Malwarebytes

Actueel: 

20 december 2016
Malwarebytes 3.0.5 is verschenen. In deze uitgave zijn enkele storende fouten gerepareerd. Er wordt gewerkt aan de oplossing van meer problemen.
In Malwarebytes 3, dat 8 december uitkwam, is de scan engine verbeterd, zijn scans tot vier keer sneller en is er een nieuwe interface ingevoerd. Anti-Malware is komen te vervallen in de naam.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (1504 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware. De effectiviteit van het programma wordt door velen geroemd. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 is de betaalde versie een alternatief voor virusscanners.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen bescherming tegen exploits en ransomware

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan of een snelle hyperscan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's opruimt, aangekocht. AdwCleaner zal ook geïntegreerd worden in Malwarebytes.

Malwarebytes komt vaak goed naar voren uit tests voor het verwijderen van malware en is dus zeer goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
3.0.5
Laatst gewijzigd: 
20 december 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie

U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Service wordt niet gestart, terwijl ik betaald heb, deze software deugt niet.

'U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf'
Niet dus. De 'toepassingsupdate' geeft als respons: er zijn geen toepassingsupdates beschikbaar, terwijl ik versie 3.0.0 heb.

Mijn computer deze Malwarebytes Anti-Malware 3.0.5 al geinstalleerd, kan niet update controleren en probleem oplossing ! Maar Malwarebytes Anti-Malware 3.0.5 zit wel inbouw Anti-Exploit Malwarebytes Anti-Malware versie 2.2.1.1043 blijft ! maar zonder Anti-exploit. U kunt deze Malwarebytes Anti-Exploit downloaden en installeren. Zonder probleem

Nog steeds storende fouten die ik gemeld bij bij Malwarebytes niet opgelost. Blijf bij versie 2.

Zojuist de nieuwste Malwarebytes software geïnstalleerd. Ziet er erg mooi uit, vind ik, en werkt perfect. Heb wel alle extra bescherming, behalve de scandetails, uitgezet want ik ben al ruim voldoende beschermd door Bitdefender Internet security 2016. Daar hoeven geen lagen overheen. De scan is razendsnel geworden, dus er is, merk ik, flink goed gesleuteld aan deze fraaie software.

Ik kan Malwarebytes alleen gebruiken als ik KPN veilig (F-secure)uitzet, anders krijg ik de melding: unable to connect de service.

Ikke ook, ben er maar mee opgehouden. Vertrouw verder maar op het alleszins prijzenswaardige Bitdefender.

Ik heb Malwarebytes in de veilige modus verwijderd en ga op zoek naar een goed alternatief via gratissoftware.nl

Emsisoft Emergency Kit
antimalwaresoftware.nl/handleidingen/handleiding-emsisoft-emergency-kit/
Emsisoft Emergency Kit

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
du_tsland