Panda Dome Free Antivirus

Voor Windows
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (604 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Panda Dome Free Antivirus (voorheen Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die prima bescherming biedt tegen malware en een eenvoudige interface heeft. Wel komt uit tests naar voren dat Panda niet een van de lichtste virusscanners is.

Panda biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware. Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Dome 18 (klik voor groter)

De beheerinterface van Panda - Panda Dome geheten - is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

Onder Mijn producten kunt u andere pc's, laptops, tablets en smartphones die u beschermt met Panda beheren.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus vaak goed uit de bus. De bescherming is dus prima. Wel wordt Panda - ondanks dat de cloud-detectie dat juist zou moeten tegengaan - de laatste jaren steeds zwaarder en blijken pc's behoorlijk vertraagd te worden.

Panda Dome biedt gratis updates die automatisch uitgevoerd worden. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt, maar vooral commercieel interessant is voor Panda.

Android
Voor Android-apparaten is er de AntiVirus Free app (die eenmaal geïnstalleerd trouwens gewoon Panda Mobile Security blijkt te heten). Panda AntiVirus Free of Mobile Security beschermt realtime je telefoon en tablet tegen malware. Verder is er een privacycontrole tool om de machtigingen van apps te bekijken (en spiedende apps eventueel te verwijderen). Ten slotte kun je taken/apps afbreken (task killer) met Panda. Een overzichtelijke app die lijkt te doen wat hij moet doen. Er is ook een betaalde variant met wat extra functionaliteit.

DL

Deel deze download: 

Reacties

Moet je eigenlijk verbonden zijn met het internet wanneer je een (uitgebreide) scan doet? Of kan je ook een scan uitvoeren terwijl je laptop is losgekoppeld?

moet je je noch registreren bij deze versie. Omdat de e mail acount bij de vorige versie werd gewijgerd.

Je hoeft je niet te registreren
Alleen als je Panda opnieuw opend vraag het om een e-mail adres en wachtwoord.

Maar dat kun je telkens weg klikken, Of een nieuw account aan maken.

Begrijp iets niet? Het is gelijk welke software die ik download, steeds krijg ik de melding "Dit type bestand kan schadelijk zijn voor je computer.Wil je FREEAV toch behouden?" Kan dat echt kwaad?

Heet thans Panda Dome en heeft VPN

Bij mij werkt deze versie niet. Is dat bij ander ook al voorgevallen?

Bij MajorGeeks staat nog steeds versie 18.03(http://www.majorgeek...). Ik heb hen een mail hierover gestuurd, en dit stond in de antwoordmail: "Just downloaded it from the author link and still get 18.03 as of right now...". Versie 18.04 lijkt dus nog te bestaan.

Sorry, foutje: Versie 18.04 lijkt dus nog NIET te bestaan.

Maar versie 18.05 wel!

Hoe kan het toch, dat er nadat je Panda wilt downloaden, direkt daarna gevraagd wordt om je inloggegevens bij Google?
Eerder krijg je het niet gedownload. Zelfs niet vanaf googleshop zelf notabene.
Ik kijk wel mooi uit zeg. Lekkere veilige bedoeling!
Checken jullie dit wel?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zw_tserland