Malwarebytes

Actueel: 

15 september 2017
Malwarebytes 3.2.2.2029 is verschenen. Wijzigingen in deze update zijn nog niet bekendgemaakt.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1534 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android
Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 is de betaalde versie een alternatief voor virusscanners.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen bescherming tegen exploits en ransomware

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan of een snelle hyperscan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's opruimt, aangekocht. AdwCleaner zal ook geïntegreerd worden in Malwarebytes.

Malwarebytes komt vaak goed naar voren uit tests voor het verwijderen van malware en is dus zeer goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
3.2.2.2029
Laatst gewijzigd: 
15 september 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie

U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Dit programma wordt hier zo geprezen maar waarom als ik vragen mag?
Nou redactie, vertel........

False meldingen, onstabiel, en niet betrouwbaar, haald meer weg dan je lief is.

Ik had er een abonnement op, maar ik betaal niets meer aan deze club, en hun tarief is ook niet gekoop.

Ik mag een jaar de betaalde versie gebruiken (bij een update van Acronis) en kwam er na maanden achter dat Malwarebytes Microsoft Office applicaties doet crashen (na een 2e keer opstarten werken ze dan wel maar behoorlijk irritant natuurlijk). Dus nu de Office opstartmap uitgesloten bij monitoring en alles werkt weer naar behoren.

Een niet terzake doende update-onderwerp dus, tenzij het een promotie is
“The Malwarebytes 3.2.2.2029 version was simply the exact same v.3.2.2 release with a small change to the installer.  No other functionality or code was changed. The Release Notes for 3.2 still apply to this version.
There is no need to upgrade to this version if you already have any v. 3.2.2 installed. 
You can certainly over-install if you'd like, but it's not necessary”
https://forums.malwa...

zie toch meer updates staan op een nederlandstalige site:
http://www.on4ya.be/...

Kameleon, dat is dan een foutje, ze geven niet het changelog van versie 3.2.2.2029 maar van de vorige versie van 22 augustus 3.2.2.2018 . Tweakers maakt ook al dezelfde fout
https://tweakers.net...
https://tweakers.net...
Mijn verwijzing is naar de tekst van bdubrow (stafmedewerker van MB) op (herhaling) https://forums.malwa...

Heb hem nu als proef een maand draaien, en hij heeft nooit iets gevonden, ik concludeer daaruit dat mijn Norton antivirus zijn werk heel goed doet. Als ik nu die malware wil blijven laten draaien kost dat heel veel geld en dat is hij zeker niet waard.
Dus bij mij vliegt hij er af. (Opgedonderd staat netjes)

een maaand als trial draaien ? was en is nog steeds 14 dagen

Anoniem je hebt gelijk het was maar 14 dagen.
Maar ik hoef hem toch niet.

" Sinds Malwarebytes 3 is de betaalde versie een alternatief voor virusscanners."
lees dan eens https://forums.malwa... o.a. Exile360 (admistrator Malwarebytes)- I believe there's a bit of misinterpretation going on here that I'd like to clear up.  First off, Malwarebytes 3.0 is not an actual antivirus and we have never said that it was -

Ze zeggen:
'Maakt antivirus overbodig'
https://nl.malwareby...

Tsja, geen virusscanner, maar maakt antivirus wel overbodig. Claimen ze zelf.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ortugal