Panda Free Antivirus

Actueel: 

7 maart 2017
Panda Free Antivirus 18.01 is uitgebracht. Wijzigingen zijn nog niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk is dit een onderhoudsupdate die fouten oplost.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (583 stemmen)
Voor Windows
Voor Android
Beschrijving: 

Panda Free Antivirus (voorheen Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die veel gebruik maakt van the cloud, ofwel van de online rekenkracht en de database met malwarebeschrijvingen op de servers van producent Panda. Hierdoor moeten de pc's van gebruikers minder zwaar belast worden: het meeste werk vindt online plaats en niet op de lokale pc.

Panda biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware. Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Protection 18 (klik voor groter)

De interface van Panda Protection is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

Onder Mijn producten kunt u andere pc's, laptops, tablets en smartphones die u beschermt met Panda beheren.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus de laatste tijd altijd zeer goed uit de bus. De bescherming is dus van hoog niveau. Wel wordt Panda - ondanks dat de cloud-detectie dat juist zou moeten tegengaan - de laatste jaren steeds zwaarder en blijken pc's behoorlijk vertraagd te worden.

Panda Protection biedt gratis updates. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt, maar vooral commercieel interessant is voor Panda.

Android
Voor Android-apparaten is er de AntiVirus Free app (die eenmaal geïnstalleerd trouwens gewoon Panda Mobile Security blijkt te heten). Panda AntiVirus Free of Mobile Security beschermt realtime je telefoon en tablet tegen malware. Verder is er een privacycontrole tool om de machtigingen van apps te bekijken (en spiedende apps eventueel te verwijderen). Ten slotte kun je taken/apps afbreken (task killer) met Panda. Een overzichtelijke app die lijkt te doen wat hij moet doen. Er is ook een betaalde variant met wat extra functionaliteit.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
18.01
Laatst gewijzigd: 
7 maart 2017
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Panda Free Antivirus via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)

Of

Download Panda Free Antivirus rechtstreeks via de producent
(download begint automatisch)
 
Bestaande Panda Free Antivirus installaties worden automatisch geüpdated naar de nieuwste versie. Dit kan soms enige dagen duren.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Tijdens de installatie wordt ook aangeboden om de Panda Safe Web extensie voor uw browser te installeren (deze werkbalk biedt enige extra bescherming tijdens het surfen, maar is niet per se nodig omdat alle moderne browsers zelf ook redelijk beschermen tegen kwaadaardige websites) en Safe Web (Yahoo!) als standaard zoekmachine in te stellen. Als u dat niet wilt moet u de vinkjes weghalen.


Haal een of meer vinkjes weg

Ook maakt Panda reclame - in de interface en via pop-up vensters - voor de betaalde versie van zijn programma.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Niet om het een of ander, maar uit scans met Ad-Aware en Emsisoft blijkt dat Panda adware bevat. Misschien toch maar beter een andere virusscanner kiezen.

heb Panda geinstalleerd, maar de optie "automatische update" werkt niet. blijft maar draaien en zoeken. Weet iemand een oplossing hiervoor?s

Na maanden lang uitproberen van verschillende virusscanners, d.m.v diverse virussen op laptop te zetten kwam deze het beste uit mijn test

Als je DIRECT via de producent wil downloaden, dan kan dat hier!

DOWNLOAD
http://acs.pandasoft...

Ook in deze nieuwe 17.0 uitgave van Panda, zijn de Panda pop-up vensters uit te schakelen, via instellingen/algemeen/toon Panda nieuws op off zetten.

Ik heb de oude versie verwijderd (via het bekende Configuratiescherm/software verwijderen) en heb daarna de nieuwe versie geïnstalleerd. Ik blijf gecharmeerd van Panda!

Ik heb op 2 verschillende pc´s (Windows 7 en Windows 10) Panda proberen te installeren maar krijg ze beide niet draaiend, foutcode 0 was bij de laatste PC.
Als de installatie verkeerd gaat is het nog een hele toer om de bestanden te verwijderen. Voor mij heeft Panda helaas afgedaan.

De pop-up vensters zijn uit te schakelen, via Instellingen/Algemeen/Toon Panda Nieuws op OFF zetten.

Recent is er een nieuwe versie verschenen: Panda Free Antivirus 16.1.3. Zie http://www.majorgeek....

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oosten_ijk