Malwarebytes

Actueel: 

1 juni 2017
Malwarebytes 3.1.2.1733 component package update 1.0.139 is verschenen. In deze update is het geheugenverbruik van Malwarebytes verminderd en prestaties in combinatie met Microsoft Edge verbeterd. Ook zijn crashes opgelost en een conflict met K9 web protection verholpen.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1525 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android
Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware. De effectiviteit van het programma wordt door velen geroemd. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 is de betaalde versie een alternatief voor virusscanners.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen bescherming tegen exploits en ransomware

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan of een snelle hyperscan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's opruimt, aangekocht. AdwCleaner zal ook geïntegreerd worden in Malwarebytes.

Malwarebytes komt vaak goed naar voren uit tests voor het verwijderen van malware en is dus zeer goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
3.1.2.1733 cpu 1.0.139
Laatst gewijzigd: 
1 juni 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie

U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

er staat gratis maar dat is maar 14.dagen en dan moet je het kopen

Je hoeft niet te kopen, maar dan is Malwarebytes alleen nog een on demand (op aanvraag) scanner, zoals wij uitleggen in de tekst:
'U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.'

Ik heb uit wanhoop versie 2 opnieuw geïnstalleerd. Versie 3 werkt van geen kanten. Krijg steeds Unable to connect the Service. Je zou zeggen na een paar updates zou dit probleem opgelost zijn, maar nee niets van. Nog steeds de zelfde rotzooi.

Gebeurde bij mij ook maar als je hem eerst verwijderd en dan opnieuw installeerd gaat het goed

Ik heb hetzelfde probleem. Ik zou zeggen geen Malwarebytes 3 op mijn computers.

Op de thuispagina op donderdag 1 juni 2017 wordt gemeld versie 1377; wellicht moet dat zijn: 1733

Dank, is aangepast.

Werkt hier al jarenlang zonder enige problemen en doet zijn opsporingswerk.
Vindt zelden wat, daar ik van mening ben dat de beste bescherming nog altijd het gedrag van degene die het apparaat bediendt is.

Ik had een licentie, niet meer verlengd, er zitten zoveel fouten in.
Ze lossen het niet op, jammer.

Steeds hetzelfde liedje in die nieuwe versie: Unable to connect the Service
Zelfs op het forum van Malwarebytes veel problemen daarover maar tot nu nu toe geen enkele bruikbare oplossing. Terug naar de oude versie.
Rotzooi die update.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
port_gal