Avira Free AntiVirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op je pc, Mac of Android-toestel constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid met uitgebreide cloud bescherming. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers, ransomware en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt meerdere keren per dag of er updates zijn en je kunt ook instellen dat het programma elke dag je pc scant op virussen. Ook gebruikt Avira Protection Cloud waardoor verdachte bestanden direct via de cloud gecontroleerd kunnen worden door middel van kunstmatige intelligentie en machine leren. Optioneel zijn de Avira Browser Safety toolbar en diverse andere software van Avira, die je kunt weigeren tijdens de installatie.

Avira Free Antivirus heeft geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert, maar Avira beschermt natuurlijk wel als je probeert geïnfecteerde bijlagen te openen. Ook blokkeert Avira standaard potentieel ongewenste programma's (PUPs) die gebundeld worden met veel gratis software en advertenties tonen en je pc vertragen.

Avira Free Antivirus

Al met al is Avira Free Antivirus een van de betere virusscanners. Het programma komt meestal goed uit de bus bij tests van virusscanners. Ook voor macOS biedt Avira realtime bescherming.

Wel maakt Avira veel reclame voor andere software van het bedrijf via popups in de systeembalk en reclame in de interface. Ook heeft Avira tegenwoordig een overkoepelend beheerprogramma of dashboard van waaruit je Antivirus en andere programma's kunt openen en andere apparaten beheren.

Android en iOS
Het Duitse Avira, bekend van zijn virusscanner voor pc, heeft nu ook anti-virus apps voor Android en iOS gemaakt. Avira beveiligt je smartphone en tablet en scant nieuwe apps (en updates daarvan) op bedreigingen.

Avira Security biedt behalve bescherming tegen virussen en andere malware ook anti-diefstal, zodat je je apparaat kunt terugvinden of blokkeren/wissen als die gestolen of kwijtgeraakt is.

Avira voor Android heeft nog wat meer mogelijkheden dan de app voor je iPhone. Door gratis registratie met je mail-adres kun je via de website van Avira ook je toestel terugvinden.

Inst

Reacties

Volgens mij werkt de „bescheiden“ Engelse variant niet meer. De gegeven link werkt niet, maar ik vond de vermelde versie via de zoekmachine bij Softexia.com.

Toen kreeg ik een Engelstalige „suite“ die je heel gemakkelijk kon omzetten naar Nederlands.

Met zo te zien alle onnodige „suite“-onderdelen.

Antivirus Version: 15.0.2201.2134 (Update January) released on January 14, 2022.

nieuwe versie 15.0.2009

Na installeren krijg je het er niet meer van af, wat je ook probeert. Je kan dan bijv. niet eens meer een virrusscanner van bijv. KPN installeren.

@Hendik
De link van de@redactie verwijst naar een Engelse versie,dat staat ook duidelijk vermeld.

Dat is versie avira_en_free0___maj.exe.
Deze is volgens mij niet in het Nederlands in te stellen.
Deze versie lijkt ook zonder Opera etc. geïnstalleerd te worden.

De @redactie houd er van om de gebruikers op te schepen met Engelse
website's.
Maar er is ook gewoon een Nederlandstalige website van Avira:
https://www.avira.co...

Hier kan je als je op de "Gratis downloaden" knop klikt de Nederlandse versie van Avira downloaden
Dit is versie avira_nl_froe3_5e6387e85bc7c__pavwws.

Bij die versie word wel meer mee-geïnstalleerd o.a. de internetbrowser Opera, zoals de @redactie hierboven ook schrijft bij "installatie".

Er staat dat deze ook in het Nederland is, maar hoe krijg ik hem dan in het Nederlands gezet?

OPGELET: wanneer U AVIRA op uw computer installeert heeft U nadien problemen om de software te verwijderen! Er blijft steeds een gedeelte achter dat opnieuw AVIRA terug installeert. Het zou een antivirus moeten zijn maar het programma is zelf een virus dus opgelet met deze software! Beter weglaten dan nooit er nog vanaf geraken.

Avira-free forceert de firewall van Windows inderdaad bij opstart. Ongehoord!
Dan maar een volledige betaalde suite bij Bitdefender of Kaspersky OF vertrouwen op Comodo full suite onder VPN...
Vele gratis software betaal je tegenwoordig met jouw privacy...(zucht)

Het lijkt niet meer mogelijk de Avira antivirus los te installeren. Bij het downloaden van het installatiebestand, is er alleen nog de keuze voor 'Accepteren en installeren'. Daarmee wordt de gehele Suite geïnstalleerd, inclusief de browser Opera (die gemakshalve ook maar even als standaardbrowser wordt ingesteld). Ik heb 4 varianten van het downloadbestand geprobeerd, inclusief de engelse, en ze doen allemaal hetzelfde.
Dit wordt mij iets te opdringerig. Als er niet een mogelijkheid komt om tijdens installatie onderdelen uit te zetten, zal ik op zoek gaan naar een andere virusscanner. Dat is jammer, want Avira is op zich een prima virusscanner en komt altijd goed uit de tests.

Het vervelende is nog steeds dat Avira je probeert te dwingen de Windows Firewall aan te zetten anders verschijnt er een foutmelding die niet valt uit te zetten.
Avira ziet niet dat je al een andere firewall gebruikt, een storende misser.

Pagina's