programma, ik peins er niet over mijn antivirus programma te verwijderen.

Quote: "Tests AV Comparatives en AV Test zeggen wel iets over de bescherming, maar de privacy is inderdaad een ander verhaal."

Redactie, is Privacy een ander verhaal? Verlaat u uw huis, dan draait u de achterdeur toch ook in het slot? AV Comparatives checkt alleen in welke mate de voordeur vergrendeld is. Emsisoft getuigt ook focus te hebben voor de achterdeur:

"Entirely For You. We are loyal to our customers. We don’t track your info, we don’t share your data, and we don’t betray you for a quick profit by using nasty toolbar bundles. We simply offer efficient anti-malware, for your computer and you."

Kaspersky en Bitdefender komen bij AV Comparatives steevast als besten uit de tests. Kaspersky wordt van de systemen van Westerse overheden geweerd op verdenking leaks naar dhr Putin. Bitdefender is gevestigd in Roemenië, het land waar gestolen schilderijen uit onze musea nog liggen. Emsisoft valt onder de rechtsorde van Nieuw-Zeeland.

Wie van deze drie zou u inhuren om uw huis, front- & backdoor, te beveiligen, redactie? Ik neem liever een enkele (hypothetische) false positive voor lief dan zaken te doen met lieden uit corrupte gebieden. De schijn bedriegt.

Dank, is verbeterd.Tests AV Comparatives en AV Test zeggen wel iets over de bescherming, maar de privacy is inderdaad een ander verhaal. Sommige producenten delen je gegevens ook nog met andere partijen, maar allemaal verzamelen ze gegevens over je - in meer of mindere mate. Het is welke partij je het meest vertrouwt met je gegevens.

Quote artikel: "Emsisoft Anti-Malware Free biedt gratis updates (u moet ook handmatig updaten in de gratis versie)"
→ Onder Instellingen/ Updates kunnen de Automatische updates in-/ uitgeschakeld worden, ook in de gratis versie.

Redactie, kunnen wij het er over eens zijn dat de laboratoriumtests van AV-Comparatives van nul en generlei waarde zijn na de privacy-debacles van Avast, Trend Micro, Kaspersky en de Chinezen?

Quote: "Door de verplichte 30 dagen probeerversie is dit programma volledig ongeschikt als second opinion scnanner."
→ Onder Bescherming/ Bestandsbewaking kun je de realtime Surfbeveiliging uitschakelen.

Quote: "Emsisoft geeft dat zelf ook aan, de bestaande antivirussoftware moet worden verwijderd".
→ Inderdaad, je moet nooit twee AV's parallel draaien vanwege het risico dat ze elkaar als ongewenste intruder de nek omdraaien.

Quote: "Bepaald geen aanrader meer."
→ Emsisoft is top of the bill qua instelmogelijkheden, betrouwbaarheid, Privacy-statement en interessante nieuwsbrief, naar mijn mening.

Tip a/d lezer: Gebruik je Emsisoft voor het eerst, maak dan een herstelpunt en kies bij de eerste scan voor slechts 'Detectie'. Zo kun je nazien wat er aan malware gevonden is alvorens het invloed heeft. Heb je illegale software geïnstalleerd, dan pleurt een goede AV de cracks in quarantaine als een onbekend uitvoerend bestand, nogal wiedes.

Door de verplichte 30 dagen probeerversie is dit programma volledig ongeschikt als second opinion scnanner.
Emsisoft geeft dat zelf ook aan, de bestaande antivirussoftware moet worden verwijderd.
In plaats daarvan Emsisoft Anri-Malware Free verwijderd.
Na de herstart moest Windows ook nog het bestandssysteem op C/de NFTS op consistentie controleren. Bepaald geen aanrader meer.

Via de voormalige "Wurksjops.nl" mocht ik het ook eens proberen en inderdaad nooit en te nimmer had ik problemen met Emsisoft Anti Malware en ook nooit met de Free op een andere oude PC.
Maar ik wist wel dat je de scanner even moest stopzetten voor je in de veilige modus ging.
Het belangrijkst was wel dat je alle functies blindelings kon vinden.
Dat had ik wel geleerd door eens Symantec/Norton Panda en andere scanners te proberen.
Die verstopten vaak belangrijke functies achter iets waar je nooit op zou klikken.
Geen AV fabrikant ziet jou graag vertrekken en om alles Clean te krijgen met een "Tool" van dat programma was ik al vooraf aan het zoeken.

Kan de redactie aangeven wat nou het functioneel en effectief het verschil is tussen Bitdefender en av-verkopers die gebruik van de Bitdefender-engine ? Het is wat onduidelijk zoals “Emsisoft Anti-Malware Free maakt gebruik van de Bitdefender anti-virus engine “ en bijv. https://www.geckoand...

Pagina's