Bitdefender Antivirus Free Edition

Voor Windows en macOS
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (241 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
1.0.21.225
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Anti-virus
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Het betaalde Bitdefender Internet Security is een van de beste anti-virus pakketten van het moment. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de Roemeense virusscanner altijd zeer hoog. Nu is ook een gratis variant voor Windows beschikbaar: Bitdefender Antivirus Free Edition, die realtime bescherming biedt. En er is een Android-versie.

Bitdefender Antivirus Free Edition is ongetwijfeld het simpelste anti-virus product dat er bestaat: na installatie en registratie (verplicht binnen dertig dagen) hoef je er niet meer naar om te kijken. Sterker nog: er valt eigenlijk ook niks aan in te stellen verder. Je kunt een handmatige System Scan doen en het Protection Shield aan- en uitzetten (wat je toch niet wilt). Dat is het. Andere instellingen en opties zijn er niet. Wel kun je Events (logboek van activiteiten), Quarantaine en Exclusions bekijken bij de opties (tandwiel).

Bitdefender Antivirus Free Edition zit in de systeembalk en bewaakt continu je pc tegen virussen en andere malware. De bewaking lijkt op bestandsniveau te zijn, dus als je een kwaadaardig bestand start of een virus actief dreigt te worden dan grijpt Bitdefender in. Volgens Bitdefender worden ook phishing-bedreigingen als je surft geëlimineerd. Extra bescherming van bijvoorbeeld mail lijkt er niet te zijn (maar Bitdefender komt natuurlijk wel in actie als je kwaadaardige bijlage probeert te openen).

Deze eenvoud van Bitdefender is voor sommige gebruikers misschien prettig, maar het totale gebrek aan controle zal voor gevorderde gebruikers toch storend zijn. Ook worden bedreigingen automatisch verwijderd, waardoor je vals positieve detecties niet kunt voorkomen (maar wel weer kunt terugzetten vanuit de Quarantaine).

Voordeel is natuurlijk wel dat Bitdefender Antivirus Free Edition beschikt over een van de beste virusscan engines die er bestaan. De bescherming zou dus goed moeten zijn - hoewel tests dit nog moeten uitwijzen en het feit dat dit een uitgeklede versie van Bitdefender betreft waarschijnlijk ook wel zijn invloed op de kwaliteit van de protectie zal hebben.

Android
Van de zeer goed bekend staande virusscanner Bitdefender is ook een variant voor Android verschenen. Bitdefender Antivirus Free scant je nieuwgeïnstalleerde apps en bestanden op virussen en andere malware. En dat doet de app goed.

In de gratis versie is alleen deze virusbescherming aanwezig. Voor andere beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal en webbescherming, zul je de betaalde versie moeten aanschaffen.

Bitdefender voor Android werkt zowel op smartphones als tablets.

Download

inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

@Benjamin
Als je mijn links van 2 Mrt 2021 - 18:47 nu eens doorleest!

Excuus, Anoniem moet Benjamin zijn.

Zou kunnen Patje, maar is denk ik toch niet van toepassing op de apps uit de Play Store. Die gelden denk ik terecht als zeer betrouwbaar.

Toch halen ze nog regelmatig apps uit de appstore die besmet zijn, dus een av is geen overbodige luxe.
BD free voor android werkt via de cloud en is zeer licht.
Maar eigenlijk is dit topic voor Windows en niet voor android.

Anoniem en Aad, dank voor jullie reactie. Hopelijk kunnen jullie dit lezen. M'n beide vorige reacties zijn vreemd genoeg niet doorgekomen.

@Benjamin
Vanaf Android 8 heb je Google Play Protect op je smartphone staan:
https://www.gratisap...
https://www.androidp...
https://androidworld...
https://www.security...

Volgens mij heeft het geen zin om een antivirus op een android te zetten aangezien je alles uit de store haalt en die is helemaal schoon van virussen en andere troep.
Het maakt je apparaat alleen maar trager en je gebruikt dan meer data ivm het bij werken van het antivirus programma.

Kan iemand mij vertellen of (de gratis versie van) Bitdefender ook zin heeft voor Android? Ik heb begrepen dat de meningen daarover nogal verdeeld zijn. Alvast bedankt.

Update BD free: 1.0.21.225
Bugfixes en verbeterde web bescherming

https://www.softpedi...

Vandaag versie 1.0.17.169 de update komen vlug na elkaar, bugfixes.

Pagina's