Advanced SystemCare Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Advanced SystemCare Free (ASC) is een multi-functioneel programma om je pc of Android-toestel mee op te ruimen en te optimaliseren. Met één klik kun je tijdelijke bestanden en internet- en gebruikerssporen verwijderen, je computer sneller maken en - beperkt - controleren op spyware. Advanced SystemCare geeft je pc op een makkelijke manier een grote beurt. Advanced SystemCare is echter van de categorie: je houdt van het programma of je haat het. ASC is namelijk zeer uitgebreid en wenst zich met alle onderdelen van je systeem te bemoeien. En volgens critici zijn de geavanceerde optimalisaties en opschoningen soms wat te agressief: houd dus de standaardinstellingen aan bij scans.

Advanced SystemCare Free is een all-in-one-programma voor het onderhoud van je pc. Het voert veel verschillende activiteiten uit om je computer op te ruimen en te optimaliseren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Opruimen:

  • schoonmaken register (voor grondige schoonmaak is Pro-versie nodig)
  • opruimen internet- en gebruikerssporen (privacy)
  • verwijderen tijdelijke bestanden Windows en Internet Explorer
  • verwijderen spyware (maar Advanced SystemCare is geen gespecialiseerde spywareverwijderaar)

Optimalisatie:

  • schijfdefragmentatie
  • controle op verdachte instellingen Windows (malware)
  • immunisatie tegen bepaalde spyware
  • optimalisatie en reparatie systeem

Je kunt in het beginvenster je pc scannen. Ook is er een knop TurboBoost om je computer sneller te maken. Verder is er nog een Gereedschapskist (Toolbox) met allerlei werktuigen voor de optimalisatie en het beheer van je systeem. En ten slotte biedt ASC internetbescherming tegen schadelijke websites.

Onervaren gebruikers wordt trouwens aangeraden alleen de slimme scan te gebruiken. Gebruik van meer gespecialiseerde tools is meer voor gevorderde pc gebruikers. De interface van ASC wordt regelmatig veranderd - wat het gebruik er niet overzichtelijker en eenvoudiger op maakt. Ook worden veel tools als extra, losse downwload aangeboden - wat het programma er niet overzichtelijker opmaakt.

Het alles-in-een karakter van Advanced SystemCare is een voordeel voor onervaren gebruikers, maar soms ook een nadeel. Naast het opruimen van de pc geeft Advanced SystemCare ook halfbakken bescherming tegen spyware en allerlei andere extraatjes die soms onvoldoende uitgewerkt zijn. Het getuigt van de ambitie om de totaaloplossing voor pc onderhoud te worden, maar voorlopig maakt Advanced SystemCare andere programma's nog niet overbodig.

Jammer is dat ASC in de eigen interface veel reclame maakt voor zijn eigen, al dan niet betaalde, programma's. Ook is het tijdens de installatie goed opletten om niet opgescheept te worden met de onnodige werkbalk, verandering van zoekmachine en andere wijzigingen op je pc.

Android
Advanced Mobile Care is een app voor je Android telefoon van IObit, de makers van handige software voor de pc, zoals Advanced System Care en SmartDefrag. De app kan op allerlei manieren helpen om je telefoon op te schonen en soepel te laten lopen. De app beschikt over een virusscanner, een task killer, batterij besparingsopties, cleaner en nog veel meer handigheidjes. Niet alle functies zijn even bruikbaar, maar er zitten genoeg functies tussen die het gebruik van je telefoon gemakkelijker kunnen maken.

De virusscanner is simpel en beschermt je telefoon tegen virussen, spyware en verdachte apps. Ook kan je je telefoon laten zoeken naar ongewenste bestanden en kan je tijdelijke bestanden opschonen. Verder is er een app manager die je eenvoudig apps laat verwijderen of laat verplaatsen naar de SD kaart. Ook is er een zogenaamd privé kluisje, waarmee je foto's en andere bestanden van een wachtwoord kunt voorzien. Daarnaast beschikt Advanced Mobile Care over een task killer waarmee je werkgeheugen kan vrijmaken met een druk op de knop. Android doet dit echter ook gewoon automatisch dus deze functie is redelijk overbodig. Er zijn ook nog opties om je accuduur te verbeteren, maar deze doen eigenlijk niets anders dan dingen als de helderheid van het scherm aanpassen en wifi uitschakelen. Ten slotte is er nog de spelversneller die er voor zou moeten zorgen dat spellen op je telefoon soepeler draaien. Het is moeilijk voor te stellen dat dit echt werkt, maar je kunt het eens proberen.

Advanced Mobile Care is volledig in het Nederlands en biedt een hoop handigheidjes in één app. Er zit eigenlijk niets bij dat andere apps niet kunnen, maar het is wel gemakkelijk dat je nu alles bij elkaar hebt in één app.

Inst

Reacties

Het is simpel, gebruik dit soort 'optimalisatie' software niet want dan blijf je een blije gebruiker.

Ik draai al jaren Advanced System Care en daar gelijk achteraan Glary Utilities en heb nooit meer problemen. Gebruik het ook bij PC's van kennissen die niet meer vooruit zijn te schroeien......super programma's kan niet anders zeggen en heb deze programma's denk ik al een jaar of 10 in gebruik. PS van beide programmas werken de gratis versies ook al heel behoorlijk.

Juist de mensen die deze tools gebruiken hebben weinig of geen verstand van soft en hardware . windows kan zeer goed zich zelf onderhouden , daar zijn geen programmas voor nodig .en het is al helemaal niet nodig om in het register te gaan zitten . de windows schijf opruiming is meer dan genoeg . al die andere programmas worden niet voor niets afgeraden door ms .

"bagger software"? Niet als je weet wat je doet qua instellingen. Het houdt mijn pc prima schoon. Het doet veel meer als CCleaner. Heeft het nut? Geen idee, maar ik heb een 'opruimtik'.

Duidelijk, dit is bagger software, als wat ie kan doen kan ook gewoon met w10. En blijf van het register af, dat is vragen om problemen.

Gebruikte het al jaren, maar na de laatste update naar versie 13, crashte mijn computer iedere keer en moest Windows opnieuw installeren. Ik had de betaalde versie. Overigens merk geen verschil sinds ik het niet meer gebruik.

Zelfs na installatie van deze nieuwe versie geen probleem met de nieuwste Windows 10 updates vanavond die ik daarna installeerde! Is wel eens anders geweest ;-)

@JoopN
Kijk ietsje hierboven bij Download bij het tabblad Scan en je vindt de reden. ASC levert gebundelde software mee en dat levert soms meldingen op van virusscanners voor PUP's (potentieel ongewenste programma's).

Merkwaardig verschijnsel - Bij het proberen Advanced SC te installeren, weigert het systeem dit. Bij tijdelijk pauzeren van Kaspersky, opnieuw een weigering.
Ik ben niet van plan dit programma te gaan gebruiken, maar wilde het es even bekijken etc.
Gebruik PrivaZer en nooit problemen. Ik merk echter weleens bij experimenten met een ander programma, dat het 'meer' lijkt op te ruimen.
Maar, wel apart da Adv.SC wordt geweigerd...

Zou graag eens zien dat het programma ook voor ssd te gebruiken zou zijn , dat kan nu niet omdat het anders de leeftijd van de schijf verkort

Pagina's