PrivaZer

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (1267 stemmen)
Actueel: 

28 april 2018
PrivaZer 3.0.46 is uitgebracht. In deze uitgave van de pc cleaner zijn het automatisch afsluiten van de pc en het opschonen van MFT verbeterd.

Beschrijving: 

PrivaZer is een uitgebreide schoonmaak-tool die enkele interessante eigenschappen heeft die veel concurrenten, zoals CCleaner, niet hebben. PrivaZer ruimt natuurlijk alle rommel, tijdelijke bestanden, gebruikerssporen en internetsporen op je pc op. Maar daarnaast kun je ook heel gedetailleerd bekijken wat nou precies de sporen zijn die je verwijdert.

Zo kun je na een scan met PrivaZer bijvoorbeeld Internetactiviteit selecteren en bij de resultaten op Sporen klikken, waarna je alle bezochte pagina's kunt bekijken. Dus behalve pc schoonmaker is PrivaZer ook een soort forensisch werktuig waarmee je kunt bekijken wat er allemaal gebeurd is op een computer.

Je kunt met diverse soorten scans sporen van tientallen programma's (waaronder alle bekende browsers) opruimen. Je kunt ook bepaalde scans uitvinken als je ze te lang vindt duren. En als je een scan selecteert kun je onder opties ook nog heel veel instellen. Bij het opstarten heeft PrivaZer een handige wizard waar je kunt selecteren wat je wilt opschonen. Verder is er in het hoofdvenster een snelle 1-klik scan (Schoon op knop) om even al je internetsporen op te ruimen.

PrivaZer ruimt na een scan alle rommel op. Als je van de Diepgaande scan (klik OK) gebruik maakt, duurt een eerste schoonmaakbeurt soms meer dan een uur. Dit is een veilige schoonmaakmethode waarbij ook de sporen in de vrije ruimte op je harde schijf worden overschreven. Na een eerste opruimbeurt gaat opschonen de volgende keren een stuk sneller. Je kunt echter ook kiezen voor een Scan op specifieke sporen waarbij je zelf enkele onderdelen kiest.

Bij het opschonen na het scannen kun je vervolgens kiezen uit Normaal, Snel of Turbo. Meestal zal Snel of Turbo aan te raden zijn, want bij Normaal wordt ook nog eens de vrije ruimte op je pc veilig overschreven - en dat kan lang duren!

PrivaZer is een zeer interessante aanwinst op de drukke markt voor pc schoonmakers. De schoonmaker heeft heel veel mogelijkheden voor gevorderde gebruikers en ruimt uitstekend op. Ons bevalt PrivaZer - dat inmiddels ook in het Nederlands vertaald is - heel goed. PrivaZer is een uitstekend alternatief voor CCleaner en de moeite waard om eens uit te proberen!

Categorie: 
Pc schoonmaken
Versienummer: 
3.0.46
Laatst gewijzigd: 
28 april 2018
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon

Je kunt ook een donatie geven aan PrivaZer ('Verkrijg de Donoren versie' knop), je krijgt dan iets meer functionaliteit. Maar voor deze extra functionaliteit hoef je het niet te doen. Doneer alleen als je de ontwikkeling van PrivaZer wilt steunen.

Deel deze download: 

Reacties

Wat is er mis met CCleaner?
Het programma is volledig veilig.
Elk schoonmaak programma heeft wel functie's die misschien tussen haakjes gezet wel beter kunnen zijn.
Maar kunnen ook voor veel problemen zorgen als je niet goed configureert.

Ik vind PrivaZer het mooiste register schoonmaakprogramma dat ik ken. Heb heel lang C Cleaner gebruikt, maar kreeg er genoeg van en vertrouwde het ook niet meer, qua werking. PrivaZer ruimt zeer degelijk en veilig op, heb ik gemerkt. Mijn laptop wordt na een reiniging weer merkbaar sneller en soepeler. Ja, deze blijft op mijn systeem, of er moet een update komen ervan, zoals vandaag. Dan gaat ´ie over de vorige versie heen. Perfect!

3.0.44 versie is er nu

3.0.43 update is er nu

mensen waar maak je je druk om cleaner gebruiken is gewoon zin loods
kijk maar eens bij de speciaalist menno schoone pc wat zegt

Hij zegt niets over "zin loods" die "speciaalist", maar heeft het eerder over problemen die er kunnen onstaan door het gebruik ervan en de redenen waarom men een dergelijk programma gebruikt. Ik heb in de 15 jaar dat ik ze gebruik nog nooit problemen met Ccleaner of Privazer gehad.

heb er geen moeite mee, werkt perfect

Goed programma
Kankeraars en beterweters blijf je altijd houden

Misschien zal je mij nu ook een kankeraar én een betweter vinden, maar een programma dat zich tweemaal per week en ongeveer 50 keer per jaar dient bij te werken, is naar onze bescheiden mening "een programma dat niet klaar is om veilig gebruikt te worden!"
en wellicht nooit klaar zal zijn !!!

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorweg_n