Panda Free Antivirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (594 stemmen)
Voor Windows
Voor Android
Actueel: 

22 december 2017
Panda Free Antivirus 18.03 is uitgebracht. Wijzigingen zijn nog niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk is dit een onderhoudsupdate die fouten oplost.

Beschrijving: 

Panda Free Antivirus (voorheen Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die prima bescherming biedt tegen malware en een eenvoudige interface heeft. Wel komt uit tests naar voren dat Panda niet een van de lichtste virusscanners is.

Panda biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware. Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Protection 18 (klik voor groter)

De beheerinterface van Panda - Panda Protection geheten - is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

Onder Mijn producten kunt u andere pc's, laptops, tablets en smartphones die u beschermt met Panda beheren.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus vaak goed uit de bus. De bescherming is dus prima. Wel wordt Panda - ondanks dat de cloud-detectie dat juist zou moeten tegengaan - de laatste jaren steeds zwaarder en blijken pc's behoorlijk vertraagd te worden.

Panda Protection biedt gratis updates. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt, maar vooral commercieel interessant is voor Panda.

Android
Voor Android-apparaten is er de AntiVirus Free app (die eenmaal geïnstalleerd trouwens gewoon Panda Mobile Security blijkt te heten). Panda AntiVirus Free of Mobile Security beschermt realtime je telefoon en tablet tegen malware. Verder is er een privacycontrole tool om de machtigingen van apps te bekijken (en spiedende apps eventueel te verwijderen). Ten slotte kun je taken/apps afbreken (task killer) met Panda. Een overzichtelijke app die lijkt te doen wat hij moet doen. Er is ook een betaalde variant met wat extra functionaliteit.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
18.03
Laatst gewijzigd: 
22 december 2017
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Panda Free Antivirus via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)

Of

Download Panda Free Antivirus rechtstreeks via de producent
(download begint automatisch)
 
Bestaande Panda Free Antivirus installaties worden automatisch geüpdated naar de nieuwste versie. Dit kan soms enige dagen duren.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Tijdens de installatie wordt ook aangeboden om de Panda Safe Web extensie voor uw browser te installeren (deze werkbalk biedt enige extra bescherming tijdens het surfen, maar is niet per se nodig omdat alle moderne browsers zelf ook redelijk beschermen tegen kwaadaardige websites) en Safe Web (Yahoo!) als standaard zoekmachine in te stellen. Als u dat niet wilt moet u de vinkjes weghalen.


Haal een of meer vinkjes weg

Ook maakt Panda reclame - in de interface en via pop-up vensters - voor de betaalde versie van zijn programma.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Bij MajorGeeks staat nog steeds versie 18.03(http://www.majorgeek...). Ik heb hen een mail hierover gestuurd, en dit stond in de antwoordmail: "Just downloaded it from the author link and still get 18.03 as of right now...". Versie 18.04 lijkt dus nog te bestaan.

Sorry, foutje: Versie 18.04 lijkt dus nog NIET te bestaan.

Hoe kan het toch, dat er nadat je Panda wilt downloaden, direkt daarna gevraagd wordt om je inloggegevens bij Google?
Eerder krijg je het niet gedownload. Zelfs niet vanaf googleshop zelf notabene.
Ik kijk wel mooi uit zeg. Lekkere veilige bedoeling!
Checken jullie dit wel?

Ik denk dat je niet op de goede link klikt (of op een advertentie)? Gewoon onder kopje Download (onderaan artikel) op:

Download Panda Free Antivirus via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)

Of

Download Panda Free Antivirus rechtstreeks via de producent
(download begint automatisch)

Er is een nieuwe versie 18.04 en het krijgt ook een nieuwe naam : Panda Dome
paar interne verbeteringen aan de quarantaine en beetje nieuwe look... nieuw is VPN.

Changelog:
- Creators Fall compatible ( security center)
- Quarantine file restoration changes.
- New: VPN.

Panda free gebruik sinds een paar maanden volgens werkt hij prima avast voorheem gebruikt...nee tot nu tevreden met panda

Geachte redactie,
Op 2 augustus 2017 melden jullie een nieuwe versie van Panda Free Antivirus.Bovenaan vermelden jullie " Actueel, 7 maart 2017, Panda Free Antivirus nieuwe versie 18.03 is uitgebracht." Dit begrijpen we toch even niet !!! Bovendien, na downloaden van de nieuwe versie dit niet 18.03 blijkt te zijn maar wel versie: 15.14.3.0 ! Blijkbaar kijken jullie de berichten niet na !!! Graag enige verduidelijking a.u b. !

In aansluiting op onze reactie van 11/08 melden wij u dat het probleem met de versie van Panda opgelost schijnt te zijn ! Eerst konden wij de 18.03 versie om een ons onbekende reden niet downloaden maar nu lukte het wel !
Vriendelijke groet!

Dat moest natuurlijk 2 augustus zijn. Nu hersteld. Welke downloadlink heb je gebruikt? MajorGeeks verwijst naar 18.03.

Zowel Majorgeeks als originele Panda website gebruikt ! En telkens de versie 15.14.3.0 gekregen. Probeer het zelf ook maar eens !

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorwege_