Emsisoft Anti-Malware Free

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (245 stemmen)
Actueel: 

1 juni 2018
Emsisoft Anti-Malware 2018.5.0 is verschenen. Deze onderhoudsuitgave van de malwarescanner verbetert de detectie van malware, lost fouten op en heeft aanpassingen voor de Europese privacy wetgeving.

Beschrijving: 

Emsisoft Anti-Malware Free is software die uw pc scant op de aanwezigheid van virussen, spyware en adware. Bovendien is het programma gespecialiseerd in trojans en wormen. Een kruising tussen anti-spyware en anti-virus dus eigenlijk. Een goede totaal-oplossing tegen malware, maar doordat de gratis versie geen continue bescherming biedt is het programma eigenlijk alleen geschikt als second opinion voor real-time virusscanners of als - zeer goede - losse malware-verwijderaar.

Emsisoft Anti-Malware Free maakt gebruik van de Bitdefender anti-virus engine en de eigen Emsisoft Anti-Malware engine, zodat de opsporing van virussen en malware verbeterd is. De gratis versie van Emsisoft Anti-Malware heeft niet de beschikking over realtime bescherming van uw pc en kan alleen on demand (handmatig) scannen onder het menu-item Scan PC. U kunt dan kiezen voor een snelle, slimme, of diepe scan.


De gratis Emsisoft Anti-Malware Free is een on demand scanner die geen realtime bescherming biedt. Daarvoor krijgt u tijdens de verplichte proefperiode 30 dagen realtime bescherming (in de hoop dat u daarna de betaalde versie aanschaft).

Emsisoft Anti-Malware Free biedt gratis updates (u moet ook handmatig updaten in de gratis versie) en nestelt zich in de Windows shell, zodat u een bestand of map snel kunt scannen met Emsisoft Anti-Malware Free door middel van de rechter muisknop.

Al met al is Emsisoft Anti-Malware Free een prima aanvulling op uw andere beveiligingssoftware of als u het zekere voor het onzekere wilt nemen. Handig om als second opinion af en toe uw pc handmatig te scannen met Emsisoft Anti-Malware Free.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
2018.5.0
Laatst gewijzigd: 
1 juni 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie biedt realtime (continue) bescherming
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

Bij de installatie van Emsisoft Anti-Malware moet u eerst kiezen voor een gratis testperiode voor 30 dagen. Als u daarna de gratis versie wilt behouden dan wordt de realtime bescherming uitgeschakeld en krijgt u de beschikking over de on demand scanner.


Kies Probeer nu 30 dagen gratis


Kies voor Schakel PUPs detectie in

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Door de verplichte 30 dagen probeerversie is dit programma volledig ongeschikt als second opinion scnanner.
Emsisoft geeft dat zelf ook aan, de bestaande antivirussoftware moet worden verwijderd.
In plaats daarvan Emsisoft Anri-Malware Free verwijderd.
Na de herstart moest Windows ook nog het bestandssysteem op C/de NFTS op consistentie controleren. Bepaald geen aanrader meer.

Kan de redactie aangeven wat nou het functioneel en effectief het verschil is tussen Bitdefender en av-verkopers die gebruik van de Bitdefender-engine ? Het is wat onduidelijk zoals “Emsisoft Anti-Malware Free maakt gebruik van de Bitdefender anti-virus engine “ en bijv. https://www.geckoand...

'Emsisoft Anti-Malware 2017.7 is verschenen. Deze uitgave van de malwarescanner lost problemen op en brengt diverse verbeteringen'.
Werkelijk? Creëert problemen eerder. Geen enkel programma wil nog opstarten.
Doe ik 'msconfig' om aan te geven dat ik in de veilige modus wil starten wordt het scherm zwart. Emsisoft Anti-Malware is dezelfde bagger geworden als MBAM.
Uiteindelijk in de veilige modus die troep er toch af gekregen.

Malewarebytes werkt niet goed meer, vandaar de keuze op deze emisoftware.

Vraagje is deze wel goed, en is het betalen het waard?

Scan wel erg veel.

In 2011 heb ik via het forum van Computer Idee van een Medewerker van Emsisoft een licentie gekregen en ben er nog steeds tevreden over. Geen rare extra's als toolbars en tune-up tools en cleaners. Hier een NL review met meer info over de bewakingen.
https://www.antimalw...

Via de voormalige "Wurksjops.nl" mocht ik het ook eens proberen en inderdaad nooit en te nimmer had ik problemen met Emsisoft Anti Malware en ook nooit met de Free op een andere oude PC.
Maar ik wist wel dat je de scanner even moest stopzetten voor je in de veilige modus ging.
Het belangrijkst was wel dat je alle functies blindelings kon vinden.
Dat had ik wel geleerd door eens Symantec/Norton Panda en andere scanners te proberen.
Die verstopten vaak belangrijke functies achter iets waar je nooit op zou klikken.
Geen AV fabrikant ziet jou graag vertrekken en om alles Clean te krijgen met een "Tool" van dat programma was ik al vooraf aan het zoeken.

ATTENTIE: Emsisoft blokkeert en frustreert alle EXE.programmas
Inderdaad ik had ook dat na installatie van Emsisoft de PC nog wel opstartte, maar dat geen enkel exe.programma kon worden gestart, dus ook herstarten kon niet.
Advies: repareren bij toeval ontdekt is mogelijk door: 1. Emsisoft starten dit kan wel omdat dit geen exe.pogramma is. 2. Daarna bij instellingen In Emsifoft-tabblad alle vinkjes uitzetten. 3. daarna kan via Programmas verwijderen EMSISOFT van de pc worden verwijderd, waarna e.e.a. weer helemaal goed gaat functioneren.

Bij update vorige versie is m`n laptop gecrasht; na complete herinstallatie Emsi wederom geïnstalleerd met als resultaat weer een gecrashte laptop; ben er nu klaar mee.

Nog nooit zoveel problemen gehad om deze van mijn pc weg te krijgen !
Vind ik niks speciaal

Vandaag Emsisoft Anti-Malware geïnstalleerd als on demand-scanner voor malware (op een Windows 10 machine, waarop Comodo Firewall en Avast anti-virus geïnstalleerd staan). Aangezien ik een on demand-scanner wilde, heb ik alle bewakingen uitgeschakeld, evenals het automatisch mee opstarten met windows.
Na installatie is direct de hele computer in de soep gelopen. Geen enkel programma wil meer starten, anders dan Emsisoft Anti-Malware zelf. Er verschijnt een foutmelding bij ieder programma, inclusief de programma's van windows zelf. Emsisoft kan tevens niet gedeïnstalleerd worden.
Na een herstart van de computer precies hetzelfde. Foutmeldingen bij de Firewall, de virusscanner wordt helemaal niet geladen. De rest van de programma's lijkt geladen te worden, maar niets functioneert. Ieder programma wat ik probeer te starten, resulteert in een foutmelding. Emsisoft zelf is er niet af te krijgen.
Aangezien systeemherstel ook niet (meer) functioneert, zal ik windows opnieuw moeten installeren om de computer weer aan de praat te krijgen.

Onbegrijpelijk dat zoiets op de markt is.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denem_rken