Malwarebytes

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1550 stemmen)
Actueel: 

30 maart 2018
Malwarebytes 3.4.5 is verschenen. Deze uitgave van de malware-verwijderaar brengt enkele stabiliteitsverbeteringen. Zo worden crashes, fouten en een BSOD opgelost. Ook zijn er verbeteringen aan de opsporing van en bescherming tegen malware doorgevoerd

Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 is de betaalde versie een alternatief voor virusscanners.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen bescherming tegen exploits en ransomware

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan of een snelle hyperscan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's opruimt, aangekocht. AdwCleaner zal ook geïntegreerd worden in Malwarebytes.

Malwarebytes komt vaak goed naar voren uit tests voor het verwijderen van malware en is dus zeer goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
3.4.5.2467
Laatst gewijzigd: 
30 maart 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie

U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.

Deel deze download: 

Reacties

Malwarebytes blijft natuurlijk/waarschijnlijk een 2nd resort solution, voorbij de "gewone" anti-virussoftware. Het is niet aan te raden om dat programma continu op je PC te laten staan, vind ik, vanwege zijn belasting op je systeem (opstartvertraging e.d.) en bemoeizucht tijdens regulier gebruik. Toch scant het programma uitgebreid en precies, ook in zijn jongste versie, heb ik ondervonden. De GUI is overzichtelijk en het blijft gratis in zijn proefversie (Premium), dus...

Voor allen die zich mateloos ergeren aan MalwareBytes.
Er is ook van MalwareBytes het minder bekende Chica PC Shield die alleen zoekt naar Potentional Unwanted Programs (PUP), tegenhoud en in Quarantaine plaats tot je die verwijderd. Gratis. Als je de Setup tegenkomt, let dan op de kop "YEP", dan zit je goed.

Malwarebytes NIET gebruiken op Android, zie de test van AV-comp https://www.av-compa...

Hoe kan ik dat mateloos irritante Malwarebytes van mijn computer verwijderen?

Erg irritant hoe de premium versie je feitelijk wordt opgedrongen. Dat leidt er dan weer toe dat ik in security center melding krijg dat bescherming niet in orde is terwijl dat middels bitdefender wel degelijk het geval is. Mij irriteerde dat dusdanig dat ik Malwarebytes (voor on demand scanning zekere een goede second opinion optie tot nu toe) van mijn PC af heb gemieterd.

Inderdaad vervelend dat je ongevraagd de premium versie (en ook contextmenu items) krijgt, maar je kunt de premium versie wel direct de-activeren.

@ Léon, klopt inderdaad maar dat is nu helaas net het probleem: zodra je dat doet krijg je dus steeds melding van beveiligingscentrum dat je beveiliging niet in orde is terwijl ie dat dus stiekem wel is met Bitdefender.

Ik ben er, eerlijk gezegd, ook wat huiverig voor geworden. Vertrouw daarom liever op Super Antispyware. Vind die nieuwe opzet een absolute ramp! Al die z.g. ´´beschermingsschuifjes´´. Wat is dat voor flauwekul? Heb je niets aan! Daar heb ik immers Bitdefender voor! Had je vroeger niet met dit programma. Installeren en draaien maar nu? Nee! ´n Verslechtering!

Neem gewoon Norton
Dan heb je dat niet nodig

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ortugal