Malwarebytes

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1539 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android
Actueel: 

2 november 2017
Malwarebytes 3.3.1 is verschenen. In deze uitgave zijn de beschermingstechnieken en de notificaties verbeterd. Verder zijn enkele stabiliteitsproblemen en crashes aangepakt.

Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 is de betaalde versie een alternatief voor virusscanners.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen bescherming tegen exploits en ransomware

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan of een snelle hyperscan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's opruimt, aangekocht. AdwCleaner zal ook geïntegreerd worden in Malwarebytes.

Malwarebytes komt vaak goed naar voren uit tests voor het verwijderen van malware en is dus zeer goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
3.3.1.2183
Laatst gewijzigd: 
2 november 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie

U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Een waardeloos programma. Mijn Laptop helemaal van de leg.
Vorige versies waren wel oké.

Heb in het verleden versie 1 en 2 met veel plezier gebruikt.
Onlangs geupdatet naar versie 3. Helaas, valt zwaar tegen,
Vertraagt de computer en gebruikt zeer veel resources.
Vage en rare foutmeldingen, allerlei programma's worden ineens unresponsive.
Merkte dit vooral bij de onderdelen van MS Office.
Na verwijderen Malwarebytes3 werkt alles weer snel en als vanouds.
Jammer, was ooit een goed programma.

bij de Premium-versie lukt het niet meer om o.a LibreOffice documenten te open.
als ik dan alle beschermingslagen van MB uitschakel, lukt het wel, dus het probleem zit weer bij MB

heb MB terug gezet naar 3.2.2 en nou kan ik weer LibreOffice ducumenten en bestanden

Karel, ga naar instellingen - bescherming -exploitbeveiliging - beschermde toepassingen beheren - dan LibreOffice bestandsnaam soffice.bin op uit zetten

Malwarebytes test op geinfecteerde systemen, resultaat: minder dan gemiddeld
https://www.av-test....

Ehh Merel.. das dus idd zo-in die test- dat malwarebytes al reeds geinfecteerde systemen slechter kan opruimen..

Maar> Detectie is echter niet hetzelfde als het verwijderen van reeds aanwezige malware. Dat een virusscanner minder goed is in het verwijderen van besmettingen wil niet zeggen dat de detectie (het voorkomen) van malware ook slecht is. En omgekeerd: goede verwijderaars zijn misschien minder goed in de opsporing. Bedenk dat bij het lezen van onderstaande resultaten.

Zie ook > https://www.gratisso...

vandaag verwijderd, geheugenverbruiker, crashveroorzaker en na een verplichte trial update, die nu ten einde is, onbruikbaar, na de pc versie nu ook deze eraf.

Dit programma wordt hier zo geprezen maar waarom als ik vragen mag?
Nou redactie, vertel........

False meldingen, onstabiel, en niet betrouwbaar, haald meer weg dan je lief is.

Ik had er een abonnement op, maar ik betaal niets meer aan deze club, en hun tarief is ook niet gekoop.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederla_d