Bitdefender Antivirus Free Edition

Actueel: 

13 november 2017
Bitdefender Antivirus Free Edition 1.0.9.54 voor Windows is verschenen. Wijzigingen in deze uitgave zijn nog niet bekendgemaakt.

Besturingssysteem: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (161 stemmen)
Omschrijving software: 

Het betaalde Bitdefender Internet Security is een van de beste anti-virus pakketten van het moment. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de Roemeense virusscanner altijd zeer hoog. Nu is ook een gratis variant voor Windows beschikbaar: Bitdefender Antivirus Free Edition, die realtime bescherming biedt. En er is een Android-versie.

Bitdefender Antivirus Free Edition is ongetwijfeld het simpelste anti-virus product dat er bestaat: na installatie en registratie (verplicht binnen dertig dagen) hoef je er niet meer naar om te kijken. Sterker nog: er valt eigenlijk ook niks aan in te stellen verder. Je kunt een handmatige System Scan doen en het Protection Shield aan- en uitzetten (wat je toch niet wilt). Dat is het. Andere instellingen en opties zijn er niet. Wel kun je Events (logboek van activiteiten), Quarantaine en Exclusions bekijken bij de opties (tandwiel).

Bitdefender Antivirus Free Edition zit in de systeembalk en bewaakt continu je pc tegen virussen en andere malware. De bewaking lijkt op bestandsniveau te zijn, dus als je een kwaadaardig bestand start of een virus actief dreigt te worden dan grijpt Bitdefender in. Volgens Bitdefender worden ook phishing-bedreigingen als je surft geëlimineerd. Extra bescherming van bijvoorbeeld mail lijkt er niet te zijn (maar Bitdefender komt natuurlijk wel in actie als je kwaadaardige bijlage probeert te openen).

Deze eenvoud van Bitdefender is voor sommige gebruikers misschien prettig, maar het totale gebrek aan controle zal voor gevorderde gebruikers toch storend zijn. Ook worden bedreigingen automatisch verwijderd, waardoor je vals positieve detecties niet kunt voorkomen (maar wel weer kunt terugzetten vanuit de Quarantaine).

Voordeel is natuurlijk wel dat Bitdefender Antivirus Free Edition beschikt over een van de beste virusscan engines die er bestaan. De bescherming zou dus goed moeten zijn - hoewel tests dit nog moeten uitwijzen en het feit dat dit een uitgeklede versie van Bitdefender betreft waarschijnlijk ook wel zijn invloed op de kwaliteit van de protectie zal hebben.

Toch lijkt Bitdefender Antivirus Free ons een interessant product dat we zeker in de gaten zullen houden.

Is Bitdefender een goed alternatief voor andere gratis virusscanners? We horen graag jullie ervaringen in de reacties!

Android
Van de zeer goed bekend staande virusscanner Bitdefender is ook een variant voor Android verschenen. Bitdefender Antivirus Free scant je nieuwgeïnstalleerde apps en bestanden op virussen en andere malware. En dat doet de app goed.

In de gratis versie is alleen deze virusbescherming aanwezig. Voor andere beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal en webbescherming, zul je de betaalde versie moeten aanschaffen.

Bitdefender voor Android werkt zowel op smartphones als tablets.

Categorie: 
Anti-virus
Laatst gewijzigd: 
13 november 2017
Versienummer: 
1.0.9.54
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 

Bitdefender
(De website van Bitdefender Antivirus Free Edition is met een Nederlands IP-adres niet te bereiken vanwege redirects door Bitdefender - de applicatie is hieronder wel gewoon te downloaden)

Installatie: 
Let op bij de installatie

.NET framework is benodigd voor Bitdefender Free

Bitdefender kan notificaties met 'speciale aanbiedingen' geven. Dit kun je uitzetten onder tandwiel | Account Info.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Sinds kort worden er een aantal webpagina's niet meer geladen, maar als ik Bitdefender dan uitzet, worden ze wel weer geladen. Heeft iemand hier ook ervaring mee? Dit dwingt me over te gaan op een andere virusscanner, jammergenoeg!

Hetzelfde probleem hier, gebruik nu Windows Defender.

Hetzelfde probleem gehad. Jammer dat Bitdefender eruit moest.

Klopt, ik heb daar ook problemen mee.
Lastig en jammer.
Niet prettig wanneer je het protection shield uit moet zetten wanneer je o.a wilt inloggen met digid.
Ik verwijder en vervang het programma dus maar.

Een bug waar ze momenteel aan werken volgens BD forum, intussen zitten ze al aan versie 1.0.9.52

Versie 1.0.9.52 van Bitdefender werkt bij mij weer normaal; Bitdefender blokkeert geen websites meer en draait weer als vanouds!

De laatste versie zorgt bovendien ook voor enorme vertraging bij Firefox. Firefox geeft erg vaak de mededeling "not responding".

Ik was erg enthousiast over BD AV Free tot dat die plotseling sites gaat blokkeren en vertragingen bij Firefox veroorzaken.

Bij ons wat dat ook zo: bevriezingen van Firefox. Na verwijderen van HitmanPro.Alert lijkt het probleem opgelost te zijn. Zou conflict tussen Bitdefender en HitmanPro.Alert kunnen zijn geweest. Of nieuwste versie Bitdefender heeft het (pas na twee keer herstarten) verholpen.

Als men de betaalde versie gebruikt, betekent dan weggeld?

Als de betaalde versie geen last van heeft van de update naar de laatste versie, betekent dan niet dat de engine van de BD AV Free anders is dan die van betaalde???

Ik gebruik geen HitmanPro en naast BD Free AV is er slechts WinPatrol. Toch blokkeert de nieuwste versie BD AV Free een aantal websites.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
neder_and