Malwarebytes

Actueel: 

2 maart 2017
Malwarebytes 3.0.6.1469-1075 is verschenen. In deze nieuwe onderhoudsupdate worden weer enkele storende fouten gerepareerd, waardoor veel gebruikers geplaagd werden. Zo zijn conflicten met Macrium Reflect en Bitdefender opgelost en is het niet altijd starten van anti-ransomware en webbescherming verholpen. Ten slotte zijn andere problemen met de webbescherming en enkele geheugenlekken aangepakt. Als je Malwarebytes al gebruikt kun je updaten vanuit het programma zelf.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1517 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android
Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware. De effectiviteit van het programma wordt door velen geroemd. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 is de betaalde versie een alternatief voor virusscanners.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen bescherming tegen exploits en ransomware

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan of een snelle hyperscan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's opruimt, aangekocht. AdwCleaner zal ook geïntegreerd worden in Malwarebytes.

Malwarebytes komt vaak goed naar voren uit tests voor het verwijderen van malware en is dus zeer goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
3.0.6.1469-1075
Laatst gewijzigd: 
2 maart 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie

U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Hier haalt dit programma, als het opstart, hele software pakketen weg.

Dit is geen goed product!

Is hier geen controle op?

Na installatie van versie 3.0.6.1469-1075 MBAM geen windows 10 update meer.
na verwijdering versie 3.0.6.1469-1075 MBAM geen problemen meer.

Een keer raden, werkt nog niet goed.

Hoe krijgen ze het voor elkaar, wat een broddel werk.
Ben maar over gegaan op spybot, en malewarehunter.

Die doen hun werk wel goed!

daar ben ik het niet helemaal mee eens. ondanks een nieuwe instalatie kreeg ik de melding
unable to connect in beeld en had ik veel moeite om het weer te verwijderen.

Moet jij weten, jij loopt risico, malewarebytes is niet meer van toen.

goed

Sinds de vorige update had ik voor Malwarebytes opstarttijden na het aanklikken van bijna twee (!!) minuten. Voor deze versie heb ik eerst de oude verwijderd en daarna de nieuwe geïnstalleerd. Nu is de opstart weer normaal en de scans zijn veel sneller. Wie vanuit het programma de update doet of de nieuwe versie downloadt en over de oude installeert, komt dus kennelijk in de problemen.

Voorheen werkte Malwarebytes altijd prima , maar deze versie is echt waardeloos . Het programma start niet , dus verwijderd. Nieuwe versie geprobeerd en na een scan 5 PUP s gevonden in quarantaine gezet en daarna heb ik problemen met mijn netwerk, dus weer alles verwijderd en voor mij dus voorlopig geen Malwarebytes meer

Je kunt ook niet je eigen persoonlijke instellingen saven. T.m. ... ik kan het niet vinden waarzo? Klikken op het rode kruisje heeft naar mijn idee (ook) geen zin.

Heb vandaag de nieuwe versie van Malwarebytes er af gehaald. Op de dag van de gratis versie, hielp dit programma de complete software van mijn printer om zeep en schakelde ook de draadloze zelf uit. Waar kan ik nog de oude versie van Malwarebytes ophalen? Het nieuwe programma maakt er een behoorlijke puinhoop van.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ngeland