PrivaZer

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (1281 stemmen)
Actueel: 

16 juni 2018
PrivaZer 3.0.48 is uitgebracht. In deze uitgave van de pc cleaner is het automatisch afsluiten van de pc verbeterd en is de compatibiliteit met Windows 10 1803 vergroot. Ook is PrivaZer sneller geworden.

Beschrijving: 

PrivaZer is een uitgebreide schoonmaak-tool die enkele interessante eigenschappen heeft die veel concurrenten, zoals CCleaner, niet hebben. PrivaZer ruimt natuurlijk alle rommel, tijdelijke bestanden, gebruikerssporen en internetsporen op je pc op. Maar daarnaast kun je ook heel gedetailleerd bekijken wat nou precies de sporen zijn die je verwijdert.

Zo kun je na een scan met PrivaZer bijvoorbeeld Internetactiviteit selecteren en bij de resultaten op Sporen klikken, waarna je alle bezochte pagina's kunt bekijken. Dus behalve pc schoonmaker is PrivaZer ook een soort forensisch werktuig waarmee je kunt bekijken wat er allemaal gebeurd is op een computer.

Je kunt met diverse soorten scans sporen van tientallen programma's (waaronder alle bekende browsers) opruimen. Je kunt ook bepaalde scans uitvinken als je ze te lang vindt duren. En als je een scan selecteert kun je onder opties ook nog heel veel instellen. Bij het opstarten heeft PrivaZer een handige wizard waar je kunt selecteren wat je wilt opschonen. Verder is er in het hoofdvenster een snelle 1-klik scan (Schoon op knop) om even al je internetsporen op te ruimen.

PrivaZer ruimt na een scan alle rommel op. Als je van de Diepgaande scan (klik OK) gebruik maakt, duurt een eerste schoonmaakbeurt soms meer dan een uur. Dit is een veilige schoonmaakmethode waarbij ook de sporen in de vrije ruimte op je harde schijf worden overschreven. Na een eerste opruimbeurt gaat opschonen de volgende keren een stuk sneller. Je kunt echter ook kiezen voor een Scan op specifieke sporen waarbij je zelf enkele onderdelen kiest.

Bij het opschonen na het scannen kun je vervolgens kiezen uit Normaal, Snel of Turbo. Meestal zal Snel of Turbo aan te raden zijn, want bij Normaal wordt ook nog eens de vrije ruimte op je pc veilig overschreven - en dat kan lang duren!

PrivaZer is een zeer interessante aanwinst op de drukke markt voor pc schoonmakers. De schoonmaker heeft heel veel mogelijkheden voor gevorderde gebruikers en ruimt uitstekend op. Ons bevalt PrivaZer - dat inmiddels ook in het Nederlands vertaald is - heel goed. PrivaZer is een uitstekend alternatief voor CCleaner en de moeite waard om eens uit te proberen!

Categorie: 
Pc schoonmaken
Versienummer: 
3.0.48
Laatst gewijzigd: 
16 juni 2018
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon

Je kunt ook een donatie geven aan PrivaZer ('Verkrijg de Donoren versie' knop), je krijgt dan iets meer functionaliteit. Maar voor deze extra functionaliteit hoef je het niet te doen. Doneer alleen als je de ontwikkeling van PrivaZer wilt steunen.

Deel deze download: 

Reacties

Mooi programma. Deze uitgave gaat weer even snel als in WIN!) 1709!

Ben 1x zo gek geweest ooit iets te donoren.
Krijg nu telkens mailtjes die ik niet wil hebben (gebruik het al lang niet meer) en kan me me niet afmelden.
Houden zich dus aan de AVG richtlijnen.
Daarom niet meer op deze site plaatsen.

Houden zich dus aan NIET de AVG richtlijnen.

Hallo,

We kunnen helpen.
Kun je ons per e-mail contacteren?

support@privazer.com

Mail verstuurd met verzoek mij af te melden en ook de afmeldoptie standaard te vermelden, zoals verplicht is (AVG).

3.0.48is de nieuwe versie vandaag

Nee, deze niet meer. Heb daar nogal wat problemen mee gehad. Kan ik van CCleaner niet zeggen ;-)

Er is ook nog Privacy eraser (lijkt beetje op ccleaner) die vind ik ook redelijk goed.

Privacy Eraser is inderdaad "redelijk goed", om niet te zeggen "zeer goed". Als je CCleaner gebruikt, (wat ik ook doe), duurt het altijd een eeuwigheid om de Firefox profielen te reinigen. Privacy Eraser doet dat in "no time".

ligt wel aan je zelf hoe je het programma insteld vanaf het begin
ik werk al jaren mee, nooit geen gezeik mee gehad, dus ligt het aan je zelf

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
gri_kenland