360 Total Security

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

360 Total Security is Chinese anti-virus software van Qihoo. 360 Total Security heeft behalve anti-virus ook allerlei andere - ons inziens onnodige - extra tools aan boord. In de interface wordt reclame getoond. De bescherming is wel vrij uitgebreid met ook ransomware decryptie, webcam bescherming en een sandbox.

Sinds 2020 bestaat de basis-versie Total Security Essential niet meer. In plaats hiervan is alleen de uitgebreide 360 Total Security met allerlei - ons inziens onnodige - extra tools en optimalisatie-mogelijkheden beschikbaar. 360 Total Security maakt ook geen gebruik meer van de scan engines van Bitdefender en Avira. Alleen nog van eigen Chinese engines.

360 Total Security beschermt realtime je pc. Ook usb-sticks worden gecontroleerd, webcams beschermd en Google Chrome, Firefox en Edge krijgen bescherming tegen phishing en driveby-downloads via extensies. Ten slotte heeft 360 Total Security ransomware decryption tools en een sandbox (om onbekende programma's in een beveiligde omgeving te testen) aan boord. De betaalde versie heeft nog extra functies zoals een firewall, ad blocker, data shredder en meer en toont geen reclame.

360 Total Security geeft behoorlijke bescherming van je pc. Total Security is, zoals de naam al zegt, een totaalpakket (all-in-one) dat ook je pc kan optimaliseren en versnellen en schoonmaakt en diverse andere tools tot zijn beschikking heeft. Dat kan handig zijn, maar als je liever alleen een anti-virus programma hebt dan is Total Security nogal overdadig. Ook wordt reclame getoond in de interface.

De producten van Qihoo zijn te krijgen voor Windows en Mac.

Inst

Reacties

Ik gebruik al 8 jaar 360 Total Security Premium voor 9.99 per jaar,en ben zeer tevreden.
Wie bied dat voor die prijs?
En pottekijken doen alle antivirussen!
Want ze moeten je computer beschermen.

Geachte redactie,

Waarom updaten jullie het versienummer niet? Versie 11.0.0.1028 kwam uit op 21/07.

Met vriendelijke groeten,

Friendly Fire

Download en installeerde dit programma per ongeluk via PathMyPC omdat ik dacht dat dit een update was van mijn Norton360 suite. Probeerde het direct daarna weer te verwijderen. Dit lukte niet via Windows 11 en diverse andere op Windows werkende verwijdertools (ook niet in de veilige mode). Uiteindelijk via Linux is dit wel (gemakkelijk) gelukt. Wat mij betreft is dit een gevaarlijk programma. Vreemd genoeg had het Amerikaanse Norton360 geen probleem met de installatie van dit persistente programma. En voor de rest: Windows is een mooie zeilboot maar wat was ik blij dat ik mijn reddingsvest Linux om had.

Versie 11.0.0.1020 is beschikbaar. Zie o.m. http://www.360totals..., https://www.softpedi... en https://www.softexia....

Er is een nieuwe versie uitgebracht: 360 Total Security 11.0.0.1016. Zie o.m. http://www.360totals..., https://www.softpedi..., https://www.techspot... en https://www.filehors....

360 Total Security 11.0.0.1014 is verschenen. Zie o.m. https://www.softexia... en https://www.majorgee....

Eens te meer een update: 360 Total Security 11.0.0.1003. Zie o.m. https://www.softpedi..., https://www.majorgee... en https://www.softexia....

Pagina's