Avira Free AntiVirus

Actueel: 

18 september 2017
Van Avira Free Antivirus is versie 15.0.31 in het Engels verschenen. Wijzigingen in deze uitgave zijn nog niet bekendgemaakt.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1661 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Beschrijving: 

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op uw pc, Mac of Android-toestel constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid zonder verdere poespas. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt meerdere keren per dag of er updates zijn en u kunt ook instellen dat het programma elke dag uw pc scant op virussen. Ook gebruikt Avira Protection Cloud waardoor verdachte bestanden direct via de cloud gecontroleerd kunnen worden. Optioneel is de SafeSearch toolbar, die u kunt weigeren tijdens de installatie.

Avira Antivirus heeft geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert, maar Avira beschermt u natuurlijk wel als u probeert geïnfecteerde bijlagen te openen.


Avira Free Antivirus is ook in het Nederlands vertaald (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Al met al is Avira Free Antivirus een van de betere virusscanners. Het programma komt meestal heel goed uit de bus bij tests van virusscanners. Ook voor Mac OS X biedt Avira realtime bescherming.

Android en iOS
Het Duitse Avira, bekend van zijn virusscanner voor pc, heeft nu ook anti-virus apps voor Android en iOS gemaakt. Avira beveiligt je smartphone en tablet en scant nieuwe apps (en updates daarvan) op bedreigingen.

Avira Security biedt behalve bescherming tegen virussen en andere malware ook anti-diefstal, zodat je je apparaat kunt terugvinden of blokkeren/wissen als die gestolen of kwijtgeraakt is.

Avira voor Android heeft nog wat meer mogelijkheden dan de app voor je iPhone. Door gratis registratie met je mail-adres kun je via de website van Avira ook je toestel terugvinden.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
15.0.31
Laatst gewijzigd: 
18 september 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Nederlandse Avira Free AntiVirus voor Windows via de producent
(De Nederlandse uitgave loopt vaak achter op de Engelse en wordt meestal pas enkele weken later bijgewerkt naar de meest recente versie)

of

Download Engelse Avira Free AntiVirus voor Windows via de producent
(klik op Download)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op!
Tijdens de (web)installatie wordt gevraagd of u Avira Phantom VPN, Avira System Speedup, Avira Safe Search Plus of  andere - al dan niet betaalde - programma's van de producent wilt installeren. Dit hoeft niet. Klik NIET op Installeren (of kies indien mogelijk Overslaan) en wacht gewoon af tot de installatie van Avira bovenaan klaar is (de installatie van Avira zelf gaat gewoon door namelijk). Ook het Dashboard voor de bescherming van meer apparaten (pc, Mac, Android toestel) kunt u overslaan als u maar op één apparaat Avira wilt installeren.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Is 360 Total security Essentials beter dan Avast

Avast is veel beter dan 360.

Hallo PatjeRedFan,

Hoe kon ik mij zo vergissen?

Zeker weten!

De keuze 'overslaan' is er niet meer.
Je krijgt een diashow voorgeschoteld van allerlei overbodige aanbiedingen waaronder betaalde.
Nergens op reageren, de installatie gaat zoals u aangeeft gewoon door.

Voor smartphones zijn geen virussscanners nodig https://www.consumen... Volgens consumentenbond bestaan voor ios geen virusscanners en voor smartphones in het algemeen. Smartphones worden voor andere doeleinden gebruikt dan bijvoorbeeld computers. Het is dan ook onnodig om je telefoon trager te maken met zware virusscanners die ook nog eens vol zitten met advertenties.

Smartphones met android worden wel beter uitgerust met een virus scanner, want men zou maar eens een fake app moeten op je foon zetten met een virus in !

Altijd officiele apps installeren dan is er niks aan de hand.

Wat een Gezever !!!
Best wel altijd een virus scanner op smartphones met android !!

Na een decennium gebruik te hebben gemaakt van Avira stap ik over. Het probleem van Avira is dat dit programma nu de eigenaar is wat je wil installeren. Freemakevideo bv. ziet Av als een bedreiging en wordt ongevraagd in quarantaine gezet. Na de optie om dit te herstellen wordt het weer in quarantaine gezet, en zo door dus. Het is mijn pc dus ik maak de beslissing en niet een anti-virus programma. Het beleid van Avira is helaas veranderd en vindt dat de gebruiker geen inspraak heeft van wat er veilig is. Oh, en Avira Connect wordt ook ongevraagd mee geinstalleerd en is niet te verwijderen. (bloatware?) Ik ga nu op zoek naar een gebruikers vriendelijk programma die de beslissing aan mij over laat. Mocht iemand dit al gevonden hebben dan hoor ik dat graag.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitser_and