PrivaZer

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (1587 stemmen)
Actueel: 

3 november 2018
PrivaZer 3.0.56 is uitgebracht. In deze uitgave van de pc cleaner zijn verbeteringen doorgevoerd en wordt Windows 10 beter ondersteund.

Beschrijving: 

PrivaZer is een uitgebreide schoonmaak-tool die enkele interessante eigenschappen heeft die veel concurrenten, zoals CCleaner, niet hebben. PrivaZer ruimt natuurlijk alle rommel, tijdelijke bestanden, gebruikerssporen en internetsporen op je pc op. Maar daarnaast kun je ook heel gedetailleerd bekijken wat nou precies de sporen zijn die je verwijdert.

Zo kun je na een scan met PrivaZer bijvoorbeeld Internetactiviteit selecteren en bij de resultaten op Sporen klikken, waarna je alle bezochte pagina's kunt bekijken. Dus behalve pc schoonmaker is PrivaZer ook een soort forensisch werktuig waarmee je kunt bekijken wat er allemaal gebeurd is op een computer.

Je kunt met diverse soorten scans sporen van tientallen programma's (waaronder alle bekende browsers) opruimen. Je kunt ook bepaalde scans uitvinken als je ze te lang vindt duren. En als je een scan selecteert kun je onder opties ook nog heel veel instellen. Bij het opstarten heeft PrivaZer een handige wizard waar je kunt selecteren wat je wilt opschonen. Verder is er in het hoofdvenster een snelle 1-klik scan (Schoon op knop) om even al je internetsporen op te ruimen.

PrivaZer ruimt na een scan alle rommel op. Als je van de Diepgaande scan (klik OK) gebruik maakt, duurt een eerste schoonmaakbeurt soms meer dan een uur. Dit is een veilige schoonmaakmethode waarbij ook de sporen in de vrije ruimte op je harde schijf worden overschreven. Na een eerste opruimbeurt gaat opschonen de volgende keren een stuk sneller. Je kunt echter ook kiezen voor een Scan op specifieke sporen waarbij je zelf enkele onderdelen kiest.

Bij het opschonen na het scannen kun je vervolgens kiezen uit Normaal, Snel of Turbo. Meestal zal Snel of Turbo aan te raden zijn, want bij Normaal wordt ook nog eens de vrije ruimte op je pc veilig overschreven - en dat kan lang duren!

PrivaZer is een zeer interessante aanwinst op de drukke markt voor pc schoonmakers. De schoonmaker heeft heel veel mogelijkheden voor gevorderde gebruikers en ruimt uitstekend op. Ons bevalt PrivaZer - dat inmiddels ook in het Nederlands vertaald is - heel goed. PrivaZer is een uitstekend alternatief voor CCleaner en de moeite waard om eens uit te proberen!

Categorie: 
Pc schoonmaken
Versienummer: 
3.0.56
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon

Je kunt ook een donatie geven aan PrivaZer ('Verkrijg de Donoren versie' knop), je krijgt dan iets meer functionaliteit. Maar voor deze extra functionaliteit hoef je het niet te doen. Doneer alleen als je de ontwikkeling van PrivaZer wilt steunen.

Deel deze download: 

Reacties

Graag Privazer onderwerpen aan een scan met Adwcleaner. Ik heb Privazer eraf gekegeld.

Voor de duidelijkheid, PrivaZer is helemaal schoon. Een scan met 65 virusscanners levert nul meldingen op:
https://www.virustot...

Ook AdwCleaner detecteert PrivaZer niet. En dat is logisch want er wordt ook helemaal geen gebundelde software of adware meegeleverd met PrivaZer. Dus helemaal schoon.

Ik gebruik Privazer al twee jaar nu, met veel genoegen. Het ruimt enorm op, snelheid maakt niet zoveel verschil omdat die van mij toch al snel is... Ik gebruik het naat CCleaner. Beiden vullen elkaar aan, met Privazer moet je af en toe iets voorzichtiger zijn, omdat je geen vitale bestandjes wil weghalen...

Heb je een negatieve ervaring met PrivaZer, dan hoef je het programma niet de grond in te boren!

Ik gebruik al jaren naar tevredenheid PrivaZer naar volle tevredenheid en heb geen last met een vertragende computer.

Hier een goed werkend programma (donorenversie).

Wat er waar van is weet ik niet maar zins ik PrivaZer heb op de computer start nu traag op wat voor heen niet zo was. Lees dat er meer mensen last van hebben. Misschien ga ik weer terug naar CCLEANER dat beviel mij veel beter.

Doen. Heb alleen maar problemen met P. gehad.

een nieuwe versie 3.0.50

een zwak rot programma wat niets schoonmaakt , en de computer alleen maar trager maakt
snel verwijdert en gewoon door met ccleaner.

verklaar je nader, want hier vertel je toch onzin, ik gebruik het al jaren tot volle tevredenheid!!!!

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
du_tsland