Malwarebytes

Voor Windows en macOS
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1571 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 wordt de betaalde versie gepositioneerd als een alternatief voor virusscanners, maar uit tests komt Malwarebytes niet altijd even goed naar voren.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen realtime bescherming maar is een on demand scanner

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's (potentieel ongewenste programma's) opruimt, aangekocht. AdwCleaner is ook geïntegreerd in Malwarebytes. Onder Instellingen | Bescherming ziet u dat Bescherming tegen potentiële dreigingen PUP's detecteert.

De gratis versie van Malwarebytes is goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner, continue bescherming wordt alleen door de betaalde versie geboden. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

DL

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Malwarebytes weer als zwakste getest
https://www.av-test.... augustus 2019

nieuwe betaversie https://malwarebytes...

beste Jos, jammer die houding van je werkgever, ik doe maar een willekeurige gok (dus reageren is niet nodig) wellicht een av-bedrijf wat niet meer mee wil doen aan deze testen, Eset bijvoorbeeld kwam bijv regelmatig middelmatig uit de testen ( https://www.av-test.... ), maar hun online on-demand scanner is beter dan Malwarebytes

@redactie,

Sorry, ik kan dit zeker onderbouwen.
Maar ik heb met mijn werkgever gesproken, en ik mag niets naar buiten brengen.
Voorlopig nog niet moet eerst groen licht krijgen. Daarna zal ik duidelijk tekst en uitleg geven.
Sorry voor dit ongemak.

@Merel,

Sorry, ik kan dit zeker onderbouwen.
Maar ik heb met mijn werkgever gesproken, en ik mag niets naar buiten brengen.
Voorlopig nog niet moet eerst groen licht krijgen. Daarna zal ik duidelijk tekst en uitleg geven.
Sorry voor dit ongemak.

@Merel,redactie,

Sorry, ik kan dit zeker onderbouwen.
Maar ik heb met mijn werkgever gesproken, en ik mag niets naar buiten brengen.
Voorlopig nog niet moet eerst groen licht krijgen. Daarna zal ik duidelijk tekst en uitleg geven.
Sorry voor dit ongemak.

Hier ons artikel over Malwarebytes in de anti-virus test:
https://www.gratisso...

@Jos
AV Test is een betrouwbaar testinstituut en Malwarebytes is bij deze test flink door het ijs gezakt. Wij gaan vandaag een artikel aan deze test wijden.

Er wordt inderdaad veel geroepen op internet, maar helaas moeten we jouw onderstaande reactie daar ook onder scharen. AV Test onderbouwt zijn oordeel met feiten. Jij doet dat helaas niet. Dus als je nog feiten hebt horen we die graag.

Jos, graag een feitelijke onderbouwing van je betoog

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitse_land