Ad-Aware opgekocht door oplichters?

De Engelse technologie-website The Register meldt dat LavaSoft, het bedrijf achter anti-spyware software Ad-Aware, mogelijk is opgekocht door oplichters.

Een investeringsfonds, genaamd Solaria, heeft begin dit jaar de Zweedse anti-spyware-producent LavaSoft gekocht. Nader onderzoek van The Register leert echter dat Solaria connecties heeft met UpClick, een duister 'marketing-bedrijf' dat via andere ondernemingen fake-software maakte waar grof voor betaald moest worden.

En zelfs regelrechte spyware (iets waar Ad-Aware juist tegen vecht) zou worden aangeboden door dochter-ondernemingen van UpClick. Dat een investeringsfonds dat banden heeft met frauduleuze bedrijven nu eigenaar is geworden van Ad-Aware is natuurlijk ronduit zorgelijk.

Is Ad-Aware nog te vertrouwen als anti-spyware-maker? Of gaat het programma zelf rogue software worden? Of zijn de nieuwe eigenaren nu opeens op het rechte pad gekomen en blijft Ad-Aware betrouwbare software? Wordt vervolgd...

Deel dit artikel: 

Reacties

Gewoon op Linux overstappen. Ubuntu, of OpenSuse. Dan heb je nergens last meer van. Geen "honderd" andere programma's nodig - zoals bij Windows - om het systeem overeind en veilig te houden.

Als maar genoeg mensen overstappen op Linux, dan komen vanzelf daar ook de problemen. Het moet immers lucratief voor de boosdoener zijn. Ik kijk er dus naar uit dat 95% van computermensheid op een ander systeem draait dan Windows. Ik vermoed dat dan de spyware en hackproblemen voor de Windows vanzelf oplossen....

Oei, dat ziet er erg slecht uit. :-(
Vroeger gebruikte ik die software, maar met de jaren werd dat programma alsmaar zwaarder en groter en in sommige gevallen moest ik toeren gaan uithalen om het te kunnen deïnstalleren.

Later overgestapt naar Spybot Search & Destroy, maar daar was soms ook wat mee en hopeloos verouderd, en nu al een paar jaar SUPERAntiSpyware waar ik erg tevreden over ben.

Maar goed, ik ken wel een heleboel mensen die het gebruiken en die ga ik zo snel mogelijk waarschuwen voor het misschien te laat is.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_panje