Malwarebytes

Actueel: 

26 januari 2017
Malwarebytes 3.0.6 is verschenen. In deze onderhoudsuitgave worden weer enkele storende fouten en crashes gerepareerd. Zo zijn crashes van Malwarebytes en blue screens of death (BSOD) opgelost en crashes van applicaties die beschermd werden door anti-exploit verholpen. Ook een 'Unable to connect to service' foutmelding en problemen met het instellen van de update-frequentie zijn gefixt. Verder moeten de algehele prestaties en stabiliteit verbeterd zijn met deze uitgave.
In Malwarebytes 3, dat 8 december uitkwam, is de scan engine verbeterd, zijn scans tot vier keer sneller en is er een nieuwe interface ingevoerd. Anti-Malware is komen te vervallen in de naam.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1510 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android
Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware. De effectiviteit van het programma wordt door velen geroemd. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 is de betaalde versie een alternatief voor virusscanners.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen bescherming tegen exploits en ransomware

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan of een snelle hyperscan van uw pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's opruimt, aangekocht. AdwCleaner zal ook geïntegreerd worden in Malwarebytes.

Malwarebytes komt vaak goed naar voren uit tests voor het verwijderen van malware en is dus zeer goed te gebruiken als second opinion voor uw virusscanner. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
3.0.6
Laatst gewijzigd: 
26 januari 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt Malwarebytes ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie

U krijgt de eerste 14 dagen de beschikking over de Premium variant met realtime bescherming en anti-exploit en anti-ransomware. Na twee weken worden deze in de gratis variant uitgeschakeld: die is enkel een on demand scanner, tenzij u een licentie koopt. Dit hoeft echter niet als u Malwarebytes alleen als handmatige scanner zonder continue bescherming wilt blijven gebruiken.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een uitstekend anti-spyware-programma.
Was eerder. Malwarebytes wil meer eens niet starten. Dit programma is je reinste broddelwerk geworden. Maar gauw deïnstalleren.

Halfbakken product. Naast de enorme systeembelasting kun je de scan ook niet meer pauzeren.
De knop 'Pauzeer' doet geen moer.
Ik ga Superantispyware installeren.

Gezien de ervaringen persoonlijk en die van anderen, is dit programma na overname weinig zinvol.

Hier werkt het na twee maanden wel, maar betrouwen in Malewarebytes is weg.
Slechte zaak toch om een half afgemaakt product aan de man de brengen, ik heb ervoor betaald, ik geloof niet in gratis.

Programma zou hier door de redactie eens opnieuw getest moeten worden, of andere die dit oppakken.
Sommige mensen willen toch belangrijk zijn nou, hier kan je punten me scoren.

Ongelooflijk na de update is Malwarebytes niet meer te gebruiken. Ik krijg steeds een melding dat hij niet meer kan opstarten. Wat is dit programma achteruit gegaan. Meer mensen dezelfde issues?

Marieke je kan het programma maar beter verwijderen, het doet niks meer, alleen veel systeem belasting.

Mensen en software producenten willen snel veel geld verdienen, dit is het resultaat.

Hier hetzelfde. Nu nog een goed programma om de hardnekkige software te verwijderen. Zelfs Revo Uninstaller laat het afweten.Het uninstall van MABM weigert ook dienst.

Niet gebruiken is bagger.

Dat ze de problemen niet oplossen, zeg het betrouwbaarheid over hun produkten.

Ik heb ervoor betaald, daar gaat het hun om, waardeloos product geworden.

Na deze update te hebben geïnstalleerd krijg ik alleen nog de melding Unable to connect the server.

Iemand een oplossing ?

Gewoon versie 3.0.6 van de Malwarebytes website installeren, indien problemen eerst oude versie verwijderen en dan nieuwe installeren.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
no_rwegen