Bitdefender Antivirus Free Edition

Actueel: 

3 april 2017
Bitdefender Antivirus Free Edition 1.0.7.4 voor Windows is verschenen. In deze uitgave zijn prestatieverbeteringen doorgevoerd.

Besturingssysteem: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (137 stemmen)
Omschrijving software: 

Het betaalde Bitdefender Internet Security is een van de beste anti-virus pakketten van het moment. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de Roemeense virusscanner altijd zeer hoog. Nu is ook een gratis variant voor Windows beschikbaar: Bitdefender Antivirus Free Edition, die realtime bescherming biedt. En er is een Android-versie.

Bitdefender Antivirus Free Edition is ongetwijfeld het simpelste anti-virus product dat er bestaat: na installatie en registratie (verplicht binnen dertig dagen) hoef je er niet meer naar om te kijken. Sterker nog: er valt eigenlijk ook niks aan in te stellen verder. Je kunt een handmatige System Scan doen en het Protection Shield aan- en uitzetten (wat je toch niet wilt). Dat is het. Andere instellingen en opties zijn er niet. Wel kun je Events (logboek van activiteiten), Quarantaine en Exclusions bekijken bij de opties (tandwiel).

Bitdefender Antivirus Free Edition zit in de systeembalk en bewaakt continu je pc tegen virussen en andere malware. De bewaking lijkt op bestandsniveau te zijn, dus als je een kwaadaardig bestand start of een virus actief dreigt te worden dan grijpt Bitdefender in. Volgens Bitdefender worden ook phishing-bedreigingen als je surft geëlimineerd. Extra bescherming van bijvoorbeeld mail lijkt er niet te zijn (maar Bitdefender komt natuurlijk wel in actie als je kwaadaardige bijlage probeert te openen).

Deze eenvoud van Bitdefender is voor sommige gebruikers misschien prettig, maar het totale gebrek aan controle zal voor gevorderde gebruikers toch storend zijn. Ook worden bedreigingen automatisch verwijderd, waardoor je vals positieve detecties niet kunt voorkomen (maar wel weer kunt terugzetten vanuit de Quarantaine).

Voordeel is natuurlijk wel dat Bitdefender Antivirus Free Edition beschikt over een van de beste virusscan engines die er bestaan. De bescherming zou dus goed moeten zijn - hoewel tests dit nog moeten uitwijzen en het feit dat dit een uitgeklede versie van Bitdefender betreft waarschijnlijk ook wel zijn invloed op de kwaliteit van de protectie zal hebben.

Toch lijkt Bitdefender Antivirus Free ons een interessant product dat we zeker in de gaten zullen houden.

Is Bitdefender een goed alternatief voor andere gratis virusscanners? We horen graag jullie ervaringen in de reacties!

Android
Van de zeer goed bekend staande virusscanner Bitdefender is ook een variant voor Android verschenen. Bitdefender Antivirus Free scant je nieuwgeïnstalleerde apps en bestanden op virussen en andere malware. En dat doet de app goed.

In de gratis versie is alleen deze virusbescherming aanwezig. Voor andere beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal en webbescherming, zul je de betaalde versie moeten aanschaffen.

Bitdefender voor Android werkt zowel op smartphones als tablets.

Categorie: 
Anti-virus
Laatst gewijzigd: 
7 april 2017
Versienummer: 
1.0.7.18
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 

Bitdefender
(De website van Bitdefender Antivirus Free Edition is met een Nederlands IP-adres niet te bereiken vanwege redirects door Bitdefender - de applicatie is hieronder wel gewoon te downloaden)

Installatie: 
Let op bij de installatie

.NET framework is benodigd voor Bitdefender Free

Bitdefender kan notificaties met 'speciale aanbiedingen' geven. Dit kun je uitzetten onder tandwiel | Account Info.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Goeiemorgen mensen, ik kwam dit tegen op het internet, zoals hierin vermeld is bitdefender niet veilig..

https://www.virustot...

Beter lezen Bert. Dit gaat erom dat Bitdefender de url die getest wordt (die ik hier niet herhaal, maar die bovenaan de door jou genoemde pagina van virustotal staat) als malware betitelt. VirusTotal laat namelijk niet alleen bestanden maar ook urls testen door tientallen virusscanners. En Bitdefender is een van die virusscanners.

Start snel op en belast het systeem nauwelijks. Voor een wat oudere laptop ideaal.

Vandaag weeral een update ( 3de deze week ) binnen gekregen voor BD free, 1.0.7.18 !

Zonet weer een update binnen gekregen voor BD free, 1.0.7.14

Natuurlijk had ik dat moeten doen. Voor een eventuele volgende keer heb ik al een boekje aangeschaft ;-)

In principe kan je zelfs een onbestaand e-mail adres in typen en kies je een wachtwoord.
bvb uw vorig mail adres met een cijfer erbij en kies WW. dan is BD free ook geactiveerd ;)

Ga ik doen. Bedankt voor de tip!

Mooi virusprogramma. Plots ontstonden updateproblemen. Programma opnieuw gedownload. Wachtwoord vergeten. Poging om wachtwoord te resetten mislukt. Helaas wordt er niet gereageerd door Bitdefender. Dan weer terug naar dat andere programma: Panda!

Wachtwoord opschrijven in een boekje ofzo ! :)

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_oorwegen