Avira Free AntiVirus

Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (1681 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op uw pc, Mac of Android-toestel constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid met uitgebreide cloud bescherming. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers, ransomware en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt meerdere keren per dag of er updates zijn en u kunt ook instellen dat het programma elke dag uw pc scant op virussen. Ook gebruikt Avira Protection Cloud waardoor verdachte bestanden direct via de cloud gecontroleerd kunnen worden door middel van kunstmatige intelligentie en machine leren. Optioneel zijn de Avira Browser Safety toolbar en diverse andere software van Avira, die u kunt weigeren tijdens de installatie.

Avira Free Antivirus heeft geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert, maar Avira beschermt u natuurlijk wel als u probeert geïnfecteerde bijlagen te openen. Ook blokkeert Avira standaard potentieel ongewenste programma's (PUPs) die gebundeld worden met veel gratis software en advertenties tonen en uw pc vertragen.

Avira Free Antivirus

Al met al is Avira Free Antivirus een van de betere virusscanners. Het programma komt meestal heel goed uit de bus bij tests van virusscanners. Ook voor macOS biedt Avira realtime bescherming.

Wel maakt Avira veel reclame voor andere software van het bedrijf via popups in de systeembalk en reclame in de interface. Ook heeft Avira tegenwoordig een overkoepelend beheerprogramma of dashboard van waaruit u Antivirus en andere programma's kunt openen en andere apparaten beheren.

Android en iOS
Het Duitse Avira, bekend van zijn virusscanner voor pc, heeft nu ook anti-virus apps voor Android en iOS gemaakt. Avira beveiligt je smartphone en tablet en scant nieuwe apps (en updates daarvan) op bedreigingen.

Avira Security biedt behalve bescherming tegen virussen en andere malware ook anti-diefstal, zodat je je apparaat kunt terugvinden of blokkeren/wissen als die gestolen of kwijtgeraakt is.

Avira voor Android heeft nog wat meer mogelijkheden dan de app voor je iPhone. Door gratis registratie met je mail-adres kun je via de website van Avira ook je toestel terugvinden.

DL

Deel deze download: 

Reacties

'In deze uitgave van de Duitse virusscanner zijn kritieke beveiligingslekken en stabiliteitsproblemen opgelost.
Dit programma is Duitse degelijkheid.' Was eerder.

Vraagje Mc afee.
Is die ook al zo ver ik krijg namelijk de update niet binnen.

Ik kreeg de update ook niet binnen, dan heb ik deze maar zelf via de website MS gedownload en geinstalleerd, ik gebruik Panda en alles is vlot verlopen.

Deze komt altjd hoog uit de diverse testten!

Alleen ; het word steeds meer bloatware.. giga veel extra opties -die je toch niet gebruikt in de gratis versies- staan wel standaard in je opstartscherm van deze virus scanner.. had een simpel pceetje met win 7 en 2 gb ram bij iemand en die was door dit gedoe gewoon amper op te startten! .. slechte zaak Avira!

Elk extra programma kan voor een lek zorgen. Bij een Antivirus programma is dat volgens mij extra zorgelijk wegens de uitgebreide toegangsrechten die zo'n programma heeft. Ook daarom gebruik ik met Windows 10 nog steeds de ingebouwde Windows Defender.

Ongelooflijk, een antivirus programma met een lek, wel goed dat het hersteld is.

Is 360 Total security Essentials beter dan Avast

Zeker weten!

Avast is veel beter dan 360.

Hallo PatjeRedFan,

Hoe kon ik mij zo vergissen?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenri_k