Bitdefender Antivirus Free Edition

Actueel: 

7 maart 2017
Bitdefender Antivirus Free Edition 1.0.6.12 is verschenen. Wijzigingen zijn niet bekendgemaakt.

Besturingssysteem: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (132 stemmen)
Omschrijving software: 

Het betaalde Bitdefender Internet Security is een van de beste anti-virus pakketten van het moment. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de Roemeense virusscanner altijd zeer hoog. Nu is ook een gratis variant voor Windows beschikbaar: Bitdefender Antivirus Free Edition, die realtime bescherming biedt. En er is een Android-versie.

Bitdefender Antivirus Free Edition is ongetwijfeld het simpelste anti-virus product dat er bestaat: na installatie en registratie (verplicht binnen dertig dagen) hoef je er niet meer naar om te kijken. Sterker nog: er valt eigenlijk ook niks aan in te stellen verder. Je kunt een handmatige System Scan doen en het Protection Shield aan- en uitzetten (wat je toch niet wilt). Dat is het. Andere instellingen en opties zijn er niet. Wel kun je Events (logboek van activiteiten), Quarantaine en Exclusions bekijken bij de opties (tandwiel).

Bitdefender Antivirus Free Edition zit in de systeembalk en bewaakt continu je pc tegen virussen en andere malware. De bewaking lijkt op bestandsniveau te zijn, dus als je een kwaadaardig bestand start of een virus actief dreigt te worden dan grijpt Bitdefender in. Volgens Bitdefender worden ook phishing-bedreigingen als je surft geëlimineerd. Extra bescherming van bijvoorbeeld mail lijkt er niet te zijn (maar Bitdefender komt natuurlijk wel in actie als je kwaadaardige bijlage probeert te openen).

Deze eenvoud van Bitdefender is voor sommige gebruikers misschien prettig, maar het totale gebrek aan controle zal voor gevorderde gebruikers toch storend zijn. Ook worden bedreigingen automatisch verwijderd, waardoor je vals positieve detecties niet kunt voorkomen (maar wel weer kunt terugzetten vanuit de Quarantaine).

Voordeel is natuurlijk wel dat Bitdefender Antivirus Free Edition beschikt over een van de beste virusscan engines die er bestaan. De bescherming zou dus goed moeten zijn - hoewel tests dit nog moeten uitwijzen en het feit dat dit een uitgeklede versie van Bitdefender betreft waarschijnlijk ook wel zijn invloed op de kwaliteit van de protectie zal hebben.

Toch lijkt Bitdefender Antivirus Free ons een interessant product dat we zeker in de gaten zullen houden.

Is Bitdefender een goed alternatief voor andere gratis virusscanners? We horen graag jullie ervaringen in de reacties!

Android
Van de zeer goed bekend staande virusscanner Bitdefender is ook een variant voor Android verschenen. Bitdefender Antivirus Free scant je nieuwgeïnstalleerde apps en bestanden op virussen en andere malware. En dat doet de app goed.

In de gratis versie is alleen deze virusbescherming aanwezig. Voor andere beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal en webbescherming, zul je de betaalde versie moeten aanschaffen.

Bitdefender voor Android werkt zowel op smartphones als tablets.

Categorie: 
Anti-virus
Laatst gewijzigd: 
7 maart 2017
Versienummer: 
1.0.6.12
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 

Bitdefender
(De website van Bitdefender Antivirus Free Edition is met een Nederlands IP-adres niet te bereiken vanwege redirects door Bitdefender - de applicatie is hieronder wel gewoon te downloaden)

Installatie: 
Let op bij de installatie

.NET framework is benodigd voor Bitdefender Free

Bitdefender kan notificaties met 'speciale aanbiedingen' geven. Dit kun je uitzetten onder tandwiel | Account Info.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Volgens de redaktie: "Bitdefender kan notificaties met 'speciale aanbiedingen' geven. Dit kun je uitzetten onder tandwiel | Account Info."

Helaas is dit niet mogelijk. Het"schuifje" verspringt steeds weer naar "on". Overigens valt het met notificaties en reclame erg mee. Heb er in ruim een week nog niets van gemerkt. Het programma werkt stabiel tot nu toe en bevalt me prima.

Ik heb inmiddels versie 1.0.6.12

Ik ook, en dat tot m'n grote vreugde. Dit is een fenomenale scanner waar geen andere tegenop kan.

Hier ook sinds gisteren versie 1.0.6.12
Deze free edition is echt een topper, ook zeer goed ook tegen phishing websites en malware sites die hij blokkkeert op het web.

werkt iegelijk wel goed update continu.

Vroeger steeds Panda gebruikt en nu uit - Nieuwsgierigheid - wou ik even Bitdefender proberen.
Een RAMP.. Midden in de installatie brak alles af, terug geinstalleerd maar wanneer ik echter het net op ging stond ik gewoon stil. Dan nog niet van de uninstall gesproken.. Nu terug Panda en alles loopt terug vlot zoals vroeger. Voor mij is deze software BROL.

Ik wilde de 30 dagen gratis proefversie van Bitdefender uitproberen. Tijdens de installatie zou je de keuze hebben om de proefversie aan te vinken. Niet dus. Hij gaat meteen door naar activeren en een account aanmaken. Hier voelde ik dus niets voor: als je namelijk op de website kijkt van Bitdefender staat er heel sneaky onderaan in kleine letters dat je account automatisch word gekoppeld aan een abonnement. Dit vind ik je reinste misleiding! Als je hierover wil reclameren moet je een licentiesleutel opgeven, maar die krijg je pas als je een abonnement neemt voor ten minste een jaar. Ik wil gewoon gratis 30 dagen Bitdefender op proef, zoals beloofd op hun website.

Programma geïnstalleerd, vraagt om emailadres i.v.m. registratie. Vul het in, verzin wachtwoord, dan foutmelding. Nogmaals geprobeerd: dit emailadres is al in gebruik (!). Ander emailadres met ander wachtwoord aangemaakt. Hetzelfde resultaat. Dus Avira er maar weer opgezet.

Het is de bedoeling dat jezelf een account aanmaakt om BF free te activeren.

Je e-mailadres hebben ze niks mee nodig. Is ze puur te doen om te spammen. Gewoon links laten liggen die virusscanners waar je je moet registreren.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zw_tserland