Browser Cleaner

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Bij heel veel gratis software wordt tegenwoordig geprobeerd om je nog wat onnodige browser werkbalken aan te smeren. Heel vervelend al die extra toolbars in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Browser Cleaner helpt om in een keer alle toolbars uit je browsers te verwijderen.

Browser Cleaner (voorheen Toolbar Cleaner) doet wat belooft: alle onnodige toolbars (browser werkbalken) en BHO's (browsers helper objects in Internet Explorer) opruimen. Start het programma, vink de toolbars aan die je wilt verwijderen en klik op Remove Selected Toolbar(s)/BHO(s).


Weinig onnodige BHO's en werkbalken op dit systeem

Je moet wel goed bekijken wat je verwijdert met Browser Cleaner, want veel browser helper objects (BHO) in Internet Explorer zijn wel nuttig en ook sommige werkbalken (zoals browser beveiliging of videodownloaders) wil je waarschijnlijk liever behouden.

Browser Cleaner doet zijn werk voor Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Let wel op tijdens de installatie, want Browser Cleaner probeert je startpagina te veranderen en je een ander onnodig programma (nee, geen werkbalk...) te laten gebruiken. Dat is dan weer jammer van een programma dat juist ongewenste extraatjes moet opruimen.

Inst

Reacties

Niet echt een aanrader, zo te zien.

Als je een programma wilt installeren dan kun je het beste de costum-installatie kiezen
i.p.v. volledige installatie, je ziet dan n.l. wat er precies geïnstalleerd gaat worden,
wat je dan niet op je pc wilt daar haal je simpel het vinkje bij weg.

Ik gebruik het gratis vertrouwde tooltje ADW cleaner. Het ruimt toolbars en de sporen op maar ook sporen van malware.

Als je internetbrowser traag wordt gebruik dit dan, na het verschonen is het weer lekker snel.

Tja, toolbars en zoekmachines worden steeds aggressiver op je pc gezet.

Enkele voorbeelden,

- ask toolbar
- babylon
- delta
- avg/mc affee en noem maar op
- bing

Ik moet die zooi niet en ik zit hier met een supersnelle browser te werken zoals het hoort. Gewoon hooguit 2 seconden wachten als je iets aanklikt.

en het geeft ook nog een foutrapport

Vuilnisman,kan deze zooi ook mee?

Hmmm,
een tool om onnodige zooi te verwijderen, die zelf ook weer onnodige zooi installeert (als je niet oppast)??

Ik doe niet mee.

Allemachtig, daar heb je toch geen extra programma voor nodig.

Toolbars zijn ook weg te gooien via "add/remove programs" of via de browser addons zelf. Ditzelfde geldt voor andere addons.

Als je daarvoor nou een programma installeert dat het gore lef heeft om de startpagina van je browser aan willen passen, en ook een addons te plaatsen, zucht..... En deze site goed lezen doet ook wonderen, dan had je geweten dat die programmas die je geinstalleerd hebt verantwoordelijk zijn voor deze toolbars en hoe je dat had kunnen voorkomen.

Lijkt me wel een nuttig tooltje, kan van pas komen.