Malwarebytes

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1553 stemmen)
Actueel: 

27 juni 2018
Malwarebytes 3.5.1.2527 is (bijna?) verschenen (de uitgaveopmerkingen melden 3.5.1.2527, maar het programma zelf nog 3.5.1.2522). Deze uitgave van de malware-verwijderaar moet crashes met de webbeschermingsmodule en hoog CPU-gebruik van de anti-ransomware module verhelpen. Ook is de stabiliteit vergroot door beter driverbeheer en voldoet Malwarebytes nu aan de vereisten van Microsoft voor Hypervisor Code Integrity (HVCI) en Device Guard (extra bescherming die in Windows is ingebouwd), zodat er minder incompatibiliteiten (problemen) met Windows te verwachten zijn. Ten slotte zijn verbeteringen aan de interface doorgevoerd en is de bescherming aangescherpt.

Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 is de betaalde versie een alternatief voor virusscanners.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen bescherming tegen exploits en ransomware

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan of een snelle hyperscan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's opruimt, aangekocht. AdwCleaner zal ook geïntegreerd worden in Malwarebytes.

Malwarebytes komt vaak goed naar voren uit tests voor het verwijderen van malware en is dus zeer goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
3.5.1.2527
Laatst gewijzigd: 
27 juni 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie

U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.

Deel deze download: 

Reacties

Het direct omzetten van Premium-proefversie naar Gratis-versie:
Instellingen> Accountdetails en klik op Premium-proefversie deactiveren.
Daarna nog één punt wijzigen en linksboven staat dan Gratis 3.5.1.

Ja lekker is dat Malwarebytes erop, scannen en iObit SystemCare Pro doet het niet meer.

"3.5.1.2522 is still the latest.  There was a CU (Component Update) released recently that changes the Component package version: to 1.0.374 (listed under Settings>About) so if that's what yours shows then you're all up-to-date
https://forums.malwa...

Ja klopt. Merkwaardig dat de changelog tijdens de installatie een ander versienummer vermeldt:

 

Redactie, pas je tekst dan aan
doet me denken aan “worden enkele fouten gerepareerd dus fouten opgelost “ https://www.gratisso...

@Joost
Dank voor het melden, zijn beide aangepast

Toch maar weer even zeggen: stabiel, snel en betrouwbaar. Samen met Ashampoo Winoptimizer en het syteem kan niet meer stuk. Proberen zou ik zeggen.

De link is voor Malwarebytes 3.5.1.2522 (6/26/18)

Ja, dat is vreemd. Bij installatie kregen we de changelog voor 3.5.1.2527 te zien (zie afbeelding bovenaan).
 

redactie, hier ook Malwarebytes 3.5.1.2522 http://www.softpedia... zie ook https://www.bleeping... ik heb de premium en die staat nog steeds op 2522

https://www.malwareb... en https://forums.malwa... zijn de resultaten van “deze” en “uitgave”

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
n_derland