Malwarebytes

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1558 stemmen)
Actueel: 

20 september 2018
Malwarebytes 3.6.1 is verschenen. Deze uitgave van de malware-verwijderaar verbetert de opsporing en verwijdering van malware en lost een BSOD en fouten op. Ten slotte is de standaard maandelijkse scan weggehaald uit de gratis versie.

Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 wordt de betaalde versie gepositioneerd als een alternatief voor virusscanners, maar uit tests komt Malwarebytes niet altijd even goed naar voren.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen bescherming tegen exploits en ransomware

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan of een snelle hyperscan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's opruimt, aangekocht. AdwCleaner zal ook geïntegreerd worden in Malwarebytes.

De gratis versie van Malwarebytes is goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
3.6.1
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie

U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.

Deel deze download: 

Reacties

onzin “Malwarebytes komt vaak goed naar voren uit tests “ welke tests dan ????????
de laatste van av-test.org is januari 2015
op av-comparatives feb 2017 scoort Malwarebytes zeer matig https://www.av-compa...
en op avlab https://avlab.pl/sit... is de score nog lager.

@Merel
Klopt, Malwarebytes is niet veel getest de laatste jaren. Vroeger stond het wel bekend als een goede malware-verwijderaar, maar volwaardige anti-virus lijkt het nog niet. Tekst is aangepast.

Er heerst op deze site de Engelse ziekte.
Nu kom jij ook al met 2 pdf-jes die ik niet goed kan lezen.
Wat ik wel zie is dat de ene test over MalwareBytes Anti-Malware Premium 3.0 gaat en de andere over MBAM Free.

Geen van die 2 producten word hier besproken,de juiste benaming is Malwarebytes 3.
Dat geeft wat nauwkeurigheid betreft toch wel te denken

Vooral in de AV wereld wemelt het van de meest indrukwekkende benamingen van naar het schijnt heel verschillende producten.

Malwarebytes 3 kwam c.a. 12-2016 op de markt dus deze Nederlandse test uit 4-2016 gaat nog over MBAM Free (pdf):
https://www.pc-partn...

Zoals jij al schrijft was het toen al geen topproduct.

In de AV test van de Consumentengids van 3-2018 staat Malwarebytes Premium (3),de betaalde versie,ook op de laatste plaats.
http://nl.tinypic.co...

je gebruikt taal in en als onwetendheid, zie https://nl.wikipedia...
de juiste naam is Malwarebytes for Windows 3.6.1

“Nu kom jij ook al met 2 pdf-jes die ik niet goed kan lezen” , kan je lezen of mis je de software om pdf te lezen en wat bedoel jij met “”kom jij ook al met 2 pdf-jes” ,laat jij je beinvloeden door backdoor influence, waar Malwarebytes graag beïnvloede meldingen voor verwacht …. zoals https://forums.malwa... e.v.a
Tis altijd leuk om positieve reacties te krijgen, maar dan wel zonder beïnvloeding, waar Malwarebytes zorgt voor een warm ontvangst door meldingen als “ de betaalde versie een alternatief voor virusscanners” nooit feitelijk bewezen is maar simpel ( beïnvloed ?) door het gemerkte changelog en simpel zonder controle over is genomen door de redactie.
De kachel moet branden

@Merel
De kachel moet branden, maar geld van software-producenten hebben wij nog nooit aangenomen. En zeker niet voor positieve reviews.

Ik bedoel met Engelse ziekte,dat jij ook al links plaatst met Engelstalige pdf-jes.

De redactie plaatst ook regelmatig Engelstalige software en screenshots etc.

Die pdf-jes zijn wel te openen maar ik begrijp er niet veel van,wat misschien maar goed is ook,zo ben ik niet makkelijk te beinvloeden.

Dit is een Nederlandstalige site en uit jou reactie blijkt Nederlands al moeilijk genoeg.

Of de kachel moet branden kan ik door de advertentie blokkeer extentie niet zien.;)

Ik heb in het verleden 2 keer een firus en trojan gehad ik kon helemaal niks meer toen een vriend van mij aanrade om mallwarebytes te laten scannen en de virussen te verwijderen en
en dat was gelukt door mallwarebytes ik heb er een goede ervaring mee ik betaal eigenlijk nooit voor software en licentie maar deze zou ik zeker kopen

Virus met een v haha en niet met een f excuus

hij ziet Auslogics als bedreiging?

Het direct omzetten van Premium-proefversie naar Gratis-versie:
Instellingen> Accountdetails en klik op Premium-proefversie deactiveren.
Daarna nog één punt wijzigen en linksboven staat dan Gratis 3.5.1.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
n_derland