Malwarebytes

Actueel: 

7 juli 2017
Malwarebytes 3.1.2.1733 component package update 1.0.160 is verschenen. In deze update zijn diverse fouten opgelost en optimalisaties doorgevoerd.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1529 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android
Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware. De effectiviteit van het programma wordt door velen geroemd. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 is de betaalde versie een alternatief voor virusscanners.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen bescherming tegen exploits en ransomware

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan of een snelle hyperscan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's opruimt, aangekocht. AdwCleaner zal ook geïntegreerd worden in Malwarebytes.

Malwarebytes komt vaak goed naar voren uit tests voor het verwijderen van malware en is dus zeer goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
3.1.2.1733 cpu 1.0.160
Laatst gewijzigd: 
7 juli 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie

U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Een afgrijselijke CPU-hog. Volledig ongeschikt voor oudere computers.

Malwarebytes heeft heeeeel lang op deze site in het lijstje "gratis software top 10" op nr 2 of 3 gestaan, nu verdwenen uit de top 10.

Snap daar echt niks van. Is naar mijn wel zeer bescheiden mening een voortreffelijke anti-spyware. Jammer alleen van al die vorige updates die voor ellende zorgden.

Malwarebytes wil alles in één zijn en daar gaat het mis, in plaats van het vertrouwde anti-malware wil het nu de vervanger van uw bestaande anti-virus zijn maar daar gaat het de mist in, don't bite off more than you can chew! Van aanrader naar afrader, helaas!

Ik zie het toch iets anders dan jij. Ik ervaar M. als een uitstekende scanner en verwijderaar. Misschien belast M. het systeem ook minder dan een scanner als bijv. Super Anti-spyware.

Malwarebytes is geen scanner of verwijderaar, het is een compleet anti-virus pakket. En geen al te beste, het komt zeer beroerd uit de verschillende testresultaten. Het streeft in megalomane groteskheid het doel voorbij en lijkt daarom gedoemd in marginaliteit te verdwijnen. Het aangetrokken jasje is te groot.

Mooi gezegd Ron, ik begrijp wat je bedoelt maar ga desalniettemin voor de zeer gebruiksvriendelijke en goed scorende M. De meningen zijn zoals vaker zeer verdeeld. Dat houdt de spanning erin. Heel goed!:-)

Alle updates vóór deze mislukten Deze update gelukkig niet zodat ik weer m'n oude vertrouwde Malwarebytes kan gebruiken. Heel goed!

Vraag aan de redactie (bijvoorbeeld): elke keer lees ik "U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf", maar verder dan het installeren van nieuwe virusdefinities ben ik nooit gekomen. Hoe kun je de programmaversie updaten vanuit het programma?

Bij instellingen, toepassingen, staat er toepassingsupdates.
Voor wat dat er staat in de gratis versie weet ik niet , het is mij nog nooit gelukt hier een update te forceren.
Besluit: mij lijkt het niet mogelijk te updaten vanuit het programma zelf. ( althans in de gratis versie)
Dalend enthousiasme voor deze vergane binaire glorie, m.a.w. er zijn voor mij alternatieven.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
en_eland