Malwarebytes

Voor Windows en macOS
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1581 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 wordt de betaalde versie gepositioneerd als een alternatief voor virusscanners, maar uit tests komt Malwarebytes niet altijd even goed naar voren.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen realtime bescherming maar is een on demand scanner

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's (potentieel ongewenste programma's) opruimt, aangekocht. AdwCleaner is ook geïntegreerd in Malwarebytes. Onder Instellingen | Bescherming ziet u dat Bescherming tegen potentiële dreigingen PUP's detecteert.

De gratis versie van Malwarebytes is goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner, continue bescherming wordt alleen door de betaalde versie geboden. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Android

Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

@Anoniem ,

Na installeren van Malwarebytes , klikt u op Instellingen > Account , daar kunt u de Premiumversie deactiveren , wordt dan omgezet naar de Free versie .

Bij installatie van de freeware krijg je gratis enkele weken de premium versie.
Die checkt je computer bij opstart.
5 dagen voor het verloop krijg je een bericht dat je licentie verloopt.
1 dag voordien schakelt de software je virusscanner uit, je firewall en zorgt ervoor dat je niet meer kan herstellen naar een "restore point" en niet meer bij je Defender geraakt. Bovendien sluit het de programma's die je gebruikt na een paar minuten automatisch af zodanig dat je denkt een virus te hebben en hun betalende versie gaat kiezen.
Het uitschakelen van Malaware bytes zorgde ervoor dat alles opnieuw werkte en toegankelijk was. Ik heb hem er nu volledig afgegooid.

Malwarebytes 4.1 een update voor de malwareverwijderaar die een donkere modus introduceert, sneller is (onder andere met scannen) en diverse BSOD's en crashes oplost. Ook zijn problemen met HMA VPN verholpen.
Eindelijk, Malwarebytes 4.1 nu verbeteren dan Malwarebytes 4.04.
Malwarebytes 4.0.4 is slecht en veel probleem oplossing voor HMA VPN verbinden.
Malwarebytes 4.10 en Windows Update (februari 2020) moet je computer en laptop installeren en updaten en zonder probleem oplossing meer !

@Willem Franssen
Dank! Is bijgewerkt nu.

Versie 4.1.056 is nu beschikbaar.

Laatste keer dat ik MB heb gebruikt want het programma laat zich nu ook niet meer op de normale manier deïnstalleren. (gewoon verwijderen met Windows 10 deïnstallatie programma. Kreeg hem er alleen vanaf met het Geek deïnstallatie programma en dan geforceerd.

ik had het per ongeluk het verwijderd maar wil het weer hebben d gratis versie bedankt al vast groeten Jonge

4.0.4.49 is er nu en is geen anti virus maar anti malware

Malwarebytes weer als zwakste getest
https://www.av-test.... augustus 2019

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemar_en