Bitdefender Antivirus Free

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Beperkingen: 
De betaalde versie biedt meer beschermingsfuncties
Categorie: 
Anti-virus
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Het betaalde Bitdefender Internet Security is een van de beste anti-virus pakketten van het moment. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de Roemeense virusscanner altijd zeer hoog. Er is sinds 2022 ook een nieuwe gratis variant voor Windows beschikbaar: Bitdefender Antivirus Free, die prima basisbescherming biedt. En er zijn Android- en Mac-versies.

Bitdefender Antivirus Free was in 2022 de verrassende opvolger van de vorige, vrij beperkte, gratis versie van de virusscanner die in 2021 uitgefaseerd werd. Onbekend was toen nog dat er een nieuwe, uitgebreidere gratis variant zou komen. Die ook nog eens in het Nederlands vertaald is.

De nieuwe Bitdefender Antivirus Free heeft veel meer mogelijkheden dan zijn gratis voorganger. De beveiliging bevat Antivirus (realtime bescherming), Advanced Threat Defense (tegen onder andere zero day exploits) en Preventie van online dreigingen zoals webaanvallen, phishing en fraude en bescherming van zoekresultaten en e-mail.

Veel andere functies zijn alleen in de betaalde versie aanwezig, maar Bitdefender Antivirus Free maakt een goede indruk met prima basisbescherming, een Nederlandstalige interface en een prettiger en overzichtelijker uiterlijk.

Android

Van de zeer goed bekend staande virusscanner Bitdefender is ook een variant voor Android verschenen. Bitdefender Antivirus Free scant je nieuwgeïnstalleerde apps en bestanden op virussen en andere malware. En dat doet de app goed.

In de gratis versie is alleen deze virusbescherming aanwezig. Voor andere beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal en webbescherming, zul je de betaalde versie moeten aanschaffen.

Bitdefender voor Android werkt zowel op smartphones als tablets.

inst

Reacties

27.0.16.87 is een oude versie nog

Ik gebruik Avast One essential free. Gratis bijna volledige bescherming en iedere week gratis 5gb VPN data.Op Windows 11 en op Android.(apk). Zeer tevreden.

Op zich een zeer goede virusscanner, het enige wat me stoort is dat bij het installeren van Bitdefender, er een aantal programma's moeten worden verwijderd. Waaronder de gratis versie van Malwarebytes. Als ik Malwarebytes er later weer opzet en een scan maak, dan is het icoontje van Bitdefender opeens verdwenen. Daarom maar gekozen voor een andere virusscanner. Jammer!

Na jaren Norton Internet Security te hebben gebruikt, toch overgestapt op bitdefender. Eerlijk gezegd vind ik bitdefender betere beveiliging bieden en werkt goed op Windows 11 en geen problemen met andere software zoal Firefox die ik hier al voorbij heb zien komen.

Het is gepleurd! beste Anoniem, en niet GEPLURT!

Versie 26.0.34.162

Werd een grote teleurstelling. Geconfronteerd met errors in WIN11. Update deed het niet en werd er werd een trial versie op mijn systeem "geplurt" terwijl ik daar niet om vroeg.....

Gaat dit programma inmiddels goed samen met Firefox op win 10 en win 11? Er was sprake van dat Bitdefender en FF problemen gaven..

Vandaag update naar 26.0.32.116

Nederlandstalige website:
https://www.bitdefen...

Pagina's