Malwarebytes

Voor Windows en macOS
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1623 stemmen)

Horizontal Tabs


Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 wordt de betaalde versie gepositioneerd als een alternatief voor virusscanners, maar uit tests komt Malwarebytes niet altijd even goed naar voren.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen realtime bescherming maar is een on demand scanner

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's (potentieel ongewenste programma's) opruimt, aangekocht. AdwCleaner is ook geïntegreerd in Malwarebytes. Onder Instellingen | Bescherming ziet u dat Bescherming tegen potentiële dreigingen PUP's detecteert.

De gratis versie van Malwarebytes is goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner, continue bescherming wordt alleen door de betaalde versie geboden. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Android

Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

nieuwe versie 4.5.0.152 CP 1.0.1538

Ps Let op : Bij deze nieuwe versie wordt beveiligingsbrowser geïnstalleerd .
Wanneer u dit niet wilt klik dan op : Nee ik wil geen browserbeveiliging om sneller te
kunnen internetten .

https://forums.malwa...

@hasja
Volgens de Malwarebytes website is dit voor programma-updates, component-updates en database-updates:
https://support.malw...

Tandwiel | Instellingen | Algemeen op Controleer op updates klikken
Dit is alleen voor bijwerken, voor een nieuwe versie moet je downloaden via een van de gegeven links

nieuwe versie 4.4.9.142 CP 1.0.1486

nieuwe versie 4.4.7.134 CP 1.0.1464

nieuwe versie 4.4.6.132 CP 1.0.1453

ieuwe versie Malwarebytes 4.4.5.130

Hallo Alexander ,

!) Open Malwarebytes > klik rechtsboven op tandwiel > Account > licentie deactiveren , de betaalde versie wordt automatisch omgezet naar de gratis versie .

2 ) Klik op Acceptatielijst > Toevoegen > klik op Accepteer een bestand of map , voeg Jet Clean toe > klik op OK .

nieuwe versie 4.4.5.130 CP 1.0.1430

Heb de Malwarebites er in gezet (nu betaalde 30 dagen betaalde versie maar met een scan heeft hij een goed programma Jet Clean PC er gewoon afgegooid als 'gevaarlijk' en ik kan dit niet laten registreren als Betrouwbaar. Dit programma is véél te streng in zijn oordeel en je kan het niet aanpassen. Dus er terug afgegooid en terug SuperAntiSpyware er terug ingezet, werkt tenminste zonder problemen.

Pagina's