Panda Dome Free Antivirus

Horizontal Tabs


Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (636 stemmen)

Ons oordeel

Beschrijving: 

Panda Dome Free Antivirus (voorheen Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die prima bescherming biedt tegen malware en een eenvoudige interface heeft. Wel komt uit tests naar voren dat Panda niet een van de lichtste virusscanners is.

Panda biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware. Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Dome 18 (klik voor groter)

De beheerinterface van Panda - Panda Dome geheten - is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

Onder Mijn producten kunt u andere pc's, laptops, tablets en smartphones die u beschermt met Panda beheren.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus vaak goed uit de bus. De bescherming is dus prima. Wel wordt Panda - ondanks dat de cloud-detectie dat juist zou moeten tegengaan - de laatste jaren steeds zwaarder en blijken pc's behoorlijk vertraagd te worden.

Panda Dome biedt gratis updates die automatisch uitgevoerd worden. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt, maar vooral commercieel interessant is voor Panda.

Android
Voor Android-apparaten is er de AntiVirus Free app (die eenmaal geïnstalleerd trouwens gewoon Panda Mobile Security blijkt te heten). Panda AntiVirus Free of Mobile Security beschermt realtime je telefoon en tablet tegen malware. Verder is er een privacycontrole tool om de machtigingen van apps te bekijken (en spiedende apps eventueel te verwijderen). Ten slotte kun je taken/apps afbreken (task killer) met Panda. Een overzichtelijke app die lijkt te doen wat hij moet doen. Er is ook een betaalde variant met wat extra functionaliteit.

Let goed op bij de installatie van de Windows-versie van Panda voor allerlei onnodige extraatjes en reclame voor de betaalde versie (lees tabblad Installatie hieronder)!

DL

Inst

Website producent: 

Reacties

Er is een nieuwe versie uitgebracht: Panda Dome Free 22.00.00 (Panda Free Antivirus). Zie o.m. https://www.majorgee... en https://www.softexia....

Er is een update verschenen van Panda Dome Free Antivirus: 21.0.1.00. Zie https://www.majorgee... of https://www.softpedi....

Er is een update voor Panda Free Antivirus (Panda Dome): 21.00.00. Zie o.m. https://www.softpedi....

Er is een nieuwe versie beschikbaar van Panda Dome: 20.02.01. Zie https://www.softpedi.... Versienummer verschilt vreemd genoeg van MajorGeeks: 20.0.1. Zie https://www.majorgee....

Na 30 dagen , melding van ransomware attack , en de volgende dag een nieuwe melding je bent niet beschermd tegen ranssomware gelieve up te graden met 30% korting , ? Verwijderd en settings opnieuw ingesteld en weg probleem

Op 31 december 2019 is Panda Dome 20.00.00 uitgebracht. Zie https://www.majorgee....

Panda het enige AV waar ik ooit een infectie me had 3 a 4 jaar geleden, toen gelukkig met iets anders kunnen oplossen..... sindsdien nooit meer gebruikt.

Deze bamboe-vreter is sowieso geen goede AV
off-topic: 3th party antivirus vandaag de dag overbodig. MS ingebouwde AV presteert goed genoeg

Beste redactie,nu is het mij gelukt om de versie (19.00.02) te installeren.
Groetjes en bedankt voor de reactie.

Pagina's