Panda Dome Free Antivirus

Horizontal Tabs


Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Panda Dome Free Antivirus (voorheen Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die prima bescherming biedt tegen malware en een eenvoudige interface heeft. Wel komt uit tests naar voren dat Panda niet een van de lichtste virusscanners is.

Panda biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware. Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Dome 18 (klik voor groter)

De beheerinterface van Panda - Panda Dome geheten - is basic. Er wordt aangegeven of je goed beveiligd bent, je kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en je kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kun je met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

Onder Mijn producten kun je andere pc's, laptops, tablets en smartphones die je beschermt met Panda beheren.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus vaak goed uit de bus. De bescherming is dus prima. Wel wordt Panda - ondanks dat de cloud-detectie dat juist zou moeten tegengaan - de laatste jaren steeds zwaarder en blijken pc's behoorlijk vertraagd te worden.

Panda Dome biedt gratis updates die automatisch uitgevoerd worden. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt, maar vooral commercieel interessant is voor Panda.

Android
Voor Android-apparaten is er de AntiVirus Free app (die eenmaal geïnstalleerd trouwens gewoon Panda Mobile Security blijkt te heten). Panda AntiVirus Free of Mobile Security beschermt realtime je telefoon en tablet tegen malware. Verder is er een privacycontrole tool om de machtigingen van apps te bekijken (en spiedende apps eventueel te verwijderen). Ten slotte kun je taken/apps afbreken (task killer) met Panda. Een overzichtelijke app die lijkt te doen wat hij moet doen. Er is ook een betaalde variant met wat extra functionaliteit.

Let goed op bij de installatie van de Windows-versie van Panda voor allerlei onnodige extraatjes en reclame voor de betaalde versie (lees tabblad Installatie hieronder)!

Inst

Website producent: 

Reacties

Bevalt mij prima; is helemaal niet vertragend en bij mij ook geen valse/fout meldingen.
Voor periodieke controle scans heb ik Defender ingeschakeld.

Er is een nieuwe versie uitgebracht: Panda Dome Free Antivirus 22.00.01. Zie o.m. https://www.softpedi....

Blijkbaar heeft Softpedia zich vergist, en ik heb me daardoor laten misleiden. De huidige versie blijft dus 22.00.00. Met excuses voor de fout.

Er is een update beschikbaar: Panda Dome (Free Antivirus) 21.01.00. Zie https://www.softpedi....

Er is een nieuwe versie uitgebracht: Panda Dome Free 22.00.00 (Panda Free Antivirus). Zie o.m. https://www.majorgee... en https://www.softexia....

Er is een update verschenen van Panda Dome Free Antivirus: 21.0.1.00. Zie https://www.majorgee... of https://www.softpedi....

Er is een update voor Panda Free Antivirus (Panda Dome): 21.00.00. Zie o.m. https://www.softpedi....

Er is een nieuwe versie beschikbaar van Panda Dome: 20.02.01. Zie https://www.softpedi.... Versienummer verschilt vreemd genoeg van MajorGeeks: 20.0.1. Zie https://www.majorgee....

Na 30 dagen , melding van ransomware attack , en de volgende dag een nieuwe melding je bent niet beschermd tegen ranssomware gelieve up te graden met 30% korting , ? Verwijderd en settings opnieuw ingesteld en weg probleem

Pagina's